Gönderen Konu: herkez gerçekçi olsun avı nasıl yapıyorsa öyle göstersin.  (Okunma sayısı 15757 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
avcı arkadaşları bir hevestir almış gitmiş.en güzel köpek bende en güzel avı ben yapıyorum.ahada inanmıyorsan bunun kanıtı olarak yayınladığım fotoğraf ve videolar.
   şimdi en güzel köpek senin olsa en güzel avı sen yapsan ne olur.önemli olan avı KURALLARINA göre ve VİCDANIN ölçüsünde zevk alarak KAHPECE yapmamak.adam yaban tv dahil bir çok sitede teyple bıldırcın avlıyor,palazken vurduğu kekliklerin fotoğraflarını sezon açılınca yeni vurmuş gibi yayınlıyor.ben onlara sorarım acaba benim kadar avdan zevk alıyorlar mı.kuş vurmanın ikinci planda olduğu gezmenin ve dolaşmanın ilk av görmenin ikinci av vurmanın üçüncü planda olduğu bir avcı topluluğu her zaman çok daha VİCDANLI bir avcı kesimidir.
  gönül elbette ister av vurmayı.ama herkes dürüst olsun ağaca,tele konmuş üveyiklere,yatan tavşana tüfek atmadan,palazken daha kaçmanın ne olduğunu bilmeyen kekliğe tüfek atmakla avcı olunmuyor.
   senelerdir manisa ovasında bıldırcın doğru düzgün uğramıyor.tamam artık eskisi gibi pamuk domates ekilmiyor çoğunluk darı,bunlarda etkiliyor ama,karadeniz kıyısından başlayıp içlere kadar giden TEYP çılgınlığı bu işi kötüye götürüyor.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Hasan SAVAŞ

• *
Ynt: herkez gerçekçi olsun avı nasıl yapıyorsa öyle göstersin.
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2011, 13:00:59 »
dün dört kişi ava gittik 2 bıldırcınla döndük.bıldırcının bazı bölgelerde olmamasına teyp kuranlara bağlıyorum.daha önceki yıllarda limitlere ulaşmasakta enazından av yapmanın zevkine varıyorduk ama şuan anız tarlası adımlıyoruz. teyp kuaran arkadaşlara sesleniyorum lütfen bizde pul parası vergi yatırıyoruz.
Hasan SAVAŞ
1979 BURDUR

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2011, 13:25:48 »
doğru söze nedir?
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Atakan AKIN

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2011, 13:54:09 »
Akdeniz bölgesi tayple avlanıyor...Şu bi gerçek tüm bölgeler tayple avlanıyo bunu kimse inkar edemez...Yapılması gereken cezaların çok ağırlaştırılması ve caydırıcı olması ve halkımızın bilinçlenip ihbar etmesidir TABİKİ KOLLUK GÜÇLERİ VA ORMANDA TELEFONLARA DUYARLI OLMALIDIR...
Atakan AKIN
1977-MANİSA-ALANYA

Çevrimdışı Hüsnü DİLMEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2011, 14:19:11 »
Akdeniz bölgesi tayple avlanıyor...Şu bi gerçek tüm bölgeler tayple avlanıyo bunu kimse inkar edemez...Yapılması gereken cezaların çok ağırlaştırılması ve caydırıcı olması ve halkımızın bilinçlenip ihbar etmesidir TABİKİ KOLLUK GÜÇLERİ VA ORMANDA TELEFONLARA DUYARLI OLMALIDIR...

akdeniz bölgesi teyple avlanıyor sözünüzü ısparta olarak hiç kabullenmiyorum. benim bildiğim sadece 1 gurup var onlarda bohcacı.hiçbirinin evrakı yok ve gözleri çok kara. bunların haricinde ben hiç görmedim ve duymadım. ıspartanın avcısı teyple avlanmaz buna inanın.
Hüsnü DİLMEN
1968 ISPARTA   0 533 389 79 79

Çevrimdışı Kemal YILMAZ 27

• *
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2011, 14:56:33 »
doğru söze nedir?
Kemal YILMAZ
1971-Gaziantep / Samsun

Ezan Dinmez,Bayrak İnmez,Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez !

Çevrimdışı Y.Yiğit YASAK

• *
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2011, 15:05:04 »
sezon boyunca kaç kere limit dolduruyoruzki limit aşalım ben limit doldurduğumu çok nadir hatırlıyorum
kaz ördek üveyk bıldırcın keklik uçarda not tutun bakalım arkadaşlar kaç kez limit dolacak
Y.Yiğit YASAK
1974 KIRKLARELİ     Kavaklı

Çevrimdışı Nazım YONTAR

• *
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos 2011, 23:07:36 »
TAMAM AVCI ARKADAŞLAR VE ÜSTADLAR BENDE BILDIRCIN DA TEYBE KARŞIYIM AMA.... YALNIZ BİZDE YASAK BU...
BILDIRCIN NEDEN YOK?
BU YABAN TV SÖYLEŞİLERİNDEN BİRİDİRTrakya’da Bıldırcın Olmamasını YabanTV Yazarları Şöyle Yorumladı.

Avcıların hasretle bekledikleri bıldırcın avı günleri gelmesine rağmen Trakya’da bıldırcın olmamasını Yaban TV yazarları şöyle yorumladı.

Dr Ali Bürkev: Bıldırcınlar genlerine geçmiş olan yıldız haritasına göre göç ederler. Geceleri havalar kapalı ve bulutlu olduğu zaman göçe kalkmıyorlar. Ayrıca uygun rüzgar bulamayınca da göç etmiyorlar. En önemlisi yavru çıkarıp çoğaldıkları yerlerde havaların soğuyup onları sıkıştırmadıkça göçe başlamıyorlar. Ayrıca bu sene Rusya ve Ukrayna’da bahar ve yaz ayları yağışlı geçti. Bu nedenle tarlada yumurta yapan bıldırcınların yumurtaları bozulunca tekrar yuva yapmaları gerekti. İkinci gurup yavrular erginleşip ondan sonra göç edecekler. Bu nedenle de göç gecikti. Tabi bu arada göç için gerekli vücutlarında stok yağ oluşturamadılar. Yağları onların benzinleri sayılır. Buda ayrı bir gecikme nedenidir. Bıldırcının göç yollarından biri Batı ve Orta Karadeniz üzerindendir. Tam göç günlerinde Türkiye’nin bu bölgelerinde kuvvetli yağışlar oldu. Binlerce bıldırcın denize dökülüp telef oldu. Bu bilgiler bölgelerdeki avcılar tarafından verildi.

Şahsi kanaatim, bu sene göç daha geç gelecek. Rusya, Ukrayna, Moldovya ve Romanya da hava soğuyup göçe kuşu zorladığı zaman göç olacak. Ancak önceki yıllar gibi bol bıldırcın göremeyeceğiz.

Ömer Borovalı: Yukarılarda, bıldırcını göce zorlayacak kadar yeterli havanın olmadığını tahmin ediyorum. Aslında göç hiç yok değil ama büyük göç olmuyor. Ayrıca hafta içi günlerde kuş geçit yapmış. Kırım üzerinden bizim Karadeniz sahillerine bol kuş geldiğini görenlerden duydum. Trakya’ya bıldırcın Romanya ve Bulgaristan üzerinden geliyor. Buralarda gecikme olmuş olabilir.

Mehmet Arpaz: Sıra kuşu geçti. Bundan sonra belli günlerde yığılma olur. Şimdiye kadar bıldırcının göç edeceği yerlerde hava yağışlı geçti. Ayrıca güneyli rüzgârlar vardı. Bulgaristan devlet eliyle turizm için teyp kurduruyor. Bu nedenle de geçit engellenmiş olabilir. Türkiye’de Teyp serbest bırakılmalı ve adet 20 ye çıkarılmalı.21 avlayan olduğu zamanda çok ağır ceza verilmeli.

Ali Birerdinç: Şimdiye kadar böyle kesat bir bıldırcın dönemine rastlamadım. Bir kez hariç. O da Sovyetler Birliği dağılmadan önce buğdaya büyük zarar verdiği için bıldırcınları uçaklarla zehirlemişlerdi. O zamanda kuş olmamıştı.

Rahmetli babam, yağmur yağar gök gürler şimşek çakınca o gecenin sabahı bıldırcın düşer derdi. Ve dediği hep doğru çıkmıştır. Yağmurda yağdı,şimşekte çaktı sabahı ava çıktım ama kuş yoktu yinede büyük bir göç bekliyorum  

BU DA LİNK :
http://www.yabantv.com/haber/949-bildircin-neden-yok.aspx

« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2011, 23:11:58 Gönderen: Nazım YONTAR »
1965 İZMİR

Çevrimdışı Barış KAVUNCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2011, 23:13:30 »
 Sitedeki paylaşımlarda bile bakıyorum bıldırcına akşamdan gidip çadırlı falan avlanmak moda oldu. Gerçekten gidip kamp yapıp sabah avlakta uyanma zevkiyle yapanları tenzih ederim. Fakat bakıyosun bu tür paylaşımların sonunda kaporta dolusu bıldırcın var. Nerde bu bolluk memlekette bizde avcıyız fakat teypsiz limitleri doldurmak yılda sadece birkaç gün. Oda denk gelirse.
Barış KAVUNCU 1977-İzmir - İkamet Bodrum 538 5909925

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2011, 00:19:22 »
teyp olayı tamamen yaygınlaşmıştır sadece bizde degil tüm dünyada....göç yolları üzerinde bukadar teyp kurulan kuş bize kadar gelirmi...yakında teypçilerde limitleri dolduramayacaktır....hatda bıldırcın yakın zamanda soyu tükenme teklikesi yaşayan kuşlar sınıfına dahil edilecektir.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2011, 02:37:25 »
Teyp işi felan hikaye,herşey insanın vicdanında yatıyor.Ne yani curnataya denk gelen üç beş etobur vatandaşımız,denk getirebildiğinin kaç tanesinin gözünün yaşına bakacak.Siz 3'den 5'den bahsediyorsunuz,adamlar bi denk getirdimi çuval dolusu kuş vuruyorlar.Biz Türk Milleti olarak diğer millettlere nazaran bir çok konuda daha iyiyiz(duygusallık,misafirperverlik,adap,edep,insanlık)fakat özellikle avcılık ve avlanma gibi bazı hususlarda maalesef biraz yamyamız.Bu da Yüce Türk insanının meşhur savaşma ve avlanma genlerinden kaynaklanan bi şey. ;)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2011, 09:47:35 »
malesef teyp dünyanın heryerinde yasal av aletidir...yasaklar ve kurallar sadece türk avcılar içindir...şimdi size başımdan geçen bir olayı anlatacağım,çok yakın bir dr arkadaşım kahirede(mısır)da görev yapıyor bir gün sohpet esnasında bıldırcın avını sordum,söyledilkleri konusunda şok geçirdim,,,akdeniz kıyısına çok büyük kolonlar halinde boru şeklinde arkasında ışık ön tarafı hafif tank duruşu gök yüzüne bakan kolon yerleştirip içine binlerce bıldırcın girdirip ağzını kapatıp tırlarla kedi ve köpek maması fabrikalarına götürüyorlrmış...ve bu her yıl günlerce devam ediyormuş tahminen milyonlardan bahsediliyor..şimdi size sorarım sana uygulanan yasaklarla onların doğayı bu kadar kolay harcama girişimi arasındaki vijdan muhasebesini siz düşünün...göç hayvanı sadece avcı tarafından teyp le dahi avlansa hemde hergün avı serbest olsa yinede onlar kadar tüketici olamayız sanırım...benim kekliğime,tavşanıma vijdansızlık yapmasınlar gerisi her insanın bileceği bir iştir...saygılar.....
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Deniz KILIÇARSLAN

• *
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2011, 13:04:18 »
BILDIRCIN NASIL BİŞEYDİR !!!
Deniz KILIÇARSLAN
1985 KIRKLARELİ/MERKEZ

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2011, 13:37:09 »
arkadaşlar biz marmara avcısıyız ve göç kuşu inmesse biz avcılıkyapamayız bıldırcın geçim zamanı bıldırcın avlama şansımız şöyle olur eğer kuş karadenizi geçerken yağmur fırtına olursa bıldırcın düşer o düşmezamanıda eğer ava açıksa vurursun teyp kurmassan bıldırcın vurma şansın olmaz teyp kurmak yasak doğrumudur doğrudur istanbuldan trakyaya kadar 1000 lerce teyp kuruluyor niye avlanmak için yoksa vuramasın bırak vurmayı göremessin..burda yapılacak tek bir çözüm var teyp işini serbest bırakırsın limit koyarsın avlandırırsın her köyün çıkışınada adam koyarsın denetler olur biter halen biz bunu yapamadık adamlar bıldırcınların konservesini kuruyorlar yem yapıyorlar benim ülkemde vurulan kuş devede kulak her ülkede böyle olsa kuşlar o kadar ürerki adamlar ördek zamanı yunanda bulgarda hergün takır takır av vuruyor benim avcım burda bırak av vurmayı senede 2 ördek zor vuruyor anket yapsak 1000 avcıyla kaç ördek vurdun diye bu sene inanınki 800 tanesi ördek vuramamıştır...herşey serbest olsun limite uyalım bence olması gereken şey bu
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #14 : 03 Eylül 2011, 15:30:48 »
arkadaşlar herkesin kendine göre doğrusu var elbette.benim doğruma göre dünyanın her yerinde teyp olayı kaldırılsa ve zirai ilaç düzenlense inanın her avcı bıldırcına tüfek atmaya doyamaz.ne limit kalır ne bişey.yunandaki-romanyadaki bulgaristandaki ve mısırdaki avcılar binlerce kuş vuracak biz bakacağız.ama dediğim gibi dünyanın her yerinde KAHPECE avlanma kaldırılsa her avdan zevkinizi doya doya alırsınız.keklik içinde böyle ördek içinde.yalnız şunu belirteyim,şu haftanın belli günleri avlanmay hep karşıyım.av sezan açıldımı hergün açık olmalı
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Hakan AKSU

• *
« Yanıtla #15 : 03 Eylül 2011, 16:05:36 »
teyp olayı tamamen yaygınlaşmıştır sadece bizde degil tüm dünyada....göç yolları üzerinde bukadar teyp kurulan kuş bize kadar gelirmi...yakında teypçilerde limitleri dolduramayacaktır....hatda bıldırcın yakın zamanda soyu tükenme teklikesi yaşayan kuşlar sınıfına dahil edilecektir.....
birol kardeşim tamamen doğru söylemiş böyle giderse nesli tükenen kuşlar familyasında bıldırcını da göreceğiz
Hakan AKSU
1967  ISPARTA

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Eylül 2011, 16:53:29 »
arkadaşlar abilerim....

ben ankarada her zaman limitlerimi dolduruyorum.....teyp falanda yok....

tabiki ekili biçili ovası olmayan yerlerde bıldırcın vurmak zorda....

ovası olan yerlerde illaki kuş olur diye düşünüyorum.....

ama yoksa bunun nedenini araştırmak lazım....

balkan ülkelerinde teyp serbest ise biz tabiki kuş göremeyiz....
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #17 : 03 Eylül 2011, 19:32:05 »
değerli avcı dostlarım ben olaya farklı pencereden bakçam.bence her avcı kulübü ve çevre orman  ilmüdürlükleri,avcılardan aldıkları aidatlar ve vergiler çerçe vesinde. o ilin av meralarında hangi av hayvanı eksikse kulüplerle iş birliği içinde sezon başlamadan belli meralara av hayvanı bırakmaları en doğru çözüm olarak görü yorum. kulüplere verdiğimiz paralar nerelere harcanıyo,maliyeye verdiğimiz vergi nerelere gidiyo,il içi ildişi avlanma paraları nerelere gidiyo. ne iş yapar bu dernekler söyleyecek çok şeyim var ama
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #18 : 03 Eylül 2011, 20:33:25 »
değerli avcı dostlarım ben olaya farklı pencereden bakçam.bence her avcı kulübü ve çevre orman  ilmüdürlükleri,avcılardan aldıkları aidatlar ve vergiler çerçe vesinde. o ilin av meralarında hangi av hayvanı eksikse kulüplerle iş birliği içinde sezon başlamadan belli meralara av hayvanı bırakmaları en doğru çözüm olarak görü yorum. kulüplere verdiğimiz paralar nerelere harcanıyo,maliyeye verdiğimiz vergi nerelere gidiyo,il içi ildişi avlanma paraları nerelere gidiyo. ne iş yapar bu dernekler söyleyecek çok şeyim var ama

şimdi ümit bey paraların nereye gittiği hakkında ben de sizin düşüncelerinize katılıyorum fakat av hayvanı doğaya salmak konusunda asla şimdi bir olay var buda tahminen 2014 yılında bir çok ilde ve ilçede görülecek ve buna devlet avlağı diyecekler milli parklar belirlenen yerlere gelip salım yapacak (keklik vb.) ondan sonra o kesimde zengin bi amcamız orasını kiralayacak ve avlan bakalım nasıl avlanıyorsan tahminim verdiğimiz pul parası vesairenin yanında bide her vurduğumuz av başına para verice z yani bilmem anlatabildim mi .
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 04 Eylül 2011, 02:13:34 »
bu yıl süne zararlısı az olduğu için buğday tarlalarına süne ilacı atılmadı bölgemizde..ve yerli bıldırcınlar nasıl ötüyor..süne ilacını bir atın tarlayada bakın görün o sezon bir bıldırcın kalıyormu..dedeler anlatıyor..eskiden keklik çok olduğu için süne ilacına gerek kalmıyordu..şimdi her bitkinin bir ilacı var..ben BAYER ismindeki firmanın ajandasında gördüm..hayatımız ilaç olmuş..gönen bölgesi meşhur baldo pirinç bölgesi..atılan ilaçları bir görseniz..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
« Yanıtla #20 : 27 Eylül 2011, 13:51:14 »
10 yıla kadar hiç av kalmayacak.
gün günden azalıyor. Nerde o eski günler. Herkez elini taşın altına koymalı ve düşünmeli acaba av neden yok.
selamlar
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 28 Eylül 2011, 18:41:19 »
arkadaşlar biz marmara avcısıyız ve göç kuşu inmesse biz avcılıkyapamayız bıldırcın geçim zamanı bıldırcın avlama şansımız şöyle olur eğer kuş karadenizi geçerken yağmur fırtına olursa bıldırcın düşer o düşmezamanıda eğer ava açıksa vurursun teyp kurmassan bıldırcın vurma şansın olmaz teyp kurmak yasak doğrumudur doğrudur istanbuldan trakyaya kadar 1000 lerce teyp kuruluyor niye avlanmak için yoksa vuramasın bırak vurmayı göremessin..burda yapılacak tek bir çözüm var teyp işini serbest bırakırsın limit koyarsın avlandırırsın her köyün çıkışınada adam koyarsın denetler olur biter halen biz bunu yapamadık adamlar bıldırcınların konservesini kuruyorlar yem yapıyorlar benim ülkemde vurulan kuş devede kulak her ülkede böyle olsa kuşlar o kadar ürerki adamlar ördek zamanı yunanda bulgarda hergün takır takır av vuruyor benim avcım burda bırak av vurmayı senede 2 ördek zor vuruyor anket yapsak 1000 avcıyla kaç ördek vurdun diye bu sene inanınki 800 tanesi ördek vuramamıştır...herşey serbest olsun limite uyalım bence olması gereken şey bu
aynen katılıyorum avrupalılar ve araplar herşekilde avlansın ve koserveler yapsın fabrikalar işletecek kadar bizde limit ve teyp olayına takılalaım bence limitler birazdaha yukseltılsın ve teypde serbest bırakılıp denetimler artırılsın cezalar agır olsun 
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 29 Eylül 2011, 11:48:19 »
Avrupa'daki hata yapıyor diye bizim de istememiz doğru mu? Bu bana göre, düşene bir tekme de sen vur demek gibi bir şey. Avcıyız ama karnımızı avla doyurmuyoruz. Konserve yapanlar ise bir müslüman ülke. Allah ıslah etsin. Eğer FACE'ye üye iseler, bence konfederasyonumuz FACE nezdinde onları da uyarsa daha iyi olur. Limitlerin artırılması olabilir tabi. Şu teyp işinden hoşlanmadığım için, şöyle olsa falan da diyemiyorum.

Ben tamamen kişisel görüş olarak avcılığın kişinin vicdanı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ve diyorum ki mantıklı belirlenmiş limitler dahilinde istediği yolla avlayabilmeli ama vicdanına bağlı tabi. Yine de böyle bir şey yok şu anda ve önermem. Öte yandan teyple bıldırcını istediğimiz yere indirmek ve göçü aksatmakla belki de vurduğumuzdan fazlasının telef olmasına sebep oluyor olabilir. Bir avcının bu noktaya daha hassas olması gerekir.

İyi niyetle yine diyorum ki, hiçibir yerdeki aklı başında, vicdanlı, doğayı seven avcı sırf daha çık avlamayı amaç edinmez. Bu sebeple de, aslında Mısır'da mama için katledenler avcı değildir. Avrupa'daki ülkelerde de teyple indirip limitsiz avlatanlar da avcı değil. O Avrupa ülkelerinde bu işlere izin verenler ülkesinin av turizmi sayesinde daha çok kazanmasını isteyen ve avcılıkla -bence- alakası olamayacak devlet yetkilileridir. Açıkcası avcıya yakıştıramam. Avcı dediğin av bahane, dostluk şahane diyendir.

Ben sadece kişsel fikrimi palaştım. En doğrusunu ben de bilemiyorum. Aleni bunu yapıyorum ve siz de yapın diyen olmadıkça da düşüncelere saygı duyarım.

Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 29 Eylül 2011, 12:46:29 »
bıldırcın eskiden bir yada iki kez gidilen bir avdı çogunlukla yavru köpek denemek için...köpek satışının sektör haline gelmesi ve yaban tv sayesinde neredeyse en popüler av olma yolunda ilerliyor...köylülerimiz keklige bile tüfek atmazlardı tüfeklerinde sürekli 3-4 numara saçmayla gezerlerdi oda sırf tavşan için....bu yüzden meralarınıda kıskanmazlardı...
artık devir degişti av dogayla içiçe dostluklar sohbetler yeni arkadaşlıklar için araçken bir anda amaca dönüşüverdi....kim çok vuruyorsa o iyi avcı oldugunu zannetmeye başladı...pohpohlanmak gururu okşanmak popüler olmak için heryol mübah anlayışı hakim oldu...
bu dejenere anlayış sadece avla avcılıklada sınırlı degildir hayatımızın her alanını işgal etmiştir...
biri bizi gözetliyor,yaseminin penceresi,televole,tarkan, hadise ve eski türk sinamasının yeni versiyon dizileri vs bu dejenerasyonun acı meyveleridir....
koca cihan padişahını muhteşem yüzyılda  reyting canavarı ugruna adi bir  tacizci kılıgına sokabiliyorlar gerisini düşünün artık.....

1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
« Yanıtla #24 : 29 Eylül 2011, 12:53:40 »
Rahmetli babam, yağmur yağar gök gürler şimşek çakınca o gecenin sabahı bıldırcın düşer derdi. Ve dediği hep doğru çıkmıştır. Yağmurda yağdı,şimşekte çaktı sabahı ava çıktım ama kuş yoktu yinede büyük bir göç bekliyorum...ali birerdinç....yağmuru şimşeği bekleyeceğine kur cihazı sabahına yap avını herkesde böyle yapıyor zaten,,biz bulgardan yunandan şikayetciyiz....lübnan suriye kıbrıs da bizden şikayetci ,,,bak rusya ukrayna kimseden şikayet ediyormu????
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep