Gönderen Konu: Tüfek tamiri  (Okunma sayısı 6704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Tüfek tamiri
« : 24 Mayıs 2011, 21:17:21 »
Bir tüfekte yapılan tadilat işlemi 7.5 ayı geçtiği halde halen daha bitmemiş olabilir mi?
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,120627.0.htmlŞurada daha ayrıntılı yazdım.Ustanın kendisi de dahil görüş bildireceklere şimdiden teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2011, 21:40:03 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
Ynt: Tüfek tamiri
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2011, 23:11:19 »
O kadar methiye yazmışınızki bu methiyeler karşısında ustanın ortaya şaheser çıkarması lazım. Tabi şaheserde üç beş ayda çıkmaz Kamil Bey.

Neyse. hoşgörünüze sığınarak yukarda yazdıklarıma alınmayın.

Bir tüfeği bırakın 7,5 ayda, en fazla bir haftada tamir, bakım v.s ne olursa olsun işlemini bitirmeyen usta benim nazarımda beş kuruş etmez. Sürenin uzamasında size özel bir husus ve ya verilmiş bir tarih yoksa tabi.

Site görevlisi arkadaşların bildirmesine rağmen ustadan hala ses çıkmamasıda garip. Bu konuyla ilgili yazdıklarınıza, ustadanda ses çıkmayışına bakarak kafamda, usta tüfegi hiç etti göndermeye utanıyor diye bir fikir oluşuyor. Başkada bişey diyemiyorum.  Çünkü bir malzeme kendisinde olmasa bile bir parça veya her ne gerekse bukadar sürede amerikadan, çinden yani dünyanın öbür ucundan gelir, takılır, yapılır ilgilisine verilirdi. 

Umarım şakayla karışık ilk yazdığım husus doğrudur da tüfeğiniz istediğiniz gibi şaheser olarak elinize geçer.

Kadir ALP
1970-Adana

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2011, 23:55:04 »
Valla Kadir bey bir açıdan öyle düşünmekte haklısınız.Methiyelerimin ben gene arkasındayım,o konu ayrı.kendi sitesini ve forumdaki referansları inceleyin siz de hak vereceksiniz.Beni yıldıran ne olursa olsun bu kadar uzun sürenin geçmesi oldu sebep şu veya bu.Yüzde yüz kendisyle ilgili olmayabileceğini de düşünüyorum ama belli bir yüzdesi illa var,ne olursa olsun profesyonellikle bağdaşmayacak bir durum benim en temel eleştirim bu.Her aradığınızda da ulaşamıyorsunuz kendisine ki bir bilgi alasınız bu rötar hakkında.Ama kendisi tadilat aşamalarını gerek msn yle gerek fotoğraflayarak mail yolulyla paylaşır falan.
Benim bu kadar uzayan bir işin nedenini merak etmem kadar doğal birşey olamaz.Zaten anladığım genelde dediğiniz bir hafta gibi sürelerde tamamlanmış tamir bakım gibi işlemler diğer  yazılanlara göre usta tarafından.
7,5 ay yav sabırtaşı olsa çatlar insan daha da ne zaman biteceği belli değil üstelik.Hayırlısı olsun bakalım.

-Şaka yollu tüfeği hiç etti de göndermeye utanıyor yorumunuz olasılık dışı, bir şekilde elime geçtiğinde gene standartını gösteren bir iş göreceğime eminim.O konuda itimadım kendisine tam.
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2011, 00:24:25 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2011, 22:27:08 »
Bir güncelleme yapayım.Kendisi bugün beni saat 18.00 civarı cepten aramış ama telefon şarjı bitik olduğundan konuşamadık eve gelince uyuduğumdan saat 22.00 civarı geri aradım gene açan olmadı.Tipik tablo bu zaten kendisi ne zaman uygun olursa arar veya telefona cevap verir bu da 1 hafta 10 gün gibi zaman aralıklarıyla gerçekleşir genelde.Beni en rahatsız eden durum bu aslında.Haklı bir rötar olsa bile bunun bana net izahı lazım belki kendince daha ehemniyet verdiği kişilere veya acil olduğunu düşündüğünü işlere öncelik veriyor beni de nasılsa bekleyebilir av kapalı vs gibi nedenlerle öteliyor olabilir ama bunun bana söylenmesi gerektiğini düşünüyorum(böylemi değil mi bilmiyorum mesela sadece tahmin)veya gene malzeme makina sorunu varsa(var ama hala devam ediyor mu sorun bunu öğrenmek istiyorum) o da söylenmeli.Zaten bunun için arıyorum kendisini ama halen iletişim kuramadık.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2011, 04:18:34 »
Kendisiyle az öncesine kadar msn de konuştuk.Haliyle uzun sürdü.Tamamen kafalarda oluşan izlenimlerden daha değişik bir durum var.Benim bu iş niye böyle uzadı diye hezeyanlanmam ama uzamanın gerçektende uzaması gerektiği için olduğunu görmemle neticeleniyor.Tuhaf bişey ama biraz detaylı bişeyler istediğim için o tür işlerin hop diye olamadığı artı bazı aksiliklerin de eklenince böyle durumların abartılı da olsa olabileceğine ikna olmamla sonuçlandı.
Neyse sağlık olsun geç olsun güç olmasın diyelim.
Şu anda bir sorun yok,Ramazan ustayla en azından.Heralde bir 20 güne kadar da işlemler bitmiş olacak
Herkese iyi akşamlar.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2011, 22:00:06 »
Tüfeğim nihayet geldi.Genel olarak yapılan işten memnunum.Sadece bir nokta var yeni kundağın pitch açısı biraz farklı oldu,kullanımda sorun yok rahat ama görünüme gözüm bir türlü alışamıyor.Sabredemezsem ve gözüm keserse kendim halledicem yok ya sabır dersem ustayla bi görüşüp tekrar geri göndericez bakalım.Benim kaderim bu heralde bitürlü yüzde yüz tam istediğim gibi olmuyor işler tek seferde.
Üşenmezsem resimleri atarım(muhtemelen pitch açısı düzeltildikten sonra) ustanın işini gösterme adına.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2012, 21:05:35 »
Evet konuya kaldığımız yerden en nihayet devam edebileceğim gelişmeler oldu ve pitch açısı düzelme gayesiyle aşağı yukarı son mesaj tarihinden beri Ramazan ustada -mutad olduğu üzere-(Ramazan bey gerçekten işlerin aşırı derecede yoğun olduğunu söylüyor)olgunlaşma diyeyim artık sürecini geçiren kundağımız gene de herhangi bir işlem yapacak zamanı olmadığını beyan eden ustamız tarafından işlemin yapılabilmesi için yakın konumdaki Abdullah Kara ustaya nakledildi ki bu nakil işlemi bile 1 ay cıvarında olabildi.Herneyse Abdullah usta 1 günde işemi gerçekleştirip kundağı bana gönderdi ve gerçekten adına yakışır şekilde gayet güzel şekilde yapmış fakat araya koyduğu parça gözüme yeterli kalınlıkta gelmedi daha enli bir parça olmadığını da söylediğinden ben de hali hazırda süperpoze tüfeğime kundak yapılmakta olan Av-Spor adıyla faaliyetlerini sürdüren Ahmet Balcı ve Oğlu Bülent Balcı ustalara durumu anlattım
ellerinde teflon parça olduğunu ve istenen kalınlıkta ek yapılabileceğini söylediler.Ayrıca 3.5 mm traşlandığı halde hala yeterli bulmadığım pitch açısını 1.5 mm daha azaltılması ve eloksal sırasında delinen kasanın kendimce yaptığım onarımını daha profesyonelce yapılmasını talep ettim onu da kabul ettiler ve 1 hafta içerisinde bu işlemler bitip tüfek geldi.Paketi açmamla birlikte şoka uğradım dersem abartmış olmam,şimdiye kadar böyle güzel bir sürprizle bu tüfek işlerine başlayalı beri karşılaşmadım ne sıfır alımlarda ne de tamirat tadilat işlerinde.Pırıl pırıl bir şeyler kutunun içinden bana göz kırpıyordu,elime aldım her tarafını dikkatlice büyük bir hayranlık duyarak inceledim,hata bulmayı bırak bu zamana kadar gördüğüm en üst düzey işçilik ve kaliteyi izliyordum.Tüm talep ettiğim konular en profesyonel bir şekilde yapılmakla kalmamış kundağa atılan cila da (gomalak)hayallerimin ötesinde seyrine doyum olmaz bir görünüm oluşturacak şekilde son derece üst düzey bir işçilik ve malzeme kalitesi sergiliyordu,şu kadarını söyliyeyim ne yerli ne yabancı ben bu kadar güzel cila şimdiye kadar görmedim ve hemen arayıp teşekkürlerimi sunduktan sonra süperpoze kundağına da aynı cilayı tatbik etmelerini istedim(daha önce şaftöl istemiştim).Bütün bu işlemleri oğlu Bülent bey yaptı.

Şimdi bu firmayı elbette kelimelrin yetersiz kalacağı derecede övüyorum ve tavsiye ediyorum ancak ben yeni tanıştığım halde(internetten sitelerinden www.av-spor.com haberdar olup irtibata geçtim) bu firma uzun yıllardır faaliyette olan ama anladığım kadarıyla  belirli ve nispeten sınırlı sayıda bir çevrenin bildiği ve son derece üst düzey işler yaptırdığı bir firma dolayısıyla fiyatlar piyasa ortalamasının çok çok üstünde ama şu kadarını söyliyeyim bunu sonuna kadar hakediyorlar ve hiç bir şekilde aklınıza gelmiyor yine de bu konu aklınızda bulunsun,sürpriz olmasın.

Şimdi gelelim resimlere,flaşlı çekim nedeniyle muhteşem görüntünün yarısını dahi temsil edemiyor ama gene de fikir vericektir.

image hosting

upload images

png image hosting

image host
[
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2012, 20:29:40 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2012, 21:13:24 »
Tabi bu arada kundağı asıl yapan Ramazan ustaya da gerek ağaç seçimi gerekse aklımdaki figürü-pitch açısını bi kenara bırakırsak- aynen uygulayabilmesi nedeniyle teşekkür ediyorum.Özellikle bu şekilde etli bir gövde istedim ve ağır olmasını da tercih ettim, sanırım bir 250 gr bindirmiştir ağırlığa,bu kundağı su avlarında yüksek gramaj atarken kullanmayı düşünüyordum ama bu güzelliğe nasıl kıyıp çamurun çalının içine sokacaz bakalım.

Birkaç tane daha,daha dikkatli çekmeye çalıştım;

adult image hosting

jpeg image hosting

image hosting jpg
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2012, 22:30:33 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #8 : 18 Şubat 2012, 20:56:31 »
Flaşlı çekimler güzel görünümü tam yansıtamadığından(yukardaki resimlerden bir iki tanesini sildim), bugün ev içinde gündüz saatlerinde ve dışarda avdayken çektiğim resimleri atmak istedim.Bu arada ustaya kar zarar verir mi diye danıştım,yapmaması lazım cevabını alınca ava götürdüm kundağı,gerçektende yoğun kar altında kalmasına rağmen en ufak bir etkilenme bozulma olmadı.

image hosting png

image hosting png

adult image hosting

image hosting gif

png image hosting

image hosting gif

image upload
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2012, 20:57:46 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 18 Şubat 2012, 22:15:36 »
Fevkalade. Tam seyirlik tüfek. Kötü yanı, buna ava götürmek, kıymak cesaret ister. Her kim emeği geçmişse hak etmiş. Bayıldım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 18 Şubat 2012, 22:50:27 »
Fevkalade. Tam seyirlik tüfek. Kötü yanı, buna ava götürmek, kıymak cesaret ister. Her kim emeği geçmişse hak etmiş. Bayıldım.
Çok teşekkürler.
Kasa eloksalı ve namlu boyama Stoeger den Ümit Sezgin,dipçik, el kundağı ve logolu ahşap kapak Vurucu-av Ramazan Aknarçay,dipçik te ufak bir müdahale(pitch düzeltme ve dipçik arkasına teflon ilave)ve makyajlaması(beyaz ithal gomalak uygulaması)Av-spor Bülent Balcı ustaların eseri.Bu isimlerin hepsi de alanlarında zirvede olan isimler benim kanaatimce,kendilerine müteşekkirim.
Gerçekten sıradan sayılabilecek bir silahtan şaheser çıkarttık diye düşünüyorum, benim hayal etmem ve bu üstatların üstün emekleriyle.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı H.Yahya GÜNCEL

• *
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2013, 12:50:12 »
özür diliyorum belki konu ile alakası yoktur ama resimlerde görünen tüfek gerçekte harika. özellikle kundak rengi desenleri ve kasa ile namlunun mat kromu gerçekten çok güzel görünüyor.
tüfek tamiri
1991-Konya