Mustafa Bey, teşekkür ederim. Bior tapa saçma sıvaşmasına neden olmuyorsa, bıldırcında, çullukta işe yarar bencede. Bulgur
O da iyiymiş. Hem bulgurla besleyip hem vuruyorsunuz. Tuz da katsanız kokuşmazlardı
Bu Lee makinanız 12 ve 20 dolduruyor galiba. Bende Şimşek veya Özşimşek miydi, öyle bir makine var. Başlangıçta kovan uzunluğuna göre bir ayar gerekiyor o kadar. Seneler önce yapyığım ayarı değiştirmedim. Biraz demode olduğum için doldurduğum fişekler hep keçe tapalıydı. Mevcut plastik tapaların altını üstünü takviyeyle uğraşmak sıkıcı geldiği için tapaya uygun saçma barut koymuştum. Gerçi sallama yapmamıştım, tartmıştım. Lokum gibi oldular. Patlaması ve dağılımı da hazır fişeklerden kötü değildi. Ölçüsünü şimdi hatırlamıyorum ama 1-2 tanesi duruyor. Üstelerine ölçüsünü yazmıştım. Şu X-Wad iyi olacak. Doldurma hevesim geri geldi.
Arkadaşlar umuyorum ki, bu tapaları ileride de bulmaya devam ederiz. Çünkü fişeğe muhtevayı koyup seviyesinin altta kalması veya fazla gelmesi meselesi minimuma iner. Zahire israfından yırtarız
Eğer daha önce demediyseniz kendi fişeklerinizi doldurmayı deneyin. Günümüzde fazla gerekli değil ama bunu da avcılığın bir ritüeli olarak düşünebiliriz. Bir gün gerekli olduğunda aceleyle yapmaktansa bir başlayıp tecrübe etmeye başlamak daha iyi bence. Ama sakın barut üreticisinin önerdiği azami sınırları geçmeyin. Tavsiyem, fabrikanın sitesindeki değerlere itibar edin, kutudakiler bazen hatalı oluyor. Cinsini bilmediğiniz barutu karambole doldurmayın. Yardım gerekirse bilenlere sorarsınız. Selamlar