Değerli büyüklerim ve sevgili avcı arkadaşlarım,
Sezonun açılmasına aylar varken, bi çok yıl olduğu gibi bu yılda sezonun açılma tarihi konusunda içten içe endişe etmekteyim.Gerek av,eş-dost tecrübelerim gerekse yabanda izlediğimiz bıldırcın avlarından olsun görmüş olduğumuz tabloda ;Bıldırcınların sezon açıldığında (ama az ama çok)hala yavrularının, hatta (yabanda gördüm )yumurtalarının olduğu görülüyor.izlediğimiz görüntülerde de avcı: ''bu yavru ya...''deyip bırakıyor kimi yumurtalarını gösteriyor.arkasından da ava devam ediyor.Kimseyi tenkit etmek değil amacım,ama bu konuyu tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini hep beraber bu konudaki düşüncemizi paylaşmamızı bu doğrultuda adım atmamızı istiyorum..özellikle akdeniz.Güney doğuanadolu bölgesi ki marmaradan en az 2 hafta sonra sezona başlamaları gerektiği kanaatindayim.Sezon 2 hafta geç başlayabilir geç kapana bilir.İllaki MAK a gerek yok kendi aramızda da bazı konularda hem fikir olabileceğimize inanıyorum.Gelin beraberce bu yıl sezonu 1 EYLÜL de Açalım.Ve bu böyle devam etsin.Selamlar.