0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gönende eskiden tüfek ruhsatı alabilmek için 5 çift karga bacağı getirme şartı vardı..sonra 3 çifte filan düşürüldü..sonrasında hepten kaldırıldı..fişek sponsoru bulunursa güzel avcılık..serdar tüfeğin akkar mı?
Bu avda netten seyrettiğim kadarıyla mükemmel kamuflaj ister çöp karıştırmaya çok meraklı oldukları için kağıt parçaları ve poşetlerle atış alanına çekilebilir
Yıllardır etini yemediğimiz canlıya tüfek atmadık taaki geçen sene kuluçka makinasıyla çıkarttığımız bıldırcınları güneşlendirirken saksağanların yavruların tek tek kafasını koparıp aldığını görene kadar. Bu yıl özellikle ördek bekinde menzile soktuğum bütün saksağanları vurdum. İlk zamanlar klübümüz avcıları tarafından biraz yadırgansada bu hayvanların yavrulara verdiği zararları öğrenince bi çoğu bu konuda benimle hemfikir oldu. Bu konbuda herkes sürdürülebilir avcılık adına elini taşın altına koymalı.
Bence toplu olarak girişimde bulunmalıyız.Devlet bu konuda teşvik yapmalı.Daha önceleri vurduğumuz domuzlar için bize fişek desteği yapılırdı.Ufak tefek de olsa avcı teşvik edilmeli.Sonuçta bunlarda doğal popülasyon zararlısı.Üveyiik avlamak için indiğim meralarda saksağanlar ve alakabakların koloni haline gelecek kadar çoğalmış olmaları gözüme batmadı değil.
Oysa belki de bu tip hasadı bilinçli yapan bir çok ülkede tüm sezon serbest olabilir. Olabilir yazdım, bilmiyorum.
Nazife ablacım bu işler bu kademelerde avcıya teşvik olarak gündeme getirilemez mi