Gönderen Konu: 1 günde yemden kesildi ve halsiz düştü  (Okunma sayısı 6590 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih ÖNGÜN

• *
  • ANTALYA--KORKUTELİ
1 günde yemden kesildi ve halsiz düştü
« : 11 Ağustos 2011, 12:45:03 »
 :( :( slm başımda cok kötü bi durum var bihterim bir günde yemeden kesildi halsiz düştü ayakta zor duruyo hemen veterinere götürdüm enfeksiyon kapmış dedi 4 tane iğne vurdu bi tanede ağzından sıktı ama köpeğim yine aynı bu gün dördüncğ gün daha hala yemiyor sadece bol bol su içiyor mamayı sütle erittim kendim zorla yedirdim 5 dk. sonra geri cıkardı bi türlü yediremedimm sanki ölecek gibi duruyo köpeğim 6 aylık ne yapacağımı bilmiyorum ben bu köpeği nasıl kurtaracam ne olur yardımcı olun
Fatih ÖNGÜN
1989 ANTALYA Cep:0532 564 61 85
- Ben " αşk " Dedikçe Sen " Suss " Dedin . Ben sevdkçe sen " Unut " Dedin . Laan o zaman - neden bana umut verdin !? ~ :D''

Çevrimdışı Fatih ÖNGÜN

• *
  • ANTALYA--KORKUTELİ
Ynt: 1 günde yemden kesildi ve halsiz düştü
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2011, 12:46:45 »
veterinerin vurduğu iğneler vitamin ve antibiyotik tekrar aradım düzelmedi die bana dedi yapılması gereken bütün tedavileri yaptık  ya başka yapacak bişi yokmu
Fatih ÖNGÜN
- Ben " αşk " Dedikçe Sen " Suss " Dedin . Ben sevdkçe sen " Unut " Dedin . Laan o zaman - neden bana umut verdin !? ~ :D''

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2011, 22:34:17 »
hemen bu işe hakim bir veterinere veya varsa hayvan hastahanesine git acilen serum taksınlar ve antibiyotik tedavisine devam etsinler.Zaten böylede yapacaklardır.İnşallah en kısa zamanda düzelir.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Furkan CAN 09

• *
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2011, 22:57:37 »
geçmiş olsun aynı olay benimde başıma geldi hemde 2 köpeğimde oldu bitkin halsiz yemiyo su içmekten başka bişey yok yemek yok hemen ayran yaptım tuzlu içirdim ardından yoğur yedirdim veterineri aradım yok ateşi varmı yok orası burası soruyor dedim krdeşim ne bilim ateşini mateşini gel de ateşiimi var hastamı anlarsın ben anlasam ne diye seni arıcam bütün cinlerim tepeme cııkmış bir anda ateşi varmı değince neyse geldi baktı bi ine yaptı antibiyotik  dedim tuzlu ayran içirdim bolca yoğut verdim iyi yapmışsın dedi zehirlenmeyse anında önler oda anlamadı hastalığını şükür düzeldi şimdi iştahı tm değil ama acılıyor beli etti sende bi dene inş düzelir veterinerler hiç bişeysen anlamıyorlar her veteriner bir değil tabi ama sadece ine vuruyor ama bilinçli ama bilinçsiz
Furkan CAN
1979 söke sarıkemer

Çevrimdışı Fatih ÖNGÜN

• *
  • ANTALYA--KORKUTELİ
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2011, 12:18:30 »
furkan abi yemiyo zorla yediriyorum en gec 5 dk sonra cıkarıyor dün yorumunu okuduktan sonra hemen uyguladım içirdim tuzlu ayran ama yine cıkardı geri
Fatih ÖNGÜN

Çevrimdışı Mehmet MEHMETOĞLU

• *
« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2011, 13:45:46 »
Büyük ihtimalle zehirlenme olabilir Güven beyin dediği gibi bi hayvan hastanesine baş vurun

Geçmiş olsun
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2011, 21:56:10 »
ishal ve kusma varsa kanlı ishal belirtisidir.bol serum deri altına günde bir litre en az vurmanız lazım.Ateş düşürücü iğne (novaljin ampul)sabah akşam.Novacyan,histapen sabah akşam vur.Ve mutlaka ağızdan sulu yiyecekler ver.Mesala impact sulition ver kalori değeri oldukça yüksektir.Sevgiler ve acil şifalar.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2011, 00:01:27 »
acil şifalar geçmiş olsun . gerekli bilgileri veren arkadaşlara teşekkürler
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2011, 23:53:32 »
Fatih Bey hastalığın tedavi süresi köpeğin direncine,hastalığa,tedaviye hastalığın hangi aşamasında başlandığına ve tedavi şekline göre değişmektedir.Şunu unutmamak gerekir ki  hekiminizin tavsiyesi dışında yapılan herhangi bir yanlış müdahale hastalığın seyrini daha kötüye götürebilir veya tedavi süresini uzatabilir.Size tavsiyem köpeğinizin tedavisinin pet üzerine çalışan hekim kontrolünde yapılmasıdır.
Köpeğinizin durumu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığım için sadece kusmanın azalması için köpeğinize buz yalatmanızı önerebilirim.Ayrıca mide asidini arttırdığı için bu dönemde  süt,ayran gibi gıdalar verilmemeli.
Geçmiş olsun
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2011, 23:56:46 Gönderen: Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU »
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Akif AYDIN

• *
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2011, 00:43:41 »
canım kardeşim ben seni çok ii anlıyorum benimde başım dan daha yeni böyle bir olay geçti gençlik hastalığı söylendi köpeğim dört buçuk aylıkdı yeni almıştım çok da isteyerek almıştım bi anda bitkin düştü o ele avuca sığmayan köpek hareketsiz bişekilde sadece yatıyo du hdaha gitmediğim veteriner kalmadı malesef bu memlekette canlı hayvana gereken ilgi gösterilmiyor kendilerini yenilemiyorlar nası dibloma alıyosalar öyle gidiyo benim köpeğim de ciğerlere vurdu sapsarı oldu ne verdiysem azından sıvı verdim ama yine senin dediğin gibi çıkardı bugün azından bi kan geldi köpeği uyuttuk öldü tesadüfen seni gördüm şuanda yemin ederim hala gözlerim doluyo çok üzgünüm ama yapıcak bişey yok oldu bikere yapıcak olduğun tek şey damardan yarım litre serim vermek serumun ismini istersen yollarım sana o iii geliyo bitek saygılar...
Akif AYDIN
1987-Giresun

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #10 : 17 Ağustos 2011, 14:31:30 »
Akif bey, verdiler işte kardeşim diploma bize ne etcez.... sen ver arkadaşa  serumun adını akşam taksın olmazsa baksana sen çok biliosun bu işi....
FATİH bey  şöyle okudum konuyu  kusma ile başlayan bir sıkıntınız var ve serum  ve kusma kesiciler  uygulanmasına rağmen  olay soon bulmamış  anladığım kadarı ile... tahminimce mide de bir yabancı cisim( halı,oyuncak,ip,naylon...vs) olma ihtimali büyük.. kusarak  atabilse  rahatlardı, bi röntgen ile bakılmasında fayda var....
                                                                                                                                                Vet.Hek.Burak KALLEM
                                                                                                                                                       Muğla-merkez
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #11 : 17 Ağustos 2011, 14:47:02 »
bundan 1 ay önce drahtarımın başına benzer durum geldi.köpek sadece sıvı yiyecekler(süt,yoğurt,çorba) yiyebiliyordu,o da çok az miktarda.et bile yiyemiyordu.günden güne zayıflamaya başlamıştı.parazit hapları, antibiyotikler,vitaminler (tabi veteriner arkadaşın tavsiyeleri ile)kullandım.en son bir şurup verdim.isal gibi yapıp içinde ne varsa temizlesin diye . köpeğimin dışkısından kumaş,poşet,çocuk bezi parçaları çıkmaya başladı.iki günde temizledi içini.tabi sürekli sıvı yiyeceklerle beslemeye devam ettim.sonra iştahı bir açıldı. şimdi önüne 2 kglık yoğurt kabına dolu yiyecek koyduğumda hepsini bitiriyor.eğer yakınınızda varsa bir röntgen çektirin.midesinde yamancı madde olabilir.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Akif AYDIN

• *
« Yanıtla #12 : 18 Ağustos 2011, 00:09:30 »
BURAK BEY SİZİ İNCİLTECEK BİŞEY SÖYLEMİŞSSEM AFFOLA AMA ŞUNUDA BİLMENİZİ İSTERİM BEN KÖPEĞİMİ BİR VETERİNER ARKADAŞA GETİRDİM VE BANA İLAÇLAR VERDİ SONRA BEN BAŞKA BİR VETERİNER ARKADAŞA GİTTİM İLK VETERİNER ARKADAŞIN İLAÇLARINI ALDI ÇÖPE ATTI VE BANA DEDİKİ BU VETERİNER BOZUNTUSU OLAN ARKADAŞA SÖYLE BU İLAÇ LAR SIĞIR İLAÇLARI BU İLAÇLARIN BU KÖPEĞE VERİLMİCENİ BU ARKADAŞ BİLMESİ GEREKİRDİ BU İLAÇLARIN BU KÖPEĞE VERİLDİĞİNİ GÖRSELER BUNUN DİPLOMASINI YIRTARLAR DEDİ BUNU BEN SÖYLEMİYORUM SİZİN MESLEKTAŞINIZ SÖYLÜYOR VE GEL GELELİM BENİM HASSAS OLDUĞUM KONUYO İKİTANE VETERİNER BÜYÜK BAŞ HAYVANDA YOĞUNLAŞMIŞLAR KÜÇÜK BAŞA BAKAN YOK AMA İŞİDE BİLİYOMUŞ GİBİ ABUK SUBUK İLAÇ LAR VERİP BENİM CANIMDAN ÇOK SEVDİĞİM KÖPEĞİMİN ÖLMESİNE NEDEN OLUYO BENİ DOĞRU YEREMİ YÖNLENDİRSE DAHA YOKSA KENDİ ANLAMADIĞI HALDE BENİM KÖPEĞİMİN ÖLMESİNE NEDEN OLMASIMI DAHA İİ ŞİMDİ SEN BENİ BİLGİLENDİR BENDE SENİ DİNLEYEYİM ANLATA BİLDİMMİİ...
Akif AYDIN
1987-Giresun

Çevrimdışı Akif AYDIN

• *
« Yanıtla #13 : 18 Ağustos 2011, 00:16:29 »
HAA BUARADA BİR ARKADAŞIMIN KÖPEĞİNE BUGÜN KALÇA ÇIKI TEŞİSİ KOYULDU BU İKİ VETERİNER TARAFINDAn ve ineler vuruldu ve biz yine bize uzak olduğu halde işin uzmanı olan başka bir veterinere gitmekte karar kıldık ve kalça çıkıyla alakası olmayan bi sonuçla karşılaştık bu iki veteriner arkadaş köpeği uyutma kararı bile aldı... eğer bişeye değer veriyosan bunun hayvan olması neyi değiştirir sence bu insanların yaptıklarına karşılık çokmu şey düşünüyorum genel olark söylemiyorum ama piyasanın %50 si böyle sen işini yapardırsın o ayrı ama benim söylemek istediklerim çok ayrı bişey
Akif AYDIN
1987-Giresun

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #14 : 18 Ağustos 2011, 09:04:24 »
AKİF , sen öncelikle git o veteriner arkadaş varya meslektaşına  b..k atan ona deki sen  mesleğe ve meslek taşa saygı die bişi öğrenmemişsin  senin diplomanı yırtarlar deee. meslektaş ne kadar hatalıda olsa onun yaptığı ve dediği laf  çok ama çok ayıp aklı sıra o  meslektaşını boklayarak kendini övecek ve kendinin daha ii olduğu intibasını uyandıracak üzerinizde.. bak kardeşim  veteriner ilaçlar  çok nadir olmak üzere her hayvan türünde uygulanan ilaçlardır... örnek BAYTRİL-SYNULOX-TRİPRİM gb  pet  hayvanda ençok kullanılan ilaçlar zaten sığır olsun koyun olsun hepsinde kullanılır.. bu köpek bu sığır die ayrım yapılmaz...  gelelim kalça çıkığına röntgensiz  bu işi zaten sölemek ayıp...
 Veteriner Hekimliği mesleği adından da anlaşılacağı üzere bir hekimliktir, hemde çocuk doktorluğu gb .. ağzı dili olmayan canlılıarın sıkıntılarını anlmak çok zor bir iş, deneyim ister.. ülkemizde zaten 5 yıl okulu bitirdikmi çık ben veterinerim de  çalış .. olmazzzzzzzzz... avrupadaki gb en az 3-5 yıl bence  staj yapılmadan bu işi yapmak engellenmeli, o konuda sana hak veriorum..
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 18 Ağustos 2011, 12:50:31 »
Fatih kardeşim veteriner ustalar gerekeni söylemişler ama köpeği görmeden de kesin net teşhis zor koyulur. Lara yolunda Hayvan Hastanesi var bence oraya bi göster. Oradaki arkadaşlar Pet üzerine çalıştıkları için gereken teşhisi net olarak koyabileceklerdir

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Murat KANTARCI

• *
« Yanıtla #16 : 18 Ağustos 2011, 13:14:15 »
Beyler,
yorum yaparken, yıllarını vererek bir mesleğin tahsilini yapmış kişilere ve uzmanlığa SAYGI gösterelim.

Fatih bey kardeşim,
geçmişte benim bir köpeğim bir avdan sonra bu duruma geldi, yumurta bile 2 dakika durmuyordu, değişik yorum ve tedavi denemelerinden sonra çekilen bir röntgen filmi ile köpekte "mide dönmesi" olduğu teşhis edildi, yani mide düğümlenmiş, gıda ileri hareket edemeyip, geri geliyor. Benim köpeğim için vakit geçmişti, çok zayıflamıştı ve ameliyat olmasına rağmen atlatamadı.
Acilen bir veteriner hekimle bu yönde görüşmeni ve Burak bey'in belirttiği gibi özellikle yandan çekilmiş bir filmde durumun incelenmesini tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2011, 13:22:17 Gönderen: Murat KANTARCI »
LİMİTLERDE AVLANANLARA RASTGELE !

Murat KANTARCI
1954 İSTANBUL

Çevrimdışı Fatih ÖNGÜN

• *
  • ANTALYA--KORKUTELİ
« Yanıtla #17 : 21 Ağustos 2011, 21:37:12 »
arkadaşlar hepinize yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim bihterim iyileşti baya baya kendine gelmeye başladı yemeğe başladı toparlıyo artık inş. çok çabuk iyleşecek haftaya ava gidecez
Fatih ÖNGÜN