2001-2002 YILI MAK KARARLARI yorumsuz !!!!!
Avlanma Süreleri:
2- 3167 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 2'nci maddesinin 2'nci fıkrasına giren av hayvanları avlanma sürelerine göre üç grupta toplanmış ve her grubun avlanma günleritespit edilmi?tir.
Buna göre, av hayvanlarının grupları itibariyle avlanma günleri; Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri ile sadece aşağıda belirtilen türlerde ve belirtilen tarihlerde Salı günleridir.
I'nci grup av hayvanlarından; bıldırcın, kaya güvercini, tahtalı, üveyik avı;
15 Ağustos 2001 Çarşamba günü başlar,
30 Ocak 2002 Çar?amba günü sona erer,
Ayrıca, 11 Eylül 2001 ile 30 Ekim 2001 tarihleri arasında Salı günlerinde de belirtilen günlük av limiti dahilinde, özel avlanma pulu almak kaydı ile bıldırcın avlanabilir.
II'nci Grup Av Hayvanlarından ; tavşan, tilki, sansar, keklik, kumkekliği ve ada tavşanı avı;
13 Ekim 2001 Cumartesi günü başlar,
30 Ocak 2002 Çarşamba günü sona erer.
Çilkeklik avı bu av mevsiminde yasaktır.
III'üncü grup av hayvanlarından; sakarmeke, yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik çıkrıkçın, kaşıkgaga, macar, tepelipatka, kılkuyruk, karabaşpatka, elmabaş, kadife denizördeği, altıngöz, sakarcakazı, kızkuşu, karatavuk, çulluk, küçük suçulluğu, sultani suçulluğu ve bekasin avı;
13 Ekim 2001 Cumartesi günü başlar,
24 Şubat 2002 Pazar günü sona erer.
Ayrıca 13 Kasım 2001 ile 19 Şubat 2002 tarihleri arasında Salı günlerinde de belirtilen günlük av limiti dahilinde özel avlanma pulu almak kaydı ile yaban ördekleri ve kazlar avlanabilir.
Pasbaş, suna, porsuk, kokarca, gelincik, kıkırlık, bağırtlak ve kakım avı bu av mevsiminde yasaktır. Çulluk avında bek avı bu av mevsiminde yasaktır.
Yukarıdaki gruplara ait memeli hayvanlar ve kuşların familyalar itibariyle Türkçe ve Latince isimleri ek liste I'de belirtilmiştir.
3- Ağır geçen kış şartları gibi olağanüstü hava şartlarında avı, kısmen veya tamamen yasaklamaya veya yeniden açmaya Merkez Av Komisyonu yetkilidir.
Avlanma Limitleri:
4- Avına belli sürelerde izin verilen av hayvanlarının avcı başına, bir av günü için avlanma miktarı: Tilki, tavşan, sansar 1’er adet; adatavşanı, kınalıkeklik, kum kekliği 2 şer çulluk 3 adet; sakarmeke ve yabankazı 3 er adet; yabanördeği 4 adet ( 1 adetten fazla olmamak üzere kılkuyruk dahil) ; bıldırcın 10 adet; üveyik, güvercin ve avına izin verilen diğer türler ise 8 er adet olarak sınırlandırılmıştır.
Bir günden fazla süren avlanmalarda dahi avlanan av hayvanlarının nakil vasıtasında taşınabilecek en fazla miktarı vasıtada bulunan her bir avcı için yukarıda tesbit edilen bir günlük miktarları aşamaz.
DAHA ESKİ TARİHLİ MAK KARARI BULAN VARSA EKLESİN LÜTFEN !!!!