İtalya'da üretilen Beretta ateşli silahları, üretim yılı için bir kanıt taşıyor. Aşağıdaki grafik, yılı bu işaretle tanımlamak için kullanılır. Yeni tabancalar için bu işaret genellikle tetik korumasının yanındaki çerçevede, eski tabancalarda ise işaret kızağın üzerinde veya kavrama alanının arkasındaki çerçeve üzerindedir. Av tüfeklerinde bu işaret, fişek yatağının yanındaki namluya basılmıştır. İşareti okumak için namluyu çıkarmanız gerekebilir.
1925 ile 1954 yılları arasında üretilen bazı eski ateşli silahlarda, gerçek tarih bir kod işareti yerine damgalanmıştır. Bu durumda tarih, çerçeve üzerindeki test kanıtı işaretlerinin yanında bulunabilir. Bunun istisnası Benito Mussolini rejimi sırasında meydana geldi. İtalyan Proof House, 1922'de "I" ile başlayan saltanat yılını işaretlemek için bir Roma rakam sistemi kullandı. Bu tarihleme sistemini kullanan ilk Beretta ateşli silahı Model 1934 tabancaydı (1935'te piyasaya sürüldü), dolayısıyla yıl XIII olarak belirtildi. (genellikle slaytta işaretlenmiştir) ve Mussolini rejiminin 13. yılına atıfta bulunur. Bu uygulama 1945'te XXIII ile İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda sona erdi ve aşağıdaki tablo bu noktadan itibaren devam ediyor. Bazı savaş zamanı üretim ateşli silahlarında üretim tarihini gösteren herhangi bir işaret bulunmadığına dikkat edilmelidir.
Roma ve sayısal rakamların birleştirildiği işaretler de gördük, örneğin 1971 için XX7, 1972 için XX8 ve 1973 için XX9.