Gönderen Konu: BILDIRCIN SEZONU  (Okunma sayısı 5330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
BILDIRCIN SEZONU
« : 06 Haziran 2011, 00:38:25 »
Değerli büyüklerim ve sevgili avcı arkadaşlarım,
Sezonun açılmasına aylar varken, bi çok yıl olduğu gibi bu yılda sezonun açılma tarihi konusunda içten içe endişe etmekteyim.Gerek av,eş-dost tecrübelerim gerekse yabanda izlediğimiz bıldırcın avlarından olsun görmüş olduğumuz tabloda ;Bıldırcınların sezon açıldığında (ama az ama çok)hala yavrularının, hatta (yabanda gördüm )yumurtalarının olduğu görülüyor.izlediğimiz görüntülerde de avcı: ''bu yavru ya...''deyip bırakıyor kimi yumurtalarını gösteriyor.arkasından da ava devam ediyor.Kimseyi tenkit etmek değil amacım,ama bu konuyu tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini hep beraber bu konudaki düşüncemizi paylaşmamızı bu doğrultuda adım atmamızı istiyorum..özellikle akdeniz.Güney doğuanadolu bölgesi ki marmaradan en az 2 hafta sonra sezona başlamaları gerektiği kanaatindayim.Sezon 2 hafta geç başlayabilir geç kapana bilir.İllaki MAK a gerek yok kendi aramızda da bazı konularda hem fikir olabileceğimize inanıyorum.Gelin beraberce bu yıl sezonu 1 EYLÜL de Açalım.Ve bu böyle devam etsin.Selamlar.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BILDIRCIN SEZONU
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2011, 23:00:09 »
Bi çok kişiyle hemfikir olduğumu düşünmüştüm.Feci yanılmışım.Pardon...
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Osman ÇALIŞÖREN

• *
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2011, 00:02:38 »
keşke oyle olsa ama çok zor bugun acılsa mıllet yarın avda olur eylul 4 benım av baslangıcı bayramın sonu ilk pazar en guzeli bu mubarek gun can almak bana biraz ters gelıyo ama isteyen gider sonucta hiç bir yasagı yok...
Osman ÇALISÖREN
1984 KONYA....

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2011, 00:36:21 »
Geçen sezon bizim bölgemizde zaten diğer bölgelere göre 2 hafta geç açılmıştı. Bu sezon büyük ihtimalle tüm bölgelerde ağustosun sonu veya eylülün başı gibi sezonun açılacağını düşünüyorum. Beklentimde o yönde.

Ortak fikir üretme, ortak karar alma konusuda belki 5 yada 10 yıl sonra olabilir. Biz avcıların şimdiki avcılık anlayışı, avcılığa bakışı malesef birlik olmaya, ortak karar almaya müsait değil.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Mustafa ÖZTÜRK 06

• *
  • çıtak (nicelik biyere kadar sonuna kadar nitelik)
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2011, 17:18:09 »
zaten ramazan canın cana ne borcu var oruçlu oruçlu mübarek ayda en iyisi sezonu bayram sonu açmak nacizane bakalım ne kadar destek ne kadar ilgi görecek konu
                                                                                                            mustafa öztürk 1982 Ankara kızılcahamam 0RH+

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2011, 17:28:31 »
Ben sizinle bu konuda aynı düşünceyi paylaşıyorum Yener Bey! Bu yıl yağmurlarında etkisiyle kuşlar geç yavru çıkardı. Bence Eylülden önce kuşa tüfek atımaz..
1980-Antalya

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2011, 17:39:10 »
bende ramazanın bitmesini bekleyenlerdenim.  mübarek ayda pek etnik olmayacağı  kanaatindeyim.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• *
« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2011, 09:18:26 »
zaten ramazan canın cana ne borcu var oruçlu oruçlu mübarek ayda en iyisi sezonu bayram sonu açmak nacizane bakalım ne kadar destek ne kadar ilgi görecek konu

Çevrimdışı E.Özkan DEMİR

• *
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2011, 18:11:13 »
bu sene yağmurlar biraz düzensiz yağdı ve yaban hayatın bu sene yavruda geçikmiş olduğunu gördüm  bıldırcınlar uçmuyor buna büyükler dahil olmak üzere ve benim görüşüm yavru saklıyorlar ötüyor ama kesinlikle kalkmıyor hep yer değiştiriyor
Erdinç Özkan DEMİR
1975 ANKARA
05306036855

• *
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2011, 21:09:30 »
köpeklerle bugün biraz turlayım dedim 50 ye yakın kuş gördüm inanın tüfek olsa 10 tanesine anca atılırdı cumartesiye kadar büyürlermi acaba çok yazık çok gelin avı eylülde açalım......