Benim fikrimi sorarsanız ne ata,ne,armsan ne,vursan ülkemizde dünya markalarıyla yarışacak bir marka varsa oda hatsan... saygılar...
Ustam siz bu yorum yaptığınız silahları kullandınız mı? Ben 5 seneden fazla bir süredir Ata ve 3 senedir de Hatsan kullanıyorum. İkisi de mevcut şu an. Hatsan ne malzeme kalitesi ne de işçilik olarak bırakın avrupayı, Ata ve Armsan’ ın yanından geçemez. Ama kötümüdür? Hayır değil. Ortalama kalitenin üzerinde bir silah. Bende şu ana kadar hiçbir problem çıkarmadı. Tavsiye de ederim. Kendilerini geliştirmeleri ise gerçekten takdire şayan. Fakat bir kullanıcı olarak kıyaslamam gerekirse, sizin dediğiniz gibi düşünmüyorum.
ata veya armsan kullanacaksan çok çok kaliteli fişek kullanacaksın avı ölü ele geçirmek için.....
Hakan ustam, en adisinden en kalitelisine kadar hepsini kullandım. Şu anda da kendi dolularımı kullanıyorum. 24gr dan ağır dolulara kadar bir defa tutukluk yapsa ya, 5 küsür senedir tık demedi. Asla fişek seçmez. Eğer seçeni varsa (ki ben sadece 1 defa duydum), o da kul yapısı olduğundandır. Aşağıda da yazdığım gibi, her fişekle her ava attım. Ve yaralı oranı çok çok az..
A ta arms poze 3 yıldır kullanmadığım av kalmadı fişeklerde kalite ama kuşları hep canlı kesmek zorunda kalıyoz sadece hafifliği var o kadar 1 kez bakıma gitti gene gidecek bi kez düşmeyle namlu içi yamuldu kundaklarıda işe yaramaz bence.
Ustam ben kuşun canlı düştüğünü neredeyse hatırlamıyorum. 30 seferden birinde belki yaralı kalmıştır. Kullandığınız sıkıyla, şokla veya mesafeyle alakalı olmasın sizinki? Aynı fişekleri başka bir tüfekte denediniz mi?
--------------------------
Arkadaşlar amacım kesinlikle körü körüne övgü değildir. Fakat şu yazılanları okuduğum zaman, hiçbirisi başına gelmemiş bir kullanıcı olarak yazmak zorunda kaldım. Eğer memnun olmasaydım inanın yanlış yönlendirmemek adına tüm şikayetlerimi yazardım.
Bence bir marka hakkında peşin hükümlü olmamalıyız. Bu hangisi olursa olsun, markadan markaya fark edebildiği gibi aynı markanın tüfekleri arasında bile fark olabiliyor. Genel anlamda baktığımız zaman Ata ve Armsan kesinlikle çıtanın üzerinde. Memnuniyeti şikayetini geçen firmalar. Ve biraz daha anlayış ve destekle bence çok daha iyisini üretebilirler..