Gönderen Konu: kopay ses  (Okunma sayısı 6522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
kopay ses
« : 22 Ağustos 2011, 19:17:19 »
meraba arkadaşlar şimdi bnm 2 tane 4.5 aylık yavru kopayım(2 side dişi) var.berkin paylaştığı evcil tavşanla yavru kopayının videosunu görünce bnde gittim tavşan aldım.iş yerinde bu tavşanı kaldırıyolar ses atıyolar ama bu hafta sonu meraya götürdüm tavşanla beraber tavşanı bıraktım köpekleride kokusuna saldım tavşanı buluyolar kaldırıyolar ama ses atmadılar merada.bu neden olmuştur.nasıl merada ses atmalrını sağlarım kapalı alanda atıyolar ses.şimdiden herkese teşekürler yorumları için.
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
Ynt: kopay ses
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2011, 19:39:21 »
ehil tavşanla alışan köpeklerin bir kısmı soyda ses atmıyolar diye duydum.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Şenol ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2011, 08:43:35 »
İKİNCİYEDE AYNI YERE SALARSAN SES VERİCEKTİRLER
Şenol ÖZGÜR
1973 çorlu-t/dağ

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2011, 09:08:37 »
Bana kalırsa boş işler.Zamana bırakın şuan 4.5 aylık birde dişi ise sezonda süper olur.Yani kaliteli bi anne babaya sahip yavru için kopoy avını yapabilen avcının vermesi gereken sabırla sezonun açılması beklemek ve sezonda sürekli ava çıkarmaktır..Gerisi kendiliğinden gelir..Avda yapması gereken köpek ararken destek vermek tabiri caizse ara gaz vermek gerekir..Birde köpekkovmaya başladıktan sonra köpeği hava kararmışta olsa dağda bırakıp eve gitmemek..Varsa yanlışım ustalar eleştiriye açığım..Biz babadan böyle gördük; Selamlar..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2011, 20:56:22 »
inş. yanlış bişeyler yapmamışımdır .tavşanı yolladım geri artık av sezonunu beklicez ava alışmaları için.umarım ses atmamazlık yapmazlar.yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Ahmet KÖKSAL

• *
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2011, 21:26:49 »
kardeşim köpeğin eğer kopaysa,kopayın ses atmayanı olmaz.ya eski ize ses atar ya taze ise ses atar yada avını çıkardığı zaman ses atar.ama bence mutlaka ses atar.rasgele...
Ahmet köksal
1985   SAMSUN ÇARŞAMBA
0541 308 07 77

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2011, 23:15:49 »
İKİNCİYEDE AYNI YERE SALARSAN SES VERİCEKTİRLER
bunun amacını anlayamadım abi acaba neden 2. ye ses atarlar.1.de neden ses vermiyorlarda 2. ye veriyolar.
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Osman YAMALI

• *
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2011, 10:38:28 »
merhaba cihan. evcil tavşanla köpek alıştırmak yanlış. zamanın da aynı hatayı biz de yaptık. köpek ya kısa dan dönüyor. arazi de açılma yapmıyor.evcil tavşanı görerek kovdugu için yaban tavşanı gözden kaybolunca bırakıyor. bunun gıbı bırçok olumsuz sonuçları var. çocukluk dönemi bittigi zaman eger ki özünde avcılık varsa kendisini belli eder zaten.

Osman YAMALI
1982-Kastamonu

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
« Yanıtla #8 : 29 Ağustos 2011, 16:15:57 »
yorumlarınız için saolun .
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2011, 16:18:03 Gönderen: Cihan AKDOĞDU »
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
« Yanıtla #9 : 29 Ağustos 2011, 16:17:22 »
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 14 Eylül 2011, 21:27:24 »
cihan kardeşim maşallah köpeklerin güzel evcil tavşanı köpek alıştırmaktakullanacaksan ilk olarak  çok sık tekrar etme ikincisi ise köpekleri bağla ve tavşana yaklaştığında tutacakları zaman tutmalarını engelle zaten köpekler bağlı oldukları için sen ne kadar hızlı gidersen onlarda o hızda giderler ve tavşana yetişemezler ses vermeye başlarlar eğer bu kovdurma işini açık arazide yaparsan köpekler görerek giderler ve tavşan gözden kaybolunca sesi keserler arazi ağaçlık falan olsun yada önünde engeller olsun belli bir süre sonra tavşan gözden kaybolsunki izden aramayı öğrensin tavşanın gittiği yere doğru zincirle onları yönlendir tabi yavaş yavaş tavşan bir yerlerde saklanmış olacaktır oraya yaklaştığında köpeklerin oralarda aramaya teşfiket tabiki orada ararken tavşanı tekrar bulacaklar ve tekrar tavşanın peşinden gidecekler. ben bir avcı büyüğümden bu yöntemi duydum ve uyguladım gerçekten köpekte çok büyük değişim oluyor ben evcil tavşanı hiç sıktırmadım köpeklere ama köpekler tavşanı kaybettikten sonra senin yardımınlada olsa buldukları için bir nebzede olsa sürekliliği öğreniyorlar yaban tavşanını hiç görmemelerine rağmen benim yavruları tavşan izine taktığımda kovmaya çalışmışlardı 5 aylık falan olduklarında köpeklerlerin peşinden kendilerini ormanda kaybedecek kadar gidiyolardı 7-8 aylıkken önlerinde hiç tavşan vurmadan tavşan kaldırdılar ve yaşlarına göre iyi sayılabilecek derecede kovdular. ben kendi köpeklerimden sonra arkadaşlarımda ev tavşanı kovdurdular onlar bağlamadılar ama hepside olumlu sonuç verdi enikler 4 aylık falan olduklarında ev tavşanına çok çabuk yetişiyolar bu yüzden bağlı bir şekilde kovdurmak daha mantıklı ayrıca köpek yetişemediği için hırsı artıyo ve bence etkisi daha fazla oluyo.
 ;) ;)
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
« Yanıtla #11 : 15 Eylül 2011, 10:58:56 »
teşekkürler yorumun için abdullah abi.köpekler kapalı alanda tavşana ses atıyolardı orda sorun yok.ama meraya götürdüm ordada evcil tavşanı bıraktığım yerden köpekleride bıraktım kokudan buluyolar ama ses vermediler merada. bende böle olunca köpekler ses atmayı unutacak korkusuyla tavşanı geri verdim.yalnız benim köpekler 1-2 kere yakaladılar evcil tavşanı boğdular .iplede kovdurmak aklıma gelmedi.şimdi bende 1 aydır meraya götürüyorum alışsınlar diye .bi keresinde önlerinden yabani tavşan kalktı ama bunlar görmediler.kalktığı yerden az ize yattılar sonra pek oralı olmadılar tavşanın kalktığı yerede götürdüm tekrar ordan tekrar ize yatsınlar diye ama pek oralı olmadılar.şimdi av sezonuda yaklaşıyo köpeklere izden gitmeyi öğretmek için tekrar evcil tavşan mı alıyım ?
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Eylül 2011, 20:01:12 »
ev tavşanını bir iki sefer yakaladı demişsin köpekler tavşan yakaldığı zaman belli bir müddet tekrar tutmak için sessiz gidebiliyo ev tavşanı kovduracaksan bağlı kovdurmayı dene  derim.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
« Yanıtla #13 : 15 Eylül 2011, 22:47:55 »
tamam tekrar bi evcil tavşan alıyım ozamn.teşekrüler herkese yorumları için.
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA