Gönderen Konu: Ferma eğitimi yapmalı mı?  (Okunma sayısı 2720 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
Ferma eğitimi yapmalı mı?
« : 01 Mayıs 2011, 17:29:07 »
4 aylık drahthaar cinsi köpeğim var.Besi bıldırcını ile günde 2 kez ferma eğitimi veriyorum.Eğitimi kuş fırlatma makinası ile bir de klasik saklama yöntemi ile yapıyorum.Avcı arkadaşın birisi bir kere ferma verdi mi bir daha o şekilde eğitim yaptırma köpeği bozarsın  dedi.Doğru mudur acaba?
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
Ynt: Ferma eğitimi yapmalı mı?
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2011, 12:21:03 »
güncel
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2011, 12:45:08 »
Fırlatma makinesi olmadan yaptırma.
Bununla ilgili daha önce konular açılmıştı. İncelersen iyi olur.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2011, 13:07:35 »
fırlatma makinası ile ferma eğitimi ferma süresini uzatmak için mükemmel bir eğitim.fakat di
ğer eğitimleri vermene gerek yok diye düşünüyorum.ben kurzhaarıma ip ucunda kanat ile ferma çalışması yapmayı çok denedim ama bir kere bile doğru dürüst ferma vermemişti.bende bıraktım.av zamanı gelince kendiliğinden verdiği fermalar gayet iyiydi.fakat avda verdiği fermalarda kuşu köpeğime değil kendim kaldırdım herzaman.bu sayede şimdi ben gelmeden kesinlikle kuşu kaldırmıyor.çulluk avında bazen sorun olabiliyor ama genelde keklik ve bıldırcın gittiğim için sorun olmuyor.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2011, 13:16:12 »
fırlatma makinası ile ferma eğitimi ferma süresini uzatmak için mükemmel bir eğitim.fakat di
ğer eğitimleri vermene gerek yok diye düşünüyorum.ben kurzhaarıma ip ucunda kanat ile ferma çalışması yapmayı çok denedim ama bir kere bile doğru dürüst ferma vermemişti.bende bıraktım.av zamanı gelince kendiliğinden verdiği fermalar gayet iyiydi.fakat avda verdiği fermalarda kuşu köpeğime değil kendim kaldırdım herzaman.bu sayede şimdi ben gelmeden kesinlikle kuşu kaldırmıyor.çulluk avında bazen sorun olabiliyor ama genelde keklik ve bıldırcın gittiğim için sorun olmuyor.
doğru söze ne denir
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon