Arkadaşlar konuyu yeni gördüm ,nacizane birkaç görüşüm olacak.
Tüfekte piçh ayarı kişiye göre değişir,hem avcı ,hemde trap atıcısı olduğum için bunun acısını avın ilk açılışlarında hep yaşarım.Trap atıcıları piçh ayarını düşük ölçülerde isterler(takriben kişiye göre 3 yada 7 santim.76 namluda. ) çünkü düşük ayar omuza oturduğunda tüfek namlusu üst bakar öne düşmez,trap atarken zaten üst bakıldığı için önleme ve yüksek atma sağlanmış olur.
Avda durum farklı ,çünkü her yöne haraket edebilecek bir hedefle karşı karşıyasınız,duruma göre kendisine ,yada önüne tetik çekiyorsunuz.Öyle oluncada tüfeğin omuzlama anındaki hataları tölarise etmesi gerekli.En rahat nasıl omuzlayıp göz ,gez, arpacık yapıyorsanız ve hepsi bir hizaya geliyorsa işte o sizin piçh ayarınızdır .SİZE TAVSİYEM BU İŞİ İKİ GÖZÜNÜZÜ KAPATIP YAPMANIZDIR.Gözlerinizi Açınca aynı hizayı bulabiliyorsanız tüfeğinizi orada sabitleye bilirsiniz.
Biraz zayıf ve göğüs çevresi dar arkadaşların piçh ayarı biraz daha düşüktür av için (10 veya 15 ) arası.Biraz kilolu ve göğüs çevresi geniş olan arkadaşların piçh ayarıda(5 veya 12 ) olabilir.(71 namluda)
Size bir örnek vereyim ,bayan atıcılar hep düşük piçh ayarı kullanınca rahat ederler bilin bakalım neden........
Arkadaşlar biraz çok bilmişlik yaptım ama kusuruma bakmayın artık
,belki bu bilgiler birilerinin işine yarar...