Gönderen Konu: Aşı bölgesinde iltihab  (Okunma sayısı 2753 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
Aşı bölgesinde iltihab
« : 20 Ağustos 2011, 19:40:52 »
Yaklaşık bir ay önce köpeğime kuduz aşısı yaptırdım ve aşı bölgesinde yumruk büyüklüğünde bir iltihab meydana geldi ilk etapda aşıyı vuran veterinere gittim ne olduğunu çözemedi başka bi veterinere gittim oda kara merhem verdi onu kullandım iltihablı bölgeyi yüzeysel yumuşattı ve patlatdı ancak yeniden nüks etti bu bölemi devam edecek antibiyotik bir happ yokmu kullanabileceğimiz cvblerınız için şimdiden teşekkürler . 
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
Ynt: Aşı bölgesinde iltihab
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2011, 21:12:29 »
Aynı durumu bende yaşadım.Veteriner antibotikli iğne yaptı 3 gün boyunca birer defa.Benimkinde bütün kalça bölümü şişmişti.3-4 gün sonra birşeyi kalmadı.Vurulan ilacı bilmiyorum ama istersen öğrenebilirim Mustafa Bey.Uygunmudur değilmidir bilemiyorum ama yardımcı olmaya çalışırım.Geçmiş olsun..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2011, 16:19:24 »
alerjikte olabilir mikrop kapmışda olabilir nedenini bilmeden kafanıza göre antibiyotik kullanmayın derim geçmiş olsun.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2011, 23:39:00 »
alerjikte olabilir mikrop kapmışda olabilir nedenini bilmeden kafanıza göre antibiyotik kullanmayın derim geçmiş olsun.....

yorumunuz için teşekkürler konuyu açmamdaki amaç bilgi almak bizim buralardaki veterinerler konudan anlamadıkları için burda konu açtım ama burda da ilgilene kimse yok yorumunuz için teşekkürler artık kendi başımızın çaresine bakıcaz ...
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2011, 09:02:40 »
mustafa bey, pomat iode iodür  alınız  veterinerden.... sabah akşam   o bölgeye masaj yapınız...  bir süre sonra küçülerek yok olacaktır... acele etmeyin biraz zaman alacak.. ama önemli bir durum değil, hiçbişi yapmasanızda  geçecek ama 3 ay gb bir süre sürecek...
başka bir tedavi yöntemide  şudur gine iode iodür pomat + 2 gün ara ile 2 kez theranekron enjeksiyon+5 gün synulox tablet yada enjeksion...
tercih sizindir... geçmiş olsun ... keşke patlamasına izin vermeseydiniz kara merhem ile ama olmuş önemli bir durum değil kafanıza takmayınız...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2011, 11:47:19 »
Teşekkürler burak bey işte buradaki veteriner arkadaşlar böle bi açıklama yapamadı birisi film çektirmemi istedi diğeri 15 tane antibiyotik iğne dedi bide köpek dayanamayabilir diyede belirttti. saolun hemen bu gün tedaviye başlayacağım.gene size tedavi sürecini bildiririm.
Selamlar
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2011, 05:00:15 »
Mustafa Kardeşim
Kusura bakma.anca fırsatım oldu yazmaya.iş güç.Bende yazayım diye girdim baktım Burak Bey'in yazdıklarını gördüm.Olay tamamen aynı.Geçmiş olsun.Bir an önce köpeğinizin iyileşmesi dileğiyle..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2011, 10:46:58 »
Aynı konuyu bende 2 hafta önce açmıştım,benim köpeğimdede olmuştu vurduğum iğneden dolayı.Bende tavsiye üzerine İspirtolu bezle her sabah 5dk avuç içiyle masaj yaptım,1 hafta içerisinde kayboldu...
Geçmiş olsun
İkbal PEKER
1978 Osmaniye