Madem ki konu del ventodan açılmış bende burda onun bir sözünü söylemek istiyorum. (her ne kadar İtalyan da olsa) diyor ki; dr. giorgios guberti (namı değer del vento) eğer atalarım olmasaydı, asla bir pointerim olmazdı. iyi kanlara sahip bir üretici olmak 3 günde, 3 yılda, ya da 30 yılda olabilecek bir şey değildir. bu işin background unda asırlar yatıyor olabilir. nitekim ingilizlerin gen çalışmalarıda aynen bu şekildedir. gen mühendisliği noktasında en ileri milletlerden bir tanesidir ingilizler. bunu bizim ilgi alanımız olan ingiliz ırkı av köpeklerinden anlayabileceğimiz gibi anlı şanlı ingiliz atlarından da anlayabiliriz. keşke ülkemizde bu noktada gelişmiş ülkeler arasında yer alabilseydi. ama malesef hali pür melalimiz bir dokun bin ah işit gibi. olur ya da olmaz sadece örnek vermek için söylüyorum bizim atalarımız tarsus çatal burun av köpekleri üzerinde 300 yıl önceden bir gen çalışması yapabilmiş ve farklı genetik çalışmalarla onu çok daha iyi hala getirebilmiş olsalardı bugün dünya bir Türkish pointer i konuşuyor olabilirdi. artık geçti bi 300 yıl sonra inşalllah. Geçmişi bırakıp günümüzü değerlendirecek olursak Murat Akgün ün kendine ve ülkemize has yeni bir jenerasyon oluşturma gayretlerinin kıymeti bi otuz yıl sonra anlaşılacaktır. Ne zamanki çok çok iyi bir av köpeği için Avrupa ya müracat etmemize gerek kalmayacak işte tam orda akıllara Murat Akgün ve onun çalışmaları gelecektir. Murat Akgün ya da bir başkası hiç fark etmez, İngiliz ırkları ya da continental ırklar hiç fark etmez, bu konuda emek sarf eden, çile çeken, ter akıtan herkese Allah tan kolaylıklar diliyorum. Yolunuz açık olsun. Siz çalışın varsın Avrupa yüz yıl sonra bize muhtaç olsun…