Gönderen Konu: Köpeğin uçan kuşun ardından koşması  (Okunma sayısı 3208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Köpeğin uçan kuşun ardından koşması
« : 10 Ağustos 2011, 21:31:18 »
Fermadan kalkan kuşun peşinden köpeğn seyirtmesi aranan bir özellik midir? TV de böyle köpekler görüyorum. Sahipleri hoşnut görünüyor ama aslında köpek ateşin önüne atlıyor. Ben böyle kovalanan kuşa ateş falan etmem. Hatta köpeğin yakalamasını da istemem. Böyle yakanırsa, canlıysa o kuşu salarım.

Köpeğin kuşun peşinden koşması iyi bir şey mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Köpeğin uçan kuşun ardından koşması
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2011, 22:33:04 »

Kesinlikle iyi birşey değil. Köpeklerimize bazen av sırasında (kalkan avı kovaladığı için ve avcınında hırs ve tecrübesizliğinden) saçma gelebiliyor ve saçma yiyen köpek fişek sesinden korkar hale gelip düzeltilmesi zor bir periyoda giriyor.

Bunun için köpeklerimize ''aport komutuyla'' vurulan ava gitmesini sağlayacak eğitimler vermeliyiz...
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2011, 00:42:02 »
peşinden koşması kesinlikle istenmeyen bir durumdur...şahsen ben sinir olurum...belki 20-30 metre kabul edilebilir... avın peşinden koşarak gözden kaybolursa geri döndügünde hoşgeldin demem...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2011, 12:22:56 »
Merada böyle kuşun peşinden seyirten köpekler görüyorum ama iyi eğitilememiş olduklarına yoruyorum. Bence de köpek getir diyene kadar yerinde kalmalı. Ben köpeğin ağzında getirmesi taraftarı da değilim ya :) Yerini gösterse yeter bana :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2011, 12:42:44 »
kesinlikle doğru bir durum değil 2 sene önce ben böyle bi durumda bıldırcını kaçırdım ama en iyi arkadaşımın köpeğini kaçıramadım allahtan öldürücü yere gelmedi 2 yıldır hala avlanabiliyor köpek ölseydi çok üzülecektim ve yemin etmiştim avı bırakacaktım o yüzden artık atış yapmadanetrafa çok dikkat ediyorum ama benim köpeğimde avı kovalıyo uzun mesafe olmamakla beraber:(
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2011, 22:00:00 »
Köpek konusunda bilgi verecek son kişilerden biriyim ama bu sorun yetişkin köpeklerde bile aşılabilir sanıyorum. Köpek içgüdüsel olarak kendi veya sahibi için kuşu elde etmeye çalışıyor. Kuş uçunca ne yapması gerektiği öğretilmemişse içinden geleni yapacaktır.

Köpek, eğitim sırasında getir (veya aport) demeden fırlarsa şok tasması ile ikaz vermenin belki faydası olur. Özellikle Alman kısa tüylüsü(ben Türkçe tercih ediyorum) gibi köpekler çabucak öğrenirler sanıyorum. Sadece bir fikir, daha iyi yöntemler de vardır, bilenler de vardır. Belki çözümü söyleyen olur.
1968

Çevrimdışı Selçuk KOCA

• *
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2011, 15:43:29 »
köpeğinize fermadan sonra kosmama eğitimi verebilirsiniz bunun için ilk önce itaat eğitimi vermeniz gerekir
birde aport eğitimi verdikten sonra köpeğinizi oturtup kal komutuyla bekletin aport cismini gortere gostere
fırlatın ve kosmaması icin uzun duduk calarak kollarınızı kaldırın bu sekılde antırenmanlı olan köpeğiniz merada bir arkadasınızın yardımıyla fermada nazikçe fazla farkettirmeden boynuna kayişı taksın arkasınız
kusa yaklasın kus uçtugu anda yine düdükle ve ellerinizle eğitimi hatırlatın ve boylece adapte olmasını saglayın özellikle bıldırcında bu sorunu kolaylıkla çözebilrisiniz
kolay gelsin
Selçuk KOCA
 1983 KOCAELİ
 0543 774 21 14