BİR DÖNEM CAMİA POİNTERİ açılma korkusu ile besleyip merada kendine partner olarak secmeye çekinirken,,dedikki,,,,meralarda pointerleer esecek
öyle bir zaman geldiki,,,meralarda pointerlerin esmesini brakın vur abalıya dönemleri yaşandı,,sebeb herzaman olduğu gibi camia üzerinden ranttı.
pointer camiada seviliyor ve güzelde paraya dönebilen bir ırk haline birden bire gelivermişti.
sonraları eleştir yağmuru can acıtan sözler vs. yavru alan üretmeye çalışlan okadar çok dostumuz varki,sadece kısadan onlara sesleniyorum,,ben bir dönem bu işi abartarak yaptığım içiçn kolay kolay avcıyı ve meziyetlerini ayırmadan geleni dost zannedip eline bir yavru verdiğim için,,çokıkkk köpek adı ya kırma oldu sayelerinde yada ücretini ödememk yerine köpekler iş yapmıyo denildi,,kısadan gecildi,,,
sevgili üretmeye meraklı arkadaşlar,,,sizler pointer ırkına değer ve önem verecekseniz,ürettiğiniz yavruları eş dost vs. olarak vermeyiniz,,avcılığına ve pointere bakış açısına bakarak yavruları sahiplendiriniz,yoksa ortam her gecen gün dahada pointer ırkı adına kötüye gdecek,,benim bu üretme veya yetiştrme işlerine çok hevesli olduğum demnlerde okadar çok fazla köpek yurt dışından ülkemize girmezdi,,sayılı avcı abizmiz yurt dışından kalite pointerleri ülkeye sokma çabasına grrlerdi,ama şimdilerde durum değişti,bir yıl para biriktir bu işe gönüllüysen,,bul dışardan birini sanada gtrsin bir pointer,allah aşkına faceyi acıyorum,,türk avcısından çok yabancı isdek davet gndermekde,daha öncede yazdım bu konuyu ama affınıza sığınarak tekkrar gndemem getriyorum,yurt dışı diğer kullandımız malzemelerde oldu gibi köpeklerimize iyce vrüs gbi bulaştı,,yeterince köpek de girdi ülkemize,,kendi çabalarımızla bişiler yapsak türk avcılığı adına,,daha güzel olucak dye inanıyorum,,bu yazdıklarımı isderseniz hazımsızlık olarakda algılayabilirsiniz o sizlerin kararı ve yorumları olacaktır.
sadece saygı duyarım.
ırk güzellrini iyi ve güzel tabiri caizse artık çakmak için sanki sıraya giriyorlar,adamlar google den ceviri yapıp köpoek satmak için can atıyolar,,mutlaka yaşayanlarınız vardır bu durumu
ÇOK YAKINDA ÇİN de bizim ülkemize pointer veya farklı ırk köpekler satmaya gayret etmezse ne olayım
onurun açtığı başlık sadece aramızda olan dostluktandır..onurum biz dosta dost dediğimiz gün 10 arabanın değil contasını aracın kendisini pert etsek,,senn yüzünden oldu demeyiz ,,,köpekde arabada tekrar tekrar yerine gelir ALLAH sağlık verdiği sürece ama kaybedilen dostluklar asla geri gelmez,,sevgi ve selamlar av camiasına
TESÇİL
RASTGELE