tilki tavşan kadar olmasada ayak oyunu yapar ve tilkinin tavşandan bir farkıda yere tüy değil pati basmasıdır böylece daha fazla koku bırakır. benim edindiğim tecrübeye göre köpek tilki kovarak iz sürme yeteneğini geliştirir ama daha fazla süreklilik yani avını uzun kovmayı öğrenir.
şok tasmaları benimde düşündüğüm bir cihaz ve sonucun olumlu çıkma ihtimali gayet yüksek ama dikkatli kullanmak lazım, köpeğin önünde tilki olduğunu kesin anladıktan sonra kullanmak lazım eğer köpek tilki kovarken çağırdık bir dahaki seferinde tavşan kovarken yanlışlıklada olsa tavşan kovarken şok kullandık ve çağırdık köpek tavşandada şokla karşılaşınca av arama isteği kovma isteği azalabilir yada bitebilir ama kesin tilki kovduğu anlaşıldığında yapılırsa tahminim 2 en fazla üç seferden sonra zararın tilkiyi kovduğu için geldiğini anlayacaktır.
bazı avcı abileriminde dediği gibi köpeğin önünde tilkiye atılmazsa ve sürekli tavşan gösterilirse köpeğin tilkiyi bıraktığı doğrudur benimde köpeği eğitme yöntemim böyle, yalnız şuda kabul edilmelidirki bu uzun süren bir süreçtir ve benim gözlemledeğim kadar bazı kopaylar özelliklede baraklar tilki kovmaya meyillidir. bu tip köpekler şokla daha çabuk tavşana dönüp harcayacağı enerjiyi tavşan peşinde harcaması ve tavşanda tecrübe kazanmaya bir an önce başlaması sağlanabilir diye düşünüyorum.
buda tilki kovan köpeği köpeği kapısında barındırmayanlar için iyi olur.