Gönderen Konu: Silahlarda Optik Nişangah Montajı  (Okunma sayısı 6960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman YILDIRIM

• *
    • TR SİLAH FORUM
Silahlarda Optik Nişangah Montajı
« : 22 Mayıs 2011, 14:20:42 »

Bu konuda ki ilk adım olan birinci videomuz devamı yolda. Silahlarda Optik Nişangahlarda bulunan Teleskopik Nişan Kurucusu Ortalanması Hakkında Bir 3d Animasyon İyi Seyirler....

Korkuyla yaşayacağıma, cesaretimle ölürüm...
Herkes ateş edebilir, herkes silah kullanamaz...

sadikkir

• Ziyaretçi
Ynt: Silahlarda Optik Nişangah Montajı
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2011, 11:07:25 »
Osman güzel bir çalışma, fakat sanki her dürbünde bu işlem zarurı olacakmış gibi bir izlenim doğmuş?Günümüzde tüm kaliteli dürbünler ortalanmış ve hatta belirli paremetrelere göre sıfırlanmış olarak fabrikadan çıkmakta.Bilmeyenleri yanıltmayalım.Hatalı kaliteli dürbünlerde oluyor, hatta çok kaliteli diye bildiğimiz bazı modellerde cok ciddi hatalar çıkıyor.Dürbünlerin en hassas ve kalitesini belirleyen tarafı, kliklemeden sonra (yatay ve dikey) ilk ayar, sıfırlama noktasına hatasız dönüş yapıp yapamdığıdır.Bunu tespit etmek çok karmaşık olmamakla beraber özel bir yöntem uygulamaktan geçer..

• *
    • TR SİLAH FORUM
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2011, 14:32:30 »
Osman güzel bir çalışma, fakat sanki her dürbünde bu işlem zarurı olacakmış gibi bir izlenim doğmuş?Günümüzde tüm kaliteli dürbünler ortalanmış ve hatta belirli paremetrelere göre sıfırlanmış olarak fabrikadan çıkmakta.Bilmeyenleri yanıltmayalım.Hatalı kaliteli dürbünlerde oluyor, hatta çok kaliteli diye bildiğimiz bazı modellerde cok ciddi hatalar çıkıyor.Dürbünlerin en hassas ve kalitesini belirleyen tarafı, kliklemeden sonra (yatay ve dikey) ilk ayar, sıfırlama noktasına hatasız dönüş yapıp yapamdığıdır.Bunu tespit etmek çok karmaşık olmamakla beraber özel bir yöntem uygulamaktan geçer..
Genelde satıcı veya müşteri tarafından da oynanabiliyor veya 2.el alınan dürbün veya kaç klikle sıfırladığınızı unuttuğunuz dürbünde de bu işlemi yapmak gerekiyor... Bu zaten serimizin başlangıç videosu yenileri yolda...

• *
    • TR SİLAH FORUM
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2011, 22:08:03 »

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2011, 22:42:14 »
Bu konuda dürbün kliklerinin hassas olup olmadığının amerikan bir optik dükkanının önerdiği bir testini de ben aktarayım.
Burada silahımız her ne ise havalı veya yivli, normal bir atış yapıyoruz standart mesafesine(yivli de diyelim 100 metre).Sonra yukarı kliği 20 klik yukarı çekip bir atış daha,20 klik sağa çekip bir atış daha 20 klik aşağı çekip bir atış daha,20 klik sola çekip bir atış daha.(Eğer silahımız kaliteli ve isabetli bir silahsa tabi ki)atış noktaları düzgün bir kare oluşturup son atış ilk atışın üstüne veya çok yakınına gelmeli eğer dürbünümüz kaliteli ve klikleri de hassassa.
-Tabi atışları hep aynı aynı hedef noktasına nişan alarak yapmalıyız-.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

sadikkir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2011, 14:36:35 »
Kamil bey'in tarif ettiği dürbün testi prensip olarak doğrudur.Sadece klik sayısı kalibreye, sıfırlama mesafesine göre değişkilik gösterebilir.Bu işlemin amaçı aldığımız veya uzun süredir kullandığımız dürbünün nekada kaliteli,nekadar güvenilir olduğunu test etmektir.Özellikle benim gibi Swarovski balistik turet kullanalar, açık düzeltme düğmeleri (taktik modelelr) ve yine benim gibi kliklerle oynamayı çok sevenler için çok önemli bir testtir.Aşağıdaki fotoğrafta benim dürbüne uyguladığım testin sonucunu görebilirsiniz.Resimde 1,2,3 ve 4 olarak işaretlediğim hedefler, atışların yapılamsı gereken sıralamadır.Fakat ben sol alt (4) numaralı hedefi başlangıç yaptım.Sıralama hiç önemli değil, önemli olan başlangıç noktamıza geri dönüp dönemediğimizdir.

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2011, 16:34:59 »
hep şikeli atıyon yaaw  hepsi alt kenar .. ve sag vuruyor..sadık aga fan takalım ısınınca fan acsın :D :D :D :D
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2011, 22:21:10 Gönderen: Muhittin YÜCEL »

sadikkir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2011, 09:33:30 »
:))Aslında genelde hep üst vururum, çünkü sıfırlamalarımı herzaman +4 cm yapıyorum.Hedefteki yanıltıcı olan ise kağıdın ters çevrilmiş olmasıdır..Yöntemi bilmeyenleri yanıltmamak için..

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2011, 22:03:32 »
hehehe dedik ya şikeli

• *
    • TR SİLAH FORUM
« Yanıtla #9 : 17 Haziran 2011, 15:26:12 »
Bu sıralar yivsiz takılacam ben Sadık abi...  ;D

sadikkir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2011, 11:12:50 »
Neden Osman?Bir durum mu var?

• *
    • TR SİLAH FORUM
« Yanıtla #11 : 27 Haziran 2011, 13:12:08 »
Yok abi sürekli havalı ve yivli tüfekle ilgilenmek artık biraz sıkmaya başladı. Biraz da yivsiz av tüfekleriyle uğraşacam... Tabi havalı tüfeğide bırakmıyoruz...  ;D