Gönderen Konu: BEDAVA YAVRU SAHİBİ OLMAK... HEM DE SAFKAN....  (Okunma sayısı 21137 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
Ynt: BEDAVA YAVRU SAHİBİ OLMAK... HEM DE SAFKAN....
« Yanıtla #25 : 23 Eylül 2011, 00:05:00 »
ya arkadaşlar ben anlamıyorum  tüfeğe,fişeğe,av kıyafetine para bulunuyorda köpeğe gelince neden bulunmuyor.ben ekonomik nedenlerle av köpeği sahibi olunamadığı YALANINA inanmıyorum..........kardeşim madem imkanların kısıtlı o zaman çoluğunun çocuğunun rızkını ava yatırmayacaksın.sonuçta bu bir zevktir,ihtiyaç değildir.hem köpeği buldun diyelim bedava,bakmak için parayı nereden bulacaksın???????bırakın bu varoş edebiyatı ile duygu sömürüsü yapmayı.tanımadığım hiç kimseye bedava köpek yok arkadaş.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı Erol DURSUN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #26 : 23 Eylül 2011, 00:44:48 »
babama dahi bedava köpek vermem.
Erol DURSUN
1973 KÜTAHYA,kocak kurzhaar kennel
www.kurzhaaarci.com
0536.2676257-

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #27 : 23 Eylül 2011, 08:05:24 »
Ersoy Bey, konu hakkında bilgi sahibi olmadığınız, yazdıklarımı tam olarak okumadığınız anlaşılıyor.

Daha önce de konu açmıştım; kısa bir özet geçeyim.
İzne ayrılırken, Köpeğimi babama emanet bırakmıştım. Sıkı sıkı tembihlememe rağmen  istenmeyen eşleşme gerçekleşti. Siteye de bununla ilgili konu açmıştım. Hamileliğin ilk haftası sonunda Önerilen yöntemlerden brini uyguladım ve köpeğim ölümden döndü. Köpeğini seven kimseye bunu tavsiye etmem.

Yavrular doğduktan sonra da Bedava yavru vermek isteyenler kısmına konu açtım, akşama kadar olumlu olumsuz tek bir cevap yok. Köpeğimi bundan önce FCI şecereli bir erkekle eşlemiştim ve pek çok hediye köpek isteyen olmuştu, Oturdum üşenmedim akşama kadar tek tek hepsine telefon açtım ama çoğundan olumlu cevap alamadım. Daha önce de belirttim bizim buralarda barınak olayı da yok.

Sonuç olarak ben bir çözüm yolu bulamadığım ve ilerde hepsini çöplüğe atmak zorunda kalmamak için yavruları uyutmak zorunda kaldım. Bu durumdan çok mutlu değilim, çektiğim vijdan azabını da anlatamam.

BEN PEŞİNEN PİŞMANLIĞIMI VE DUYDUĞUM VİJDAN AZABINI PAYLAŞTIM. BU TÜR DURUMLARLA KARŞILAŞAN BEN VE BENİM GİBİ ARKADAŞLAR İÇİN DAHA İYİ BİR ÇÖZÜM ÖNERİNİZ VARSA ORTAYA KOYUNUZ. LÜTFEN ELEŞTİRMİŞ OLMAK İÇİN ELEŞTİRİ DE BULUNMAYALIM.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2011, 09:02:18 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #28 : 23 Eylül 2011, 10:38:32 »
İstenmiyen yavru köpeklerin uyutulması doğru karardır. Almanların köpekleri çok harika peki nasıl bir batında doğan yavruları incelerler eğer o yavrularda standart dışı bir durum varsa o yavruyu hatta tamamını uyuturlar yada üretilme izni vermezler . Bizde böyle bir çalışma yok doğan yavruları ya satma yada dağıtmaya çalışırız .
Benim memleketimde ben çocukken buralarda değişik bir çoban köpeği vardı bu köpek, Kurt boğabilen , toprağın içindeki köstebeği bulup çıkarıp öldüren yine tasvip etmediğim bir olay ama köpek dövüşlerinde ancak kendi tipindeki bir köpeğe yenilen, sürü gütmede harikalar yaratan çok akıllı  köpeklerdi ya sonra ; kontrolsüz üreme sonucu sokak köpekleri, kangallarla çiftleştiler sonuçda cins bozuldu kalanlara  KARS ÇOBAN köpeği diyorlar ama ben buralarda artık göremiyorum .... daha bir çokları : bu yaşadığımız ülkede silinip gitmişdir.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 23 Eylül 2011, 11:43:59 »
çok zor bir durum bedava yerine 500-1000 tl isteseydiniz belkide uyutmak zorunda kalmazdınız.birisine bir şeyi bedava vermeye kaltınmı illa altında bir şey arar bulamazsada köpek için konuşuyorum yetiştirmek için parayla aldığı bir köpek kadar uğraşmaz bilinç altında o günahsız hayvanın bir eksikliği olduğunu düşünür ve ilk hatasında sokağa salıverir. sokaklar böyle bırakılmış köpeklerle dolu bu yüzden çok iyi tanıdığınız veya çok iyibirisi olarak yani köpeğe bakabilecek birisi olarak görmediğiniz kimseye yavru vermemek hatta yavruları bedel ile verirken bile buhususlara dikkat etmek lazım bence.bütün bunlar kendimizden ziyade dünyaya gelmesini istediğimiz bir cana karşı yüklendiğimiz sorumluluk gereği......... kalın sağlıcakla.
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #30 : 23 Eylül 2011, 11:46:36 »
Ben pekala baştan sona okudum.yaşadığınız yerin nüfusunu bilmem ama muhakkak köylüye yoz köpek diye bayana ev köpeği diye şudur budur bulunurdu bi çare elbet.en azından lütfedipte bi otobüse binseniz izmir veya istanbul barınak dolu.
eleştiri yapmak olsun diyede böyle hassas bir konuda eleştiri yapmam.
mesele köpeğini seven  kelimesinde gizli zaten.biz avcıların içinde var bu olay köpeğini sevmek yada av köpeğini sevmek köpekleri değil.hele bu yaptığınızı bir anlayabilsem.haa vicdan azabı dediniz ya sizde vicdan muhasebesi yapmışsınız belli ve yanlış olduğunu anlamışsınız zaten.ii günler...
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Mustafa BULUT 34

• *
    • http://www.igdebaglari.com/
« Yanıtla #31 : 03 Ekim 2011, 10:53:06 »
işte biz böyleyiz bedava bir  şey isteriz ama oooo   dibini direğini araştırırız nede olsa bedava sirke baldan tatlıdır ondan ziyade yazarlar birde yok şöle yok böle  ben taaa istanbuldan kalktım ankaraya yavru pointerimi aldım  belirli bir miktarda para ödedim o akdar yakıt yaktım helal hoş olsun    ekimin 5'şinde  2 aylık olacak ve de dün ilk fermasını bastı valla  bahçedee oynarken aportuda süper hemde ödüllendirmeden  sadece başını  okşamakla alakalı, alırken araştırdım babası almanya şampiyonu secereli elbetteki bunları besleyen büyüten ticaretini yapan külfetini çekiyor  bende çekeceğim bu arada kimsede yanlış anlamasın aldığım fiyatı yazsam bedava almışsın diyeceksiniz  herkese saygılar  allaha emanet olun :)  (  yukarıdaki eleştirim site üylerine değil etrafımda da var öle bedava yavru isteyipte almayan ona kızıyorum yoksa site üyelerine sonsuz saygım var kimse ile de polemik yaşamak istemem. )
Mustafa BULUT
1982 istanbul

Çevrimdışı Aydın TURGUT

• *
« Yanıtla #32 : 09 Ekim 2011, 17:35:47 »
abi cok haklısınız,bi...n
sanımız böyle bedava istiyo ama en iyisini izliyo
Aydın TURGUT
1980 ANTALYA KUMLUCA

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #33 : 09 Ekim 2011, 19:55:25 »
Alkan abi Allah günah yazmasın ama en iyisini yapmışsın diyeceğim benimde başıma geldi böyle bir olay bir dişi kurzhaarım vardı 2 sene önce yavrulattım şu an avlanmakta olduğum erkek köpeğimle yani yavrusuyla istenmeyen bir çiftleşme oldu hemen veterinere götürerek iğne yaptırdım ama iğneden sonra dişi köpeğim zehirlendi ve tabiri caizse  ölümden döndü neyse tabi 62 gün sonra 9 tane yavru oldu iğne bir işe yaramadı anlaşılacağı gibi tabi aslında yavrular safkan fakat akraba çiftleşmesi oluyor mecburen 50 gün falan besledim ve dost gönülllemek amacıyla dağıttık yavruları çok şükür ssahip bulduk ama işin enteresan yanı herkes bu olayı öğrendikten sonra arkadaş bu köpek akraba yavrularıymış istemeyiz tabirinde konuştular yani kimsenin isteği bitmez elinde varsa fcı secereli yavrular versen havada kaparlar neyse mevzu derine inmesin. 
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Tahir YAKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 10 Ekim 2011, 00:44:40 »
alkan abi mrb çok üzüldüm ama yapacak bişiyok bedava köpege karşıyım her şeyin bir bedeli vardır
abi bizim uşakta ahmet ferah abimiz fci secereli kurzaaharını domuzcu zagarına cekti we yawrularını çatır çatır sattı bilerek cektim böyle şahane oluyordedi gitti bedava demicen abi 2 kutu fişek deseydin birazı kurtulurdu diye düşünüyorum hayırlısı abi kimseye bedava köpek werme ben dr kadirle 5 yıl 2 kişi ava giddim yedimiz içdimiz ayrı gitmedi ama 3 köpek aldım dr dan parasını verdim hem dost lugum sürüyor hemde iyi bakıyorum bedawa köpekten bende sıkıntılıyım burasını karıştırmadan bu saatten sonra kim olursa olsun bedava avköpegi wermem kendim parayla aldım paraylada satmak hakkım oldugunu düşünüyorum hayırlısı
Tahir YAKAN
1976 uşak

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #35 : 10 Ekim 2011, 19:27:55 »
Sevgili Dostlar;
Kupzhaarlar :))))) (Bu ismi de ben uydurdum) büyümeye başladı. Bugün ilk mama yeme denemesini yaptık. Çaba var, sanırım yakında yemeye başlarlar.
Kupzhaarlar gelişimleriyle beni yanıltmadılar. Büyüsün de görelim diyenler, görünce sadece "ben böyle olacaklarını tahmin etmemiştim" diyebildiler. Ama hediye verileceği için, ben akibetlerinden şüpheliyim. Tecrübeyle sabit...
İşte Kupzhaarlarımız Beğeninize...

Not: Şu anda hepsi sahipli, vazgeçen olursa ilk tercihim sitemiz üyelerinden olacaktır...

« Son Düzenleme: 10 Ekim 2011, 19:49:51 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Nuri DEMİRCAN

• *
« Yanıtla #36 : 12 Ekim 2011, 16:06:32 »
selamünaleyküm alkan abi, biraz geç fark ettım ama hayırlısı olur inşallah, keşke daha erken görseydim :(( ilk ben talip olurdum yavrulara. abi eğer elınde olursa ben talıbım yavruya, şimdiden çok teşekkürler alkan abi
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2011, 17:07:35 Gönderen: Nuri DEMİRCAN »
Nuri DEMİRCAN
1989 DENİZLİ

Çevrimdışı Abdullah ELİPEK

• *
  • s
« Yanıtla #37 : 28 Kasım 2011, 18:13:41 »
benimde ihtiyacım var abi öyle yazmışsınki şimdi nasıl köpek isteyim bilmiyorum belki aklısın ama herkes 1deil şu yavrulardan biri benim olsa kızıma nasıl bakıyorsam onada öyle bakarım kızımdan  ayırmam onu
Abdullah ELİPEK
1981 SAKARYA
0535 217 92 69

Çevrimdışı Ükaşe DİK

• *
« Yanıtla #38 : 28 Kasım 2011, 22:27:39 »
gercekten yazılanlar cogu   dogru 1 köpek kolay  yetişmiyor  bu  hangi ırk olursa olsun  şimdi  benim  var  4   tane köpegim 1 kangal    1  adet   kars   çoban  köpegi 1  boxsör  kırması  1  de   8 aylık  kopay   ben   bunların  hic birine   para  vermedim para   ilede  kimseye   köpek  satmadım  kendim  cifciyim cok  ceşitli hayvan  besliyorum   kaz  var kedi  .güvercin tavuk   tavşan 1çift muhabbet inek  keci  koyun ama  1 tanede kurzhar  ım veya  drahtarım  olsa   olsa  bakmam demem ama  yazılanlar dan  sonra insan  cekiniyor  yavru  istemeye  karşılık mı para  veremem   ama  taklacı  kuşlarım  var  verebilirim veya  tavşan  veya  bahar a  olmak kaydı  ile   tavuk  veya  kıaz  civcivi herşey  para  ile   sınırlı  degildir
Ükaşe DİK
1980 karaman

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #39 : 29 Kasım 2011, 08:21:53 »
Sevgili dostlar;
Bu bir ilan değildir. O nedenle de silme gereği duymadım. Güç bela da olsa yavrular yeni yuvalarını buldu. Bir tanesi haftasını bulmadan bakımsızlıktan öldü. Hafta sonu Tahir kardeşime verdiğim dişi yavruyu görme şansım oldu. Mükemmel olmuş, bakımı süper, kıpır kıpırhareketli. Tıpkı annesinin yavruluğu gibi. Tahir kardeşim Jest olsun diye annesinin adını koymuş Tina. Yine aynı kasabadan Zafer kardeşime verdiğim iki erkeğin de iyi haberlerini aldım. Hepsinin parazit tedavileri, karma aşıları yapılmış.

1/5 zayiat fena sayılmaz. İnşallah hepsi sağlıcakla büyürler...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 30 Kasım 2011, 00:14:24 »
alkan geçmiş olsun...olan olmuş artık elden birşey gelmez.... bedava köpek konusu uyanık geçinmeye çalışanların işi,hiç sevmem o tipleri.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 30 Kasım 2011, 00:58:14 »
birol abi bu işi fırsatçılık olarak yapanlar olsada yinede bu işe gönül vermiş durumu olmayan arkadaşlara yardımcı olmak gerektiğini düşünüyorum.bu işi ticaret olarak yapanlar için tamamda sizin gibi birisine bu sözler yakışmamış.sizden daha bu konularda yardımcı ve yapıcı olmanızı beklerdim.ne yalan söyleyeyim şaşırdım.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #42 : 23 Şubat 2012, 13:57:05 »
valla lkan abi üzüldüm ama bizim içimizde öle insanlar varki aşısınıda yaptır yok sonra büyütür derki ya bu av yapmıyo neden para vermedi ya egitmez başı boş bırakır sora telef olur hayvan secerelide olsa bedevaya versen sonuç aynı olur biz cana önem vermeyiz para çıktıysa cebimizden o  kıymetli olur bence dogru yapmışsın uyutmakla büyüdügünü rezil oldugunu görmektense mantıklı bencealkan geçmiş olsun...
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2012, 13:58:20 Gönderen: Mustafa BİTMEZ »
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #43 : 23 Şubat 2012, 14:36:22 »
Hafta sonu yavrulardan 3 tanesini görme imkanım oldu. Bakımları gerçekten süper. Buradan Tahir ve Zafer kardeşlerime teşekkür ederim. Özellikle en sona kalan ve kimseye beğendiremediğim, siyah yavru mükemmel olmuş. Hatta yanımda olan Ramazan Hoca da siyah yavrunun benden giden yavru olduğunu duyunca çok şaşırdı. Kafa yapısı, fizik mükemmel olmuş. Hani söylenmese kimse bilmez kırık olduğunu. Diğer yavrular ise büyüdükçe özellikle kafa yapısında ve renk tonlarında babaya benzer emareler göstermeye başlamış. İnşallah iyi birer avcı olurlar...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #44 : 23 Şubat 2012, 15:02:46 »
Daha düne kadar YERLİ IRK (kırık demiyorum çünkü pekçok yerli köpeğimiz safkanlara taş çıkarır) köpeklerimiz ile avlananlar ne çabuk unuttular vurdukları avları ?
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #45 : 23 Şubat 2012, 15:11:50 »
S.BURAK SEZER kardeşimin yazdıklarına aynen katılıyorum.  (Daha düne kadar YERLİ IRK (kırık demiyorum çünkü pekçok yerli köpeğimiz safkanlara taş çıkarır) köpeklerimiz ile avlananlar ne çabuk unuttular vurdukları avları ?)
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 24 Şubat 2012, 09:48:03 »
kopegı para ıle yada parasız almak bence onemlı degıl evet benccede kopegın kıymetının bılınmesı ıcın bırseyler verılmelıkı kopekle ılgılenılsın cunku digerturlu sahıp cıkılmıyor bu sene benım basıma gelen bır olay anlattayım vanda bır doktor arkadas (aslında sahsı tanımıyorum)almanyadan ozell cok ucuk fıyatlara poınter getırdı kopegı 2.5-3 ay evınde cocuguyla buyuttu depremde ise evı zarar gordu dıye dısarı bahceye bırakmıs mahallenın cocukları kopege ıskence yapmıs bır devrem kopegı alıp bana yolladı geldıgınde on sag bacagı 2 yerınden kırıktı zayıflık ve su kaybından yuruyemıyor her tarafı curkler ıcındeydı 1 ocaktan berı bende  toparladı ama ben harıc tum ınsanlardan korkuyor kacıyor ıcıne kapanık yenı yenı adapte olmaya basladı (sanırım 6 -7aylık oldu ) benım kendı poınterım yanında alısıyor sanırım  aramzda bır bag olustu  benı demek ıstıyecegım nokta paralı yada parası lutfen sahıp cıkmayacagımız kopeklerı almayalım
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #47 : 06 Mart 2012, 18:01:14 »
avı seviyorsan köpeğinide seveceksin. köpeği sevmiyorsan avıda bırakacaksın. paralı parasız ne olursa olsun insanın içinde hayvan sevgisi olacak. bende 2 yıl önce yerli pointer dedikleri cins vardı. ben diyeyim çoban köpeği siz deyin ne olduğu belli değil köpekle çiftleşmiş tabi. ama kimseye demedim öyle olduğunu. kapış kapış gitti ne hikmetse. hatta son ikiyi çaldılar. birşey diyeyim 5 yavrudan çalınanları bilmiyorum ama diğer 3ü mükemmel av yapıyorlarmış haberleri geliyor. köpekten yavru alcanmı diyenlerde çıkıyor ama anneyide çaldılar. şimdiki köpeklerime kafes yaptırdım. malum alışkanlık oldu çaldırmak....   ;D
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #48 : 06 Mart 2012, 19:12:56 »
Alkan bey yavruların yeni fotolarını paylaşabilir misiniz size zahmet?Hep safkan mı görecez birazda kırık görelim!
İlk fırsatta çekip paylaşmaya çalışacağım...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 06 Mart 2012, 20:13:56 »
bende dusunuyorum acaba bu sezon kopeklerımı cıftlestırsemmı dıye(baba almanya secerelı  anne ıstanbuda  eskı avcılardan davut kose abımızın kopegı ıle umranıye sanayıdekı tornacı  harun usta nın poınterkopeklerının kızı) yavru almak ayrı sıkıntı emek harcamak ayrı sıkıntı bırde kıymetını bılmeyen bırıne gıder hayvana ezıyet olurduye korkuyorum :(
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...