Eğer yavru alıcam hangisini alayım desen cevabım "Kafana göre takıl abicim. Aklınd hangi ırk ağır basıyorsa onu seç" derdim. Ama nedenleri sorulunca cevaplar ve tartışmalar uzar gider.
Irkının iyisini bulan başka ırka bakmaz bile. Güzel kandan olsun, iklimine ve avlandığın av türüne uygun olsun.
Ben drahthaarcıyım.
Kısa kokulu derler. bendeki 2 köpekte uzun kokulu.
Sıcakta kesilir derler, Ağustos, Eylülde Çukurovada kesintisiz bıldırcın avlarız.
Yerden iz takibi yapar, dağda yerde yürüyen 1 av olsa bile bulur ve vurdurturlar.
Yaralı av kaçma şansı % 2-3 lere kadar düşer.
Eğirdir, Çivril, Gökgöl ve Eber gibi yüzeyi buz tutan göllere kundurayla ava gider saatlerce ördek avı yapar, ayakkabımı ıslatmadan dönerim.
Çoban köpekleri gelirse ne yapayım, havaya mı yoksa köpekleremi sıksam diye derdim tasam olmaz.
Başka avcılar köpeğinin çalınmasından korkarken ben işlerim sabaha kadar sürecek olsa evde eşim ve çocuğum eve hırsız girecek derdi taşımadan rahatça uyurlar.
Büyük ve postlu avları ses vererek kovar, komut vermezsen gittiği yere kadar kovalar. Yakalarsa boğuşur yada boğar. Yada boğulur
Avda merada 300-400 metre kare içerisinde Domuz, tilki, keklik, tavşan, porsuk hatta tavuk ve kedi ne varsa avdır.
Ama evin çevresinde tavuklarla iç içe yaşayacak kadarda zekidir.
Eğitime müsaittir. Becerebilsen bakkaldan ekmek bile aldırtırsın.
Ben kaliteyi bulduğum için başka ırka bakmam. Sıcak bölgelere gidersem traş eder, epilasyona sokar yine vazgeçmem.
Ama ben sıcak bölgedeyim sadece bıldırcın avlarım diyorsan şiddetle tavsiye etmem. Çünkü bunlar her türlü avı yapabilen çok amaçlı ırklar. SAdece bıldırcın avlarım dersen yarın öbür tarafta, Neden bu köpeklerin kabiliyetlerini boşa harcadın diye hesabını veremezsin