Gönderen Konu: Merkez Av Komisyonunda Şok Üstüne Şok Yaşandı...! ( KAMİL ÜÇBAŞ )  (Okunma sayısı 12265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
çagdaş bir mak  çagdaş kararlar alır avı 7 gün yapar limitleri tatminkar yapar ava açık sahaları genişletirse özel avlaklar sinek avlar....amaçları avcıları özel avlaklara mecbur etmek..yakın gelecektede ülkenin tamamını özel avlak statüsüne sokacaklar....maymun gözünü dikmiş birkere....heryıl abuksabuk bir temsilci çıkıp karşı oy kullanıyor,neyin karşılıgında acaba düşünmek gerek.....
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 13:43:17 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
Geçmiş mak kararları burda paylaşılıyor güzelde, bu kararlar alındıktan sonra biz avcılar naapmışız onuda paylaşsak.

Ben söyleyeyim.
Birbirinin fotokopisi bu mak kararaları heryıl alındığında biz avcılarda bu günkü gibi, ah ettik vah ettik, birilerine kızıp birilerine küfür ettik, kılımızı bile kıpırdatmadan başkalarından medet umup herşey düzelsin istedik.  Sezon açılıncada herşeyi unuttuk.

Bu günde aynı teraneyi söylüyoruz. Yok şöyle olsun yok böyle olsun diyen çok, bir çaba bir çözüm sunan da yok.

Biz böyleyken bu çark böyle döner.

Bu kararların değişmesi için bir çözüm sunmadan bir çaba göstermeden, bu kararlar yanlıştır demekte yanlış olmuyormu.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
   Bana göre Bakanlığın daha demokratik, daha katılımcı anlayışla başta avcı dernekleri ve federasyonlar olmak üzere, tüm tarafları MAK öncesi toplayarak bir danışma toplantısı yapması gerekmektedir. Bu toplantıdan çıkan sonuçlar doğrultusunda MAK taslağının hazırlaması ve bunun ışığında MAK toplantısının yapılarak karara bağlanmasıdır.

Bence; önce avcı temsilcileri bir araya gelmeliler. üç gün oturup ne istediklerine karar vermeliler. Ağız birliği yapmalılar. Ne istendiğine karar vermeliler.
Kimisi av yedi gün srebest olsun istiyor, kimisi istemiyor.
Kimisi -Maraş temsilcisi gibi- dört günü bile çok görüyor.
Kaçak keklik ve tavşan avlanıyor diye üveyik bıldırcın avının daha geç açılmasını, hatta aynı anda açılmasını isteyen avcılar var.
Kendi bölgesini -dışardan avcı geliyor diye- ava kapatan avcılar var.
Yani zannedildiği gibi avcılar bilrik değil, avcılar kendi aralarında mutabakat sağlamış değil.
Takımda birlik yok ki, rakibe gol atabilelim,
Bütün goller bizim kaleye...
Sebebi de hangi kalenin bizim olduğunu bilmeyen insanları bizi temsil etsin diye gönderiyor olmamızdır.

ARKADAŞLAR
Ağıt yakılacak zaman değil
İl temsilcinizi iyi seçin. Takipçi olun.

Kim hangi ülkeden enik getirmiş, kimin eniği kaçTL ye malolmuş gibi AVcıLIĞIN GELECEĞİNİ kurtaracak çok önemli gündem maddelerinden vakit ayırabilirsek elbette :)

Sayın Hocama aynen katılıyorum....
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimdışı Ertan KAÇAR

• *
  • KHGG
arkadaşlar ben araştırdım.(doğu akdeniz temsilcisi) ALİ HAYDAR DOĞAN denen adamın bir dernek başkanı olduğunu öğrendim, bilin bakalım ne derneğinin bşkanı.AV HAYVANLARINI VE SU ÜRÜNLERİNİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ BAŞKANI.
ve bu adamın ne avcılık belgesi,ne tüfeği var .nede herhangi bir avcılık kulübüne kaydı yok.
bu adamı kim yolladı oraya derseniz öğrendim. maraş orman müdürünün arkadaşıymış o göndermiş
umarım maraş avcıları baskı yaparbirdaha o adamı yollamazlar mak toplantısına saygılar.
Ertan KAÇAR
1969 gaziantep

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
eskiden  1982.1988. senelerinde    domuz avi yilin on iki ayi aciktin,  keklik   ve tavsanda   limip  denismedi. üc keklik ayni  duruyor. tavsan bir adet olmus.
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 21:10:50 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
    • C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\329CANON\IMG_2885.JPG
pekte  beklenen den  olagelen den  farklı bişey olmamış
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
geçmiş yıllara göre daha iyi bir mak toplantısı olmuş. en azından bölgeler arasında 1 ay açılış kapanış farkı yok, buda erken açılan bölgelere avcı baskısını ortadan kaldırıyor. Keklik limitide 4 e çıkmış gayet iyi, inşallah kararlar hep iyiye gider kötüye deği

bu yorum benimde hem fikir olduğum bir yorumdur.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ertan Bey'i tebrik etmek isterim. Dakkada araştırmış öğrenmiş. Şaka etmiyorum, Ertan Bey komisyona gitse olacakmış.

Amma başı bozuk işlerimiz var. Nasıl oluyor da canı isteyen istediğini komisyona seçiyor. Say say bitmiyor yamukluklar. Biri de keyfine göre seçim yapmakmış. Şapa oturmuşuz iyicene. Yok mu bunun  hesabını sormanın veya tekrar etmemesinin çaresi...

Bunca sene bir düzen almış gidiyoruz. Kimse de elini sürmüyor, istemiyor. Vakit yitiriliyor. Özel avlaklara zaman kazandırıyoruz. Olmasın demiyorum. Şimdilik olmalarının faydası da olur ama iyice yolunacak kaza dönüşüyoruz. Fazlasıyla.

Kanımca mak konusunu önemsemememizin başlıca sebebi, bir çok avcının kafasına göre avlanması. Nasılsa sezon açılınca ne ederse etsin kimse karışamayacak. Kim yakalayacak? Bunu sezon içinde açıkca ifade eden de çok. Bazen kızgınlıktan, geçici laflar olabilir ama bunu adet edinen de çok. Onun için sezon açılsın yeter. Hatta kendince uygun bir zamanda kendi sezonunu da açabilir. Yapan çok. Tek sıkıntı bazı yerlere kolluk kuvvetlerinin de zaman zaman gitmesi ve kıymetli malzemelerin müsadere edilmesi ihtimali. Onun için belgeyi tamamlıyor ama sonrası vur ha vur! Başkası da bilmesin, bilirse de gelmesin istiyor. Neyse bu laf bitmez. Bu salıverilmişlikden dolayı bir çok avcı, hele de kırsala yakın yerleşen avcı için denetleme, limit kontrolü, vs vs istenmeyen şeyler. Nasılsa sezon açılınca keyfine bakacak. Onun için diyorum ki avını bu şekilde avlamaya alışan avcılar bir değişiklik istemezler. Yarın avladıkları hayvan da azalınca başkası tüketmiş der geçer. Buna şahit olduğumdan biliyorum.

Yani bu gidiş iyi değil. Malesef ki maka muka gidecek eski tüfeklerin önemli bir kısmı da demin anlattığım gibiler. Herkes çevresinden bilir. Gidin kulüplere, özellikle eski kulüplere, bir dinleyin ne isterler.

Daha yazacaklarım var ama çok uzattım. Uzun yazı okunmuyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Bir şey daha ilave etmek isterim. Ülkemizde taş üzerine taş koyan kim olursa başımın tacıdır. SAYHAD bu amaçla bir çalışma başlatmıştı. Detayını ötesini berisini bilemem de bana görünen kısmı görmek istediğim gibi.

Yorumu okuyanlara bırakıyorum.

Birincisi, 1. TÜRKİYE AVCILIK VE YABAN HAYATI SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ,

http://www.turkiyeavcilari.com/index.asp?syf=sayfa&link=1301215409&drm=0

İkincisi, sülün yerleştirme çalışması ile ilgili bir örnek,

http://www.turkiyeavcilari.com/index.asp?syf=sayfa&link=1301190143&drm=0

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
           Arkadasla,önce herkese selamlar.Yazilari okuyorum,belki bazilari yadirgayacak ama gene de  yurt disinda 30 senedir avlanan birisi olarak bir seyler yazayim dedim.Her sene muntazam olarak yaz tatili icin vatanima geliyorum,ve cesitli bölgelerdeki avcilar kulübünü ziyaret ediyorum.
              Gördügüm ve arastirma yaptigim her kulüpte okey masalari dolup tasiyor,av veav sporlari konusunda hic bir calisma görmedim.(Belki birkac kulüpte bu calismalar olabilir,ama yeterli degil.)Bizler avrupada avci olarak her ay üyelerimizle bir lokanta salonunda toplanip baskanimiz av konularinda gerekli bilgileri veriyor,(bizim özel olarak sabit bir kulüp binamiz yok.),isteklermizi soruyor,yapilmasi gerekenleri not edip,3 ayda bir toplanan av kulübü baskanlarinin her türlü önerileri birlestirilerek yüksek av komusyonuna iletiliyor.Senede bir toplanan yüksek av komusyonu da dilek,istek,ve alinacak tetbirleri devlete anlatiyor,yani,devlet avci hep beraber calisiyor.Bizlerde limit diye av mevsimi diye bir olay yok.Her ay tüm avcilara gelen av bültenlerinde hangi av hayvanlari hagi ayda avlanir,hangileri avlanmaz veya koruma altinda olur,her türlü av konusu ,tüfek konusu,teknik bilgiler,yarislar,ws.Her avci da bilgi sahibi olur.
            Ben sadece kaba olarak bunlari yazdim.Vatanimizda böyle bir sistem varmi bilmiyorum.ihsallah daha iyisi vardir.Saygilarimla.
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.

Çevrimdışı Emir SATICI

• *
geçmiş yıllara göre daha iyi bir mak toplantısı olmuş. en azından bölgeler arasında 1 ay açılış kapanış farkı yok, buda erken açılan bölgelere avcı baskısını ortadan kaldırıyor. Keklik limitide 4 e çıkmış gayet iyi, inşallah kararlar hep iyiye gider kötüye deği
Emir SATICI
1964 SUNGURLU/ÇORUM
(ARH +)

İKAMET : ANKARA

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
para alırken hiç düşüren yok her sene yükseliyor. illaki kendi kurallarımızı mı uygulayalım bunu istiyolar sanki
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
benim sahsi dusuncem biz avcilarin vekil diye gonderdiyimiz kisiler kendi ararinda birlik kuramayan sadece kararlar alinacagi gun birbirlerini goerenlerden hayirda gelmez her ilin temsilcisi ayri ayri muzik soylemisler bir avukat muvekkilini savunacagi zaman onceden dosyaya calisir ondan sonra gereyini yapar ya avrupada avcilari savunacak kisiler onceden dersine iyi calisir avcinin isteklerini ve mantikli bir sekilde izah ediyorlar savunacak kisilerin konusma ve inandirma kabiliyeti ve istediyi seylerin mantikli dayanaklari olacak agizlari iki laf etmeyen kendini bile inandirayan kisiler nasil biz avcilari savunacak boyle mak kararlarini alinacagi zaman icin yine ayni insanlar giderse hic bir deyisiklik alacagini sanmiyorum politikaci olmasi lazim agzi laf yapan ve kanunlari ve avrupanin nasil av yaptigini cok iyi bilen cenesi bol olan birileri lazim yoksa bir bugday tanesi kadar yol alamayiz farkinyaysaniz elemizde olan haklarimiz bile yavas yavas aliniyor durum vahim saygilar
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
                                               TÜRKIYE   AVCILARI VE  AVLARI: GECMISI:
türkiyenin bir kültürü vardir.  bir avlanma  bir avcilik ve avci vede  farkli  arkadasligi vardir.
hic dünyanin bir ülkesinde olmayan bir toplum yapisina sayip bir  kültürümüz  vardir.
biz  türklerin gecmisi  göcebe  ve coban  ve  dag  insani   olmasindanmi    yoksa    dünyada   devlet olarak  ve devamli savas  yapan bir toplum olusumuzdanmi  türklerin farkli bir yapiya  özelliyemi  sayip bir  milet olsundanmi    cok    farkli   bir milletisiz.
bir sürü  toplumla  görüsmen  oldu  asagi yukari  cok toplum bir  birileri'ile  iletisim kurabiliyor.
ama   biz  türklerle iletisim  kuracak bir  toplum  önce   türklerin  ölcü terazisine  giriyor   ve ölcüldükten  sonra. eyer bir sorun teskil etmiyecekse.   o kisiye  aralarina aliyor türkler.
hep okuyorsunuz duyuyorsunuz  türkler bizleri uymuyor.   diye.   türkler kendi kendilerine  hep bir koruma  mekanizmasi ile yasiyan  bir toplumdur.
onun icin bu durum  türkler  icinde ve  icimizde türkler olarak  yasiyoruz ve  görülüyor.
onun icin  mak avcilari temsil etsede  avcilardan haberi yok.  avcilarinda  makla  irtabati  bir türlü  gecemediyi görülüyor.

birde  türklerin düz bir cizgisi olur. kolay kolay o cizgiden  disari cikarmak cok zor olur.  niye derseniz  inandigi  bir yolda  türkler  yörür.  kolay kolay o  yoldan  cikmazlar.  MAKDA  OTUZ  SENE ÖNCEKI  AV KURALLARI ILE SIMDIKI AV KURALLARI  AYNI VE BENZIYOR  DEMELERI GAYET DOGALDIR:

ben   tavsanlarla   domuzlarla  kekliklerle  böyümüz. ve onlarin cogalma  azalma   ve  nasil ürediklerine  ve nasil yasadiklarina   ve hangi  aylarda   nasil olduklarina ve  nasil renk sekilde olduklarina  hangi aylarda  nerelerde durduklarina  ve yasadiklarina   hangi  arazilerde    cok bulunduklarina   vurulacak avin  etinin nezzeti  ve hangi  aylarda  iyi olur. ve   kokmaz  ve etinin hangi aylarda  nezzetli olur.  hepsine  bilirim  ve gözlemlerim vardir.

eskiden  ormancilar vardi ormanlari  konturol ederlerdi  acik mavi  kostümleri  ile koca sapkali  ve sapkasinda  palamut agacinin  yaprakli dali ve palamut  aganin  meyvesi olan  palomut  resmi olurdu sapkalarinda,

furdugumuz  tavsanlari oturup  beraber yerdik,     bana söglerledi  yasin kac  15.bes  ne yapiyorsun avlaniyorum. yasak  bende derdim bu ormanin  bekcisi sen deyil  benim. bu ormanin sayibi  benim  bu ormanda yangin ciksa  ilk ben kosarim  ve senden önce ben mudahile ederim,
bu orman benim ormanin.   burda böyümüsüm  burda dogmusum.  bu ormanin  asil sayibi benim.  derdim. onlarda.  bunun bögle olduguna  gördüyünden   hakli  olduguma  sögler   tek istedikleri  ormanlarda    cikacak yanginlari dikkat edin   ve mudahile  edin   güvenmediyiniz.  hic görmediyiniz   süpeli  gördüyünüz  insanlari   mutlaka  burda ne yapiyorsunuz  diye sorun ve  dikkat  edin  derlerdi.   bölgemizde   yagin denmiyecek  kadar yanginlar olurdu.    ve ilk mudahileyi  biz yapar sönderirdik.  ve  yerli  halktan hic kimse  yangin cikarmadi  ormani disardan  gelen   insanlarin dikkatsizligi   hep yanginlari cikarmistir.

burdaki annatmak istediyim  olay.   her kim olursa olsun   avciligi   ve av kurullarina   avci ile ve  av bölgesindeki insanlarla bire bir görüsüp deyerlendirerek   kararlar alsin   böglece   daha iyi sonuclar  alinacaktir.  daha iyi ve huzurlu  olaylar ve  avcilik gelisip güzellesir.  toplum olarak   elimizdeki herseyin deyerine  ögrenmis oluruz.  bir birimize   sorumluluk  vermis oluruz.

bencil  egoyis bir millet olmamis oluruz  bencillestikce  elimizdeki deyerlerin  birer birer yok olduguna görürüz.

bir elin nesi var  iki elin sesi  var.  birlikten güc dogar.  biri yer biri  bakarsa  kiyamet kopar.bir olalim  iri ollalim. sürüden ayrilani kurt kapar.milletsiz  devlet olmaz. devletsiz  millet olmaz.   yüzlerce   ata sözümüz. bizleri dogru yolu götürecektir.

yeterki   herseyi  dogru görelim  dogru okuyalim. dogru yapalim.  saygilar.

« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2011, 16:09:32 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda