Gönderen Konu: köpeğim keçi ve sığır dışkısı yemek istiyor  (Okunma sayısı 4860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alpaslan KAMER

• *
  • Dün geçmişte kaldı. Yarın meçhul.Bugün gerçek.
Arkadaşlar 4 aylık ingiliz pointerim var. Serbest bıraktığımda veya kokusunu aldığında taze sığır veya keçi dışkısını yemeyi çalışıyor. son yaptığında boynundan kafasının arkasından tutup hırpaladım. ve burnunu birkaç kez vurdum. tasmadan tutup bıraktığımda tekrar yemek istedi. Aynı davranışı tekrarladım. Bu davranıştan vaz geçirmek için başka bir yöntem varmı?
İkinci problemim serbest bıraktığımda çağırdığımda gelmeme huyu var. Daha küçükken itaati daha düzgündü. Büyüdükçe asileşmeyi başladı. Asileşmeyi nasıl engelleyebilirim. Bu iki haftalık dönemde iç parazit aşısı, kuduz ve gençlik aşıları yaptım. Bu tip davranışları aşılar sebep olabilirmi?
Paylaşım yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Alpaslan KAMER
1968-İzmir

Çevrimdışı Furkan CAN 09

• *
Ynt: köpeğim keçi ve sığır dışkısı yemek istiyor
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2011, 11:08:43 »
benim görüşüm fazla bağlı tutuyorsunuz sanırım yeterince serbest kalmamakta buda çok sıtres yapıyor saldığınız zamanda o heycanı sıtresi atması lazım biraz yoruldumu sıtresini attımı dinlicektir sizi bende saldığım zaman 15 dk hiç ilgilenmem ilgilensemde beni kolay kolay dinemiceğini bildiğim için ilgi göstermiyorum 15 dk sonrası başlıyorum hiç sorun yaşamıyorum tabi bu benim düşüncem ustalar bu konuda yardımcı olacaklardır hayvan pisliğine gelince bir bilgim yok bu konuda saygılar
Furkan CAN
1979 söke sarıkemer

Çevrimdışı Onur ÇAVDAR

• *
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2011, 11:23:37 »
keçidışkısının içine acı biber koy bunu bikaç kere yaparsan artık yemegi bırakıcaktır bunu biz dedelerden gördük tecrübe ile sabittir :)))
gelmeme konusunda ise araziye cıktıgında onun seni görebilecegi noktadan cagır gelmediginde onun seni gördügü anda diger tarafa dogru koş kendisini bırakıcagını zannettıgı için hemen yanına gelecektır geldiginde ödüllendir
bunu bikaç gün boyunca tekrarla ensonunda alısacaktır
ki pointer sabır ister
oda olmadı mustafa çil abimize danış insan merkezli çalısan bi abimizdir sana yardımcı olmaya çalışacaktır
Onur ÇAVDAR
1976 istanbul-ümraniye

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2011, 11:39:04 »
Köpekler dışkıyı fosfor eksikliği nedeniyle veya sadece tadını sevdikleri için yiyebilirler. Köpeğinizi birkaç ay iyi kalite bir mama ile beslemenizi ve yediği dışkılardan dolayı ayda 1 iç parazit uygulamsı yapmanızı öneririm.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2011, 11:40:35 »
Alpaslan bey köpeğin inek dışkı yeme sorununu bende yaşıyorum,aslında yemekten ziyade boyun kısmının üzerine pisliğe sürtünüyor.Artık ne zevk alıyor anlamadım...
İtaat sorununuda yaşıyorum maalesef ama bu genel bir İngiliz puanteri sorunu sanırım.Bahçe içerisinde itaatli ama avda alıp başını gidiyor....Ama ben yaşına yoruyorum zamanla olgunlaşacaktır...
Saygılar
İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı Alpaslan KAMER

• *
  • Dün geçmişte kaldı. Yarın meçhul.Bugün gerçek.
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2011, 10:32:19 »
Paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler. Geçen hafta ve bir önceki hafta iç parazit aşısı paratac plus + histavet 05 kullandım.
Alpaslan KAMER
1968-İzmir

Çevrimdışı Selçuk KOCA

• *
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2011, 16:00:57 »
köpek b.. yenekten vazgecmez diye bi atasözü var . :D

köpeğin gelmemesinin sebebide b.. yemesi olabilir aslında problemi kendinizde aramanız lazım

eger köpeğinizi her seferinde baglamak yada kızmak yada b.. yedidiye dövmek için cagırıyorsanız
kim olsa gelmez :D

köpeğinizi bu aksam gezdiriken aç cıkartın ve elinizi onun hosuna gıdıcegını bildiginiz yıcekler alın
ve gezerken yanınıza dogru gelıcegınızı farkettıgınızde onu cagırın ve yıcekler onu ödüllendirin
sonra gıtmıcek olursa yollayın bi sura sonra tekrarlayın sonra bi dahakine yicek yerine o sizin yanınıza geldiği icin cok mutlu olun ve sevin onu bu sekilde onu cagırdıgınızda bi problem olmadıgını anlıcaktır

bide encok yapılan hata gel dedıgınızde gelmeyınce komutun sertlesip kızma azarlama sekline dönmesi
oluyor ve bunu emin olun köpek inanılmaz farkediyor.

bir taktik te onu durup duruken cagırın gelmiyorsa ona arkanızı dönüp ondan kacın bu sefer o sizi iç gudusel
kovalıcaktır sonra dönüp yakalayın ve bol bol sevin

aslında bir kaç taktik daha var ama onlar icin köpeğin çok sorunlu ve yetiştiricinin profesyonel olması lazım

kolay gelsin
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2011, 16:02:11 Gönderen: Selçuk KOCA »
Selçuk KOCA
 1983 KOCAELİ
 0543 774 21 14

Çevrimdışı Selçuk KOCA

• *
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2011, 16:02:59 »
hee ilaçlar kırgınlık yapar ama bunun eğitimle alakası pek olmaz
Selçuk KOCA
 1983 KOCAELİ
 0543 774 21 14

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2012, 20:18:44 »
Benim köpeğimde bok yiyordu en sonunda kendi başınıda yedi....
Öğrendiğim kadarıyla köpekde genetik bir özellik olarak köpek de pankreas enzimleri eksik oluyormuş bu sebepden dolayı bok yiyormuş yani bunu çaresi yok ... Zaten yavru iken daha diğer yavrulardan ayrılıyor daha hızlı gelişiyor...
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2012, 17:23:56 »
köpek kokusunu degiştirmek için dışkıya boynundan itibaren sürtünür.. leşede çok takılınacak bişey degil.
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2012, 18:17:31 »
Sabri bey size katılıyorum köpekler kendi kokularını yok etmek için b.. leş yada her ne olursa olsun üstüne yatar veya yuvarlanır pislik her ne kadar kötü olursa olsun ona daha iyi gelir ve bunun önüne hiçbir şekilde geçilemez.Ben bunun canlı bir örneğiyim saygılar.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Hasan YILDIRIM

• *
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2012, 19:47:03 »
büyüdükçe bu huyundan vaz geçecektir hayır komutunu öğretmenizde fayda var
Hasan YILDIRIM
1984 ANKARA

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #12 : 11 Temmuz 2012, 21:16:08 »
  Arkadaşlar hiç kafanıza takmayın.Bu sorunların hepsini ben de yaşadım.Pointerim 7 yaşında.Sabrededip,bıkmadan eğitime devam.Her sene bir sene öncekinden daha güzel olacaktır.Siz bile inanamayacaksınız.Size tavsiyem hayır kelimesini ilk önce öğreteceksiniz.Gerisi önemli değil.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta