Gönderen Konu: BEDAVA YAVRU SAHİBİ OLMAK... HEM DE SAFKAN....  (Okunma sayısı 21134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
BEDAVA YAVRU SAHİBİ OLMAK... HEM DE SAFKAN....
« : 19 Eylül 2011, 14:28:31 »
Aslında Yazıp yazmamak, konuyu açıp açmamak konusunda oldukça kararsızdım ama yazacağım. İnşallah polemiğe neden olmaz. (Olursa konuyu sileceğim)

Sitemizde de konu açmıştım. Kurzhaarım Tina 2 ay kadar önce bir Kopayla istemeden eşleşmişti. Cuma günü yavrular doğdu. Cumartesi günü 8-9 tanesini uyutacaktım vijdanım elvermedi.

Başladım daha önceki eşleşmeden benden yavru isteyen Dostları aramaya. Aldığım cevaplar " Abi baba Şecereli olsa alırdım" "Abi bir daha ki sefere safkan köpeğe çek de alayım" "Anne Kurzhaar Baba Kopay iyi av yapmaz o" vs. vs. vs. aldığım cevaplar genelde buna yakındı.

Sitede Bedava yavru vermek isteyenler kısmına konu açtım, 1 güne yakın durdu, tık yok. Bedava isteyenler 2 sayfa mesaj yazmışlar ama yavru isteyen yok...

Dün konuyu sildim ve içim kan ağlayarak 6 yavruyu uyuttum. Allah (cc) affetsin. Çünkü anladım ki yarın büyüdüklerinde de onları isteyen olmayacak...

Şu anda çok üzgünüm ve bu konuyu da o yüzden açtım. (Bir süre sonra, mesajlar yerine uşatığında sileceğim...)

Sonuç olarak; ben de bedava dişi bir İngiliz İngiliz Pointer istiyorum. Anne baba Safkan ve mümkünse FCI şecereli olsun. Selamlarımla...
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2011, 14:30:14 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: BEDAVA YAVRU SAHİBİ OLMAK... HEM DE SAFKAN....
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2011, 14:34:42 »
Rabbim herkezin gönlüne göre versin.Zor bir imtihan.İnş niyetinin halis olmasından  kazanırsın abi.
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2011, 14:40:37 »
Alkan bey ben bedava av köpeği yazdım 2 yaşında  resim koymadım cinsi yazmadım beni arayan  nerdeyse olmadı köpeği maraşta iyi bakacak birine verdik köpek banada hediye gelmişti yer sorunu yüzünden verdim geldikten sonra 1 defa bacağını kesmişti ameliyat oldu 200 verdim 2 defa kulağına ot kaçtı 200 verdim 1 hafta veterinerde yattı 150 verdim 4 ay hergün 30 km yol yapıp yemeğini verdim bana hediye olduğu için hediye vermek istedim nerdeyse isteyen olmadı bendeki köpek Veli Yarenin köpeklerinden di  Mehmet ÖZASLAN bana hediye vermişti.istedimki ihtiyacı olan birisi istesin ondan cinsini yazmamıştım.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2011, 14:43:13 Gönderen: Serkan ERTENLİCE »
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2011, 14:52:39 »
Alkan BEY PİREYE KIZIP YORGANI YAKMIŞSINIZ,Yok muydu civarınızda ava gittiğiniz köyler,dağıtsaydınız yavruları Şu bunu demiş bu bunu demiş bırakın kim nederse desin uyutmakla çok yanlış yapmışsınız Belki bana kızacaksınız ben kendi görüşümü iletiyorum.Bu bir Avcı arkadaşımıza hiç yakıştıramayacağım bi hareket.O yavruların ne KABAHATİ vardı ?
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2011, 15:08:06 »
Aradım Bülent Bey kardeşim aradım. Gerek avcılık, gerekse meslek icabı pek çok tanıdığım köylü var. Ama onlardan aldığım cevaplar da farksız dı.

Ben kendime yeterince kızıyorum zaten Lütfen Yavruları uyutma konusunu fazla uzatmayalım... Çektiğim Vijdan azabı bana yeter...
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2011, 15:09:16 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2011, 15:12:40 »
Hayırlısı olsun abi zor bi durum umarım bu durumu çabuk atlatırsın.yapabileceğimiz bişey olursa her zaman yardımcı olmaya hazırız.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2011, 15:17:59 »
Erkan Bey kardeşim; diğer konuyu sildim zaten. 5 Yavru ayırdım. Büyüsünler bakarız lafına bile yavru ayırdım.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Halil DUMAN

• *
  • SOLAK VURUCU
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2011, 15:19:50 »
eskiden yavruların gözleri açılmadan keserlerdi günah kısmını siteye değil de bir müftüye sormak lazım bırakın fetvayı o versin
Halil DUMAN
1969 Eşme/UŞAK

TAŞ DUVARLAR SIKAR BENİ GÖNLÜM DAĞLARDA

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2011, 15:32:38 »
Bedava köpek işine oldum olası sıcak bakamadım.Haydi  köpekleri olmayanları sahiplendirelim konusuna destek verenelerin  hiç biri sözünde durmadı.
Kimse kimseye iyi bir geçmişe sahip  bedava yavru  köpek vermez. versede köpekle ilgili olan sıkıntıları takip amaçlı verir,
İyi bir kandan gelen köpeği ancak çok yakın dostuna yada akrabasına verir.
Alkan bey hadi sizinki istenmeyen bir eşleme oldu. bunu zaten açıkça belirttiniz.
Halen kırma köpekler asil diye satılıyor.
Selamlar.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2011, 15:33:45 Gönderen: Ahmet UZELLİ »
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2011, 17:19:23 »
bedavacıların çoğu al satcı. her ay 200 tl sigaraya verirler ama iş köpeğe gelince gerek duymazlar.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 19 Eylül 2011, 17:36:12 »
Sonuç olarak; ben de bedava dişi bir İngiliz İngiliz Pointer istiyorum. Anne baba Safkan ve mümkünse FCI şecereli olsun. Selamlarımla...

Gardaşım az önce İngiltereden aradılar,
Alkan abiye poınter lazımmış diye birbirlerine girmişler İngilizler, adamlar helak olmuşlar telaşlarından.
Ne renk olacak mış diye soruyorlar, mahçup olmayalım diye. ...  ;D  ;D

Şakası bir tarafa, bu işler hep böyledir.
Gel sana bir köpek hediye edeyim dediğin zaman,
Ya alacak birini bulamazsın, Alınca burası şöyleymiş şurası şöyleymiş
diye bir sürü bahaneler bulur ya da köpeğe bakmaz, açlık, bakımsızlık içinde rezil eder.
Hatırlıyorsan benzer bir durum benim de başıma gelmişti.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
« Yanıtla #11 : 19 Eylül 2011, 17:36:59 »
aslında abi bu senin konu aylardır bekleyipde açmaya cesaret edemediğim bir konu şimdi inan gözlerim yaşla doldu bunları yazarken,,,bu sitede hepimiz kardeşiz ve aynı zevk uğruna buluşuyoruz  bu sitede bedava köpek bölümü kapatılamalı ve buna sen öncülük etmelisin aylarca bedava köpek diye yazı yazanlar o yavruların katili,,,köpek mi   ewet köpek araştırın av köpeğinin atasını kopaydanda gen atılmamışmı bunların niyeti av köpeği edinmek değil...benim çok tanıdığım arkadaşım var eli yüzü düzgün bir köpeği av üzerine eğitiyor adınada köy zagarı diyor vede yıllarca av yapıyor senin enikler ondandamı kötü olacak....bence abi bu bedava köpek isteyenler kötü niyetli insanlardır,,,dikkat ettiysen avcı yazmıyorum çünkü avcı olamazlar olsalar zaten mutlaka o arkadaşı kimse köpeksiz bırakmaz...
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Mehmet ÖZASLAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Eylül 2011, 17:39:55 »
Üzücü bir durum Alkan zor bir karar vermişsin.

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 19 Eylül 2011, 18:21:42 »
Alkan abi köpeğin eşleştiğinde geçirdiğin sıkıntılı günleri iyi hatırlıyorum. Senin için zor bir dönem oldu. Yine her zamanki gibi son kararı sen verdin. Senin için doğrusu buysa başkasına laf düşmez... Umarım bir daha başına böyle talihsiz kazalar gelmez.... Akhisardan sevgiler...
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Gökmen SİLAY

• *
  • AVCI DOĞA DOSTUDUR..HER SİLAHI OLAN AVCI DEĞİLDİR.
« Yanıtla #14 : 19 Eylül 2011, 19:04:42 »
Alkan bey sizi anlamamak mümkün deil. cümlelerinizdeki hassasiyet köpeklerinize verdiğiniz değeri fazlası ile gösteriyor. son çare bu olmuş. yapacak birşey yok. safkan olsaydıda ya kafa yapısını ya kuyruk yapısını beğenmeyenlerle karşılaşırdınız. o nedenle inanın hiç şaşırmadım. bu cümleler belki birçoğumuzun  yazmak istediği ama polemik olur diye cesaret edemediğimiz cümlelerdi. açıkcası ben eğer birilerin köpek hediye edeceksem. bu iki koşulla olur.  ya çevremde değer bileceğinden emin olduğum eş dost ve arkadaşlarım. yada sanal ortamda bu sitedende olabilmek kaydı ile. belirli bi seviyeye ulaşmış dostluklar kurulan  kişilere olur... köpek isteyenlerin konu başlıklarını görünce konuyu açıp okumak bile gelmiyor içimden. umarım birdaha böyle birşeyle karşılaşmazssınız...
Gökmen SİLAY
1983 ANKARA / Etimesgut
SİLAY Av Balık ve Kamp Malzemeleri

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 19 Eylül 2011, 21:46:54 »
köpek mi   ewet köpek araştırın av köpeğinin atasını kopaydanda gen atılmamışmı bunların niyeti av köpeği edinmek değil.

Devlet kardeş zamanında mersedeside önünden kolla çalıştırıyorlardı ,şimdi neler yaptılar insanı parmak izinden ,hatta göz retinasından tanıyıp çalışan arabası var. Yenisi ve daha geliştirilmişi varken.Kim ister herkezde olanı.  Belki ilk köpeği iyi eğitemez ve telef eder deyip ilk defa köpek besleyen birisine verilebilir lakin artık oda zor.

Alkan bey bence üzülmeyin ,doğrusunu yapmışsınız.Yarın köpekler büyüdüğünde şu köpeğin yavrusu,bu adamın enikleri gibi saçma sapan söylemlerden kurtulmuşsunuz.

Sonuçta bunlar sokak köpeği değil AV KÖPEĞİ .

Daha iyisini elde edebilmek için nacizane tavsiyem,daha dikkatli olmak.

Lütfi Türe
1971 Burdur

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 19 Eylül 2011, 22:23:11 »
Olan olmuş gerçi Alkan abi.Keşke barınak felan gelseydi aklına.Neyse abi canın sağolsun.Acını paylaşıyorum.
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #17 : 20 Eylül 2011, 12:46:54 »
keşke olmasaydı denecek bir durum...
şahsımca onlar emsalsiz tavşancı olurlardı
nedenmi sanki kurzhaar safkanmı ki oda genetik çiftleştirmelerin oluşturduğu  standartı oturunca tescillendiği bir ırk.
geçmiş zamanda böyle bir olay yaşadım karşı taraf çoban köpeği olmasına rağmen yavruları köylere dağıttım kapış kapış gitti...
son olarak beleş verilen köpek çöp köpeği parayla alınan köpek av köpeği olur.. selamlar...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #18 : 20 Eylül 2011, 16:30:45 »
Barınak olayı bizim buralarda olmadığı için öyle bir alternatifi düşünemedi.

Bugün kalan 5 yavruya şöyle bir baktım, 4 tane düz kahve, 1 tane düz siyah. Ben söylemesem Babalarının kopay olduğunu zor ayırt edilir. İyi birer avcı olacaklarından da şüphem yok. Yavrular 25-30 günlük olunca resimlerini paylaşacağım. İnşallah gelişimleri de beni yanıltmaz da "büyüsün de görelim, bakarız"diyenleri utandırılar.Selamlar...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2011, 21:27:16 »
Aslında bir bakıma doğru olanı yapmışsın Alkan abi.Büyüseler kimse sahip çıkmayınca çöplük köpeği olup çıkacaklar,öyle öyle 3-5 senede memleket köpekden geçilmeyecekki buda ayrı bir can sıkıntısı.
Haaa unutmadan bedava safkan köpek sahip olmak istiyorsan,sıraya gireceksin,bak köpek almak isteyenler bölümüne,bu gidişle sana sıra gelirmi. :D
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 22 Eylül 2011, 22:33:45 »
yaşadığınız bu talihsiz olaya üzüldüm allah tekrarını ettirmesin ,bedava safkan  köpek isteyenlerde 10 yaşından sonra alırlar artık sahiplerinden
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #21 : 22 Eylül 2011, 22:51:08 »
bedeva köpeğe karşıyım ama istenilmeyen yavruları acı dolu ızdırap dolu bir yaşama yönlendirilmeside yanlış, bir kere veterinere götürdüğüm yavru köpeğimi uyutturmak zorunda kalmışdım hastaydı ölmek üzereydi amaç acısına son vermekdi...
 Alkan bey siz onları ya sokağa atacaktınız yada birilerini kandırıp safkan köpek deyip başınızdan sallıyacaktınız sonrası malum .... bence siz en doğru kararı vermişsiniz.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #22 : 22 Eylül 2011, 23:06:19 »
Arkadaşlar barınaklar çeşit çeşit köpeklerle dolu, bedava köpek isteyenler buralardan köpek temin edebilirler. Tanımadığı birilerinden safkan köpek istemek, bir de ana baba nereden gelme deyip secere sormak moda oldu.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #23 : 22 Eylül 2011, 23:08:29 »
Çok şaşırdım hatta tüylerim diken diken oldu.her safkan yada kırık doğan yavru sahip bulamadı diye uyutulursa vay anam vay.istemeden olan eşleşme doğan yavrular vs. vs. peki hamile olduğunu öğrendiğinizde neden aşı yaptırmadınız.hadi fark etmediniz doğdu canını sizmi verdinizde siz alıyosunuz.bakın artık inanılmaz şekilde barınaklar var gidip anlatsanız veya izah etseniz bırakabilirdiniz oraya vede onlarda kısırlaştırıp alabilirlerdi.olan olmuş o yavrular doğmuş.fakat benim tanıdığım alkan yoksul bu değil.bence konuyu hemen kaldırında polemik daha başlamadan bitsin.yazık vallahi yazık.sanki öldürülen yavrular sivrisinek gibi bide konu açılmış ???
ve dikkat ediyorumda konuya müdahil olan biçok kişi köpek ve avcılıkla bağdaştırmış konuyu ,öbür yüzüne bakan pek olmamış.arkadaşlar avcılık canilik değil,köpek veya hayvan sevgisi birtek av köpeğinden ibaret değil....
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2011, 23:11:44 Gönderen: Ersoy ALTINDİŞ »
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
« Yanıtla #24 : 22 Eylül 2011, 23:46:34 »
En iyisini yapmışsın Alkan abi Allah günah yazmasın . O köpekler ilerde uyuzla açlıkla pençeleşeceklerdi. Geçmiş zaman parayla  setter yavru almıştım arkadaşın birine hediye ettim adam hasta olunca köpek veterine bile götürmedi . Hayvan öldü. Ama 1000 liraya setter aldı şimdi gözü gibi bakıyor. Bu işler böyledir . Çok samimi oldukların  haricinde bedava köpek vermem . Çok tanıdıklarım dahil kimsedende bedava köpek almam . Avcılarımıza bedava olsun safkan olsun birde otobüsle gönderiver ...
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32