Gönderen Konu: HEDİYE DEDİĞİN EN KIYMETLİNİ VEREBİLMEKTİR  (Okunma sayısı 22521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
Ynt: HEDİYE DEDİĞİN EN KIYMETLİSİNİ VEREBİLMEKTİR
« Yanıtla #25 : 22 Eylül 2011, 10:19:36 »
neydi bi laf vardı : Almanların en büyük iki buluşu : 1-Mercedes 2-Drahtaar :D :D

hayırlı olsun, fermalarında nice avlar vurman dileklerimle.

evet ufuk bey almanların çok icadı var ama öne çıkanlardan biride drahthaar
farklı bir karakter o, saygılar selamlar.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 22 Eylül 2011, 10:22:31 »
paşa, maaşallah adına yakışır bir drahthaar adıyla yaşasın, alman ne yaparsa en iyisini yapar!
teşekkür ederim ismail bey paşa mübala olmazsa lider bir avcı köpek alman gerçekten en iyisini yapmış.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 22 Eylül 2011, 10:24:43 »
Maaşallah...
hayırlı olsun....
teşekkür ederim ali bey.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 22 Eylül 2011, 10:30:41 »

Maşallah, avları bol ömrü uzun olsun.
Maşallah çok güzel bir dd ve harika kareler. Uzun yıllar birlikte avlanmanız dileklerimle. Allah a emanet olun.
değrli dostlaım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #29 : 22 Eylül 2011, 11:30:58 »

Taşkın bey dediklerinizde çok çok haklısınız ama bir kaç detay ekliyeyim. Pointer fermacı bir köpektir ve fermadan başka bir şey beklenmesi artıdır. Bir pointeri yavru iken kafese koysan 7-8 aylıkken ava çıkarsan tek tük gezer gezmeyi öğrenir ve kuşu bulduğunda fermalar. Buda bir pointer sahibi için yeterlidir. Türkiyemizdeki bir çok avcı köpek eğitmeyi yeni yeni bu siteler ve Yaban tv deki köpek eğitim proğramı sayesinde duydu. Daha düne kadar köpek eğitmek dedinmi "ne gerek var" diyen yüzlerceydi.

Köpeğini kafese koyupta 6 ay sonra ava çıkaran yüzlerce avcı.

Amaaaa

Drahthaar denilen lanet bi ırk var.

Eğitmezseniz 7 aylıkken meraya çıkartsanız oda gezer fermasını verir. Ama sadece fermasını verir.

Fermadaki doğal sabrı genel olarak pointer kadar iyi değildir. Bunun eğitimi verilmeli...

Vurduğun kuşuş ağzından alamazsın, aportu öğretmen lazım

Diğer köpeklere karşı kendi ırkı yada kendinden büyük kangal da olsa agresiftir bunun eğitimi sosyalliği verilmeli. Tabi kedi bile görse kuyruğunu kısıp sahibinin bacakları arasına dolanan ırkın severleri çok olduğu için bu en büyük bahaneleri. Ama bu yerine göre bizim gurur kaynağımız.
Örnek vermek gerekirse benim 2 köpeğim birbirinin yemek kaplarından beraber yemek yedikleri, akşama kadar oynadıkları halde bir komutum ile ölümüne birbirilerine girerler. Tek bir komut ile ayrılıp otururlar. Ne olacak yeri geliyor bu komut öyle bir lazım oluyorki..

Yabancı insanlara karşı temkinlidir ama saldırgan değildir. Sosyallikten ziyade patronun siz olduğunu öğretemezseniz temkinlik saldırganlığa dönüşebilir.

Burnu güzel koku alır ama yerden iz takibini öğretmezseniz gurur duyduğumuz "çelginde üstünlük" kavramı boşa gider. Diğer ırklardan hiç farkı olmaz.

Bir komut ile deli dana gibi 400-500 metre ilerilerde koşuşturan ırk gibi uzak arama yaptırtabilirsiniz.

Arabadan iner inmez ne avı yapacağını bilip hemen görevine başlar. Ormana girdimi açık arama ile çulluk dağa çıktımı fazla açılmadan keklik avı yapar. Buda bol av ve eğitim ile.

Ve drahthaarın adının çıkmasında ayrıca köpeği kafese koyup 7-8 aylıkken ava çıkartıp herkese rezil olanların haricinde birde zengin olupta ben köpeğimi Almanyadan getirttim deme sevdası taşımış eski lafım onlara görmemişler vardır.
Diyorlarki..
Ben Türkiyeden yavru alacağıma bunun ana vatanından yani fabrikasından alırım..

Basıyor 4000-5000 euroları ve getirtiyor.
Ama bilmiyorki o köpek orada uçar avlarının haricinde ceylan karaca hatta geyik avlamış.
Drahthaar geliyor ve ava çıkıyor dağda ne kadar koyun keçi ve hatta at eşek varsa boğup geçiyor.
Ondan sonra adı çıkıyor at eşek boğan köpekler.
Köpek ne yapsın görevini yapıyor. Almanyada dağlarda başıboş keçi koyun ve eşek gezmiyorki.

Velhasıl abicim uzun uzun maddeler yazdım ama bütün bunların ve daha fazlasının eğitimini vemek günlük  en fazla 15 dakika köpekle ilgilenmekle verilebiliyor.
Adı çıkmış dokuza inmez sekize. Bizler senelerdir bu sitelerden drahthaarların tavuklarla, civcivlerle kuzularla resimlerini paylaşıyoruz ama adı çıkınca biraz zor aklanırız gibime geliyor ;)

Rıdavan Bey,

Almanlar, mükemmeliyetçidir bunu biliyorum, bende LArge Münsterlander Alman ırkı setter  besliyorum köpeğimden son derece memnunum, eğitimle, sevgi ile herşey meükemmel istenilen gibni olur sadece DD'nin üstünlüklerini öğrenmek için yazdım siz ve Ahmet bende el,inden geleni yazdı... Teşekkür ederim...
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Erol PİŞGİN

• *
  • HERKESE SLM ARKADAŞLAR
« Yanıtla #30 : 22 Eylül 2011, 17:53:17 »
Hayırlı uğurlu olsun Ömer bey.Allah(cc) Tealanın sevgili kulusun vesselam.;) Anlatmakla olmaz DD' yi yaşamak lazım, Özellikle PAŞA' yı.Ufuk DURAK Abimizin 12 yıl anlatılanları dinlediği ve sonunda yaşayarak tespiti gibi.. . He bu arada eklemeden geçemicem Yarışma köpekleriyle karıştırılmasın Şampiyonlarıda gördük meralarda, PAŞA' ile ;)  SAYGILAR
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2011, 17:57:44 Gönderen: Erol PİŞGİN »
Erol PİŞGİN
1979-Samsun-TERME

Çevrimdışı Salih ÖNBAŞ

• *
« Yanıtla #31 : 22 Eylül 2011, 18:37:34 »
ömer abicim kadir abimin demesi gibi sizler bır kopekden cok dostluklar kazandınız ..bızde bılırsın av bahanedır dostlarla bıraraya gelmek için .. dostluklar daim olur ınsallah ....buarada  ne bulursun su sakalllı kopeklerde :))))))  saygılar abicimm .. tuyukadar avıolsun ınsllah.. fatsadan sevgiler...
Salih ÖNBAŞ
1981 Fatsa ORDU

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 22 Eylül 2011, 23:09:17 »
Bir paralık tüfek, on paralık köpek demişler büyükler.

Ama sen on paradan fazlasına ulaştın. Hemde çok çok fazlasına...

İnşallah nice yıllar bol, kazasız, keyifli avlar yaparsınız.

kadir kardeşim beni kırmayıp sende drahthaar aldığın için teşekkür ederim,
senin köpeğinde aynı değerlere ulaşacaktır ben adelin avlaktaki izlenimlerimden bunu sezinliyorum bunu yaz bi kenara.
saygılar selamlar.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #33 : 22 Eylül 2011, 23:14:45 »
Buldun paşa gibi çirkini konuşursun tabi :) Herkesinki daha çirkin olsun :), Ömrü uzun sahibine hayrı bol olsun rast gele ....
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #34 : 23 Eylül 2011, 07:26:46 »
Faruk bey hayırlı olsun köpeğiniz. Umarım fermasında senelerce çok güzel avlar yaparsınız. Ahmet abi vaktindende bana sorduğunda hiç düşünmeden ölen köpeğim Rita ile aynı anne-babadan bir köpek almasını tavsiye etmiştim. Oda tavsiyemi göz önünde bulundurarak bir batın sonraki kardeşini almıştı. Bu tercih ne beni, ne Ahmet abiyi ne de sizi yanılttı gördüğüm kadarıyla. :)

Biz senelerdir hep söyledik, söylemeye ve göstermeye de devam ediyoruz. Drahthaar anlatılmaz, yaşanır diyoruz. Ayrıca çok sabırlı bir hayvandır söylenenlerin aksine. Diğer av köpekleri buna saldırır sesini bir çıkartmaz, iki çıkartmaz, üç çıkartmaz. Ama bir sonraki hareketine müsade etmeden alıp altına dersini verir. Sahibinin ağzından çıkan her kelime onun için bir emirdir.

Diğer köpekler gibi avı aramaz, avı bulur. Ferma verdiğinde bir avın beklemeden uçtuğunu yada fırladığını göremezsiniz. Çünkü kendini ava göre pozisyonlar ve sahibi gelinceye kadar avın kıpırdamasına izin vermez. Dakikalarca sürse bile bu böyledir. Avına göre merada gezer drahthaar. Gerektiğinde size yakın, gerektiğinde de sizin gezemediğiniz noktalarda açıkta arar.

Sık diken ve çalılıklara gözü kapalı girer. Çıktıktan sonra ağzı burnu kan içinde kalmış olsa bile büyük bir keyifle avını yapmaya devam eder. Ayağına batmış demirci dikeninden aksarken siz yanına gidip çıkartayım diyene kadar, o sizden önce çıkartıp siz gelmeden hazır olmak için kendini paralar.

Kışın çatırım ayazda siz gore-tex kıyafetleriniz içerisinde yanan ateşe rağmen titrerken, o görevini yapmak için buzlu suya gözünü kırpmadan girer. Avı getridiğinde ise hiç bir şey olmamış gibi yanınızda oturup bir sonraki av bir an önce vurulsa da getirsem diye beklemeye başlar.

Kaçar avlarında bir kopayı aratmaz drahthaar. Avı sesli bir şekilde kovalar ve sahibinin önünden en az bir kez mutlaka geçirir. Drahthaar sizin ölü düştü dediğiniz kanat kırmaları onlarca metre ileride bulur ve kafasına çöker. Avın merada kalması kelimesi drahthaar için yoktur. Burnu kopmadığı sürece gider avını bulur. Sadece kuş ve tavşan değil gerektiğinde büyük avı da en iyi şekilde yapar. Domuz avından tutunda, büyük avda vurulan bir hayvanın bulunmasına kadar aklınıza gelebilecek herşeyi yapar.  

Ağızı canlı düşen bir bıldırcını öldürmeden getirecek kadar yumuşak ama kendi boyutunda bir tilki yada çakalı aportlayacak kadar da serttir.

Merada çoban köpekleri üzerinize doğru gelirken o diğer köpekler gibi köpeklere doğru gitmez size doğru gelir. Köpeklerden korktuğundan değil, köpeklerin size zarar vermesinden çekindiği için. Sizi korumak için gerektiğinde kendinden çok daha büyük köpeklere gözünü kırpmadan dalar.

Daha anlatırım da işe gitmem gerekiyor. Nu ırkı merak eden varsa iyi bir kanı alıp besleyecek. Biz ne desek boş, o kendini anlatır..
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #35 : 23 Eylül 2011, 08:42:57 »
Yerinde bir seçim yapmışsın Ö. FAruk abi ;) Geç de olsa bende yolun sonunu gördüm ve bir drahthaar edindim..
Köpeğin ile birlikte bol bereketli avlar dilerim..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #36 : 23 Eylül 2011, 18:31:16 »
Ömer kardeşim sen ve tuncay hocam sayesinde aldım. Kararsızdım, iyikide almışım. Hakikaten yaşamadan anlamak mümkün değilmiş.

Köpeğime gelince, güzel bir drahthaar. Ama bir paşa asla olamaz...
Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 28 Eylül 2011, 20:04:29 »
Buldun paşa gibi çirkini konuşursun tabi :) Herkesinki daha çirkin olsun :), Ömrü uzun sahibine hayrı bol olsun rast gele ....
SAĞOLASN HOCAM ÇİRKİN HEMDE NE ÇİRKİN  ;D

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 28 Eylül 2011, 20:10:06 »
Yerinde bir seçim yapmışsın Ö. FAruk abi ;) Geç de olsa bende yolun sonunu gördüm ve bir drahthaar edindim..
Köpeğin ile birlikte bol bereketli avlar dilerim..
SAĞOLASIN BURAK KARDEŞİM
BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN  İYİDİR DERLER
BİZİMKİSİDE ÖYLE OLDU BİRAAZ GEÇ OLDU AMA GÜZEL OLDU KARDEŞİM.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 28 Eylül 2011, 20:16:20 »
Ömer kardeşim sen ve tuncay hocam sayesinde aldım. Kararsızdım, iyikide almışım. Hakikaten yaşamadan anlamak mümkün değilmiş.

Köpeğime gelince, güzel bir drahthaar. Ama bir paşa asla olamaz...
EVET KADİR KARDEŞİM BANADA BU ZEHRİ VE ÇİRKİN ŞEYLERİ TUNCAY HOCAM AŞILADI
BENDE SENİN GİBİ YAŞAMADAN PEK ANLAM VEREMİYORDUM DEDİĞİN GİBİ YAŞAMAK GEREK.
 BU ARADA ADELE HAKSIZLIK ETME GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTEMEZ, PAŞA İLE MENŞEİLERİ AYNI DEĞİLMİ BUNLARIN.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Haluk ERTEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 07 Ekim 2011, 11:06:16 »
hayırlı ugurlu olsun uzun ömürler dilerim
Haluk ERTEKİN 1971 TOKAT

Çevrimdışı Turgay SULU

• *
  • DRAHTHAAR YOLUN SONU :)
« Yanıtla #41 : 08 Ekim 2011, 23:02:38 »
HEP SOYLERİM ne buluyorsunuz bu drahthaarlarda , ben bi sevemedim gitti ,bi de bana anlatırmısınız :)

Turgay SULU 1969
AKSARAY - ANTALYA

Çevrimdışı Ertan SERT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 09 Ekim 2011, 00:04:25 »
HEP SOYLERİM ne buluyorsunuz bu drahthaarlarda , ben bi sevemedim gitti ,bi de bana anlatırmısınız :)

BANADA ANLATIN ANLAMADIM SAAT 12,30 :D :D :D :D :D
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET
[imghttp://http://

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 09 Ekim 2011, 11:11:17 »
Hayırlı uğurlu olsun Ömer bey.Allah(cc) Tealanın sevgili kulusun vesselam.;) Anlatmakla olmaz DD' yi yaşamak lazım, Özellikle PAŞA' yı.Ufuk DURAK Abimizin 12 yıl anlatılanları dinlediği ve sonunda yaşayarak tespiti gibi.. . He bu arada eklemeden geçemicem Yarışma köpekleriyle karıştırılmasın Şampiyonlarıda gördük meralarda, PAŞA' ile ;)  SAYGILAR
sağolasın erol bey;
paşayı benden daha iyi biliyosun benden daha çok avlandın sen onunla,
(anlatılmaz yaşanır) bunu şimdi daha iyi anlıyorum helede yrışma köpekleiyle hiç kıyaslanmaz
meraların adaleti çok farklıdır orada gerçekler vardır, gerçekleri tarih yazar tarihide drahthaar yazar..........

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 09 Ekim 2011, 11:13:13 »
ömer abicim kadir abimin demesi gibi sizler bır kopekden cok dostluklar kazandınız ..bızde bılırsın av bahanedır dostlarla bıraraya gelmek için .. dostluklar daim olur ınsallah ....buarada  ne bulursun su sakalllı kopeklerde :))))))  saygılar abicimm .. tuyukadar avıolsun ınsllah.. fatsadan sevgiler...
dedikleine aynen katılıyorum salih kardeş tüm bunlar bahane dostluklar şahane sonra kalite hehehehe..............

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 09 Ekim 2011, 11:28:18 »
Faruk bey hayırlı olsun köpeğiniz. Umarım fermasında senelerce çok güzel avlar yaparsınız. Ahmet abi vaktindende bana sorduğunda hiç düşünmeden ölen köpeğim Rita ile aynı anne-babadan bir köpek almasını tavsiye etmiştim. Oda tavsiyemi göz önünde bulundurarak bir batın sonraki kardeşini almıştı. Bu tercih ne beni, ne Ahmet abiyi ne de sizi yanılttı gördüğüm kadarıyla. :)
emrah bey elinize emeğinize yüreğinize sağlık,
çok güzel anlatmışsınız geniş özetle, anlatılmaz yaşanır derdi tuncay hocam, nede haklıymış meğer geçen yıl buzamanlar.........

Biz senelerdir hep söyledik, söylemeye ve göstermeye de devam ediyoruz. Drahthaar anlatılmaz, yaşanır diyoruz. Ayrıca çok sabırlı bir hayvandır söylenenlerin aksine. Diğer av köpekleri buna saldırır sesini bir çıkartmaz, iki çıkartmaz, üç çıkartmaz. Ama bir sonraki hareketine müsade etmeden alıp altına dersini verir. Sahibinin ağzından çıkan her kelime onun için bir emirdir.

Diğer köpekler gibi avı aramaz, avı bulur. Ferma verdiğinde bir avın beklemeden uçtuğunu yada fırladığını göremezsiniz. Çünkü kendini ava göre pozisyonlar ve sahibi gelinceye kadar avın kıpırdamasına izin vermez. Dakikalarca sürse bile bu böyledir. Avına göre merada gezer drahthaar. Gerektiğinde size yakın, gerektiğinde de sizin gezemediğiniz noktalarda açıkta arar.

Sık diken ve çalılıklara gözü kapalı girer. Çıktıktan sonra ağzı burnu kan içinde kalmış olsa bile büyük bir keyifle avını yapmaya devam eder. Ayağına batmış demirci dikeninden aksarken siz yanına gidip çıkartayım diyene kadar, o sizden önce çıkartıp siz gelmeden hazır olmak için kendini paralar.

Kışın çatırım ayazda siz gore-tex kıyafetleriniz içerisinde yanan ateşe rağmen titrerken, o görevini yapmak için buzlu suya gözünü kırpmadan girer. Avı getridiğinde ise hiç bir şey olmamış gibi yanınızda oturup bir sonraki av bir an önce vurulsa da getirsem diye beklemeye başlar.

Kaçar avlarında bir kopayı aratmaz drahthaar. Avı sesli bir şekilde kovalar ve sahibinin önünden en az bir kez mutlaka geçirir. Drahthaar sizin ölü düştü dediğiniz kanat kırmaları onlarca metre ileride bulur ve kafasına çöker. Avın merada kalması kelimesi drahthaar için yoktur. Burnu kopmadığı sürece gider avını bulur. Sadece kuş ve tavşan değil gerektiğinde büyük avı da en iyi şekilde yapar. Domuz avından tutunda, büyük avda vurulan bir hayvanın bulunmasına kadar aklınıza gelebilecek herşeyi yapar.  

Ağızı canlı düşen bir bıldırcını öldürmeden getirecek kadar yumuşak ama kendi boyutunda bir tilki yada çakalı aportlayacak kadar da serttir.

Merada çoban köpekleri üzerinize doğru gelirken o diğer köpekler gibi köpeklere doğru gitmez size doğru gelir. Köpeklerden korktuğundan değil, köpeklerin size zarar vermesinden çekindiği için. Sizi korumak için gerektiğinde kendinden çok daha büyük köpeklere gözünü kırpmadan dalar.

Daha anlatırım da işe gitmem gerekiyor. Nu ırkı merak eden varsa iyi bir kanı alıp besleyecek. Biz ne desek boş, o kendini anlatır..
emrah bey elinize emeğinize yüreğinize sağlık,
çok güzel anlatmışsınız geniş özetle, anlatılmaz yaşanır derdi tuncay hocam, nede haklıymış meğer geçen yıl buzamanlar.........

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 09 Ekim 2011, 11:37:42 »

BANADA ANLATIN ANLAMADIM SAAT 12,30 :D :D :D :D :D

ya arkadaşlar radyodayız etrafımızı göremiyoruz nasıl göstereyim şimdi size drahtarın yeteneklerini,
açın merayı bize, gelelim gösterelim anlatalım dimi yaa....
 ertan abicim ne alaka yaaa satin 12,30  olmasıyla bişey anlamaman.....hıımmmmmmmmm senin nereli olduğunu unuttum bir an, naparsın sizin memlekete yakınızya biraaz ondandır.....

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Osman ASLAN

• *
« Yanıtla #47 : 14 Ekim 2011, 09:28:47 »
Maşallah çok güzel valla insanın bir hediye drathaar bulası geliyor :)))
Osman ASLAN
1977 Çorum

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #48 : 18 Ekim 2011, 12:00:36 »
hayırlı olsun. bol fermalı avlar dilerim. bende almadan önce çok araştırdım. ama her zaman söylerim vede söylemeye devam edeceğim. '''' İYİKİ DRAHTHAAR ALMIŞIM İYİKİDE BÖYLE BİR DOSTA SAHİBİM...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Şakir ÜNAL

• *
« Yanıtla #49 : 08 Kasım 2011, 23:12:27 »
Ömer ağbi paşa anlatılmaz yaşanır ancak avı bol avlağı geniş her daim