Arkadaşlar merhaba
Ben Bursa GEMLİK ilçesinde yaşıyorum hafta sonu hem hava almak hemde köpek dolaştırmaya dağa cıktım yolda sok olduğum bi manzarayla karşılaştım en az 60 yaşındaki kışın culuk avladığımız çam ormanı tamamen kesilmişti sinirden küplere bindim sabahına soluğu orman şefliğinde aldım.Bilgi istedim bana verdikleri cevap çok ilginç bu 60 yaşındaki güzelim ağaçlar kesilip yerine fıstık veren çamlar dikilicekmiş nedeni köylüye gelir olucakmış 398 hektar bölgemizde çamlık alan varmış hepsi 4 sene içinde kesilicekmiş.Bende bu çamlar en az 20 sene sonra fıstık veriri dedim iyi güzel madem gelirden bahsediyosunuz bu çam ormanlarından eldeedilip satılan mantardan haberiniz varmı sizin dedim cevap yok orda mantar falan yetişmicek ağaçlar büyüyene kadar direk güneş ışığı aldığı için baktım kemküm yapıyo bizden öncekilerin aldığı karabu dedi bende ordan cıkıp ofisten Çevre ve Orman Bakanlığını aradım ordanda aynı yanıtı aldım kararı döndürmek için fax numarası aldım 0312 296 4121 nolu fax a dilekçe gönderin dediler Arkadaşlar bu karar tüm yurt için alınmış.Nebi habitad çalışması ne bi envarter çalışması hiçbirşey yok kes gitsin bende kesilenleri sordum tespit edilen fabrikalara verilcek dediler.Yazık millet orman yapmaya uğraşır bizimkiler kesmeye uğraşoyo lütfen sahip çıkalım ormanlara