Gönderen Konu: pointerdekas yırtılmasımı yoksa kemik çatlagımı  (Okunma sayısı 1663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan MİSKİ

• *
sayın  veterinerimiz
1 yaişında bir pointer yavrumuz var 3-4 ay önce yetişkin bir köepsk saldırında bacagında bir sıkıntı olmuştu 20-30 içinde düzeldi av sezonu gelincede ava çıkardık ikinci avında tekrar topalladı ama bunun nedenini anlayamdım  eski rahatsızlıgımı nüksettiş yoksa yeni bişeymi oldu 15 gün oldu yeni yeni basıyor ayagının üstüne. burda bir veterinere görütdüm çatlak gibi görünüyor dedi film çekilmesi lazım dedi ama burda o imkanlar yok(yozgat) olmadı sınıkcı derler ona götürdüm bunda kas yırtıgı var dedi bu sürekli zorladıkça tekrarlar dedi.şimdi anlayacagınız kafam allak bullak oldu. sürekli tekrarlayan bir sıkıntısı varsa köpegi elden çıkarmayı düşünüyorum yok bu sıkıntısından tamammen kurtulursa elimde tutup bekleyecegim.sözün kısası çatlaksa yada kas yırtıgı varsa nasıl anlayabilirim bu ikisinninden biriyse ne kadar zamanda tamamen düzelir. cevaplarsanız çok sevinirim
saygılarımla
Hasan MİSKİ
1978 yozgat

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
Ynt: pointerdekas yırtılmasımı yoksa kemik çatlagımı
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2011, 18:46:38 »
http://www.paylastr.org/saglik-genel/168406-kas-yirtilmasi-belirtileri.html#yazidevam           Kas yırtılması ile ilgili bilgi linkte mevcut.

Kemik kırığı veya çatlağı  mevcutsa elle muayene ile anlaşılır.
Kas yırtılması  (eğer derin ve geniş bir yırtık değilse) veya kemik çatlağının iyileşmesi için  bacağın bandaja alınıp iyileşme sürecinde hayvana ağır egzersiz yaptırılmaması yeterlidir.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Hasan MİSKİ

• *
Ynt: pointerdekas yırtılmasımı yoksa kemik çatlagımı
« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2011, 22:09:35 »
ilginizden dolayı teşekkür ederim ece hanım
Hasan MİSKİ
1978 yozgat