Arkadasla,önce herkese selamlar.Yazilari okuyorum,belki bazilari yadirgayacak ama gene de yurt disinda 30 senedir avlanan birisi olarak bir seyler yazayim dedim.Her sene muntazam olarak yaz tatili icin vatanima geliyorum,ve cesitli bölgelerdeki avcilar kulübünü ziyaret ediyorum.
Gördügüm ve arastirma yaptigim her kulüpte okey masalari dolup tasiyor,av veav sporlari konusunda hic bir calisma görmedim.(Belki birkac kulüpte bu calismalar olabilir,ama yeterli degil.)Bizler avrupada avci olarak her ay üyelerimizle bir lokanta salonunda toplanip baskanimiz av konularinda gerekli bilgileri veriyor,(bizim özel olarak sabit bir kulüp binamiz yok.),isteklermizi soruyor,yapilmasi gerekenleri not edip,3 ayda bir toplanan av kulübü baskanlarinin her türlü önerileri birlestirilerek yüksek av komusyonuna iletiliyor.Senede bir toplanan yüksek av komusyonu da dilek,istek,ve alinacak tetbirleri devlete anlatiyor,yani,devlet avci hep beraber calisiyor.Bizlerde limit diye av mevsimi diye bir olay yok.Her ay tüm avcilara gelen av bültenlerinde hangi av hayvanlari hagi ayda avlanir,hangileri avlanmaz veya koruma altinda olur,her türlü av konusu ,tüfek konusu,teknik bilgiler,yarislar,ws.Her avci da bilgi sahibi olur.
Ben sadece kaba olarak bunlari yazdim.Vatanimizda böyle bir sistem varmi bilmiyorum.ihsallah daha iyisi vardir.Saygilarimla.