Gönderen Konu: HEDİYE DEDİĞİN EN KIYMETLİNİ VEREBİLMEKTİR  (Okunma sayısı 22515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
HEDİYE DEDİĞİN EN KIYMETLİNİ VEREBİLMEKTİR
« : 20 Eylül 2011, 00:32:26 »
bir köpek düşünün edirneden karsa nam salmış
bir köpek düşünün sahibine büyük onurlar yaşatmış
bir köpek düşünün onunla avlanmayanlar köpeğim var sanmış
bir köpek düşünün onunla avlananlar ellerindeki köpeği bırakmış
bir köpek düşünün üreticisi onun sayesinde dörtcaar olmuş
bir köpek düşünün büyük dostluklara vesile olmuş
bir köpek düşünün dostluklar ve arkadadaşlıklar karşısında değersiz olmuş
bir köpek düşünün yaşayan efsane olmuş
bir köpek düşünün böylesi benimde olmuş...

Değerli dostlarım av köpeği olarak Weimaraner ve Kurhaar ırklarına baktım fakat sürekli bir arayış içersindeydim daha iyisi olamlıydı diye fakat Ahmet ÇETİN ağabeyimin büyük fadakarlığından sonra bende av köpeğinde doruk nokta  drahthaar diyorum artık, ahmet ÇETİN ağabeyime silerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum mevlam kendilerinden razı olsun ve daha iyilerini ona nasip eylesin.
alman ne demişti BİZ DAHA İYİSİNİ YAPINCAYA KADAR EN İYİSİ BU

PAŞA VOM BİRKENGRUND

« Son Düzenleme: 15 Kasım 2011, 18:21:11 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: HEDİYE DEDİĞİN EN KIYMETLİNİ VEREBİLMEKTİR
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2011, 01:16:58 »
Hayırlı olsun..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2011, 11:36:42 »
kardeşim çok güzel yazmışsın drahtara nekadar itifat etsen azdır son noktayı bulmuşsun  hayırlı ugurlu olsun

• Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2011, 11:41:24 »
çok güzel anlatmışsın. o ayrıcalıktan faydalanmanıza sevindim. daha nice güzellikler dilerim..
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2011, 11:49:24 »
hediye etmek artık yok olmaya yüz tutmuş bir adet.artık her şey para olmuş.birde avcılar kadar köpek yetiştiricileri türedi.iş artık ticarete dönüştü.varsa bu zamanda hala en kıymetlilerini hediye edebilecek olan  helal olsun demekten başka bir şey söylenemez herhalde.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2011, 11:50:08 »
Bilirim Paşayı. Muhteşem bir yaratık. Daha güzel günlere ve avlara inş. Ahmet abim kalender adamdır. Sağolsun. Kazasız avlar dilerim.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2011, 16:47:53 »
Bir paralık tüfek, on paralık köpek demişler büyükler.

Ama sen on paradan fazlasına ulaştın. Hemde çok çok fazlasına...

İnşallah nice yıllar bol, kazasız, keyifli avlar yaparsınız.
Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2011, 17:02:32 »

Hayırlı olsun..
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2011, 17:53:32 »

Ömer Bey, gerçekten çok güzel bir köpek daha nice günler birlikte sağlık ve mutlulukla avlanırsınız inşallah...

Ancak,

Bir çok köpek beslediğinizi son noktanın Drahthaar olduğunu yazmışsınız, emin olun polemik için yazmıyorum artıları ve eksileri ile neden böyle dediğinizi diğer ırklardan farklarını yazarmısınız.

Avcı köpeğinden ne ister,

* Avı bulmasını atlamamasını
* Bulduğunda estetik ve çok güzel bas diyene kadar beklemesini
*Vurulduğunuda alıp çiğnemeden gezdirmeden getirip elinize bırakmasını
*Çelgini takip edip bulmasını
*Uzak gezmemesini ve söz dinlemesini

Bunları yapan çok güzel bir setteriniz, kurzhaarınız yada pointeriniz olsa diğer cinslerin farkı drahthaarın farkı nerde kalıyor.

Bence avcı köpeğini ne cins olursa olsun yukardakileri yapıyorssa geriye kalan sadece sevgisi ve o köpeğe güvenidir.... Siz bence köpeğinizi çok seviyorsunuz bence bu yüzden son nokta size göre drahthaar.....

Yanlışmı düşünüyorum ve tüm avcı dostlarımdan konu hakkında yorum bekliyorum...

Kayseri' den Selamlar...

Taşkın 

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı İsmail KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2011, 18:05:42 »
paşa, maaşallah adına yakışır bir drahthaar adıyla yaşasın, alman ne yaparsa en iyisini yapar!
1971-MERSİN    Dürüstlük pahalı bir mülktür . Ucuz insanlarda bulunmaz .

Çevrimdışı Ufuk EVCİ

• Müdavim Üyemiz
  • ufuk09
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2011, 18:07:25 »
neydi bi laf vardı : Almanların en büyük iki buluşu : 1-Mercedes 2-Drahtaar :D :D

hayırlı olsun, fermalarında nice avlar vurman dileklerimle.
Ufuk EVCİ   
1977 ÇİNE / AYDIN

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
Ynt: HEDİYE DEDİĞİN EN KIYMETLİSİNİ VEREBİLMEKTİR
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2011, 21:22:26 »

Ömer Bey, gerçekten çok güzel bir köpek daha nice günler birlikte sağlık ve mutlulukla avlanırsınız inşallah...

Ancak,

Bir çok köpek beslediğinizi son noktanın Drahthaar olduğunu yazmışsınız, emin olun polemik için yazmıyorum artıları ve eksileri ile neden böyle dediğinizi diğer ırklardan farklarını yazarmısınız.

Bunları yapan çok güzel bir setteriniz, kurzhaarınız yada pointeriniz olsa diğer cinslerin farkı drahthaarın farkı nerde kalıyor.

Bence avcı köpeğini ne cins olursa olsun yukardakileri yapıyorssa geriye kalan sadece sevgisi ve o köpeğe güvenidir.... Siz bence köpeğinizi çok seviyorsunuz bence bu yüzden son nokta size göre drahthaar.....

Kayseri' den Selamlar...

Taşkın  

taşkın  bey öncelikle gününüz  ve  geceniz  hayırlı  olsun.sizin  düşüncelerinize saygı  duyuyorum.
saymış  olduğunuz  sıklara hem  cevap olması  hemde daha  genişlemesi  için  bende size sorayım.
sorularım  hem  cevap  olsun,
hangi ırk,8 av ceşitini  kuralına göre  yapar.
hangi ırk -15 dereceye  kadar av  yapar.
hangi ırk, domuzun dahi giremiyeceği  dikenliklere girer.
hangi irk ayakları  patlıyana kadar av  yapar.
hangi  irk asker gibi  emir  bekler.
hangi  ırk 30  derecede soğonlıkda yerli  bıldırcına ferma verir ve kaybetmeden bulur.
hangi ırk  av olmayan  merada  dahi  gün  boyu  av  varış  gibi av  yapar.
hangi  irk izi kaybetmeden ve uzun hava  kokusuyla kusursuz ferma  veriri.
hangi ırk YOLUN SONUDUR.
BU  YAZDIKLARIMI  PAŞA  DAHİL İYİ EĞİTİLMİŞ  TÜM ASİL DRAHTHAARLARDA  BULURSUNUZ.
SAYGILAR  KARDEŞİM.

http://www.drahthaar-trulyversatile.com/video/index.html izleyin.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2011, 22:02:22 Gönderen: Ahmet ÇETİN »
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

Çevrimdışı Ali KAYMAK

• *
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2011, 21:46:03 »
Maaşallah...
hayırlı olsun....
Ali Kaymak AB Rh +
1976,İstanbul

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2011, 21:47:43 »
Ahmet bey, sizinde akşamınız hayırlı olsun... Saydıgınız özelliklere benım saydıklarımı eklersek evet tadından yenmez olur. Ben emin olun polemik için yazmadım paşa dahil turkiyede birçok dd de kayseri mercan çıkıslı olmasına ragmen benim çevremde dd besleyen ve aavlayan yok amacım bilgi almaktı.. Objektif olursak benim duydugum dd lerin ırk itibarı ıle itaatte zor oldukları ve sahibı harıcınde ınsanlarla köpeklerle ve hayvanlara karşı saldırgan oldukları.. Bu arada fotolarınız süper avlar ve köpegınız de..
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Sami KİREMİTÇİ

• *
    • www.ozgepetşhop.com
« Yanıtla #14 : 20 Eylül 2011, 21:48:27 »
samikiremitç[email protected]
özge petshop 22/05/1958
(0212)5988018 k.cekmece\ist

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
« Yanıtla #15 : 20 Eylül 2011, 22:09:07 »
Ahmet bey, sizinde akşamınız hayırlı olsun... Saydıgınız özelliklere benım saydıklarımı eklersek evet tadından yenmez olur. Ben emin olun polemik için yazmadım paşa dahil turkiyede birçok dd de kayseri mercan çıkıslı olmasına ragmen benim çevremde dd besleyen ve aavlayan yok amacım bilgi almaktı.. Objektif olursak benim duydugum dd lerin ırk itibarı ıle itaatte zor oldukları ve sahibı harıcınde ınsanlarla köpeklerle ve hayvanlara karşı saldırgan oldukları.. Bu arada fotolarınız süper avlar ve köpegınız de..
estağfirullah.polemik  asla değil.ama avlayacağınız avlar  ve  avlaklar önemli.drahthaar  dahil tüm  ırkların  artı  ve eksisi vardır.almanyada  10 avcının  7 si drahthaar kullanır.iyi  eğitimle her  KOŞULDA VE HER AVDA KULLANILA BİLEN BİR  IRKDIR.SELAMLAR.
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

Çevrimdışı İsmail KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 20 Eylül 2011, 22:17:01 »
ahmet abi yorumunuzun altındaki video linkini izledimde mükemmelliği gördüm hep söleniyor gerçektende çok doğru (DRAHTHAAR anlatılmaz yaşanır)
1971-MERSİN    Dürüstlük pahalı bir mülktür . Ucuz insanlarda bulunmaz .

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 20 Eylül 2011, 22:23:23 »
Maşallah, avları bol ömrü uzun olsun.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Orhan ÖZHAN

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #18 : 20 Eylül 2011, 22:52:23 »
Maşallah çok güzel bir dd ve harika kareler. Uzun yıllar birlikte avlanmanız dileklerimle. Allah a emanet olun.
Orhan ÖZHAN
1980 KAYSERİ

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2011, 09:24:29 »
Hayırlı olsun..
teşekkür ederim serhat kardeş.

kardeşim çok güzel yazmışsın drahtara nekadar itifat etsen azdır son noktayı bulmuşsun  hayırlı ugurlu olsun

dedğin gibi mutfa bey son noktayı buldum çok şükür fakat kesinlikle iltifat değil takdirdir benimkisi.
çok güzel anlatmışsın. o ayrıcalıktan faydalanmanıza sevindim. daha nice güzellikler dilerim..
teşekkür ederim alim bey hissettiklerimi anlatmaya çalıştım inşallah kimseyi kırmamışımdır.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 22 Eylül 2011, 09:31:41 »
hediye etmek artık yok olmaya yüz tutmuş bir adet.artık her şey para olmuş.birde avcılar kadar köpek yetiştiricileri türedi.iş artık ticarete dönüştü.varsa bu zamanda hala en kıymetlilerini hediye edebilecek olan  helal olsun demekten başka bir şey söylenemez herhalde.

evet suat kardeşimm hediyeleşmek sünnettir makul ölçülerde ama günümüzde yok olmaya başladı sanki, üretici ve yetiştirici konusuna gelince, dediğin gibi mantar gibi birden doldu ortalık ama bu rekabeti ve kaliteyide doğuruyor aslında, herkes işini yapsın biz avcılığımızı yapalım köpek alırken nasıl olsa seçme ve değerlendirme hakkı bizim!
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2011, 10:23:37 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 22 Eylül 2011, 09:43:07 »

Ancak,

Kayseri' den Selamlar...

Taşkın 

taşkın bey ilgilne teşekkür ederim
merak ettiğiniz konular hakkında, polemik olmaması adına üstadların sizi aydınltacağını umuyorum.
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2011, 10:07:44 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #22 : 22 Eylül 2011, 09:52:58 »

Taşkın bey dediklerinizde çok çok haklısınız ama bir kaç detay ekliyeyim. Pointer fermacı bir köpektir ve fermadan başka bir şey beklenmesi artıdır. Bir pointeri yavru iken kafese koysan 7-8 aylıkken ava çıkarsan tek tük gezer gezmeyi öğrenir ve kuşu bulduğunda fermalar. Buda bir pointer sahibi için yeterlidir. Türkiyemizdeki bir çok avcı köpek eğitmeyi yeni yeni bu siteler ve Yaban tv deki köpek eğitim proğramı sayesinde duydu. Daha düne kadar köpek eğitmek dedinmi "ne gerek var" diyen yüzlerceydi.

Köpeğini kafese koyupta 6 ay sonra ava çıkaran yüzlerce avcı.

Amaaaa

Drahthaar denilen lanet bi ırk var.

Eğitmezseniz 7 aylıkken meraya çıkartsanız oda gezer fermasını verir. Ama sadece fermasını verir.

Fermadaki doğal sabrı genel olarak pointer kadar iyi değildir. Bunun eğitimi verilmeli...

Vurduğun kuşuş ağzından alamazsın, aportu öğretmen lazım

Diğer köpeklere karşı kendi ırkı yada kendinden büyük kangal da olsa agresiftir bunun eğitimi sosyalliği verilmeli. Tabi kedi bile görse kuyruğunu kısıp sahibinin bacakları arasına dolanan ırkın severleri çok olduğu için bu en büyük bahaneleri. Ama bu yerine göre bizim gurur kaynağımız.
Örnek vermek gerekirse benim 2 köpeğim birbirinin yemek kaplarından beraber yemek yedikleri, akşama kadar oynadıkları halde bir komutum ile ölümüne birbirilerine girerler. Tek bir komut ile ayrılıp otururlar. Ne olacak yeri geliyor bu komut öyle bir lazım oluyorki..

Yabancı insanlara karşı temkinlidir ama saldırgan değildir. Sosyallikten ziyade patronun siz olduğunu öğretemezseniz temkinlik saldırganlığa dönüşebilir.

Burnu güzel koku alır ama yerden iz takibini öğretmezseniz gurur duyduğumuz "çelginde üstünlük" kavramı boşa gider. Diğer ırklardan hiç farkı olmaz.

Bir komut ile deli dana gibi 400-500 metre ilerilerde koşuşturan ırk gibi uzak arama yaptırtabilirsiniz.

Arabadan iner inmez ne avı yapacağını bilip hemen görevine başlar. Ormana girdimi açık arama ile çulluk dağa çıktımı fazla açılmadan keklik avı yapar. Buda bol av ve eğitim ile.

Ve drahthaarın adının çıkmasında ayrıca köpeği kafese koyup 7-8 aylıkken ava çıkartıp herkese rezil olanların haricinde birde zengin olupta ben köpeğimi Almanyadan getirttim deme sevdası taşımış eski lafım onlara görmemişler vardır.
Diyorlarki..
Ben Türkiyeden yavru alacağıma bunun ana vatanından yani fabrikasından alırım..

Basıyor 4000-5000 euroları ve getirtiyor.
Ama bilmiyorki o köpek orada uçar avlarının haricinde ceylan karaca hatta geyik avlamış.
Drahthaar geliyor ve ava çıkıyor dağda ne kadar koyun keçi ve hatta at eşek varsa boğup geçiyor.
Ondan sonra adı çıkıyor at eşek boğan köpekler.
Köpek ne yapsın görevini yapıyor. Almanyada dağlarda başıboş keçi koyun ve eşek gezmiyorki.

Velhasıl abicim uzun uzun maddeler yazdım ama bütün bunların ve daha fazlasının eğitimini vemek günlük  en fazla 15 dakika köpekle ilgilenmekle verilebiliyor.
Adı çıkmış dokuza inmez sekize. Bizler senelerdir bu sitelerden drahthaarların tavuklarla, civcivlerle kuzularla resimlerini paylaşıyoruz ama adı çıkınca biraz zor aklanırız gibime geliyor ;)

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 22 Eylül 2011, 10:06:45 »
Bilirim Paşayı. Muhteşem bir yaratık. Daha güzel günlere ve avlara inş. Ahmet abim kalender adamdır. Sağolsun. Kazasız avlar dilerim.
teşekkür ederim rıdvan kardeşim ahmet ağabey dediğiniz gibi Gösterişsiz, sade yaşamaktan yana olan, alçak gönüllü ehlidil ve aynı zamanda ilim sahibidir mevlam kendisinden ve ailesinden razı olsun.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 22 Eylül 2011, 10:15:54 »
Hayırlı olsun..

teşekkür ederim ramazan bey.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER