İkbal kardeşim, 32 gram 5 numara BP bir kutu fişek aldım. Bunu, bu yaz sattığım sarsılmaz concorde otomatiğim ve halen elimde olan simson çiftemde keklik ve tavşan avlarında kullandım. Çifte/süperpoze ile 32 gramdan ağır (o da kışın) otomatikle 34 gramdan ağır dolu kullanmam (artık otomatik tüfeğim yok almayı da düşünmüyorum) 5 numaradan da kalın saçma atmam. En iyi fişek, vuruş yüzdesi (Grupmanı)en iyi, avı en seri öldüren ve namluyu en az kirleten fişektir. Bu özelliklerini yeterli görmediğim için BP den haz almadım. Aynı firmanın başka seri imalatları daha kaliteliyse onu da bilmem. Bu bir tecrübe meselesi, bizatihi kaliteli fişek var, hem tüfeğe göre fişek var, hem iklime göre fişek var, hem ava göre fişek var. Bir de bütçe var tabii. Bu faktörleri nazarı dikkate alarak her kullanıcı kendi iyi fişeğini seçecek. Elbette avcı tecrübe ederek kendine fişek doldurursa ki ben onu da yaptım ve hala yapacak tüm malzemem var engüzeli o. Ama yıllardır tembelliğe alıştık. Esasen benim görüşüm şu, tüfeğin çifte/SP olacak, fişeğin el dolusu ve karton olacak, ayarını kendin yukarıdaki esaslara göre tecrübe ederek yapacaksın. İdeali bence bu. Ama şart da değil çünki artık piyasada çok marka ve çeşit mevcut. Hem otomatik kullanıyorsan hazır doluya mahkumsun. Rastgele