Deniz ördekleri, (dalıcı gruba giren bazı ördekler ) elmabaş, patka gibi beslenme aralığında balık bulunan çoğu ördekte kokuya rastlıyoruz.Ayrıca uzun bir süre gölden dışarı çıkmayan ördeklerde de kokuya rastlayabiliriz.
Bana göre lezzet bakımından çamurcun (bazı bölgelerde budan, bazı bölgelerde piç ördek diye de anılır) ilk sırada gelir.Yosun ve ot ağırlıklı beslenen fiyo, kılkuyruk, yeşil, ger ve sakarmeke de lezzet bakımından fena değildir.
Tabiki ne kadar iyi olursa olsun sonuç pişirme şekline bağlı oluyor.
Pişirme ile ilgili benim kullandığım birkaç püf nokta.. Denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle hangi av hayvanı olursa olsun pişirilmeden önce kesinlikle bol sirke ile haşlanmalıdır.Haşlama sırasında sirke hem eti yumuşatır hemde kokuyu alır.Haşlama sırasında oluşan köpük de sürekli temizlenmelidir.Eğer mümkünse haşlama suyu değiştirilip sıcak su ilavesi ile birkaç kez haşlanmalıdır.
Et eğer ızgara değil de tencerede pişecekse kırmızı biber salçası ve sarmısak hem tat hemde koku olarak güzel bir etki bırakır.Eğer fırına sürülecekse zeytinyağı, sirke, çok az da yoğurt ilavesiyle soslanarak fırına sürülmelidir.Yoğurt burada etin homojen olarak kızarmasını sağlar.
Eğer ızgarada pişirilecekse pişirmeden önce sirke,sarmısak, zeytinyağı ile salamura yapılıp yaklaşık bir saat kadar bekletilmelidir.Daha sonra yağ bakımında doymuş bir ızgaraya atılmalıdır.
Bu arada sirke olarak ELMA sirkesini tavsiye ederim
Şimdiden afiyet olsun..