Gönderen Konu: deride çıkan yaralar ACİL YARDIM....  (Okunma sayısı 8010 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim ÖZDEMİR

• *
    • www.bereketpirinc.com.tr
deride çıkan yaralar ACİL YARDIM....
« : 01 Haziran 2011, 16:30:38 »
kurzhaar cinsi bir köpeğim var. 2 gün önce köpeğimin kaşındığını fark ettim. Derisini inceledeğimde, ensesinde ve sırtında parmak ucu büyüklügünde 2 tane küçük açık, iltihaplanıp patlamış gibi birazda kanamış gibi yaralar olduğunu farkkettim. Dün tekrar baktım yaraların çogaldığını ensede ve sırtta pütürlükler oluşturduğunu kanadığını gördüm. Vetheriner arkadaşa getirdim oda inceledi. Hangi mamayı kullanıyosun diye sordu. Brokaton ın yüksek enerjili mamasını kullandığımı söyledim. Mamanın yüksek enerjili bir mama olduğunu ve proteyin yüklenmesinden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söyledi. Bir kaç haftadırda bir kaç kez haşlanmış yumurta ve takviye besinler vermiştim. Gözle farkedilir şekilde köpeğimin irileştiğini ve kilo aldığının farkındaydım. Penisin iğne ve başka bir iğne daha yaptı iğneyi 4 -5 ğün her akşam yapacağını söyledi. Sabah tekrar inceledim bazı yaraların ölü deri ve kalıntı bıraktığını gördüm.

Degerli dostlar ve hekim arkadaşlar böyle bir durumla karşılaşan yada bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olurmusunuz.

Aşağıdaki resimde çok belli olmasada yaranın dıştan görünüşü var.

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
Ynt: deride çıkan yaralar ACİL YARDIM....
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2011, 16:59:49 »
 ibrahim bey öncelikle geçmiş olsun mamanızın bu mevsim için gerçekten ağır bir mama olduğu hakkında meslektaşıma katılıyorum çünkü bu sezonda köpek aldığı bu enerji ve proteini yeterli ölçüde harcayamaz bu tip mamaları sezonun açık olduğu dönemlerde kullanmanız daha yerinde olacaktır
   yaralarla ilgili olarak ise maalesef gönderdiğiniz resim çok yetersiz ve muayene şansımda olmadığı için kesin bir şey söyleyemeyeceğim bunun en iyi takibini hekiminiz yapacaktır tekrar geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

• *
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2011, 17:02:03 »
çok teşekkürler kaya bey kullandığım mamayı kestim daha düşük enerjili bir mamaya başladım.

ibrahim bey öncelikle geçmiş olsun mamanızın bu mevsim için gerçekten ağır bir mama olduğu hakkında meslektaşıma katılıyorum çünkü bu sezonda köpek aldığı bu enerji ve proteini yeterli ölçüde harcayamaz bu tip mamaları sezonun açık olduğu dönemlerde kullanmanız daha yerinde olacaktır
   yaralarla ilgili olarak ise maalesef gönderdiğiniz resim çok yetersiz ve muayene şansımda olmadığı için kesin bir şey söyleyemeyeceğim bunun en iyi takibini hekiminiz yapacaktır tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2011, 10:55:31 »
                                                                                                                                           TABİ SİZİN KÖPEĞİNİZ LE İLGİLİ DEĞİL AMA BİRDE ŞÖYLE OLUYOR:AYNENKÖPEKTE  DERİDE YARA VE TÜY DÖKÜLMESİ OLUYOR.NEYLE BESLEDİĞİNİ SORDUĞUMDA KURU EKMEK ÜZERİNE SICAK SU KATIYORUM  VEYA TAZE EKMEK VERİYORUM DENİLİYOR.EKMEYİ KESİP VİTAMİN YÖNÜNDEN ZENGİN MAMA VEYA HAZIRLANAN SEBZE ÇORBASI VERİMİNE GEÇTİĞİNDE KÖPEKTEKİ YARALAR DÜZELİYOR.GEÇMİŞ OLSUN
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2011, 11:13:13 »
Geçmiş olsun kardeşim..Tedaviye devam o zaman..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

• *
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2011, 13:50:40 »
ben köpeğime u zamana kadar 1 dilim bile ekmek vermedim hazır mama kullanıyorum.

TABİ SİZİN KÖPEĞİNİZ LE İLGİLİ DEĞİL AMA BİRDE ŞÖYLE OLUYOR:AYNENKÖPEKTE  DERİDE YARA VE TÜY DÖKÜLMESİ OLUYOR.NEYLE BESLEDİĞİNİ SORDUĞUMDA KURU EKMEK ÜZERİNE SICAK SU KATIYORUM  VEYA TAZE EKMEK VERİYORUM DENİLİYOR.EKMEYİ KESİP VİTAMİN YÖNÜNDEN ZENGİN MAMA VEYA HAZIRLANAN SEBZE ÇORBASI VERİMİNE GEÇTİĞİNDE KÖPEKTEKİ YARALAR DÜZELİYOR.GEÇMİŞ OLSUN

• *
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2011, 13:51:39 »
teşekkürler burak aynen tedaviye devam ediyorum bakalım bir kaç güne belli olur

Geçmiş olsun kardeşim..Tedaviye devam o zaman..

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2011, 14:18:19 »
ibrahim kardeşim aynı olayı yaşamıştım.yaranın geçmesi öncelikle mamayı değiştirmen le kesilir.şu an kapalı sezon ve köpeklerimiz aşırı enerji yüklüler bu enerjiyi atamadıkları için bu yaraların çıkması bilinen birşey bundan sonra o yaranın mikrop kapmaması için önlem almalısın.geçmiş olsun.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

• *
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2011, 12:48:26 »
teşekkürler bülent abi yavaş yavaş düzeliyor galiba bakalım hayırlısı.

ibrahim kardeşim aynı olayı yaşamıştım.yaranın geçmesi öncelikle mamayı değiştirmen le kesilir.şu an kapalı sezon ve köpeklerimiz aşırı enerji yüklüler bu enerjiyi atamadıkları için bu yaraların çıkması bilinen birşey bundan sonra o yaranın mikrop kapmaması için önlem almalısın.geçmiş olsun.