Aboov, Huğlu bu kadar kötü mü
Siz de ben de ülkemizde üretilmiş en kaliteli pozeleri çifteleri en azından bir kez elimize almışsızdır. Benim şu güne kadar gördüklerimin en iyileri hala Huğlu diyebillrim. Hele eskilere gittikçe daha rakipsiz saylırlardı. Ona yakın veya aynı değerde tüfekler de vardı ve var ama Huğlu'yu servisi ve daha başka sebeplerle de aldık. Hatta bende ayrı bir yeri de var. O da şu; bu koop. bir kasabanın tamamını şirket ortağı haline getirdi. Herkese adaletle kar pay ediyorlar. Patron ve işçiler konusu değil yani. Üzümlü için de geçerliydi ama şimdi başka çizgideler. Onlara da kolay gelsin.
Huğlu sadece ülkemizin değil ülke dışından da bir çok markanın üzerinde kalitede. Özellikle bir çok İspanyol tüfeğinden iyi. Şu anda da Huğlu yurt dışına sattığı tüfeklerle çok beğeniliyor. Elbette son zamanlarda Yıldız gibi markalar da ülkemizin yüzünü ağartıyor. Gerçekten tebriki hak ediyorlar.
Ben de ağır tüfeklerden soğudum. Çünkü gittiğim avlarda çok gezmeyi severim. Öyle oturup beklemek sıkıcı gelir bana. O yüzden ağır tüfek taşımaktan bıktım. Lakin atış yaparken o ağırlığın her gramını da arıyorum. İsterim ki hem biraz ağır, hem de taşınabilir ağırlıkta hafif tüfek seçeneklerim olsun. Yerleri ayrı. Ayrıca biliyoruz ki, çelik kasalı, vidalı şoklu 71 cm magnum namlulu tüfekler 3,2 kilo civarından aşağı kolay düşmezler. Eski S55 gibi tüfekler 3,1 kilo falandı ama onlar magnum değildi(çoğu), vidalı şok değildi ve namluları bizim yakın zamanlarda alıştığımız Cr-Mo çelikti. Bu çelik namlu ağırlığını belirgin düşürüyor. Ayrıca şu anda bile Browning'in alüm. alaşım kasalı pozeleri hariç diğerleri 3,5 kilo civarında.
Bunları şunun için yazdım; ülkemizdeki avcılar nelerden şikayet ediyor biliyorum. Çoğunda ben de hemfikirim. Fakat dünya mükemmel değil. Bir şey kazanırken, diğerini kaybediyoruz. Birileri için iyi olan diğerleri için kötü olabiliyor. Detaylara girdikçe her şeyin maliyeti yükseliyor. Sonunda bunun fiyatı neden bu kadar yüksek deyip anlamakta zorlanıyoruz.