Gönderen Konu: herkez gerçekçi olsun avı nasıl yapıyorsa öyle göstersin.  (Okunma sayısı 15752 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
Ynt: herkez gerçekçi olsun avı nasıl yapıyorsa öyle göstersin.
« Yanıtla #25 : 29 Eylül 2011, 12:55:27 »
BILDIRCIN NASIL BİŞEYDİR !!!
günde 3 defa tok karnına...eczanelerde ve bim marketlerde bulabirsin....
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #26 : 29 Eylül 2011, 12:58:31 »
Bunun yaban tv ile alakası yok savunduğumdan değil ama Türkiye de avcılık artık tabana yayılmış durumda.
Yerli silah sanayii çıktı, dağ taş en ücra yerde herkes silahlandı.
Üç otuza satılan av tüfeklerinin imalinden beri zamanında kamyonetler ile bütün köylülere senetsiz sepetsiz satıldı.
Köylerde kimin elinde doğru dürüst tüfek fişek vardı ondan atmazlardı Birol, avrupa tüfeği olanlar fiyatları yüzünden değil almak camekandan bakarlardı. Babam 67 yılında 222 Robustu 2500 tl ye almış o zaman Şirinevlerde cadde kenarı arsa metrekaresi 1-TL imiş.
80 senesinden sonra ekonominin gelişmesi,yerli silah sanayiinin bedavaya tüfek üretmesi birde bunun üzerine avcılık üzerine kurulan kanalların bunu pohpohlaması ile bugünlere geldik.
Tüfeklere arabalar gibi yıllık 200-250-TL vergi konulması vermeyenlere de tüfeğinin elinden alınması kanunu getirilse ne olur acep.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 29 Eylül 2011, 13:35:29 »

Tüfeklere arabalar gibi yıllık 200-250-TL vergi konulması vermeyenlere de tüfeğinin elinden alınması kanunu getirilse ne olur acep.
NE Mİ ?? OLUR OSMAN ABİ BAK SÖYLEYEYİM...... EKONOMİK DURUMU ZATEN MALUM OLAN YURDUM AVCISI MEVCUT RUHSATLARINI İPTAL ETTİRİP,, SENİN O BAŞTA SÖYLEDİĞİN GİBİ KAMYONETLERE DOLDURULUP KÖY KÖY DOLAŞTIRILIP SATILAN ÜÇ OTUZ KURUŞLUK YASA DIŞI SİLAHLARLA ÇATIR ÇATIR AV YAPAR KİMSEDE ÖNÜNE GEÇEMEZ BENDEN SÖYLEMESİ.......
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 29 Eylül 2011, 13:44:56 »
daha öncede söyledim,iyi kaliteli köpegi olan avcılar teyple felan ugraşmazlar diye...ama olay tüfek köpek işinide aşmış.... teyp olayıda kötü köpekleri iyi köpek diye sunmanın bir aracı olmuş...bir karış kokulu köpek bile yüzlerce kuş olan teypte üçbeş kuşa ferma verebilir...çek iki poz milletin gözünü boya...  gelsin bravolar aferinler :)) hayatımız yalandolan ikiyüzlü sanal olmuş,bu devirde gelip geçer inşallah....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Halil DUMAN

• *
  • SOLAK VURUCU
« Yanıtla #29 : 30 Eylül 2011, 10:32:57 »
hayatta 3 şeyden nefret ederim ;
1 - Kendini gözü açık zanneden öküzlerden
2 - Avcılığı bilmeyip kendine avcı süsü verenlerden
3 - Kağıt üstünde her kanunu saçmasapan yazıp hiçbirini de uygulamayan  DEVLETTEN

cumanız mübarek olsun
Halil DUMAN
1969 Eşme/UŞAK

TAŞ DUVARLAR SIKAR BENİ GÖNLÜM DAĞLARDA

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 30 Eylül 2011, 11:15:02 »
Arkadaşlar bu konular defalarca yazıldı çizildi tartışıldı sonuç; her geçen yıl yozlaşan, örf ananelerini saçma gören bir nesil ve buna bağlı olarak hem sosyal hemsportif hemde insanca yaşamda gününü bilen yarınını düşünmeyen bir toplum.avcı adam olmayınca neylesin elin masum bıldırcını, eline silah almış bir sürü müsfette ve onlara ne yazıkki alkış tutan bizler ,ustalar ustalarımız  çok öldürmeyi iyi avcılık sanan  bir zihniyetin oluşmasına neden olmuş.birde bunun üzerine internet ortamında (olmasın demiyorum ama olmasa sanki bana daha iyi olurdu gibime geliyor şahsi fikrim.)kanıtlama ve ben iyi avcıyım bak nekadar öldürdüm görün der gibi öldürmeyi övünç ve daha iyi katmerli avcılık sayanlara gün doğdurmuş olduk gibime geliyor.Ama çok canımı yakan ve toplumca düzeltebileceğimiz ve bize yani içinde bulunduğumuz duruma uyan çok güzel bir söz var''her toplum hak ettiği şekilde yaşar''bunu aklımdan hiç çıkaramıyorum ve acıyarak bakıyorum her geçen günüme.avcılık bunun tam ortasında yer alıyor bütün haftanın sıkıntısını atmak için gittiğimiz meralarda sterisimiz atmamız mümkün olmuyor.bunun temelindede içinde bulunduğumuz caimanın eli silahlı katil fertleri var uyarılara; sende yap, sanane ,diye sen istediğin gibi avlanabilirsin biz böyle avlanıyoruz ,diyen yaptığını daima haklı gören forumda bile insanca tartışamazken yüzyüze ise konuşmanın bile mümkün olmadığı fertlerin çok olması bizim bu günkü hem resmi hemde toplumsal olarak tepki alan bir caima oluşumuzun başlıca nedeni değilmi.bir çok kişi bunları yaptığı halde itiraf edemiyordur ama şöyle bir oturp düşünelim.kendimize soralım sen ne yapıyorsun diye ........
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #31 : 30 Eylül 2011, 11:19:51 »
Hakan zaten onlar o tüfekler ile şimdi de çatır çatır yasak av yapıyorlar.

Yerli silah sanayi bu ülkenin avını bugünlere getirdi.

Türkiye de yivli silah ve tabanca sayısı az çok belli.

Ama yivsiz silah sayısı belli değil, işin içinden çıkamıyorlar.

Ülkede şu anda süresi biten yivsiz tüfek sayısı,süresi devam eden tüfek sayısının 2-3 katı.

Süren bitince ömür boyu bulundurma hakkın oluyor.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 30 Eylül 2011, 11:36:49 »
bu sitede tanıdığım bir çok kişi yasal avlanmıyor.ama sanal alemde varya korumacı kesiliyorlar.geçen cuma bigaya yağmur gibi  kuş yağmış. bir fişekte 3   4 kuş vuran abilerimiz olmuş hesap edin kuşlar kaçar kaçar kalkmış.cuma yasak gün değilmi.yasak.biz gitmedik bütün evrağımız tam olmasına rağmen.en yakın arkadaşlarım 200 tane  vurmuşlar.c tesi bi çıkalım dedik 2 kuş zor bulduk.birini vurduk.kimse korumacılıktan falan bahsetmesin.sanalda kimse kimin nasıl avcılık yaptığını bilmiyor.yayınlanan resimlere yorum yapıyoruz. kimin nasıl avlandığını biliyormuyuz.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Tarık OĞUZ

• *
« Yanıtla #33 : 01 Ekim 2011, 00:40:02 »
suat çalışkanın yazdıkları hırsızları lanetliyorum . bu sitede kimsede baktığı fotoğraftaki avlardan emin olmadan ( ki her avcı bunu hemen anlar ) methiyeler, tebrikler, vs. yazmasın lütfen namuslu avcıların kanına dokunuyor.
Tarık OĞUZ
1961 İZMİR
                     İzmir  Hatay  Avcılar  Derneği

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #34 : 02 Ekim 2011, 23:06:43 »
Avcı avcıyı suçlamaktan vazgeçsin artık o hırsız o bohçacı avı bunlar bitirdi teypciler bitiridi fenerciler bitirdi  fazla vurdun  ondan bitti :)Biraz gerçekçi olalım bıldırcını kekliği ülkemizde bitiren yanlış tarım.Su kuşlarının göç yolunu değiştiren çip değil oda devletimizin su ve toprak politikasıdır bataklıkalara kanal vurup kurutanlar önüne gelene kuyu vurduran devletin suçu yok avcılar ürküttü kuşu burdan .Kümesteki tavuğu bile rahat ettirmezsen yumurtadan kesilir iş yaşam alanlarının konforunda yatar .
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı Ramazan DAL

• *
« Yanıtla #35 : 04 Ekim 2011, 14:22:47 »
kimse kimseyi  yargılamasın  herkez vicdanı elverdiğince av yapsın diyorum vede şuna kalıbımı basarım hiçbiravcı   dağda yalnız avdayken  avgünü  kekliği dağıtmış  limitkadarvurmuş ama dahavurmasansıvar  keklik önünde birfazla  vurmadan  dönecek öylemi   güler geçerim  kimse bolkeseden atıp   başkasını suçlamasın   bıldırcın avlarken   köpek ferma vercek   otun içinden  tavşan fırlıyacak   sen  avcı kardeş atmayacaksın    inandıramazsınj beni
Ramazan DAL
1964 antalya

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #36 : 04 Ekim 2011, 14:43:10 »
Sitedeki paylaşımlarda bile bakıyorum bıldırcına akşamdan gidip çadırlı falan avlanmak moda oldu. Gerçekten gidip kamp yapıp sabah avlakta uyanma zevkiyle yapanları tenzih ederim. Fakat bakıyosun bu tür paylaşımların sonunda kaporta dolusu bıldırcın var. Nerde bu bolluk memlekette bizde avcıyız fakat teypsiz limitleri doldurmak yılda sadece birkaç gün. Oda denk gelirse.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 04 Ekim 2011, 15:54:33 »
Bizim buralara pek bıldırcın uğramaz bıldırcın vurmak için en az 500-600 km yola gideriz ve gittiğimiz her yerdede kendi kendine kuşun göç yolu üzerinde olupta konakladığı yer olmasına rağmen teyipler bir orkestra gibi çalar olur.sen buraya sitedeki yaptığını kabullenmeyen arkadaşlar gibi gidip avlanırsan hani o bohçacı denen teyipçiler var ya onlar sana teyip kurmadan o merada avlandığın için bedavacı , hırsız ,beleşçi gibi yaklaşarak av yapmana engel olurlar.bu nedenlerle çıkmış birçok tartışmaya denk gelmişimdir.yani benim yılda iki veya üç kez gidebildiğim çok sevdiğim bıldırcın avında gördüklerim bunlar....eğri oturup doğru konuşmak bence erdemdir.hem eğri oturup hemde eğri konuşuyorsan gülerim ben senin haline..... avcı arkadaşlar hepinize rastgelsin kalın sağlıcakla.....bıldırcın bitti bitecek sonra keklik......bu seferde meradaki köylü abi ve kardeşlerle başlıyacak sürtüşmeler..........off ya bu avcılığa nerden bulaştık....aslında benim anladığım bu avcılığı yapacaksan ya yarın endişesi olmayacak kadar çok zengin yada yarında nasıl olsa açım diyecek kadar fakir olacaksın arkandakileri eş çocuk gibi düşünecek bir halin olmayacak.birinci şıkta zengin olduğun için istediğini paranın gücünle yapabilirsin yani romanyaya bile bıldrcına gidersin orada teyip serbestmiş.........ikinci şıktada nasıl olsa öylede yok böylede yok deyip 1 değil 5 teyip kurup kuşun olmadığı zamanda bile etraftaki  3-5 kuşu vurup 10-15 kuş yapar pozunu verirsin......gelen olursaa sen ne yapıyon diye 1.sinde paranla döversin vaya hatırlı tanıdıklarınla ikincisindede ya bileğine yada tabanına kuvvet oda yüreğine kalmış..ama bizim gibi arada kalırsan ne şiş yansın nede kebap dersen 40 değil 140 gün taban eti yersin arkadaş gerisini ben bilmemde anlamamda yaşım 38 hikaye dinleyemem artık.
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 04 Ekim 2011, 17:41:03 »
Sitelerde pek olmuyor ama, facede hergün bir bohçacılık. Bu gün izledim yine adamlar kaldırıma çuvalla boşaltmışlar iki yığın bıldırcını. Burda yüz, burdada yüz toplam iki yüz diyor. Kamera nerde çek çek diyor. İnanamadım bu ne cesaret..........
Aylardır vurdukları tavşanları paylaşıyorlar, teyp öterken video görüntülerinimi dersin, limitler defalarca katlanmış av resimlerimi dersin.
Ben aslında teyibe değilde yapılan katliamlara kızıyorum. Adam kuşu indirip limitini doldurup avı bıraksa belki kimse kızmıyacak bunlara ama böyle avcıda sayılı kaldığından bu istenmeyen durumlar malesef ortaya çıkıyor.
Geçen gün Kocaeliden dayımla konuşuyorum, kendisi avcı değildir fakat benim avcı olduğumu bildiği için başından geçen bir olayı anlattı şok oldum. Kocaeliye yakın bir yere düğüne gitmişler. Düğün bittikten sonra sahile inmişler. Bir ışık ileride ilgilerini çekmiş. Adamlar kocaman tarlayı yeşil halı saha halısıyla kaplamışlar ve projektörleri yakmışlar. Denizden gelen kuş yeşili görünce hemen halıya atıyormuş. Ellerinde kepçeler kuşları çuvallara dolduruyorlarmış. Adamlar bunun için evlerine difrizler almışlar. İşin en kötü yanı bu adamlar avcı olmadığı için bu işi sadece et için yapıyorlar. Kısacası tahminen bir kişinin limiti difrizin büyüklüğüne göre değişiyor.
İşte böyle arkadaşlar bu gidişle bu kuşun soyunun tükenmesi yakındır...
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2011, 17:43:41 Gönderen: Hüseyin SERTÇETİN »
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869