Gönderen Konu: Hangi ırk ?Neden?  (Okunma sayısı 39155 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
Hangi ırk ?Neden?
« : 01 Haziran 2011, 15:20:37 »
Avcı arkadaşlar genelde belli ırkın hastası olurlar ve o ırk üzerinde görüş ,yavru ve köpek alışverişinde bulunurlar ve sevdikleri,benimsedikleri ırk hakkında konuşur ve tartışırlar.Ben olaya başka bir bakış açısı getireceğim ve herkes içini döksün ve yazsın...Pointer,setter,kopay,tarsus çatal burun,drahtar...vs bu ırkı avcı olarak tercih ediyorsunuz veya yıllardır bu ırk üzerinde mükemmeli arıyorsunuz...Buyrun,herkes ırkına özel açıklamalarını yapsın,şu veya bu nedenden ben bu ırkı tercih ediyorum diye...[/i][/b] ;)
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2011, 15:22:56 Gönderen: Hakan AKKUŞ »
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
Ynt: Hangi ırk ?Neden?
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2011, 15:33:00 »
Mustafa bey herkes yorumunu yapsın olmassa kötüye gittiği anda kilitleyelim derim ne dersiniz?öğrenelim ırklarını avantajı ve dezavantajı ile savunsun herkes .Yeni köpek alacaklara da bilgi olur,yorumlardan kendilerine uyan ırkı seçerler diye düşündüm.
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2011, 15:53:46 »
Güzel bir konu. Ben avcı olarak köpeksiz bir avcılıktan hiç zevk almıyorum. Avda mutlaka bir köpeğim olmalı. Köpek tercihime gelince, ben uçar avcısıyım o nedenle kopayları çok takdir etmeme rağmen tercih etimiyorum. Senelerce yerli köpeklerle avlandım, bu köpeklerin içinde mükemmel av yapanları oldu. Bunu da şuna bağlıyorum. Eskiden köpek çiftleştirirken dişi köpek sahibi en iyi av yapan köpekleri tercih ederdi. Bu da o bölgede en iyi av yapan köpeklerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Şimdiki tercihime gelince; Macar Vizsla besliyorum. Benim istediğim tüm özelliklere sahip. Yakın geziyor, koşup kendini boşa yormuyor avın ilerleyen saatlerinde de mükemmel koku alabiliyor. Ferması mükemmel, aportu mükemmel (kuşu canlı canlı getiriyor), suya girmeyi seviyor. İnsan canlısı bir köpek, fazla bir yükü yok. Çok akıllı, laf dinliyor. Sanırım ben ölene kadar bu köpek ırkından başka ırk köpekle avlanmam. Saygılar.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2011, 15:55:55 »
her avcı yapacağı ava  ve avlanacağı arazi şartları durumuna köpek besler....olay budur neden seter neden pointer dersen o zevklere ve renklere kalmış biz istanbul avcısı genelde setter besleriz çünkü tek yaptığımız av çulluk..... bıldırcın ve üveyik te yaparız açılışta sonra  ördek avları için zaten köpeğe gerek yok kısacası ne avı yapacaksan arzi şartları neyse ona göre köpek besliyeceksin
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ufuk EVCİ

• Müdavim Üyemiz
  • ufuk09
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2011, 16:07:14 »
tüm samimiyetimle söylüyorum ki, tüm yazacaklarımı Ender abi çok güzel açıklamış.

bence de yapılacak ava, araziye ve iklime göre köpek beslenmelidir.bizim buraların arazileri çok sık çalılık olmakla beraber bir o kadar da kayalık.ve genelde bizler keklik avcısı olduğumuzdan çalıdan , kayadan yılmayan köpeklerle avlanmak tercih sebebidir.iklim olarakda diğer yerlere göre daha sıcak bi iklime sahibiz bu da önemli bi etken.geçen sezon kasım ayında dişi bi drahtaar aldım ve avından çok memnun kaldım.çalıya , kayaya kafadan girmesi, kanadı kırık keklik bulması ve tam bir davşan psikopatı olması beni fazlasıyla keyiflendirdi.bakalım sezonda ilerleyen günler ne getirecek.

« Son Düzenleme: 01 Haziran 2011, 16:49:14 Gönderen: Ufuk EVCİ »
Ufuk EVCİ   
1977 ÇİNE / AYDIN

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2011, 16:07:14 »
Eski ve yeni avcılar herkes fikrini,köpeğini paylaşssın hatta köpek ve ırk seçiminin neden olduğu bir hikayesi veya olayı varsa onu da burada paylaşabilir ...
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Murat ÖNDER

• *
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2011, 16:10:17 »
pointer keklik bıldırcın  seter çulluk kurzaar tafşan drahtara gelince zaten sıkıntı yok tüm avlarda kullanılır bunları derkende  kim ne derse desin avlanacağınız alana göre köpek besleyin
Murat ÖNDER
1984 uşak

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2011, 18:12:14 »
Benim için pointer neden dersen bulunduğum yer ve av saham otluk ve düz sayılır tepeler hariç genelde bıldırcın ve keklik avcısıyım duruma göre ördek, bıldırcında pek sorun olmuya fakat keklikde uzun mesafeden koku alan bir köpek şart bende pointer besliyorum 2 yaşında kokusu iyi geçen sezon memnundum bu sezona bekleyip görücez , bazende kendim hırslıyım avda köpeğimde hırs küpü olsun DD beslesemmi demiyo değilim herkese saygılar selamlar tabi benim nacizane görüşüm...
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2011, 19:53:07 »
Ben Pointer besliyorum sebebine gelince çalıymış kayalıkmış suya girermi girmezmi yok açılırmış yok aport problemi inanın bunların hiçbiri beni ilgilendirmiyor böyle bir problemim yok. Hiç te bu tartışmalara girmem niye pointer konusuna gelince pointerin arama stili, tarzı  koşarak abs ye basıp verdiği fermalar benim için herşeye değer. Mesele keyf almak hangi ırk size keyf veriyorsa onu besleyin derim. Herkese kazasız belasız nice avlar dilerim.

« Son Düzenleme: 03 Haziran 2011, 14:20:40 Gönderen: Orhan AKSOY »
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2011, 23:10:19 »
Arkadaşlar; herkez eline geçmiş olan yada çevresindeki köpekleri görüp şu cins bu cins diye konuşuyor.Ama unutmamak lazımki a kişisi dahi diye o sülaleden herkez dahi olacak diye bir kaide yok.Sizin beslemiş olduğunuz a cinsi köpek mükemmeldir yada vasattır.Bu o cins köpeklerin hep mükemmel veya vasat olduğunu göstermez.Bizim eğitimimiz ve bizim köpeği alırkenki şansımızda bunda rolü var.Her cins köpek güzeldir.Önemli olan seçtiğimiz köpeğin bize uyumlu olması ve iyi eğitilip köpeğimizi iyi tanımaktır.Selamlar
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2011, 09:03:02 »
benim ilk köpeğim pointerdi 18 ay besledim en sonunda enişteme verdim kokusu gezmesi çok iyyidi ama arazide çok açılıyordu ve bu av arkadaşlarımı rahatsız ediyordu çünkü onlar yavaş gezen köpeklerle avlanıyordu ve en sonunda ben ekibe uydum şimdi seter besliyorum ve çok da memnunnum tavşn keklik ve bıldırcın avı yapıyorum ve çok fermasında tüfek ettım ben memnunum herkes keyif aldığı köpeği besler bence en iyi köpek av yapan köpektir kanaatimce ve herkesin köpeği kendine mercedes diyorum saygılar :)
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2011, 10:37:51 »
genc adamım yanımda yakısıklıı lazım :D :D poınterıı tek gecerimm
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #12 : 02 Haziran 2011, 11:03:34 »
drahthaar besledim önceden iyi eğitim verilmezse çok zor köpek ,iyi eğitim verilirse iyi olur ,ama şimdi iyi kan epaguneol breton besliyorum sebebine gelince:drahthaar göre daha hızlı ve koku daha mükemmel ve daha itatkar ve en önemlisi çok ekonomik olması yani az yemesi ,ve yer sorunu daha kolay ,zaten çulluk ve keklikde üstüne ırk yok iddia ediyorum breton besleyen başka ırk beslemez..
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2011, 11:29:16 »
Arkadaşlar çok güzel bir paylaşım ve ortaklık oluyor,eger mümkündse,elinizdeki bu güzel köpeklerin resmini de paylaşma imkanınız varsa ,paylaşın burada, bir taraftan da bu güzellikleri görme imkanını da bize sağlamış olursunuz,çünkü hepiniz için onların çok değerli dost oldugunu biliyoruz ve bu değerli dost ve yoldaşınızı bizde görmek istiyoruz.Teşekkürler...
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #14 : 05 Haziran 2011, 18:40:02 »
Orhan ve ufuk beye fotograflarini da paylastiklari icin ayrica tesekkur ederim..
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2011, 18:41:45 Gönderen: Hakan AKKUŞ »
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet KUYUCU

• *
  • denizkızı pet shop
« Yanıtla #15 : 15 Haziran 2011, 15:22:13 »
genc ve hızlıyım  ee kim yetişecek ?:)) POİNTER..ilerleyen zamanlarda belki diğer ırklar düşünürüm ama o fermalardaki keyfi bacaklarım saglam oldugu sürece görmeye niyetim var..elbette araziye göre secim cok önemli..ama 1. kaide bence o sectiğin ırka asık olacaksın vesselam ..selamlar
Mehmet KUYUCU-denizkızı pet shop 1980  UŞAK

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 15 Haziran 2011, 15:28:38 »
Pointer.. Pointerin olunca nedene gerek yoktur )))))))))))
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #17 : 15 Haziran 2011, 17:00:36 »
ben hepsini seviyorum hepsi güzel  mükemmel hiç birini ayırt etmiyorum köpekle av yapma mazim öyle uzun bir süreç değil yakın zamandır köpekle av yapmaya başladım köpeklerde arkadaşlarımın idi şu an elimde setter var avını bu sene göreceğim bakalım ne yapacak tamamen zevk meselesi diyorum iklim ve arazi şartları önemlidir kabul ediyorum ama bugün doğunun sert arazisi gibi bir yerde setter gitmez diyen arkadaşların yorumu üzerinde durup araştırdığımda setterle olan avların en azından videolarını izlediğimde ki buna avrupa avları da dahil gayet iyi av yaptığını gördüm  bana kalırsa bu iş tamamen zevk meselesi elimde imkan olsa hepsinden birer tane beslerim ama ekonomi işte nasip şuan setterle av yapmak var inşallah
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Erkan ÖZTÜRK

• *
  • CENNET PET SHOP... HER ÇEŞİT MAMA BULUNUR.
« Yanıtla #18 : 15 Haziran 2011, 21:22:14 »
Her Irk Köpekle avlandım.Ama Pointer gibisi yok ..
Erkan ÖZTÜRK
1967 MANİSA

image hosting sites

Çevrimdışı Muharrem AYHAN

• *
  • HER CANLI BİRGÜN ÖLÜMÜ TADACAKTIR....
    • muharem ayhan
« Yanıtla #19 : 15 Haziran 2011, 22:12:14 »
SETTER AĞABEYCİM TADINI ALAN BIRAKAMAZ........
Muharrem AYHAN
1984-Çanakkale çan 05448176927
523447_279373882182995_1525570663_n

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 15 Haziran 2011, 23:17:45 »
ava yeni heves edenler ve yeni yetmeler  için seter ideal seçim,avcının avı ögrendigi köpekle av yapmanın inceliklerini ögrendigi ve performansının zirve yaptıgı dönemler mümkünse iyi bir pointer,artık agızda diş dizlerde derman kafada siyah saç kalmayınca pointer harici hangi ırk olursa olsun farketmez.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Şener ÇİMEN

• *
« Yanıtla #21 : 15 Haziran 2011, 23:33:41 »
Evet sakaL yok çare yok  YoLun en sonu ... Arif olan anlar.

Şener ÇİMEN [1963 ÇORLU]

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 15 Haziran 2011, 23:45:38 »
EN İYİ KÖPEK...! KOKUSU İYİ OLAN KÖPEKTİR.Gerisi zevke kalandır.ben Kurzhaarcıyım tipi çok hoş,itaatkar,aynı zamanda bekçi,su problem değil,Seterin tüyünden,Puanterin tipinden hoşlanmıyorum.Avcılıklarına asla söz edemem.Ama şöyle olsa hiç vazgeçemem,Kurzhaarın tipi,seterin çulluk yeteneği,puanterin ferma asalati,+iyi koku öffffffffffff öfffff işte mükemmel köpek ona denir.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Sorgun BAYRAKTAROĞLU

• *
« Yanıtla #23 : 16 Haziran 2011, 01:21:03 »
şahsi fikrim  ben  alman ırkı  olan  weinmaraner  diyorum  ülkemizde  pek tanınmasada  baktığım tüm av köpekleri ırkları    (english pointer, kurtzhaar, drahthaar,, epenuel breton,  english seteri, gordon seter ,irlanda seteri,, macar vizla )  içinde   en çok memenun kaldığım ırk  benim  için weinmaraner  neden:  muhteşem  kokusu , araması, ferması,asaleti  SAHİBİYLE MERADA UYUMU ,aportuyla,  çok yönlü av köpeği olmasıyla  benİm için  en idali şuanda  weinmaraner, fakat   dezavantajı olarakta tek  avlanmaya  yatkın olan  bi ırk olması, başka ırk av köpekleriyle  avlanmya pek uyumlu olmaması geliyo, sıralamda ikincis sırda olanım  ise drahthaar derim  tabi ki de..   ama  önemli olan  kişinin  kendisine, yaşınna ,gezmesine  zevkine  göre en çok memnun olduğu ırk hangisiyle  o  onun için en değerli olandır ...
Sorgun BAYRAKTAROGLU 1984/ İSTANBUL

Çevrimdışı Serkan SERT

• *
« Yanıtla #24 : 18 Haziran 2011, 12:41:17 »
köpek av yaparsa aksama kadar arkasında gezersin ama önünde gezen bir seterin varsa zevkin doğruğuna çıkar taparsın allah herkesin gönlüne göre versin
Serkan SERT
1980-Bursa umurbey