Gönderen Konu: Kod Adı : Şampiyon - Posta Güvercinleri ve Yarışları  (Okunma sayısı 5775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal ARABACI

• Müdavim Üyemiz
  • Önce Emniyet Sonra Hareket
    • Av, Atış, Güvercinler Hakkında Videolar
Merhabalar Avlak forumu sakinleri,

Mardin (Takla) ırkı -oyun kuşlarına- meraklı biri olarak, geçmiş yıllarda 5-6 sene kadar oyun kuşu baktım ama gönlümce güvercin besleyemedin sonra çeşitli sebeplerle ilgilenmeyi bıraktım. Mayıs 2010'da askerden geldiğimden beri iş bulamayınca bu boş vakitlerde, diğer uğraşlarımdan olan "Avcılık" ve "Filim yapımcılığını" birleştirdim ve Yenibosna Avcı Derneği başkanımızın önderliğinde 14 tane av filimi yaptık ve bunların bir kısmını YouTube'a atmış ve siz avcı dostların bulunduğu internet sayfalarında paylaşmış ve çok hoş yorumlar almıştık, buradan bir kez daha teşekkürler samimi görüşlerinize.

Av dönemi kapanınca da çevremdeki kuşçu dostlara ziyaretlere gitmeye başladım. Çevremizde eskiden genellikle Mardin Taklacı -Oyun kuşları- beslenirdi şimdilerde ivme kazanan kuşçuluk, Posta Güvercini Yetiştiriciliği ve Yarışlara katılma oldu. Çocukluğundan beri kuş besleyen ve Arap/Nohudi oyun kuşlarıyla nam salmış Arapçı lakaplı Adem Kurtuldu arkadaşım "Posta Güvercini Yarışlarına Katılmaya başladıktan sonra biz profesyonel kuşçuluğu öğrendik" deyince bu benim dikkatimi çekti ve ziyarete gittiğim zamanlarda, onların Posta Güvercinlerine nasıl teknik ve bilmi yaklaştıklarını görünce, bende hak verdim.

Çünkü, ben, Baska/Bango kırması bir çiftini beş liraya aldığım iki güvercine, Cumartesi pazarının dağılmasının ardından topladığım limon sandıklarını folluk/yuvalık niyetiyle içine bıraktığım ve bulduğum kırık tuğlaları üstüste koyduğum kümes benzerinin içine, aldığım birkaç kilo buğdayı zamansız şekilde sürekli yesinler diye attığımı günleri iyi hatırlıyorum.

Posta Güvercini Besleyen ve Yarışlarda derece elde eden çevremdeki arkadaşların nasıl kuş baktıklarını görünce bunu tüm kuşçu arkadaşlarla paylaşmam lazım dedim ve bu sefer de diğer meraklarımdan olan Güvercin beslemeyi-Filim Yapımcılığı ile birleştirdim ve Posta Güvercinleri ve Yarışları hakkında belgesel tarzda, YouTube'a 4 parça şeklinde eklediğim bu 48 dakikalık filimi hazırladım ve sizlerle de paylaşmayı istedim çünkü bir çok Kuşçu arkadaş aynı zamanda benim gibi Avcı. Gerçi bunların hepsi doğa sevgisinden kaynaklanıyor ama toplumun bilinçsiz kısmı bizi anlamakta güçlük çekiyor. Zaman zaman karşılaşıyoruz bu durumlarla, -Ava gittiğimizi  bilen konu/komşu geçenlerde beni kuşçu arkadaşların orada kümeste güvercinlerle ilgilenirken görünce çok şaşırdı. Bana -"Sen ne ruh hastası adamsın! Bir yandan vuruyor, bir yandan da besliyor musun!" dedi :)

Kod Adı : Şampiyon - Posta Güvercinleri ve Yarışları - Bölüm 1/4

Kod Adı : Şampiyon - Posta Güvercinleri ve Yarışları - Bölüm 2/4

Kod Adı : Şampiyon - Posta Güvercinleri ve Yarışları - Bölüm 3/4

Kod Adı : Şampiyon - Posta Güvercinleri ve Yarışları - Bölüm 4/4
Bilal ARABACI, 1984 İstanbul, Bahçelievler, Yenibosna
www.youtube.com/bilalarabaci
www.bilalarabaci.com
Av, Atış, Güvercin Yarışları Hakkında Videolar
[img width=100 height=100]http://i190.photobucket.com/albums/z270/bilalarabaci/KArisik/bilalarabaciCOM/bilal-arabaci-com-100x100-imza-resim_zps1e033b

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Kod Adı : Şampiyon - Posta Güvercinleri ve Yarışları
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2011, 14:58:10 »
Sevgili Bilal inan hayranlıkla izledim... Eline emeğine sağlık...
Bu arada anlattığın avcılıkla ilgili videoları nerede izleyebiliriz..
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Bilal ARABACI

• Müdavim Üyemiz
  • Önce Emniyet Sonra Hareket
    • Av, Atış, Güvercinler Hakkında Videolar
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2011, 17:29:21 »
Sevgili Bilal inan hayranlıkla izledim... Eline emeğine sağlık...
Bu arada anlattığın avcılıkla ilgili videoları nerede izleyebiliriz..

Kiymetli vaktini ayirip, samimi goruslerini yazdigin icin sagolasin agbi.

Av filimlerimizi sen zaten gormussundur ama asagidaki adresten ya da YouTube kanalimdan bakabilirsin
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,112541.0.html

http://www.youtube.com/user/bilalarabaci
Bilal ARABACI, 1984 İstanbul, Bahçelievler, Yenibosna
www.youtube.com/bilalarabaci
www.bilalarabaci.com
Av, Atış, Güvercin Yarışları Hakkında Videolar
[img width=100 height=100]http://i190.photobucket.com/albums/z270/bilalarabaci/KArisik/bilalarabaciCOM/bilal-arabaci-com-100x100-imza-resim_zps1e033b

Çevrimdışı Mustafa YILDIRIM 35

• *
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2011, 23:55:44 »
Bilal kardeşim senin kuşçu yönünü bilmiyordum,sitedeki ilanlardan aşinalık var.Görüntüler çok güzel ve heveslendirici .Görüntüleri çekenin ellerine ,posta besleyenlerin emeğine sağlık.Yıllardır dönek ırkı beslerim postaların bu derece teferruatlı olduğunu bilmiyordum hayran kaldım.Bütün dostlarının en iyi dereceleri almasını dilerim,maşallah.
Mustafa YILDIRIM
1972-İzmir/Buca

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2011, 10:13:50 »
Çok güzel bir merak çok güzel bir etkinlik benim güvercinlerle pek aram yok ancak oğlumun merakı sayesinde 3 5 güvercinimiz oldu bu postalara da ayrı bir hayranım.
paylaşım için teşekkürler
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Sabri AKDENİZ

• *
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2012, 16:47:29 »
Bir güvercin sever olarak,size çok çok teşekkürler.

Sabri AKDENİZ
1953 BURSA/AKÇALAR - BALIKESİR/EDREMİT - MARDİN
0 533 654 18 93 http://sabrihoca.wordpress.com - Blog Sayfam için tıklayınız...

Çevrimdışı Cengiz KAPTAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2014, 23:42:47 »
canım sıkıldıkça belgeselleri tekrar tekrar izliyorum ;saygılar ellerine sağlık
1983-Muğla /domuztatör

« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2014, 12:25:29 »
Çok güzel olmuş emeğinize değimiş teşekkürler.
Ertuğrul KAZANOĞLU
1965 DENİZLİ

[email protected]
0 532 3136996

Çevrimdışı Özer SELÇUK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2014, 12:46:05 »
Bende kuşculuga 8 yasinda gerçek yabanı  yavrularıyla başladım ve halen taklaya devam.hastalığı bırakamıyorum.evlendim  gene bırakamadım dur sana bi foto yukleyim.posta seviyorum ama renklerinden dolayı beslemek içimden gelmiyor .

ücretsiz resim barındırma

1985 ANKARA--Akkar Churchill

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2014, 15:02:46 »
bilal abi tekrar diyorum çok değerli çok kıymet verdiğim bi insansın bak avcılık harici bir ortak yanımız da ortaya çıktı bende çocukluğumdan beri güvercin bakarım baktığım ırklar hep kaliteli olmasına dikkat ettim mardin,baska,miski,arap,özellikle konya aptal arabı çok iyidi.sonra neoldu bilmiyorum ama yüksek uçan ve oyun lu kuş aramaya başladım karşıma van yüksek uçucusu çıktı tam istediğim özelliklerde olan bir ırktı lakin benim türkiyedeki vaktim oldu 1 şubat cumartesi gecesi hollandaya eşimin yanına gidicem ve oraya yerleşicem hala kümesimde son 3 tane kalan kuşumu gitceğim güne kadar uçurucam birdaha kuş bakma şansım olursa kesinlikle van kuşu bakmak istiyorum kuşculuk harika bi dünya  :)
1986 DÜZCE/HOLLANDA