Birol abi,benzer sorunları bende yaşadım.2 sene evvel Ata (Gazlı ) otamatik ve ATA hafif alaşım SP.aldım 2 el. Huğlu 401 B, 71 cm huğlumu takas ederek.Bu tüfeği sahiplenmem deki en önemli temel nedenler;
1- Bana göre Türk avcılarının ortak sorunu olan ağırlık sorunu,
2- Gazlı olması atış konforu sağlaması vs.
3- Çevrem deki diğer kullanıcıların ve avcıların bu markayı övmesi
4- Kendi çapımda tüfeği almadan önce yaptığım grupman testlerinden başarı ile geçmesi ( aynı saçma nosu,gramajı ve mesafesinde a4 kağıdına yapılan atışlarda.)
5-Dipçik kısmının ayarlanabilir olması vs. gibi nedenler aklıma gelenler.
Ama iş ava gelince ki daha çok ağılıklı olarak yaptığım av keklik ve tavşan olunca iş değişti.Farklı fişekler deneme rağmen ve avı vurmama rağmen özellikle 2011 sezonu benim için kötü geçiyor.Vurduğum avlar hep çelgin kalıyor..Yerli yabancı bütçem dahilinde farklı fişekler denedim.(Bornagi delux ,RC Sipe, RC s4 ,BP F2,BP clasic,Fiocci,GB-yerli dede MKE Import serisi,Züber,YAF.) ama malesef avlar hep saçma aldı,saçmalar çoğu zaman deride kaldı,nüfuz etme av üzerinde zayıf kaldı.Yakın olursa av ölü olarak ele geçiyor ama aksi ne mümkün.Grupman tatmin edici ancak birtürlü istediğim randımanı alamıyorum.Ancak RC s4 ile daha iyi olduğunu düşünüyorum.Benim yaşadığım sorunlar bunlar...Herkese rasgele...
Not : Stoeger yorumlarını takip ediyorum.Yerlide artık kafamda bir tek o kaldı.