TÜRKİYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
İletişim
Giriş Yap
Kayıt Ol
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
KOPOY AV KÖPEKLERİ
»
BULGAR DELİORMAN KOPAYI
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: BULGAR DELİORMAN KOPAYI (Okunma sayısı 13053 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hasan CAN
Müdavim Üyemiz
BULGAR DELİORMAN KOPAYI
«
:
25 Haziran 2011, 17:28:14 »
BULGAR DELİORMAN KOPAYI İLE AVLANAN DEYERLİ AVCI DOSLARIMIZ BU KOPAYLAR HAKKINDA KOPAYCI DOSLARIMIZI DOMUZ AVINDAMI TAVŞAN AVINDAMI DAHA VERİMLİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM TÜM KOPAY SEVERLERE SAYGILAR
Hasan CAN
1962 ANKARA
Mustafa GÖKKAYA
Müdavim Üyemiz
Ynt: BULGAR DELİORMAN KOPAYI
«
Yanıtla #1 :
25 Haziran 2011, 18:32:12 »
Hasan abi sen şuna OSMANLI KOPOYU desene
kitap gibi köpekler çevir çevir oku....
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız
[email protected]
Şenol ÖZGÜR
«
Yanıtla #2 :
27 Haziran 2011, 09:24:28 »
hasan abi mrh.elinde olandan şaşma
davulun sesi uzaktan gür gelir?
Şenol ÖZGÜR
1973 çorlu-t/dağ
Hüseyin YUVANÇ
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #3 :
27 Haziran 2011, 11:05:15 »
hasan usta geçen sene çalınan köpeğim tavşan da süperdi inat akşama kadar av yapiyordu izmirde sitemiz üyesi selim kılnç ta var tavşanda oda güzel senin köpeklerinin yanında süper tavşancı olur yavruyu tavşana alıştır rastgele izmirden selamlar
Hüseyin YUVANÇ (ZAZA hüseyin)
1954 Buca İZMİR 0537 2567299
Fazlı BOZ
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #4 :
27 Haziran 2011, 12:32:44 »
Sevgili Hasan bildiğin gibi kopoylar çok amaçlı avlarda kullanılıyor,yetiştirirken hangi avı yaparsan o ava daha meyilli olur.Domuz avıda gayet güzel ancak kendini azılıya kestiriyor o da cesaretinden olsa gerek.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN
Hasan CAN
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #5 :
27 Haziran 2011, 15:08:59 »
DEYERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM İSTEDİĞİM DAHA GENÇ AVCI DOSLARIMIZ BU YORUM FİKİR VE DÜŞÜNCELERDEN FAYDALANMASINI İSTİYORUM SAYGILAR
Hasan CAN
1962 ANKARA
Kenan TEKE
«
Yanıtla #6 :
29 Haziran 2011, 19:29:21 »
hasan abi deli orman kobayları hakkın pek bilgiye sahip değilim bizim bölgemizde köse baraklar ve kobaylar mevcuttur domuz avlarına genelde barakları yedişdiririz taha sert ve inatcı oluyorlar tavşan avlarında ise kobayları yedişdiriyoruz ama her kobay ve her barak bütün avları yabar önemli olan yedişdirmen biz ustalarımız dan bunları öğrendik
Simson monte carlo piber
Kenan TEKE
1975-Samsunhttp://www.avlakforum.com/forum/avatariniz/avatar_18072_1411241350.png?time=1411241482
İsmail KAYA
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #7 :
29 Haziran 2011, 22:20:52 »
Saygıdeğer hasan abi resimdeki deliormanın anne babası zamanında bende idi ve benim hediye olarak verdiğim bir yavru kopaydı maaşallah şu an altı yedi yaşında filan yetiştirilişte domuz avına endeksli yetiştirildiğinden olsa gerek o mahalde adından çokça söz ettiren bir kopay.
1971-MERSİN
Dürüstlük pahalı bir mülktür . Ucuz insanlarda bulunmaz .
Hasan CAN
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #8 :
29 Haziran 2011, 22:33:32 »
TEŞEKKÜRLER İSMAİL BEY ELLERİNE SAĞLIK BU TÜR PAYLAŞIMLAR GENÇ AVCI DOSLARIMIZA ÇOK BİLGİ VE TECRÜBELER EDİNDİRECEKTİR SAYGILAR SELAMLAR
«
Son Düzenleme: 10 Temmuz 2011, 21:47:19 Gönderen: Hasan CAN
»
Hasan CAN
1962 ANKARA
Muammer BAYRAKTAR
AVCILIK AVCI SAYFASI
«
Yanıtla #9 :
12 Temmuz 2013, 11:10:05 »
hasan abi osmanlı kopuyuna bende merak saldım ve bu ırkla avlanıyorum.erkekleri cesur ve korkusuz hayvanlar olduğu için domuz avında çok başarıllar.tavşan avında dişilerin daha iyi olduğunu gördüm ve çıkarılan tavşan izinden tavşanı tekrar kaldırmamış bırakması ve izden almanız imkansız çok inatlar eğer iyi bir tavşan bölgesinde yetişirse tavşan avında çok başarılı olacağını düşünüyorum.osmanlı ırkının bizim yerli ırklardan farkı erkeklerin korkusuz oluşu birde iz takip ederken kesinlikle yerli ırklar gibi havadan değilde yerden takip yaptıkları için yerli ırka göre biraz yavaşlar ama izi şaşırmıyorlar bu konular ırkın özelleklikleridir.tabiki bölgemizdeki yerli ırklarımızın av olarak cok güzeller fakat bu ırkları bölgemizde çifleştirirken kesinlikle fiziki ve olarak ırkları takip etmeyip sadece av olarak üstün olan köpekleri çifleştirdiğimizde elimizde ırklar fziki olarak ırkının özellikleri maalisef yok olmuştur çünkü fiziki olarak aynı olan iki köpeğimizi çifleştirdiğimizde maalisef çok çeşitli ırk ve renklerde yavru veriyorlar bende kopoycuar birleşerek fedarasyonumuzu oluşturdukdan sonra bölgellerimizdeki ırkların avı gibi fiziki olarak saflaştırmamız lazımdır diye düşünüyorum.saygılarımla
1966-Ordu
Yücel ATAY 10
AVCILIK AVCI SAYFASI
«
Yanıtla #10 :
13 Temmuz 2013, 04:29:52 »
ben kendimi bildim bileli kopoy avcılığı yaptım (bu yıl fermalı avlar yapacam) elimizdeki kopoylar ne kopoyu bilmem ama osmanlı kopoyu tarihte yeri çok önemli bi kopoy ırkı üç rengi makbul olmayan taa osmanlı zamannda yarışması yapılan bi köpekmiş fakat günümüzde avı bozuk görselliği çok mükkemmel osmanlı kopoyları türemiş (bikaç av sitesinde okudum alanlardan ) insana saldıran köpeklerle geçineyen rotweiler kırıkları alırken tanıdıktan almakta fayda var ve tip olarak çok güzellermiş zamanında deli orman kopoyu diye millete çok büyük paralara bu köpekleri satmışlar .. ben onlaron yalancısıyım ... ama bizim bildiğimiz kopoylarında hem fizikte hemde tipte onlardan kalan yanı yok avlarıda mükkemmel ..safkan değil ama yoz köpek kırığıda deil soyunda farklı kopoy ırkları barak kanları var
paylaşım için teşekkürler ... gerçekten deli orman kopoyu olan köpekleri izole edip ırkını korumakta fayda var ...
Yücel ATAY
1985 balıkesir
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
KOPOY AV KÖPEKLERİ