Gönderen Konu: LÜTFEN YARDIM PUANTERİM HASTA...!  (Okunma sayısı 3674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LÜTFEN YARDIM PUANTERİM HASTA...!
« : 26 Ağustos 2011, 02:02:58 »
KÖPEĞİM 70 GÜNLÜK. 23 AĞUSTOS AKŞAMA DOĞRU KÖPEĞİME GENÇLİK AŞISI YAPTIRDIM. AŞIDAN GELDİKTEN SONRA VETERİNERİMİN TAVSİYESİ İLE HAZIR MAMAYA SÜTLE KARIŞTIRIP VERDİM. (YANLIZ SÜT BUZDALABINDAN ALIP KULLANDIM SOĞUKTU.) 24 AĞUSTOS GÜNÜ BİR SORUN YOKTU. 25 AĞUSTOS SABAHI YANINA GİTTİĞİMDE KÖPEĞİM 7 AYRI YERE BÜYÜĞÜNÜ YAPMIŞ 3TANESİ İSHAL ŞEKLİNDE İDİ. AYRICA 2 AYRI YERDEDE KUSMUŞTU. İSHAL RENGİ AÇIKKAHVE KUSMUĞUDA AYNI. KAN YOK AŞIRI KÖTÜ KOKUDA YOK. KÖPEKTE HAFİF ATEŞ VE HALSİZLİK VARDI.  YATTIĞI YERDEN KALMAK İSTEMİYORDU.VETERİNERİMİ ARADIM KANLI İSHALDEN ŞÜPHELENDİ. SARIMSAKLI CACIK VER GÖZLEMLE DEDİ VERDİM ÇIKARMADI. YUMURTANIN SARISINI YEDİ BEYAZINI YEMEDİ HAZIR MAMAYI HİÇ YEMİYOR. DAHA ÖNCESİNDEN HEP HAZIR MAMA VERİYORDUM. PEYNİR VE KÖFTE VERDİM YEDİ. SUYUNU İÇİYOR. İLK GÖRÜNTÜSÜNE GÖRE HAREKETLENDİ. İSHAL AZALDI.ATEŞ DÜŞTÜ. BURNUNDA HAFİF KURULUK VARDİ RENGİDE GRİMSİYDİ ŞİMDİ SİYAHA DÖNDÜ VE NEMLENDİ. DAHA ÖNCEDE KANLI İSHALDEN BİR KÖPEĞİM LÖMÜŞTÜ BUNADA BİRŞEY OLACAK DİYE ÜZÜLÜYORUM. ACABA VERDİĞİM SOĞUK SÜT MİDESİNİMİ ÜŞÜTTÜ  YOKSA KANLI İSHALİN BELİTİLERİMİ YARDIM EDERSENİZ MEMNUN KALIRIM.
Hüseyin DEĞİRMENCİ
1965 eskişehir

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: LÜTFEN YARDIM PUANTERİM HASTA...!
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2011, 02:19:52 »
Hüseyin bey geçmiş olsun,
Anlattığınıza göre can sıkacak bir durum yok ancak aşısını yaptırmakta biraz geç kalmışsınız :(
Aşının yan etkileri olabilir bence yada midesini üşütmüştür yada bozulmuştur,
kendisine gelene kadar sevdiği yiyeceklerle besleyin ne kadar yerse bolca verin,
çok endişeleniyorsanız takviye vitamin v.s iğne yaptırabilirsiniz,
durumuna göre eğer dışkısı değişirse ve kötüye giderse bence hemen iyi bir veterinere serum v.s tedavisi başlatın,

durumunuz acil olduğu için aklıma gelenleri yazdım yinede veteriner hekim arkadaşlarımız doğrusunu yazacaklardır yada üşenmeden köpeğinizi muayeneye götürün derim....
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2011, 02:24:44 »
ilginize çok teşekkür ederim. sağolun.
Hüseyin DEĞİRMENCİ
1965 eskişehir

« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2011, 01:32:10 »
bugün veteriner rıdvan beye götürdüm eskişehirliler bilir. antibiyotik ve ateş düşürücü yaptı ayrıca serum takviyesi ve yarım bir hap verdik 12 saat arayla 3 gün devam edilecek hapa. ateş düştü yanlız iştah yok hiç birşey yemiyor bugün ishalde geçmedi zorla boğazdan veriyorum sarısaklı cacık verdim onuda kustu. yumurtanın beyazını yağlayıp boğazdan veriyorum zorla. keyfi yok.çokta sevimli ölürse çok üzülürüm ne yapacagım daha bilemiyorum.
Hüseyin DEĞİRMENCİ
1965 eskişehir

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2011, 01:38:29 »
aşıyı kaldıramamış...normale döner merak etmeyin geçmiş olsun....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2011, 01:43:25 »
valla inş öyledir ilgi ve moral verdiğiniz için tşklr
Hüseyin DEĞİRMENCİ
1965 eskişehir

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2011, 01:44:36 »
hüseyın usta vet. hekım karmayı nasıl vurdu kopeye kas içimi deri altımı?
kas içi vurdu ise ki bu yanlış saglam köpeyi bile cok sarsar.aynı şekılde hasta olur kusar ishal olur vs.
sizin yaptgınızda yanlış soguk süt vermek yanlış sü sulandırmadan vermek zaten ishal yapar köpeyii.
üstune birde aşı eklenınce durum böle agar oluyor köpek yapılı ise allahın izninle kurtarıır. sütü vermeyin haşlanmış yumurta verın sadece. kurtulur inşallah.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Mesut ŞAFAK

• *
« Yanıtla #7 : 27 Ağustos 2011, 01:49:49 »
geçmiş olsun hüseyin bey çok üzücü bır durum inşallah düzelir. benımde 7aylık pointerımde oldu  ve  köpek gözumun önünde  eriyip gitti kanlı ishalae çevirdi ne serum ne antipıyotik fayda eddi kurtaramadım çok üzüldük inşallah senın yavru  düzelirr..
buradan veterıner hekimlere seslenıyorum ne oluyo  köpeklerımıze ne bu köpeklerde iştahsızlıklar hastalanmalar.. köpeklerımıze çok değer verıyoruz gözümüz gıbı bakıyoruz, gençlık aşsını yapdırıyoruz vıtamanın takvıyesı yapıyoruz en ıyı mama ıle beslıyoruz yemıyoruz köpeymıze yedirip içirıyoruz ve köpeklerımız bır hastalıktan gıdıyorr. sokak köpeklerı bizim köpeklerımızden  daha uzun ömurlu oluyo. bunun çözumu ne çaresı ne.. kendım ilaç kullanmıyorum  köpeklerı ilaç ve aşı delısı yapıyoz anlaöış deyılım.lütfen bu konuda yardım edın
Mesut ŞAFAK
1972-Karabük

« Yanıtla #8 : 27 Ağustos 2011, 01:50:53 »
enseden deri altına. ya bu sene emekli oldum tamam arrtık kendi köpeğime bakarım artık diyordum acemilik işte başıma bu geldi. kurtarırız inş daha dikkat ederim. ayrıca bu siteyi bulduğumda baya iyi olmuş arkadaşlar yardımcı oluyorlar sağolsunlar tecrübeliler bilgilerini aktarıyor tşklr
Hüseyin DEĞİRMENCİ
1965 eskişehir

Çevrimdışı Mesut ŞAFAK

• *
« Yanıtla #9 : 27 Ağustos 2011, 01:54:00 »
gökhan bey köpekler genelde 3ay ile 8ay arası nedense mutlaka  bır hastalık kapıyo  yok yanlış aşı yapdın  yok böle yapdınla alakası yok bence ..  aşıları tam bakımları düzgun ama neden se bızım av köpeklerı  bu aylar arasında  sıkıntılı. sebebı ne bılmıyorum
Mesut ŞAFAK
1972-Karabük

« Yanıtla #10 : 27 Ağustos 2011, 02:00:17 »
ben kendi çocuklarıma hazır mama ile büyütmüş değilim köpeğime aldım. birazda bu tür köpekler narinmi oluyor ne. adeta gözünün içine bakıyoruz malesef böyle oluyor. saat 9 dan gece 1 ekadr başını bekledim insan üzülüyor halini görünce ağzı var dili yok. ne ister bilemezsin. birazda anlamak lazım. tecrübe şart.
Hüseyin DEĞİRMENCİ
1965 eskişehir