Tüfeğim stoegerden geldi.Yukarıda tanımlamaya çalıştığım yüzey dokusu renk tonları dalgasız lekesiz uygulama,hepsi,çok şükür özellikle ismini anmadan geçemyeceğim Ümit ustanın gerçekten itinalı ve dikkatli çalışması ve bazı işlemler esnasında da bizzat başında gözetmen olarak bulunması sayesinde tam istediğim şekilde yapılabilmiş oldu.Burdan başta Ümit bey olmak üzere emeği geçen tüm stoger çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim.
Gelgelelim(Ufakta olsa sinir bozucu aksaklıkların olması da kural ya her ne hikmetse benim bu tür işlerimde)eloksal havuzuna kasayı sabitleyen aparatın stoeger markasına spesifik olması dolayısıyla benim kasaya adapte edilmesi zorunluluğu nedeniyle olduğu şeklinde izah edilen epey nahoş bir hasar oluştu.tetik grubunun kasayla birleştiği yerde arkada yarım ay şeklinde mercimek tanesi ebatlarında resmen kasa oyuldu,bunun o bölgenin fazla akım alması kaynaklı olduğu söylendi,resmen kasada ufak ta olsa yarım ay şeklinde bir delik var,neyseki altta nispeten gözden ırak bir köşede ama gene de orda.
Bir ikinci aksaklık,Ümit usta eloksal işleminden sonra tüfeği 3-4 gün çalıştıramadı,boş fişeği atmıyor dedi,elindeki tse den gelen es100 parçalarını sırayla değiştirerek en sonunda dipçikteki icra yayının yenisi ile değişmesiyle sorunu çözdü ve 28 gr la dahi çalıştığını test ettikten sonra tüm süreci sözel de olsa raporlayarak tüfeği teslim etti,quality kontrol passed bandrolü bile yapıştırılmış,ayrıca deneme esnasında takılan yeni mekanizma(bolt,kilit başlığı, iğne ,inertia yayı dahil)yerinde bırakılmış yani bu parçalar sıfırlanmış da oldu.
Sonuç olarak kasa eloksalı, namlu kumlama ve boyası ,şarjör borusu mat boyası,şarjör kapağı boyası ve yeni mekanizma dahil üstelik son derece cüzi diyebileceğim bir ücret karşılığında bahsettiğim küçük şanssızlık haricinde yapılmış oldu.Fotoğrafları çekip eklemeye çalışacağım.Bravo stoeger ve tekrar çok teşekkürler Ümit usta diyorum.