Gönderen Konu: Yardım!  (Okunma sayısı 14597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Yardım!
« : 26 Ağustos 2011, 23:25:55 »
Teknik bilgisi olan ustalardan veya bu işi yapabilecek ustaları bilenlerden yardım istiyorum.
Konu şu: yapımı yılan hikayesine dönen ve nihayet 10.5 ayda bitebilen tüfeğimin geldiğini kişisel şikayetler bölümünde sizlerle paylaşmıştım.Maalesef bu kadar süre geçmesine rağmen sonuç yine istediğim gibi olmadı.Şöyle ki eloksal yapılan gövde renk tonu ve yüzey dokusu itibariyle orijinalinden uzak.Renk daha koyu siyah(orijinali biraz daha açık tonlu nerdeyse koyu gri denebilecek bir siyah)ve yüzey dokusu da plastiksi bir hissiyat veren pürüzsüz bir kıvamda(orijinali sanki 1200 veya 1500 no zımpara kağıdı yüzeyine benzer ve daha metalik bir hissiyattaydı) oldu,bu yüzey dokusu kısmen renkteki koyuluğuda katkıda bulunuyor düşüncesindeyim ayrıca,yani yüzey daha pürüzlü(elle zor hissedilen çok ince bir pürüzlülük bu tabi dediğim gibi 1500 no zımpara gibi)olsa koyu siyah renk biraz daha açılırdı diye de düşünüyorum.

Ramazan(Aknarçay) ustaya konuyu ilettiğimde ki daha önce renk daha koyu oldu diye bahsetmiş ama ben önemsememiştim,yüzey polisajının orijinalinde elektropolisaj yöntemiyle yapıldığını ancak kendilerinde böyle bir cihazın olmadığını onun muadili sayılabilecek yüzde doksan aynı sonucu veren bir süreçle işlemin yapıldığını söyledi ama sonuç ortada;aynısı olmaktan hayli uzak.Benzer bir yüzey dokusuna ince kumlamayla ulaşılabilineceğini ama o şekilde de(alüminyuma kumların saplanması nedeniyle)çıkacak sonuçtan benim memnun olmayacağımı ve bu halini tercih edeceğimi belirtti.

Bu işlerde  iyi olduğunu okuduğum Kozluoğlu atelyesiyle irtibata geçtim.Kendilerinde de elektropolisaj imkanı olmadığını ama değişik tekniklerle orijinaline en yakın sonucu almaya çalışacaklarını ifade ettiler.Stoeger le irtibata geçmeyi düşünüyorum ama ama tatildeler şu an.

Bu arada tüfeğin marka modeli Beretta es100 standart ahşap dipçikli model,metal yüzeyleri mat finişli.

Benim istirhamım bildiğiniz bu işi başarabilecek ORİJİNALİNE EN YAKIN YAPABİLECEK  ustaları paylaşmanız veya forumdaki ustaların görüş bildirmesi.Şimdiden teşekkürler.Bu arada şunu da uyarayım yabancı tüfeklere yapılan tadilat işlemi basit te olsa orijinal görünümü yakalamak problemli bilginiz olsun(Yerli tüfeğe benziyor tüfek:))Eloksal eskidi yaptırırım yeni gibi olur diye düşünüyorsunuz evet yeni gibi oluyor ama avrupa görüntüsünde değil!!.

Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2011, 10:15:14 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Yardım!
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2011, 01:20:48 »
ilginç bilgiler...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2011, 01:57:22 »
http://www.huglukaplama.com/tr/huglu-kaplama.html

Şöyle bir firmaya rastladım nette.Bilgisi olan var mı?Kaplamalar güzel görünüyor ama yüzey hazırlamayla ilgili bilgiye rastlamadım.

http://www.baransan.com/default.aspx?pid=60077&nid=55355

Burada da benim için esas çözümü oluşturan eloksal öncesi yüzey hazırlama ve kodlarına ait bilgiler var.Fakat bu firma silahla alakalı değil.Umarım huglukaplamada benzer kodlar uygulanıyordur.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2011, 02:06:10 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2011, 20:54:27 »
Kamil Bey, tüfek fabrikaya gitmeden önce kasanın görünüşünü fotoraflamamışsınızdır, mevcut mu? Ben bahsettiğiniz görüntüyü kafamda doğru canlandırdığımdan emin değilim. Şu an eski ve yeni halini şöyle tahmin ediyorum: Yeni hali benim Maverick pompalının kasası gibi simsiyah ve parlak tahmin ediyorum. Eski hali ise benim Lumar yerli otomatiğin kasası gibi olabilir. Lumar otomatiğim eski modellerden. Alüminyum alaşım kasalı. Fakat Maverick gibi görünmüyor. Metalik veya sanki altı çelikmiş gibi bir kaplaması var. Anlatması zor; ama kesinlikle Maverick gibi kapkara, plastik gibi bir kaplama değil. Parlak ama dokusu belli oluyor.

Demek istediğim, kastettiğiniz benim lumar benzeri bir şey idi ise, o da ülkemizde yapıldı. Eğer istediğiniz görünümün bir fotoğrafı falan varsa herkes için açıklaması, anlaması daha kolay olur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2011, 21:33:13 »
Tüfeğin şu anki hali:

Bunlarda netten bulduğum orijinal görünümü:

• P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2011, 21:36:24 »
Fotoğraflar bir miktar fikir veriyor ama elle dokunuşta ve gözle dirket inceleme gerekiyor aslında.Dokunuş hissi farklı ve özellikle üstten görünümde daha bariz görsel fark var gezin olduğu kısımda.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2011, 21:49:42 »
Her fotoğrafta farklı görünüyorlar. Ben en alttaki ve en üstteki fotoğrafları beğendim :) Dediğiniz gibi yakından, aynı ışık altında karşılaştırmak lazım. En üstteki sizin şimdiki durum bence en alttaki önceki hali ile aynı güzellikte. Bana kalırsa şu son halini bozmak da yazık olur. Gayet hoş. Varsın sizinki diğerlerinden farklı olsun derim, anlayışınıza sığınarak.

Belki biraz soruşturmakta fayda vardır ama bu konuyu önce Stoeger sonra Beretta ile yazışıp(konuşup), olmazsa en azından bu işlemin bahsettiğiniz işlem kodlarını öğrenebilirseniz belki burada da yapılabilir. Böyle diyorum ama şayet elektropolisaj olması gerekiyorsa zor. Acaba diyorum, Beretta yeni modellerinde kaplama metodunu değiştirmiş olabilir mi? O sebepten mi farklı netice verdi? Mümkün olsa da daha yenilerini görüp karşılaştırabilsek. Aslında keşke siz bu haline alışabilseniz. Olmadı bir sene daha beklemeye değer mi sizce! Bu arada biliyorsunuz çok da değerli bir tüfek.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2011, 07:31:33 »
Volkan bey yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tüfeğin eloksalının beretta fabrikasında yapıldığını anladığınızı sanıyorum,eloksal işlemi Ramazan (Aknarçay)usta tarafından yapıldı ve 10,5 ayda Ramazan ustanın atelyesinde bekledi,bu kadar süre ustanın,ya da diğer ustaların rutini değildir sanırım.
Burada eloksal namlu ile uyum halinde olsaydı belki benim için sorun olmazdı,ama hemen üstündeki çelik olan mekanizma bölümünün yüzey dokusu ve renk tonuyla sanki iki ayrı tüfeğe ait parçalar birleştirilmiş gibi zıtlık içerinde.kaportası metalik boya, kapıları parlak boya yapılmış bir otomobil gibi düşünün görüntü ve temas hissi aynen böyle.
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2011, 10:18:45 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2011, 22:02:31 »
Doğru anlamışsınız Kamil Bey, öyle zannetmiştim :) Abdulkadir Bey'in mesajına yazdıklarınız aklımda yanlış kalmış. Ben bu tüfek o zannetmiştim. O Silver Pigeon imiş.

Ramazan Usta size %90 olur dediyse, o kadar olmuştur. Fotoğraftan kötü görünmüyor ama dediğiniz gibi doku farkı belli oluyorsa adınıza üzüldüm. Yalnız belki de ülkemizde bundan iyisi olmayacak.

Şimdilik aklıma gelen başka bir şey, İzmir'de Enton Kimya diye bir firmanın Remington ve belki Browning gibi tüfeklerin namlularını orjinaline benzer yapıyorlar diye bilgi vermişlerdi. Belki sizinki gibi işi de yaparlar. Bu arada bilmeden söylüyorum ama Enton kimya nasıl tüfek işi için kurulmadıysa, sizin şu yukarıda link verdiğiniz yer de öyle. Sormaya değmez mi acaba?
1968

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 29 Ağustos 2011, 04:12:49 »
İlginize teşekkürler Volkan bey.Enton kimyayı ben de duymuştum onlarla da görüşüp fikirlerini almayı düşünüyorum.Ramazan usta sanırım yüzey dokusunu fazlaca incelemedi ya da kumlama yapmanın iyi olmayacağına karar vererek sadece mat boya uyguladı ve bu sonuç çıktı ama olması gereken hem mat boya hem de yüzey de kumlu görünüm elde etmekti,doğal olarak o zaman namlu ve mekanizma yuvası gibi mat bir görünüm oluşacaktı.
Mat finişli(aynı zamanda kumlu yüzeyli) yerli tüfekler olduğuna göre,ülkemizde yapılamaz olduğunu düşünmüyorum mesela stoeger 2000 ler bu şekilde yanılmıyorsam gerçi elime alıp incelemedim.Ha yüzde yüz aynı olmaz belki ama yüzey çok ince pürüzlü, mat boya ve bir ton daha açık siyah olsa benim için okey.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2011, 15:10:35 »
Bir güncelleme yapma lüzümu doğdu,yanlış kanılar oluşmaması adına.Ramazan bey dün akşam hem bayram vesilesi ile hem de konuyla ilgili aradı,yazılanları okuduğunu ama fazla teknik konu olduğundan tartışmaya forum bünyesinden katılmak istemediğini belirtti,ancak yapılanın mat boya değil sadece boya olduğunu belirtti yani matlık veya parlaklık sadece boyanın altındaki yüzeyin parlak finiş veya mat finiş olması ile alakalı dedi.Benim tüfeğe yapılan işlemi de kısaca açıkladı,önce kasa parlatıldı ve keçe vs yöntemlerle de olabildiğince sıkışık bir yüzey hazırlanarak kumlama esnasında yüzeyin kuma karşı dirençli hale getirildiğini ki kum taneleri aluminyuma nufuz etmesin sadece yüzeyi matlaştırsın hedeflendi dedi ardından cam kumlama yapılmış ve en son olarak eloksal ve boyama.Size o zaman resimleri göndermiştim onlara bir bakarmısınız dedi ve hatta o resimleri yeniden gönderdi.Resimleri tekrar incelediğimde herhangi bir sorun olmadığını gördüm yani yüzey mat ve şimdikinde olduğu gibi orasında burasında  parlak spotlar lekeler vs yok homojen düzgün bir yüzey yani olmuş gibi fakat o halini ben hiç yakından görüp dokunamadım.,resimler kasım 2010 tarihli ve bana ilk olarak mayıs 2011 de geldi tüfek o zamanda kundak ölçülerine odaklandığımdan şöyle bir inceledim eloksalı ama parlak alanlar gördüğümü hatırlıyorum onları önemsemedim(demek ki bu arada dükkanda beklerken birşeyler oldu tüfeğe iyi korunamadı orda).ne zamanki kundak işi de bitip ağustos ortalarında nihai olarak geldi tüfek o zaman eloksalı iyice inceledim ve matlığın ve tonun da rahatsızlık verecek derece de orijinalinden uzak olduğu sonucuna vardım.Bu arada av esnasında tesadüfen tanık olduğum şöyle bir yöntem var.bu mat finişe fişeğin pirinç tablası sürtündüğünde ince çizikler oluşuyor,eyvah tüfek çizildi diyorsunuz ama bir iki ovalamayla geçiyor bu çizikler,yalancı çizikler diyorum ben onlara,tabi maksat tüfeğin yalancı da olsa çizilebilir olması değil yüzeyin mat olduğunun bir ispatı bu çizikler,şu anki aluminyum yüzey de maalesef bu çizikler oluşmuyor.Ev de havalı tüfek dürbünü ve tek parça dürbün ayağı vardı,onlarda mat finişli fişek tablası testini onlara da uyguladım sonuç pozitif yani onlarda da yalancı çizikler oluşuyor.
Şimdiye kadar  okuyanlara teşekkür ederim.çok kişisel ve detay konu gibi ama ,faydalananlar da olabilir.benim amacım yardım alıp en iyi şekilde sorunu çözebilmek tabi.Tekrar teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2011, 15:27:11 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2011, 18:46:30 »
Belki biraz soruşturmakta fayda vardır ama bu konuyu önce Stoeger sonra Beretta ile yazışıp(konuşup), olmazsa en azından bu işlemin bahsettiğiniz işlem kodlarını öğrenebilirseniz belki burada da yapılabilir. Böyle diyorum ama şayet elektropolisaj olması gerekiyorsa zor
Volkan bey şu fikrinize teşekkürler,bugün stoeger le görüştüm,kendi ürünlerine yapılan işlemler hakkında bilgi verdiler ama model değişik olunca riskli olabileceğinden bahsettiler,yalnız konuyu beretta fabrikasına danışacaklar,eğer ticari sır değilse verirler kodları dediler,vermeseler bile kabul edilebilir bir sonuç verecek ve de stoeger teknolojisi dahilinde ki işlemleri de tavsiye edebilecekler(o şekilde de sorun diye rica ettim),gözümü karartırsam burda yaptıracam yok cesaret edemezsem gene yurtdışı seyahati gözüküyo bu tüfeğime de:).Teşekkürler.
Bu arada Ramazan usta konu hakkında çok bilgili onu söyliyeyim,söyledikleri bazı detay şeyleri yabancı forumlarda(cnczone) aynen okudum ve stoegerde ki ustalar da temkinliler zaten bu işlemler konusunda,sanıldığı kadar basit işler değil ve mümkün mertebe konservatif davranmaktan olabileceği kadar oldu burda bu,daha radikal davranılsa belki istenen sonuca daha yaklaşacaktı ama sonrası meçhul olacak veya proses esnasında kasa hasar görecekti.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2011, 19:09:18 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 05 Eylül 2011, 18:56:03 »
boyanın mevcut halini begenmiyorsanız bence özel birşeyler yaptırın, kendi tarzınızı yaratın derlerya :))....bu tarzı tabancalarda her türlü uyguluyorlar,mat krom parlak krom cam boya sarı tetik sarı horoz ortapedik kabze vsvs ama tüfeklerde uygulayan çok az sebebini bende bilmiyorum,halbuki tabancalar sahipleri açısından daha degerlidir.....

VEFAT ETMİŞTİR

• Expert Üye
« Yanıtla #13 : 05 Eylül 2011, 19:28:54 »
Hani mevlam neylerse güzel eyler diye bir laf var ya,nerdeyse benim içinde tüfek mevzunda beretta neylerse güzel eyler diye de bir görüş oluştu.Dediğiniz konu da benim zihnim çok işlektir,örnekleriniz dahil pek çok şeyi aklımdan geçirdim,bu modelin en yakışacağı ve en olurunun halihazırdaki kozmetik olduğu kararına vardım.bir defa waterfowl konseptli bir tüfek,metal kısımların mat olması elzem bu durumda,zaten üstündeki kundaktan çok daha gösterişli desenli ve daha değişik enli bir formda(perazzi kundağına benziyor)bir kundak yaptırdım ve şaftöllü, mat yani o da,daha fazla modifikasyon da tahayyül edemedim.Bu modelin bir de delux modeli var,parlak finişli ve ufak tefek altın rengi yazılar vs var üzerinde,benim için o tamamen başka bir silah ama,waterfowl a uygun değil bence mesela ki bu silahı ben waterfowl maksatlı aldım ve gerçekten düşünenlere de tavsiye ederim gösterişten uzak ama sapına kadar derler ya ağır hizmet makinası,tepe tepe kullanılacak bir şey,tank gibi .
boyanın mevcut halini begenmiyorsanız bence özel birşeyler yaptırın, kendi tarzınızı yaratın derlerya :))....bu tarzı tabancalarda her türlü uyguluyorlar,mat krom parlak krom cam boya sarı tetik sarı horoz ortapedik kabze vsvs ama tüfeklerde uygulayan çok az sebebini bende bilmiyorum,halbuki tabancalar sahipleri açısından daha degerlidir.....
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 05 Eylül 2011, 22:00:42 »
Kamil Bey, Stoeger'le görüşmenizin detayında belirttiğiniz çekince konusunu ben başından beri düşünüyorum. Eminim siz de düşünmüştünüz ve Ramazan Usta işi yapacak taraf olduğu için hepimizden fazla aynı çekinceyi yaşamıştır. Yapılan işin adı tek ama neticelerinin belki de sonu yok.

Birol Bey'in yazdığı benim de hoşuma giden bir fikir. Cidden düşünürdüm. Ama iş bitince nasıl görüneceğini önceden kesin olarak bilmem şartıyla. Çünkü rafta beğendiğim tüfeği, her şeyiyle seçiyorum. Görüp alıyorum. Sonradan yapılacak değişikliğin sonucunun ne olacağı belli değilken yepyeni tüfekten soğumak da var sonunda. Biraz da bu sepeplerden ben pek ithal mal taraftarı değilim. Var bende de ama kullanırken rahat değilim.

Yine de tüfeğinizi az çok biliyorum. Benelli ayarındadır.
1968

Çevrimdışı Ramazan AKNARÇAY

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #15 : 12 Eylül 2011, 23:53:12 »
Değerli  arkadaşlar ,  bazen  konuya bakıyorum  bakıyorum  yazmayacam  diyıorum  ama  kendi  adıma  konuya  bakıpta  yazmamak  yani  bana  lafın  düştüğü  yerlerde  bunları  okuyupta  hala  yazmamak  yani  perde  arkasından röntgenlemek  yada  izlemek  gibi  oluyor  düşüncesiyle bende  olaya  açıklık  getirmek adına   yazayım  dedim  .
Kamil  bey  av  tüfeği ve  modelleri  anlamında  yani  neyin  ne  olması  gerektiği  anlamında çok  bilinçli  ve  ne  istediğini  bilen  ve  bu  istediğini biryere  kadar  gerek  sözlü  gerekse  yazılı  anlatabilen  biri  bu  anlamda  kendisi  şimdiye  kadar  çalıştığım  ender  müşterilerimden  biridir  .
Ama kabul  edersinizki  her  insan  herşeyi  bilemez  yada  her  insan  herşeyin  nasıl  olacağını  yada  o  alanda olması  gerekenleri  bilemez .Konu  google  amcaya  sorulsada  yine  tam  cevabın  alınamadığı  durumlar  olabilir olacaktırda .  .Bu  anlamda  Kamil  beyin  yukarıdaki  eleksol  kaplaması  ile  ilgili  aramızdaki  konuşmaları  yansıttığı  bölümler  çok  ama  çok  fazla  detay  şeylerdir  bunu  türkiyede sorgusuz  sualsiz eleksol kaplama anlamında  ilk  denemenizde bulamazsınız .demememenizda  fayda  var  belirteyim .
Kamil  beyin  eleştirisini  bir  yere  kadar  anlamak  mümkün  ama  defalarca  afaki  büyük  çözünürlükte foto  atmama  msnde  05,1,2,2.5  metrelerde  göstermeme  ve  üstüne  üstlük  tüfeğinin  eline  gelip  dipçik  ölçüsü  sorunuyla  geri  göndermesine karar  verdiği  bu  zamanda  tüfeğin  elinde  olduğu  baktığı  incelediği ( msnde  bile  az  önce  verdiğim  metrelerde  bakıyoruz )dikkate  alındığında  ve  tüfeğin  dipçik  ölçü  sorunuyla  geri  geldiğinde  bana  eleksol  kaplamasıyla  ilgili  bir  sorun  bildirmedi  gerek  sözel  gerekse  yazdığı  notlarda  .Kamil  beyde  aksini  iddia  etmiyor  zaten  ama  sonradan  ne  olmuşsa  olmuş  ustanın  dükkanda  atölyede  diyor  .Foto  atabilirim  işlemi  bitmiş  aksamlar eğer diğer  aksamlar  için  işleme  giriyorsa  folyolarla  kaplanarak  diğer  işlemler  devam  eder  ama  tabiki  bunu  kamil  bey  bilmediğinden standart  yada  daha  önceki  tecrübelerinden  kıyaslayarak  böylece  söyleyiveriyor ha  suda  var  ben  bunu  ne  Kamil  beye  ne  başkasına  açıklamak  zorunda  değilim .Ama  su  var  Kamil  beylede  direk  konuşmusuzdur  işlemlerden  sonra yani  kaplamadan  sonraki  6-10-12  vs  ay  sonrası  böyle  birşey  yani  kumlama  yapılmış  ve  mat  olması  yada  gözenekli  bir  doku  olması  gerekirken  aksi  oluyor  parlak  bir  yada  parlakvari  bir  yüzey  oluşutyorsa  bu  yapılan  işlemlerde  bir  yanlışın  olabileceği  vs  yide  tecrübe  anlamında  gösterebilir  bunuda  anlar  ve  kendi  adıma  tecrübe  olarak  yani  hiç  olmadı  ama  olabilirmi  acaba  gibi  düşünebilirim  diye  söylemişimdir .
Konu  yardım  niçin  yardım  eleksol  kaplama  adına  bildiğimiz  firmalar  vs  .Bunun  en  iyisini  yapan  benim  gerek  avrupa  gerek  yerli  üst  sınıf olarak ,çünki  ben  tek  tek  adet  adet  yapıyor  planlıyor  projelendiriyorum .Fabrikasyon  değil  seri  üretim  değil , hatalar  olabilirmi  illaki  olabilir  ama  hata  direk  bizden olabildiği  gibi ,  müşteri kaynaklıda  olabiliyor .müşteri  kaynaklı  nasıl  olabilir  derseniz  kasa eleksolu  yenilenmiş dipçikleri  yenilenmiş  orjin dipçiği verniği  yenilenmiş  bir  tüfeğin  illaki  eskiye  göre  farklılıkları  olacaktır  ama  siz  eskisi  gibi  yani  orjin  gibi  olmasını  yenilenenler  adına  tonlamada  bekleyemezsiniz  .Kamil  bey  araba  örneği  vermiş  buyrun  gidin  sorun  arabanızın  ön  çamurluğunu  byatmanız  gerekiyor   boya  kodu  belli    boyatın  sonuç  aynı  bütünleşik  olabilirmi  diğer  taraflar  güneş  görmüş  yani  tonlama  anlamında  solmuş  tonunu   değiştirm,iş  olacaktır  yeni  her  zaman  yenidir .İllaki  farklar  olacaktır  bunu  gözardı  etmek  yanlış  olur  .Bu  araç örneği  aslında  yanlış  ama  Kamil  bey  dile  getirdiği  için  üzerinden  devam  ettim  yanlış  olmasın .
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2011, 23:55:24 Gönderen: Ramazan AKNARÇAY »
Kaybetmeyi öğren, yoksa kazanmayı çok ciddiye alırsın..
Ramazan AKNARÇAY       0 542 337 14 71
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #16 : 13 Eylül 2011, 00:00:56 »
Daha  çok  şey  var  tabiki  yazacak detay  olarak  ama  baktımki  epey  uzun  bir  yazı  olmuş   neyse  devam  ederiz .
sağlıcakla  kalın
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

• Expert Üye
« Yanıtla #17 : 13 Eylül 2011, 00:22:56 »
Ramazan bey açıklamalarınıza teşekkürler.mutlaka ki açıklama yapmak zorunda değilsiniz ama üyeler açısından bu konular da ne oluyor ne bitiyor anlamında birinci elden veriler bilgiler aydınlatıcı ve önemli.
Yüzey dokusu ve ton ne kadar büyük çözünürlüklü olursa olsun fotolardan veya webcam görüntülerinden çıplak gözle olduğu kadar net anlaşılamadığı düşüncesinde olduğumu belirttikten sonra şunu ilave edeyim ki gerçekten de ilk gönderdiğiniz fotolarda kaplama okey görünüyordu yalnız o fotoğraftaki halini bizzat görmediğimi de ekleyeyim,benim beklerken olmuş dediğim şeyler sol taraftaki parlak lekeler bunları ben ilk geldiğinde de farkettim ama önemsemedim,ilk geldiğinde matlık ve ton durumu dikkatimi çekmedi yalnız ,dolayısıyla ufak iki tane parlak leke önemsiz geldi,ama ikinci gelişinde özellikle mekanizma bölümünün bildiğiniz üzere alt kısımdan olan hafif yüksek kalma durumuna odaklanırken bu iki bölüm arasındaki ton farkı dikkatimi çekti ve yalancı çizik testide negatif çıkınca dedim bunun yüzeyi orijindeki gibi mat değil ve ton çok daha koyu(nispeten yüzeyin daha pürüzsüz olması da katkı sağlıyor düşüncesindeyim bu koyu tona),yani ben orda beklerken matlığın kaybolduğunu bilemem(eğer öyle bir olasılık varsa tabi),ama orada beklerken ilk resimlerde olmayan ufak lekeler ve bir miktarda parlak bir sürüntü oluşmuş,benim dediğim bu,bence bu da olmamalı ama eğer mat yüzey sağlanabilseydi göz ardı edebileceğim şeyler nispeten.Netice itibariyle iyinyetinize ve çabanıza inanıyorum ama bu benim beklentimin dışında bir sonuç olduğundan böyle bir arayışa girdim ve netice de stoegeri en uygun gördüğümden oraya gönderdim,inşallah beklediğim gibi bir sonuç alırım.Selamlar.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #18 : 13 Eylül 2011, 00:43:32 »
Bahsettiğim ufak lekeler ve sürüntü izi gibi görüntü

özellikle gezin olduğu kısım dediğim sırt bölgesindeki ton ve dokuyla ilgili uyumsuzluk daha göze batıcı iki yandan fazla farkadilmiyor(gene orjin matlıkta olmadığı halde)Buranın da resmini koyuyorum ışık yansıyan bölgede yüzey dokusu nispeten belirgin, düzensiz bir plastik yüzey hissi veriyor oysa sık ve ince bir kum görüntüzü olmalı.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2011, 00:47:41 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2011, 00:15:19 »
Tüfeğim nihayet geldi.Genel olarak yapılan işten memnunum.Sadece bir nokta var yeni kundağın pitch açısı biraz farklı oldu,kullanımda sorun yok rahat ama görünüme gözüm bir türlü alışamıyor.Sabredemezsem ve gözüm keserse kendim halledicem yok ya sabır dersem ustayla bi görüşüp tekrar geri göndericez bakalım.Benim kaderim bu heralde bitürlü yüzde yüz tam istediğim gibi olmuyor işler tek seferde.
Üşenmezsem resimleri atarım(muhtemelen pitch açısı düzeltildikten sonra) ustanın işini gösterme adın

Kamil  beye tüfeğin  ikinci kez  ulaştığı  tarih  itibarıyla  değerlendirmesi  budur .Yani kendisinin  bu  başlık altında  belirttiği  gibi  çok  açık  bir  şekilde  gerek  yüzey  dokusu  gerekse  parlaklık  anlamında  net  söylediklerinin , tüfeği  aldıktan  ve  genel  bir  değerlendirme  yaparak  onay  verip  burayada  yazmayı  uygun  bulduğu  hali  budur  .
Kamil  beyin bu  konu  başlığı  altında  yazdıkları  daha  öncede  söylediğim  gibi  yada  konu  okunursa  anlaşılacağı  gibi sonradan  farkedilmiş  yada  sonradan  farkedilecek  çok  ama  çok  detay  şeyler  olduğu  sanırım  anlaşılacaktır  .Kamil  beyinde  tüfeği  ikinci  kez  eline  alıp  bakıp   yukardaki  yorumu  yaptığı  dikkkate  alınırsa  .
 Sağlıcakla  kalın
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

• Expert Üye
« Yanıtla #20 : 09 Aralık 2011, 01:26:18 »
Tüfeğim stoegerden geldi.Yukarıda tanımlamaya çalıştığım yüzey dokusu renk tonları dalgasız lekesiz uygulama,hepsi,çok şükür özellikle ismini anmadan geçemyeceğim Ümit ustanın gerçekten itinalı ve dikkatli çalışması ve bazı işlemler esnasında da  bizzat başında gözetmen olarak bulunması sayesinde tam istediğim şekilde yapılabilmiş oldu.Burdan başta Ümit bey olmak üzere emeği geçen tüm stoger çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim.

Gelgelelim(Ufakta olsa sinir bozucu aksaklıkların  olması da kural ya her ne hikmetse benim bu tür işlerimde)eloksal havuzuna kasayı sabitleyen aparatın stoeger markasına spesifik olması dolayısıyla benim kasaya adapte edilmesi zorunluluğu nedeniyle olduğu şeklinde izah edilen epey nahoş bir hasar oluştu.tetik grubunun kasayla birleştiği yerde arkada yarım ay şeklinde mercimek tanesi ebatlarında resmen kasa oyuldu,bunun o bölgenin fazla akım alması kaynaklı olduğu söylendi,resmen kasada ufak ta olsa yarım ay şeklinde bir delik var,neyseki altta nispeten gözden ırak bir köşede ama gene de orda.

Bir ikinci aksaklık,Ümit usta eloksal işleminden sonra tüfeği 3-4 gün çalıştıramadı,boş fişeği atmıyor dedi,elindeki tse den gelen es100 parçalarını sırayla değiştirerek en sonunda dipçikteki icra yayının yenisi ile değişmesiyle sorunu çözdü ve 28 gr la dahi çalıştığını test ettikten sonra tüm süreci sözel de olsa raporlayarak tüfeği teslim etti,quality kontrol passed bandrolü bile yapıştırılmış,ayrıca deneme esnasında takılan yeni mekanizma(bolt,kilit başlığı, iğne ,inertia yayı dahil)yerinde bırakılmış yani bu parçalar sıfırlanmış da oldu.

Sonuç olarak kasa eloksalı, namlu kumlama ve boyası ,şarjör borusu mat boyası,şarjör kapağı boyası ve yeni mekanizma dahil üstelik son derece cüzi diyebileceğim bir ücret karşılığında bahsettiğim küçük şanssızlık haricinde yapılmış oldu.Fotoğrafları çekip eklemeye çalışacağım.Bravo stoeger ve tekrar çok teşekkürler Ümit usta diyorum.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2011, 15:12:42 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 09 Aralık 2011, 15:02:35 »
stoegerden  ümit ustayı şahsen tanırım...müşteriye elinden geldiginin fazlasıyla yardımcı olmaya çalışır... vursan 92A için yedek namlu  istemiştim... elimizde orjinali var dendi,gittim fabrikasına tüfegi aldılar alıştırma yaparak faturasıyla teslim ettiler acil bir işim oldugu için orda namluyu incelemedim...akşam tüfegi çıkardım bakarken namlunun vursan degil,vursan kepli stoeger namlusu oldugunu farkettim,ertesi gün ümit beyi aradım durumu izah ettim bu namluyu istemiyorum orjinal vursan namlusu istiyorum dedim,neyaptı etti bana orjinal namluyu buldu gittim tekrar  alıştırma yaparak namlumu degiştirdiler... kamil beyin vesilesiyle stoegerden ümit beye tekrar teşekkür ediyorum......
kamil bey bu arada tüfeginiz yenilenmiş haliyle hayırlıugurlu olsun gülegüle kullanın.....

VEFAT ETMİŞTİR

• Expert Üye
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2011, 15:10:51 »
Birol bey teşekkürler iyi dilekleriniz için,gerçekten memnun kaldım ciddiyet ve konuya yaklaşım şekillerinden.Ümit usta hakkındaki yorumunuza da aynen diyorum,kesin iç rahatlığı yani tüfeğin emin ellerde olduğu konusunda.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2011, 20:15:43 »
Gözünüz aydın Kamil Bey. Size göre en önemlisi renk, ton uyum diyordunuz, olmuş. Birkaç parça yenilenmiş. Arkada bir ufak şey kalmış, o da tüfeğinizin nazarlığı olsun. Bence gayet güzel bir referans. Demek kendi tüfekleri için o ufal kusur bile olmazdı. Ümit Bey'in de özenini takdir ettim. Böyleleri olmasa kaliteli tüfek ve hizmet de olmaz.

Kamil Bey içiniz artık rahat olsun. Beretta Türkiye'deymiş :)
1968

• Expert Üye
« Yanıtla #24 : 10 Aralık 2011, 23:28:13 »
Volkan bey teşekkürler.Gerçekten aynı cümleyi ben de düşünmüştüm"Beretta Türkiye'deymiş".Birazdan fotoğraflarını yükleyeceğim.Bu arada İtalyadan gelen daha sonra Sadık ustada ufak bir kundak operasyonu için bekleyen ama geldikten sonra gene kurtlanıp beğenmediğim bir yerini kendim yapma  :)cüretini gösterdiğim ama fotoğraflarda sırıttığını ;D gördüğüm superpozenin de resimlerini de Beretta bölümüne yükleyeceğim.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2011, 23:56:07 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın