Gönderen Konu: göz de fıtık  (Okunma sayısı 4424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÇIKRIKÇI

• *
göz de fıtık
« : 26 Mayıs 2011, 21:09:42 »
9 aylık pointerim var yaklasık 5 veya 6 aylık ken gözünde bir et büyümesi gibi bişey cıktı hafif pembemsi bir büyüdü lakin artık büyümüyor gibi.. bir kaç veterinere sordum 3. göz kapagında fıtık veya fazla büyüme dediler alınabiliyomuş alınca tekrar cıkarmı veya alınmasın ve alınmamasındaki sakıncalar nelerdir ??* yardımcı olursanız sevinirim.. resimde tam belii olmuyor ama ..
Mustafa ÇIKRIKÇI
1977 kastamonu

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
Ynt: göz de fıtık
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2011, 17:33:56 »
şekillenen olgu 3. göz kapağının iç yüzünde  bulunan harder bezinin büyüyerek dışarı çıkmasıdır medikal tedavilerde sonuç alınamayabilir bu nedenle tedavi için   en radikal yöntem operasyondur operasyonun  herhangi bir riski yok fakat operasyon sonrası  gözün enfeksiyonlara karşı korunmasına dikkat edilmelidir
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Ramazan DAL

• *
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2011, 22:40:51 »
benim yavrudada oluştu veterinere götürdüm adam bana melhem verdi uyguladım hiç faydası olmadı  antalyada köpek hastenesine götürdüm 3 perdede yırtıkvar dediler amaliyatla aldılar  iyileşti aldırmazsan göz sulanıyor o sulanan sıvı elinedokunur gözüne temasederse çok zararlımolduğunu söylediler öteki sağlam gözününde sıvı bulaşması sonucu hastalanabileceğini söylediler  yani 400tl iş halloldu
Ramazan DAL
1964 antalya

Çevrimdışı Mustafa ÇIKRIKÇI

• *
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2011, 15:26:32 »
tşk ederim ....
Mustafa ÇIKRIKÇI
1977 kastamonu

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2011, 17:43:08 »
daha önceden beslediğm bi pointerimde olmuştu. veterinere aldırmıştım. çok kısa bi işlem. ama diğer gözündede çıkmıştı. onuda aldırdım tekrar çıkmamıştı. veteriner ırsi olduğunu söylemişti. araştırdım hakikatende baba tarafındaki çoğu köpekte olmuş. ama çok basit bi işlem fazla büyümeden aldırın derim. saygılar.
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2012, 23:22:44 »
bu hastalık genel de göz kapakları dusuk köpeklerde olur boxer gıbı. tek caresı ameliyet malesef. gecmiş olsun.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Emre AK

• *
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2012, 14:21:47 »
şekillenen olgu 3. göz kapağının iç yüzünde  bulunan harder bezinin büyüyerek dışarı çıkmasıdır medikal tedavilerde sonuç alınamayabilir bu nedenle tedavi için   en radikal yöntem operasyondur operasyonun  herhangi bir riski yok fakat operasyon sonrası  gözün enfeksiyonlara karşı korunmasına dikkat edilmelidir
sayın hocam,
aynı sorun benim köpeğimde de var yaşadığımız çevrede (Muş) bu operasyonu yapacak donanıma sahip veteriner kliniği yoktu,rica minnet ve bütün sorumluluğu üstlenerek bi veteriner arkadaşa yaptırdık,fıtığı almak yerine  göz kapağının altını kesip fıtığı alta çekti,şu anda köpeğin 2. göz kapağı üste çıkıp gözü kapatmış durumda zamanla düzelir diyor:(
sizce durum nedir, operasyon doğru mu yapılmış?
  • Setter (body,sunny,oskar)
  • franchi vs 610
  • huğlu 901 g
  • genç huğlu çifte

Emre AK
1983-Muş

DOĞA İLE İLGİLİ HERŞEY...