Gönderen Konu: Hangi ırk ?Neden?  (Okunma sayısı 39143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Musa AVCI

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Hangi ırk ?Neden?
« Yanıtla #25 : 27 Haziran 2011, 11:00:24 »
Tartışmaya gerek yok ben cözümü buldum 1 seter 1 pointer besliyorum uyumlarıda avlarıda harika
Musa AVCI
1970 kocaeli - kartepe

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #26 : 27 Haziran 2011, 11:14:10 »
bende fanatık bır settercıyım egede poınter fakat dıger butun ıllerde setter dıyorum hele marmarada setterden baska kopek yok gıbı bır sey
bu bır zevk meselesıdır
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa ÖZTÜRK 06

• *
  • çıtak (nicelik biyere kadar sonuna kadar nitelik)
« Yanıtla #27 : 29 Haziran 2011, 08:53:00 »
tavşanda kopoy uçarda pointer diyorum nedenine gelince yanıma onları yakıştırıyorum zevkler ve renkler tartışılırmı
                                                                                                            mustafa öztürk 1982 Ankara kızılcahamam 0RH+

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #28 : 29 Haziran 2011, 09:45:07 »
Köpeğimin Resmi. Av için uzak yerlere gidiyoruz o nedenle yanımızda avımızı görüntüleyecek ekip götürme imkanımız olmuyor. Daha önce de yazmıştım, ben kırma köpeklerle dahi çok güzel avlar yaptım. Pek çoğunuzun Macar Vizsla'nın avını gördüğünü sanmıyorum. Benim tavsiyem burada yorum yapmadan önce Macar Vizsla'nın avını görün.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #29 : 29 Haziran 2011, 10:58:38 »
Pointer,setter,kopay,tarsus çatal burun,drahtar...vs bu ırkı avcı olarak tercih ediyorsunuz.?

Çok güzel bir soru.!
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #30 : 29 Haziran 2011, 11:49:39 »
Hız ise hız,koku ise koku .Herkezin köpeği kendine güzeldir ama elimdeki kanı devam ettirdiğim sürece artık kurzhaardan başka köpekle avlanmam.
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2011, 11:50:49 Gönderen: Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU »
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• *
« Yanıtla #31 : 29 Haziran 2011, 12:37:21 »
Güzel bir soru ama bu çok tartışıldı..Avladığınız meranın bitki örtüsü ve köpekten beklentilerinize göre bu durum değişir..
    Benim aradığım özellikler;
                           Hız,Koku,Dayanııklılık..Avı çabuk bulma..
                           Sakin ve evde boş yere hiç havlamaması..
                           Evimin ve binamızın bekçisi...
                           -5 derecede bile suya girip aport yapması..
                            Fermalarının kesin ve hiç boş çıkmaması
                            Kuş avlarında özellikle avı atlamaması..
                            Her türlü avda av ve aport yapması..       Bu özellikleri taşıyan şuan ki köpeğimden gayet memnunum..Yaşadığı sürecede birlikteyiz inşallah cinsimi hiç önemli değil bence bu özellikleri taşıyan av köpeği olsun yeter.... ;)

Özkan BAKIR
1958 Akhisar _Manisa

Akhisar avcılık,atıcılık,amatör balıkçılık ihtisas spor kulübü genel sekreteri

Çevrimdışı Sinan ACARTÜRK

• *
« Yanıtla #32 : 02 Temmuz 2011, 19:15:43 »
kardeş senin bahsettiğin arazi bence pointere hitap ediyor benim o ırkla aram açık nedeni arazi şartları sen yinede hangini seviyorsan onu besle yarın bir gün pişman olma bi yavru yetiştirmek demek iki yıl emek demek iki yıl geriye gitmek demek saygılar..
Sinan ACARTÜRK
1982 manisa alaşehir tel:05468209329

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #33 : 02 Temmuz 2011, 20:48:27 »
itaatkarlığı, av becerisi ve tipinden dolayı ben kurzhaarcıyım.
yeni yavru yetiştiriyorum. nasipse bundan sonra avlara beraber gideceğiz...
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 02 Temmuz 2011, 21:24:41 »
Bence hepsinin  birbirinden güzel ve üstün olduğu yönler var....

Pointer in hızı ve ferma stili...
Setter in zekası ve mülayimliği...
Kurzaar ve drahtar ın dayanıklılığı,gattarlığı gözü karalığı ve kürklü avlara yatkınlığı....

Bide tersinden bakalım..

Pointer in diğer ırklara nazaran daha az itaatkar oluşu,soğuk iklimlerde üşüme titreme ve çok açılma sorunu...
Setterin temizlik sorunu  ve sıcaktan ve sıcak iklimlerden daha çok etkilenmesi...
Kurzaar ve drahtar ın sert mizaçlı oluşu,sosyel ağırlıklı yetiştirilme gereksinimi..((Kedi boğma,koyun,keçi hatta eşeğe bile saldırma zaafı oluşu))

SEÇ BEĞEN AL...
Bence sana ve bulunduğun bölgenin iklim ve merasına uyan ANNE  ve BABA FAAL AKTİF AVCI olan ırkı tercih etmen en doğrusu olur rasgele....

« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2011, 21:33:50 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #35 : 05 Temmuz 2011, 09:00:35 »

SEÇ BEĞEN AL...
Bence sana ve bulunduğun bölgenin iklim ve merasına uyan ANNE  ve BABA FAAL AKTİF AVCI olan ırkı tercih etmen en doğrusu olur rasgele...
Mücahitin yorumu ve olaya yaklaşımı da ilginç ve farklı...

[/quote]
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #36 : 09 Temmuz 2011, 16:07:03 »
BENCE HER KÖPEĞİN DİĞERİNDEN ÜSTÜN TARAFLARI VAR.POİNTER HIZLI AMA KURZHAAR VE SETERLERDE HIZLI OLABİLİYOR. DRAHTHAAR GÖZÜ KARA AMA SETERLERDE AYNI CESARETİ GÖSTEREBİLİYOR.BEN SON 20 YILDA 3 POİNTER 4 SETER , 1 RUS SPANYELİ, ŞU AN İSE 1 KURZHAAR ,1 DRAHTHAAR VE BİR SETERİM VAR.SETER VE KURZHAARIM DRAHTHARDAN DAHA HIZLI ARIYOR AMA DRAHTARDA İTAAT VE AVCIYLA UYUM KONUSUNDA KUSURSUZ.ÖRDEK AVLARINDA YANIMDA OTURUP VURULAN ÖRDEKLERİ APORT EDİYOR.EVET POİNTERİN YAPTIĞI FERMALAR ADETE ŞOV GİBİ OLUYOR AMA 200 M İLERDE BILDIRCINA FERMA DURUP OKADAR YOL GETİRTECEĞİNE BAZEN ÖNÜMDE ARASA SICAKTA BENİ ORADAN ORAYA YORMASA DEDİĞİM DE OLUYORDU. TABİKİ BUNCA ZAMAN HEP Bİ KOPOY DA ELİMDE BULUNDU. MALUM İNSAN BAZENDE BEEPER YERİNE KÖPEK SESİ DUYMAK İSTİYOR.
SONUÇ OLARAK HERKEZİN KÖPEĞİ KENDİNE GÜZEL.YETERKİ AVI GÜZEL OLSUN.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Atakan AKIN

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
« Yanıtla #37 : 09 Temmuz 2011, 16:19:06 »
Etçi değil ve işin zevkindeysen görsellik estetik ferma diyorsan POİNTER...
Atakan AKIN
1977-MANİSA-ALANYA

Çevrimdışı Ramazan DAL

• *
« Yanıtla #38 : 12 Temmuz 2011, 16:09:55 »
ben önceleri kurtzaar besliyordum  suya girişi aportu  yakın araması falan memnundum ama birgün  bir arkadaşımla avagittim köpeği pointerdi   ozaman fikrim değişti  benim için vazgeçilmez  sandığım  köpek ırkı tercihim değişti  o  pointer    mubalasız   150  mt  ferma  verdi   ve kedileyerek  yaklaştı  osırada  benimkiler  onun önünde arkasında  gezeleyip  dudular ve ben  mestoldum o köpeğin fermasına  kedilemesine   kedileyerek  ava  10 mtre  kalana  kadar  yaklaştı  ve  çakıldı  işte  bu dedim  arkadaşa  o anda  5000tl  teklifettim   vermedi   keklikler havalandı   biri  kanatkırık vuruldu   köpek   20 mt  gitti bastı fermayı   arıyorum  önündeki  çalıyı kuş yok   derken halbuki hertarafı kapalı  kabirgibi birtarafı  az açık taşın içine  sokulmuş  kuş  ve zorla  çıkarttık   diğer kekliklere bakmıya gittik  yine ferma  yine kedileme  inanın ben zevkten öldüm  derken keklikuçtu  arkadaş attı  keklik  uçurumdan aşağı  panazlıyarak  düştü   aşağısı  öyle uçurumli  250  mtre var   aşağıya baktık  bulmak inmek  imkansız  arkadaş  inmekistemedi  ama ben  böyle birköpekvarken    ben  inicem dedim bir yolunu bulup indik  derken köpek  çaktı fermayı    köpeğin öntarafların  ararken arkadaş  kekliği  yakaladı   hayatımın  en estetik fermasını  gördüm  en zevkli  avını yaşadım  hemen   kurtzarın  birini  sattım   ve yetişkin bir pointer  edindim   iyiki  ogün  oava  gitmişim   o arkadaşa  herzaman dua ediyorum   ve  inanın 3  aydansonraki   bütün  avlarım   süper geçti   kurtzarın birisi  duruyor  onuda ördekte  kullanıyorum  ondanda suda çok memnunum  o arkadaşla   gittiğimiz  avlar  artık  çok zevkli geçiyor çünki  mükemmel  iki  köpek  karavanacı  iki avcı  seter hiç beslemedim  avını görmedim  drahtar  biarkadaşımda vardı  güzeldi   ama ben  illaki  selena  pointer diyorum  hırçın  hızlı  estetik  mükemmel  koku   sağlam ferma     nedemek neyapmak istediğimi  gözlerimdenanlıyan  candostu  pointer
Ramazan DAL
1964 antalya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 22 Temmuz 2011, 19:33:45 »
ben önceleri kurtzaar besliyordum  suya girişi aportu  yakın araması falan memnundum ama birgün  bir arkadaşımla avagittim köpeği pointerdi   ozaman fikrim değişti  benim için vazgeçilmez  sandığım  köpek ırkı tercihim değişti  o  pointer    mubalasız   150  mt  ferma  verdi   ve kedileyerek  yaklaştı  osırada  benimkiler  onun önünde arkasında  gezeleyip  dudular ve ben  mestoldum o köpeğin fermasına  kedilemesine   kedileyerek  ava  10 mtre  kalana  kadar  yaklaştı  ve  çakıldı  işte  bu dedim  arkadaşa  o anda  5000tl  teklifettim   vermedi   keklikler havalandı   biri  kanatkırık vuruldu   köpek   20 mt  gitti bastı fermayı   arıyorum  önündeki  çalıyı kuş yok   derken halbuki hertarafı kapalı  kabirgibi birtarafı  az açık taşın içine  sokulmuş  kuş  ve zorla  çıkarttık   diğer kekliklere bakmıya gittik  yine ferma  yine kedileme  inanın ben zevkten öldüm  derken keklikuçtu  arkadaş attı  keklik  uçurumdan aşağı  panazlıyarak  düştü   aşağısı  öyle uçurumli  250  mtre var   aşağıya baktık  bulmak inmek  imkansız  arkadaş  inmekistemedi  ama ben  böyle birköpekvarken    ben  inicem dedim bir yolunu bulup indik  derken köpek  çaktı fermayı    köpeğin öntarafların  ararken arkadaş  kekliği  yakaladı   hayatımın  en estetik fermasını  gördüm  en zevkli  avını yaşadım  hemen   kurtzarın  birini  sattım   ve yetişkin bir pointer  edindim   iyiki  ogün  oava  gitmişim   o arkadaşa  herzaman dua ediyorum   ve  inanın 3  aydansonraki   bütün  avlarım   süper geçti   kurtzarın birisi  duruyor  onuda ördekte  kullanıyorum  ondanda suda çok memnunum  o arkadaşla   gittiğimiz  avlar  artık  çok zevkli geçiyor çünki  mükemmel  iki  köpek  karavanacı  iki avcı  seter hiç beslemedim  avını görmedim  drahtar  biarkadaşımda vardı  güzeldi   ama ben  illaki  selena  pointer diyorum  hırçın  hızlı  estetik  mükemmel  koku   sağlam ferma     nedemek neyapmak istediğimi  gözlerimdenanlıyan  candostu  pointer
ramazan abi geçde olsa dogru yolu bulmuş :))iyi bir pointerin avını gören avcı ömürbillah pointerden vazgeçemez....yüz metre kedileyen pointerin arkasından yürümek nedir neye benzer bilmeyenler görmeyenler o anı yaşamayanlara ne söylense boştur.....
ama dedigimgibi iyi bir pointerdir bunları yaşatan....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Feridun AKGÜN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 22 Temmuz 2011, 21:00:28 »
     100 metreden pointer kedilemez , pointerin 100 metreden kedileme gibi bir stili yoktur, 100 metreden yerden ferma vererek gidiyor ise  bunun sebebide  takıldığı iz kokusuna ferma vermesindendir, (tercih edilmez) pointer 100 metre gibi açık mera olan mesafelerde kokuyu havadan tutatarak tırnağının üstünde dikelerek kafayı havada tutarak gider,   ava yaklaştıkca cidego basar , çok yakınsa leopar gibi gögüs basar , olaki sert durdu ve ayak ararısına yakın ozaman yatarda otururda...

100 metreden ingiliz setter kediler

ramazan abi 150 metre yazmış ben 100 metreye indirdim,50 metrede anlaşalım ozaman....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #41 : 22 Temmuz 2011, 22:12:06 »
EVET BİROL BEY.TAM OLARAK OLMASADA KISMEN KATILIYORUM.BEN DE 30 YAŞINA KADAR POİNTER BAKTIM.ANCAK KİLO 120 YAŞ 35 OLUNCA KURZHAAR VE DRAHTHAARA DÖNMEK ZORUNDA KALDIM.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #42 : 23 Temmuz 2011, 10:32:37 »
   * Kurzhaar 
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #43 : 23 Temmuz 2011, 21:15:11 »
Eğer yavru alıcam hangisini alayım desen cevabım "Kafana göre takıl abicim. Aklınd hangi ırk ağır basıyorsa onu seç" derdim. Ama nedenleri sorulunca cevaplar ve tartışmalar uzar gider.

Irkının iyisini bulan başka ırka bakmaz bile. Güzel kandan olsun, iklimine ve avlandığın av türüne uygun olsun.

Ben drahthaarcıyım.

Kısa kokulu derler. bendeki 2 köpekte uzun kokulu.

Sıcakta kesilir derler, Ağustos, Eylülde Çukurovada kesintisiz bıldırcın avlarız.

Yerden iz takibi yapar, dağda yerde yürüyen 1 av olsa bile bulur ve vurdurturlar.

Yaralı av kaçma şansı % 2-3 lere kadar düşer.

Eğirdir, Çivril, Gökgöl ve Eber gibi yüzeyi buz tutan göllere kundurayla ava gider saatlerce ördek avı yapar, ayakkabımı ıslatmadan dönerim.

Çoban köpekleri gelirse ne yapayım, havaya mı yoksa köpekleremi sıksam diye derdim tasam olmaz.

Başka avcılar köpeğinin çalınmasından korkarken ben işlerim sabaha kadar sürecek olsa evde eşim ve çocuğum eve hırsız girecek derdi taşımadan rahatça uyurlar.

Büyük ve postlu avları ses vererek kovar, komut vermezsen gittiği yere kadar kovalar. Yakalarsa boğuşur yada boğar. Yada boğulur ;D ;D

Avda merada 300-400 metre kare içerisinde Domuz, tilki, keklik, tavşan, porsuk hatta tavuk ve kedi ne varsa avdır.

Ama evin çevresinde tavuklarla iç içe yaşayacak kadarda zekidir.

Eğitime müsaittir. Becerebilsen bakkaldan ekmek bile aldırtırsın.

Ben kaliteyi bulduğum için başka ırka bakmam. Sıcak bölgelere gidersem traş eder, epilasyona sokar yine vazgeçmem.

Ama ben sıcak bölgedeyim sadece bıldırcın avlarım diyorsan şiddetle tavsiye etmem. Çünkü bunlar her türlü avı yapabilen çok amaçlı ırklar. SAdece bıldırcın avlarım dersen yarın öbür tarafta, Neden bu köpeklerin kabiliyetlerini boşa harcadın diye hesabını veremezsin ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 23 Temmuz 2011, 21:39:17 »
Eğer yavru alıcam hangisini alayım desen cevabım "Kafana göre takıl abicim. Aklınd hangi ırk ağır basıyorsa onu seç" derdim. Ama nedenleri sorulunca cevaplar ve tartışmalar uzar gider.

Irkının iyisini bulan başka ırka bakmaz bile. Güzel kandan olsun, iklimine ve avlandığın av türüne uygun olsun.

Ben drahthaarcıyım.

Kısa kokulu derler. bendeki 2 köpekte uzun kokulu.

Sıcakta kesilir derler, Ağustos, Eylülde Çukurovada kesintisiz bıldırcın avlarız.

Yerden iz takibi yapar, dağda yerde yürüyen 1 av olsa bile bulur ve vurdurturlar.

Yaralı av kaçma şansı % 2-3 lere kadar düşer.

Eğirdir, Çivril, Gökgöl ve Eber gibi yüzeyi buz tutan göllere kundurayla ava gider saatlerce ördek avı yapar, ayakkabımı ıslatmadan dönerim.

Çoban köpekleri gelirse ne yapayım, havaya mı yoksa köpekleremi sıksam diye derdim tasam olmaz.

Başka avcılar köpeğinin çalınmasından korkarken ben işlerim sabaha kadar sürecek olsa evde eşim ve çocuğum eve hırsız girecek derdi taşımadan rahatça uyurlar.

Büyük ve postlu avları ses vererek kovar, komut vermezsen gittiği yere kadar kovalar. Yakalarsa boğuşur yada boğar. Yada boğulur ;D ;D

Avda merada 300-400 metre kare içerisinde Domuz, tilki, keklik, tavşan, porsuk hatta tavuk ve kedi ne varsa avdır.

Ama evin çevresinde tavuklarla iç içe yaşayacak kadarda zekidir.

Eğitime müsaittir. Becerebilsen bakkaldan ekmek bile aldırtırsın.

Ben kaliteyi bulduğum için başka ırka bakmam. Sıcak bölgelere gidersem traş eder, epilasyona sokar yine vazgeçmem.

Ama ben sıcak bölgedeyim sadece bıldırcın avlarım diyorsan şiddetle tavsiye etmem. Çünkü bunlar her türlü avı yapabilen çok amaçlı ırklar. SAdece bıldırcın avlarım dersen yarın öbür tarafta, Neden bu köpeklerin kabiliyetlerini boşa harcadın diye hesabını veremezsin ;D ;D

rıdvan beyin yorumunu okurken keyf oldum tebessümden ağzım kulaklarıma vardı :)

zira ben bilirim drahthaarın iyi kötü ne olduğunu :)

yazdıklarına harfiyen katılıyorum rıdvan bey :)

iyi bi kan drahthaar avcıyı vezir eder siz hiç beş aylık enceğin az yaralı bi avı(vuramadım diye umursamamışdım  olacak ya iki saçma değmiş davşana) yaklaşık 350-400 metre gidip basıpda aportlamaya çalışmasını kii av iri olmasaydı eminimki ayağıma dek getirecekdi. vede bu olaydan bigün sonra resmen fermaya durmasını vede bu yaşananlardan bi ay gibi bi zaman sonra yatakda diri diri davşanı basmasını ben yaşadım.

hatta hatta yatakda basılan avın videosunu hemen çekdim kendimce  :) vede ilk başda dediğim gibi beş aylık eniğin az yaralı davşanı basdığına vede ertesi günü ferma verdiğine inanmayan aynı cemiyet insanımızın bizi rezil etmek çabasıyla aynı cemiyette ettiği lafın üzerinden 24 saat geçmeden yaşadım bu olayı.

kii çok şükür lafın bittiği yerde videoda doya doya koyduk lafımızı :)

millet olta fermasına mest olurken canlı yabani ava yapılanların (fermadır aportdur izsürümüdür) hazzı dahada büyük oluyor :)

estetikmi  :) yeri geldimi sözde bu kısa kokulular öle estetik atletik medyatik oluyorlarki şaşmak gerek :)

kan yanı sıra iyi bi eğitimle bu köpeklerin yapamıyacağı çok az şey var oda konuşmak olabilir gerçi bunuda telapatiyle aşıyo bu kurnazlar :)

haaa avmı zaten onun işi bu :) :) :)

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

Çevrimdışı Ramazan DAL

• *
« Yanıtla #45 : 28 Temmuz 2011, 12:35:00 »
M Birol Demirtaşbey    mubalağa  yapmadım  30  yllık  avcıyım   ama  bukadar uzunkokulu  köpek   hayatımda  görmedim   düzarazide olsa   neyse   dağınbaşında  kırık çalıda  bukadar  uzunmesafe    onuniçin  kuzhar ırkından pointere geçiş yaptım  ve  bu köpeğe  10000tl  teklif geldi  arkadaş  satmadı   ve yavru  almakiçin  sırada  çok kişi bekliyor  bizim buraların  en namlı köpeği odur adı liz  ama kerata  kızana gelmedi   avın içindede kızana gelse çekcez ama  tık yok  arkadaşımın köpeğiiçin  niye mubalağa  yapayımki  o benim aynızamanda  av rakibim
Ramazan DAL
1964 antalya

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #46 : 28 Temmuz 2011, 13:20:35 »
bencede bu vıdeodakı kopekler kusun ayak ızını duyan kopekler kus yurumus cunkı
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #47 : 28 Temmuz 2011, 13:25:30 »
ava yeni heves edenler ve yeni yetmeler  için seter ideal seçim,avcının avı ögrendigi köpekle av yapmanın inceliklerini ögrendigi ve performansının zirve yaptıgı dönemler mümkünse iyi bir pointer,artık agızda diş dizlerde derman kafada siyah saç kalmayınca pointer harici hangi ırk olursa olsun farketmez.......
bırol bunu anlamadım setter acemı ısımı yanı sence
bende hıc dıyıl bız marmara olarak hepınız setter beslıyoruz neden acaba setterde aradıgımız her seyı buluyoruz zevk meselesı
konuya cevap verıyım bence avlandıgın  bolgeye ve avına gore kopek secımı yap derım culuk avı yapıyorsan agırlıkda setter al derım yok keklık agırlıkda ıse poıner al derım her avı dıyorsan karar senın saygıalr
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 28 Temmuz 2011, 14:16:37 »
bırol bunu anlamadım setter acemı ısımı yanı sence
bende hıc dıyıl bız marmara olarak hepınız setter beslıyoruz neden acaba setterde aradıgımız her seyı buluyoruz zevk meselesı
konuya cevap verıyım bence avlandıgın  bolgeye ve avına gore kopek secımı yap derım culuk avı yapıyorsan agırlıkda setter al derım yok keklık agırlıkda ıse poıner al derım her avı dıyorsan karar senın saygıalr
seter uysal egitimi kolay uyumlu köpek oldugu için acemilere gençlere önerdim,ha birde uygun pozisyonda çulluga tüfek atmak isteyenler yani çok çokluk vurmak isteyenler içinde seter ilk tercihtir....
marmara bölgesinde keklik olsaydı mevcut seterlerin beşte biri olurmuydu, sanmıyorum...
şahsen ihtiyarlayana kadar :)) pointerden vazgeçmem....belki ihtiyarlayıncada 8-9 yaşlarındaki ihtiyar pointerimle ava devam ederim :))

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #49 : 28 Temmuz 2011, 17:28:52 »
 Kurzhaarrrr,
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir