Gönderen Konu: ATAARMS'DAN YANLIŞ BİLGİLENDİRME  (Okunma sayısı 53173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ATAARMS'DAN YANLIŞ BİLGİLENDİRME
« Yanıtla #100 : 30 Aralık 2011, 17:39:33 »
Hakan Bey kardeşim, elbette namlu tüfeğin avı vuran kısımlarından biri. Diğeri de dipçik ölçüsü. Geri kalanlar bu işe yardımcı unsurlar denebilir.

Yeni tip namlular tek başına namlu değişip gelmiyor, şoku da ona uygun yeniden yapılıyor. Bu durumda grupmana sebep namlu mu, boğum mu, başka tarafı mı anlamak mümkün mü?

Elbette belli başlı markaların namlusu da, her yeri de memnun edici özellikte olmalı. Kullananı memnun etmeli. Ben şunu düşünüyorum. Birisi her iki tip namluyla aynı fişekleri kullanarak dağılım ve etki testi yapsa ve üzerine bilgi koymasa hangi grupmanın hangi tüfekten çıktığı her atışta anlaşılabilir mi? Hatta aynı model tüfeklerin de birbirinden farklı olduğunu biliyoruz. Bunu her iki tüfeğin ikinci modelleriyle tekrar test etseler ve fotoğraflarına bakarak hangi patternin hangi tüfeğe ait olduğu sorulsa, her defasında anlayabilir miyiz? Eğer bunu her fişekle de devam ettirdiğimizde fark edebiliyorsak ve her sefer belli birinin lehine oluyorsa, sorun yok. Budur deriz. Öte yandan namluları üreten firmalar bile grupmana ne kadar etkisi olduğu sorusuna doyurucu cevap veremiyor. Kullananların çoğu arasındaki farkı anlayamadıklarını söylüyor.

Kişi elindeki tüfeğin performansından memnunsa sorun yok.
Anlattıklarınıza sonuna kadar katılıyorum VOLKAN BEY ancak namlu ve şokun o namluya uyumu son derece önemli ,, anlatmak istediğim yerli firmalarımızda bir standartın olmadığı idi ve halende öyle devam ediyor ... hasbel kader iyi işlenmiş bir namluya ve ona uygun şoklara rastlarsanız sorun yok aksi takdirde sonuç hüsran bu ATA ve ARMSAN markalarında daha sıkça rastlanır bir sorun ,, bir HATSAN,DA ,,HUĞLU,DA ,,STOGER,DE ve hatta SARSILMAZ,DA bile grupmandanda,, penetrasyondanda şikayet eden çok çok az ,, demekki onlar belli bir standartı yakalamışlar ,,hatta sitemizde HATSAN markalı bir yarı otonun satış ilanına bile nerede ise 2 yıldır hiç rastlamadım .. net ortamındaki diğer av ve avcılık sitelerindede hemen hemen hiç görmedim ,, çünkü alan ve kullanan memnun silahından ve elden çıkarmayı düşünmüyor ama bu diğer bahsettiğim markalar için hiçte öyle değil,, buda yukarıda bahsettiğimiz olumsuz durumları doğuruyor hepsi bundan ibaret diye düşünüyorum.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #101 : 30 Aralık 2011, 17:41:38 »
Estetik ve güzellik herzaman işe yaramıyor <<KARAMAN,IN KOYUNU ,, SONRA ÇIKAR OYUNU>> Misali bir durum söz konusu....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #102 : 30 Aralık 2011, 18:02:24 »
2005 yılından beri 71 namlu Ata CY Ahşap kullanan birisi olarak yazılanları gülerek takip ediyorum. Yok canlı kalıyormuş, yok saçma deride kalıyormuş bunlar komik şeyler. Hayatımın en uzun mesafeli vuruşlarını Ata ile yaptım. Forumda iyi kötü açtığım konulara bakarsanız tüfeğin nasıl olduğu konusunda bir fikir sahibi olursunuz sanırım. Keklik avında özellikle Browning Legia Field 34gr 6-7 numara, Winchester 34gr 6numara,  Bornaghi 34gr 7 numara, RC JK6 34gr 6numara, BP 34gr 6 numara fişeklerle çok çok iyi sonuçlar aldım. Bunun haricinde 8 numara 32gr Mirage ile bile çok keklik vurdum. Kekliğin çok uzak kalktığı arazilerde 3 numara şok ve yakın kalktığı arazilerde 5 numara şok kullanıyorum. 1 ve 2 numaralı şokları ördek avı dahil hiçbir avda kullanmadım, gerek duymadım. Tavşanıda geçen sene hemen her haftasonu vurmak nasip oldu. Saçma aldığı halde giden tek bir tavşan oldu, o da benim hatamdır. Ha sonra o da vuruldu.

Bence tüfeği kullanıp da yaralı kalıyor diyenler, uygun namlu boyu, uygun şok ve uygun fişek seçiminde sıkıntı yaşıyorlar. Yoksa düzgün tüfek attığın her hayvan cansız kalıyor. Ayrıca kurşun konusunda da çok çok iyi. 
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #103 : 30 Aralık 2011, 18:17:14 »
2005 yılından beri 71 namlu Ata CY Ahşap kullanan birisi olarak yazılanları gülerek takip ediyorum. Yok canlı kalıyormuş, yok saçma deride kalıyormuş bunlar komik şeyler. Hayatımın en uzun mesafeli vuruşlarını Ata ile yaptım. Forumda iyi kötü açtığım konulara bakarsanız tüfeğin nasıl olduğu konusunda bir fikir sahibi olursunuz sanırım. Keklik avında özellikle Browning Legia Field 34gr 6-7 numara, Winchester 34gr 6numara,  Bornaghi 34gr 7 numara, RC JK6 34gr 6numara, BP 34gr 6 numara fişeklerle çok çok iyi sonuçlar aldım. Bunun haricinde 8 numara 32gr Mirage ile bile çok keklik vurdum. Kekliğin çok uzak kalktığı arazilerde 3 numara şok ve yakın kalktığı arazilerde 5 numara şok kullanıyorum. 1 ve 2 numaralı şokları ördek avı dahil hiçbir avda kullanmadım, gerek duymadım. Tavşanıda geçen sene hemen her haftasonu vurmak nasip oldu. Saçma aldığı halde giden tek bir tavşan oldu, o da benim hatamdır. Ha sonra o da vuruldu.

Bence tüfeği kullanıp da yaralı kalıyor diyenler, uygun namlu boyu, uygun şok ve uygun fişek seçiminde sıkıntı yaşıyorlar. Yoksa düzgün tüfek attığın her hayvan cansız kalıyor. Ayrıca kurşun konusunda da çok çok iyi. 
EMRAH BEY sevindirici bir durum sizdeki müstesna olan silahlardan belliki ,, memnun olmanıza uygun fişeklerini bulup avdan zevk almanıza sevindim.. ancak siz gerçekten azınlıkta olan şanslı arkadaşlarımızdansınız bundan emin olabilirsiniz.. yoksa bu silahlar hakkındaki genel kanı hiçte iç açıcı değil.... SELAMLAR....ANLAYAMADIĞIM BUNCA ELEŞTİRİYE NAZARAN BU FİRMA YETKİLİLERİ NİÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI VE TESTLERİ YAPIP YAYINLAMAZLAR ODA AYRI BİR KONU.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #104 : 30 Aralık 2011, 18:45:51 »
hakan abi fabrika yerine bu testleri yapan arkadaşlar var.birde şöyle bir durum söz konusu.geçenlerde birol abi bir konu açmıştı ağır tüfeklerin hafif tüfeklere göre vuruş üstünlüğü diye.ata ve armsan  stoeger ve hatsan dan daha hafif.az önce demiştiniz ya hatsan ve stogerden şikayet eden pek yok diye.acaba adamlar bu sorunu ağırlıklamı çözmüş.merak ettim şimdi.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #105 : 30 Aralık 2011, 20:24:33 »
extra bir parça gerekmeden 24gr ve magnum fişeklerlede mekanizma yapsın diye gaz deliklerini normalden daha fazlamı geniş yapıyorlar acaba... eger böyle bir durum varsa basıncın önemli bir kısmı bu deliklerden tahliye ediliyor olabilir buda uzak atışlarda penetrasyonun zayıflıgı sonucunu dogurur..... sadece beyin cimnastigi :))..........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #106 : 31 Aralık 2011, 17:23:46 »
extra bir parça gerekmeden 24gr ve magnum fişeklerlede mekanizma yapsın diye gaz deliklerini normalden daha fazlamı geniş yapıyorlar acaba... eger böyle bir durum varsa basıncın önemli bir kısmı bu deliklerden tahliye ediliyor olabilir buda uzak atışlarda penetrasyonun zayıflıgı sonucunu dogurur..... sadece beyin cimnastigi :))..........
BİROL ABİ klasik bir sorun bahsettiğin durum ,, gaz portlarının genişliği ve namlu fişek yatağına uzunluğuda çok önemli bir konu ,,bence olabilir ,, ölçüp bakmak diğerleri ile kıyaslamak lazım.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Zafer SOYGÜR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #107 : 02 Ocak 2012, 11:33:31 »
beyler tüfeğin tarihcesini bilmem zaten tüfeği alırken bayiide tarihcesini sorup bilene indirim yapmıyorlar

ama ata ya laf söyletmem

bende ATA MAROCCHİ A12 var 3 senedir kullanıyorum bu tüfeği aldıkdan sonra 2 hatsan eskort umu ,ispanyol çiftemi,beratta s55 imi sattım neden tüfeğimi buldum da ondan

ha tüfeği bayiiden almakla bitmiyor aldikdan sonra hangi fişeği seviyor hiç deniyormusunuz ben tam 11 fişek ve farklı numaralar değişik şoklarla denemelerim sonucu

atanın yani bendeki atanın fişeğini buldum

imperial 7 num 32 gr keçe tapa yaz kış şaşmam

cındy diye bir kurzhaar av köpeğim var çelgini yok köpeğin çünkü anlattığınız gibi yayan oldu bir hapaz tüy çıkdı ama kuşu bulamadım yok

av da bıçak olarak meyve bıcağım var çantamda çelgini kesmek için değil meyve soymak için

atayla ilgili şikayeti alan varsa tel numaram var araya bilirsiniz

not : fabrikayla herhangi bir ortaklığım yokdur sayın halil yurtseven kardeşimizde konuyu zaten fabrikayla ilgili açmış ama iş öldürmeye gelmiş

Zafer SOYGÜR
1977 Alaşehir MANİSA 0 532 545 61 43
---ALAŞEHİRLİ ZAFER ---
ZAFER'LER GETİREN ATLARIN NALLARI ALTINDANDIR

Çevrimdışı Hüseyin ZORLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #108 : 19 Ocak 2012, 11:04:20 »
ata neo,armsan A612,phenoma bu 3 tüfeği de kullanmış biri olarak size şunu diyebilirim,ata neo düşük gramajlı fişeklerde çok daha iyi grupmanı olan öldürücülüğü iyi olan bir tüfek,uzak mesafe atışlarda gerçekten çok iyi tabiki kaliteli bir fişekle,A612 ise yüze daha iyi gelen ve öldürücülüğü konusunda kesinlikle sıkıntı yaşatmayacak bir tüfek ama ışıklıdaki ördek avımda bazen sorun yaşadım ilk fişeği sıktıktan sonra ikincisini namluya sürmedi servise gönderdik hemen hallettiler ama avım zehir oldu diyebilirim,şimdi ise phenoma kullanıyorum ağırlığından dolayı keklik avında baya zorlayacak ama ördek  olsun tahtalı olsun bu tür avlarda ben bu sene acayip verim aldım bu tüfeği kesinlikle herkese tavsiye ederim nikel saçmayla iyi mesafelerden güzel atışlar yaptım,ayrıca uzun kundaktaki memnuniyetsizlikten bahsedilmiş bana göre hiçbir sorun yok gayet kullanışlı,şimdilik phenomada bir sorun yaşamadım ama armsan gerçekten harika bir tüfek yapmış elimdeki bütün avrupa tüfekleri inanın sattım inşallah pişman olmam selamlar...
HÜSEYİN ZORLU 
1980 BUCAK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ATAARMS'I FAZLA ŞİŞİRDİLER
« Yanıtla #109 : 14 Eylül 2013, 22:30:05 »
hı (aynen auto5 gibi) (şarjörlüden önceki model) 14 gr fişeğin gaz basıncıyla çalıştırmanın ne kadar zor bişey olacağını sanırım  farketmediniz yada  söylediğiniz sadece sizi bağlayan  bi yorumdan öteye gitmez.

bildiğim kadarıyla çatüs b 1 (şarjörsüz olan) kinetik sistem bir tüfek. ve zannedersem 36 gauge fişeklerin geri tepmesi zaten yok gibi birşey olduğu için o tüfek iyi çalışmadı . (yabancı fişeklerle iç güveysinden halliceydi. ) ama kimse bir fişeğe 3 tl vermek istemez. gazlıya döndüler. (bende vardı sattım).

bence 36 gauge fişekle çalışan kinatik tüfek yapmak çok iyi bir fikir değilmiş. bolt action yapsalar da alsak. (her türk atıcısının bir mavzer hayali olması) ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2013, 22:31:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #110 : 14 Eylül 2013, 22:34:16 »
ata kullanan arkadaşlar,

ben de bazen ata almayı düşünüyorum ama tüfek oldukça hafif. 34 gram ve üzerinde çok tepebilir  ve kinetik olanları hiç çekilmez gibi geliyor.
sizce şahlanma var mı o tüfekte?
1978-İZNİK

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #111 : 14 Eylül 2013, 23:02:58 »
ata kullanan arkadaşlar,

ben de bazen ata almayı düşünüyorum ama tüfek oldukça hafif. 34 gram ve üzerinde çok tepebilir  ve kinetik olanları hiç çekilmez gibi geliyor.
sizce şahlanma var mı o tüfekte?

Atanın Kinetiğiyle Stoegerin arasında çok fark yok kg olarak.olsa olsa 50,100gr atar.şahlanma sıcak havada 36,37,38 derecelerde 34 gr yada RC32 gibi sert fişekler atarsanız yapar..onuda çok seri 4,5 fişek atarsanız..4.fişeğe kadar nişan hattınızı bozmaz...bu derecelerde sıcaklarda sezon başında üveyik avında mesela tercihim 28gr atılmasıdır..hem nişan hattınız bozulmaz,hem grupman daha iyi olur..bide daha süratli tabi 28gr fişekler uzak atışlardada iyi oluyor..illa 32 atıcam derseniz 28 gram kadar yumuşak fişeklerde var..winchester special chasse 32 gr,rottweil32 gr yunan dolumu,alman dolumu olan tigerlerde yumuşak sıcak havalarda atılabilir..şahlanma olmaz fazla takmayın kafaya...şu anda burda hava sıcaklığı 6 derece birden düştü ve hemen fark ediyor..sıcak havalarda sert gelen 32 gr fişekler şimdi 28gr gibi geliyor..namlu şahlansada şahlanmasada  hedefi ıskalayacağınızı sanmam..ha kuşun ardından makinalı tüfek gibi saydırırsanız 28gr da olsa fayda edeceğini sanmam.sağlam tuttuktan sonra sorun olmaz..kışın 34 ve 32 gr fişeklerden çok daha güzel randıman alınır..illa bir tercih yapıcaksanız Atanın Kinetiğinden yana yapın tercihinizi.sırf namlu ucu gazlı otomatiğe göre daha fazla şahlanıyor derseniz gazlıda kışın sıkıntı çekebilirsiniz..kinetik kadar tesir etmez ava....benim edindiğim tecrübeler bunlar..diğer arkadaşlarımız ne der bilmiyorum kişiden kişiye tüfekten tüfeğe değişiyor tabi işler.daha önce başka gazlı otomatik kullandım teyzeoğlunun..kinetikten aldığım randımanı vermedi hatta hiç randıman vermedi..gazlı alıcak olursam eğer kesinlikle yerli olmazdı..illa olucaksa SKB,BERETTA,FABARM Olabilir ama yerli ıı..
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2013, 23:09:20 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #112 : 18 Eylül 2013, 18:49:15 »
ben de 16 yıl vursan 92 A kullandım. (kinetik)  (7+1,  71 namnu, bazoka gibi birşeydi)
çok tepen, 32 gramın altında çalışmayan oldukça hantal ve pek de öyle seri olmayan bir tüfekti. elime geçen tüfeklerin içinde en konforsuzuydu. ama 34 ve üzerinde hiç tutukluk yapmazdı.(16 yılda hiç yapmadı) ayının domuzun dolaştığı yerde tek başına dolaşırdım tutukluk hiç aklıma gelmezdi.

sonra huğlu 601 e geçtim. (gazlı) 4+1 61 namnu olduğu için tabanca gibi geldi. tepme, şahlanma 32 grama kadar yok gibi bişeydi (vursanla kıyaslarsak), serilik farkı da baya vardı. vursanla 1 tane atana kadar huğuluyla 3 tane aratım demiştim ilk aldığımda. bana göre gazlı tüfek atış konusunda kinetikle kıyaslanamayacak kadar konforlu.

sonuç olarak kinetikte parça sayısı az, yerli alacak olsam gazlı değil kinetik alırdım heralde. ata veya stoeger düşünülebilir. (erzurum gibi soğuk yerlerde kinetiklerin sorunlu olduğunu duyuyorum, ata neoların rusyadaki videolarında çok tutukluk var fişekten midir bilemem) ağır kış şartları için ise gazlı ata ya da huğlu 901 düşünülebilir.
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2016, 22:04:57 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK