Gönderen Konu: Evde beslenen bıldırcına ferma vermiyor  (Okunma sayısı 10846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Evde beslenen bıldırcına ferma vermiyor
« : 26 Nisan 2011, 18:02:33 »
merada yabani bıldırcına harika ferma veren köpekler evde beslenen bıldırcına neden ferma vermez.. el kokusu etkiler mi?
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2011, 10:55:01 Gönderen: Zafer YOLDAŞ »
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
Ynt: Evde beslene bıldırcına ferma vermiyor
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2011, 18:54:02 »
TAkipteyim
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı E.Can AKYEL

• *
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2011, 20:44:52 »
el kokusu değilde bıldırcınlar çiftlik bıldırcını olduğundan kokuları değişiktir.bide kuşların uçamadığını fark ederse zaten uçamıyor ben yakalayayım diyor fermayı es geçiyor.fazla çiftlik bıldırcını ile eğitim yaparsanız meradada ferma vermeden atlamaya başlar.
Erol Can AKYEL
14.04.1992
ÇARŞAMBA\SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet KARAKAYA

• *
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2011, 20:55:15 »
işte o köpek av köpeği şov köpeği değil de ondan

Mehmet KARAKAYA
1985 / BURDUR -- ANTALYA
Tel:05464220938

Çevrimdışı İlhan GÖKCEN

• *
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2011, 21:23:31 »
benim köpeklerde aynı  yabanibıldırcın ferma veriyor  evcil olan vermiyor saten bizde av yapsındiye kullanacağız şov deyil varsın yapmasın

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2011, 22:53:21 »
benim köpeklerde aynı  yabanibıldırcın ferma veriyor  evcil olan vermiyor saten bizde av yapsındiye kullanacağız şov deyil varsın yapmasın

ilhan aga atma köpeğinin fotolarını çalarım bak köpeğini.... : )))))
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Evde beslenen bıldırcına ferma vermiyor
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2011, 11:10:36 »
benim pointerda vermiyor.. ustalardan birine sordum ev bıldırcınına  ferma veren köpeği taşıma dedi.... hayırlısı bakalım..
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2011, 11:30:33 »
ahhh ahhhhhhhh hepimizde aynı sorun var neler yapıyorum neler ne taktikler geliştiriyorum ama bu kuşlarda yani evde beslediğimiz kuşların kokusunda bence sorun var yemle beslediğimiz için  kuşları kokluyorum kuşun kendine özgü kokusu yok  kuşlarda beslediğimiz verdiğimiz yemin kokusu var   belki bana güleceksiniz ama hakıkattende akşam yattığım zaman ve her an bunun sebebini düşünüyorun ne yapmam gerekiyor diye mahkeme yapıyorum kemdimle  hepimizin yaptığı bir hata oda köpeklerle bu kuşları çalıştırırken bu kuşların kısa mesafe uçup konmaları  köpeklerin bu kuşları yakalamaları bizim köpeklere verdiğimiz en kötü alışkanlık oldu malesef şimdi kuş fırlatma makınalarına güvercinleri koyuyorum ve bıldırcınlar için yaptığım minik kafeslerede bıldırcınlar koyup bıldırcınlar sabit kalıp güvercinleri fırlatıyorum köpek geliyor duruyor fermayı veriyor... bakalım yarışmada gene naturel bıldırcınlara duracakmı durmayacakmı..tek sıkıntım bu bunu çözmem gerekiyor....halen daha bu kuşlara nasıl durdurabiliriz varsa bir fikri olan fikirlerini bekliyoruz
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2011, 11:35:03 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Enver TOPÇUOĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 27 Nisan 2011, 11:55:39 »
DENEMEK LAZIM  BENİM PO,İNTERDE  EV BILDIRCININA FEMA VERMİYOR YAKALAYIP GETİRİYOR..

Enver TOPÇUOĞLU
1974 ADAPAZARI

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2011, 12:21:46 »
Ben 4 aylık köpeğin eğitimi için kuş fırlatma makinasında evcil bıldırcın kullanıyordum.O zaman bu işi bırakmam gerekiyor sanırım.Zaten köpek evcil bıldırcına ferma vermiyordu.Ama fırlattığım zaman yakalayıp canlı getiriyor.Bozulmadan bırakayım bu çalışmayı.
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Çevrimdışı İbrahim ÖZDEMİR

• *
    • www.bereketpirinc.com.tr
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2011, 12:26:30 »
         Aynı sıkıntı bendede var!!! kurzhaar bi köpegim var. Ev bıldırcını ile yapığım denemelerde ferma vermiyor. Avda yaban bıldırcınına süper ferma veran hayvan, yetiştirme bıldırcına ferma vermeyince çok moralim bozuldu. Ama sonradan doğrusunu ögrenince rahatladım.

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
« Yanıtla #11 : 27 Nisan 2011, 12:33:26 »
         Aynı sıkıntı bendede var!!! kurzhaar bi köpegim var. Ev bıldırcını ile yapığım denemelerde ferma vermiyor. Avda yaban bıldırcınına süper ferma veran hayvan, yetiştirme bıldırcına ferma vermeyince çok moralim bozuldu. Ama sonradan doğrusunu ögrenince rahatladım.
Ben henüz yaban bıldırcınına ferma verip vermediğini görme şansı yakalayamadığım için daha da çok kafaya takıyordum.
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #12 : 27 Nisan 2011, 12:45:50 »
hiç düşünmene gerek yok yaban bıldırcına durur ... göç zamanı bıldırcınlarda öğle yağ kokusu varki köpek onu nerlerden duyuyor... biliyorsunuzki göç bıldırcınları yağ depolayarak bu yağ sayesinde göç uçuşlarını tamamlıyor
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Bilal ŞEVİK

• *
« Yanıtla #13 : 27 Nisan 2011, 13:13:14 »
işte o köpek av köpeği şov köpeği değil de ondan

Yoz ve nadirde olsa her ikisinide yapan hayvanlar var muhahahah babası soğan anası sarımsak.....

Çiftlik bıldırcını çok gezemez yani kayalayamaz, Oysaki yabani bıldrıcın aynı bir fındık faresi gibi seri ve ataktır hayalet gibi gelir geçer, Çiftlik Bıldırcınına Bazı Köpekler fermalar bazı köpekler fermalamaz buda karakter ve alıştırma ile ilgilidir, Köpekler duyu organları gelişkin olduğu için kokusundan ve önündeki av hayvanının seri ve hızlı olduğunu sürdüğü iz takibinden hemen anlar ve ona göre önlemini alır, atlarsam kaçırırım gibi bir his uyanır ve buna fermalı oalarak yaklaşır avının zayıf anını koku yöntemi ile bekler. Ama önündeki kuşu biliyorsa bilmiyorsa yani çiftlik kuşunu tanıyorsa ve bu hayvanın yavaş ve sürekli yer değiştirmediği için bu hayvanın aciz yaralı uçamıyacağını anlayıp fermalamadan avını yakalama isteği uyandırdığı için ferma vermez bazı köpekler... Aama bu durum her köpek için değildir. Yanlış anlaşılmasın bu her köpekte meydana gelmez bazı köpekler ne olursa olsun fermalar (tospa,kurba,çekirge,tarla faresi, vs) çünki o görevinin sadece ferma olduğuna göre programlanmıştır.   Rasgele...
Bilal ŞEVİK, 1985-ANTALYA/MERKEZ 0530 200 52 17

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #14 : 27 Nisan 2011, 13:40:57 »
Genellikle ava girmiş köpekler çiftlik bıldırcınan ferma vermiyor(istisnalar kaideyi bozmaz). Bu konuda çözüm nasıl üretilebilir hiç bilmiyorum. Belki de Cabela's da olan suni bıldırcın kokulardan falan alıp bıldırcına sıkabiliriz. ;D
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı İbrahim ÖZDEMİR

• *
    • www.bereketpirinc.com.tr
« Yanıtla #15 : 27 Nisan 2011, 14:14:52 »
Peki yarışmalara hazırlarken ne yapmamız gerekiyor? Yarışmalarda sanırım bıldırcın kullanılıyor. Kullanılan bıldırcınlar, yabanmı yoksa yetiştirmemi? Aklımdaki bu soru işaretlerinden dolayı yarışmalara nasıl hazırlanacağımı bilmiyorum ve cesaret edemiyorum. 

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #16 : 27 Nisan 2011, 14:55:00 »
Avcı hayvanların fermaya durması ava kendini hissettirmeden avı uygun bir ortma getirip avlama duyusundan gelmektedir. Eğer çiftlik bıldırcınına ferma vermeden yakalamaya çalışıyor veya yakalıyorsa bu olay bu avın fermasız yakalanabileceği duyusunun onda olduğundandır. Bu sonradan öğrenilmiş olabileceği gibi kan yoluyla aktarılmış bir duyuda olabilir.

Eğer çiftlik bıldırcınını arayıp buluyor ve ferma vermeden üzerine atlıyorsa uygun bir eğitimle sorunun aşılacağını düşünüyorum. Eğitim konusundaki uygun yöntemleri de bu konuda bilgili arkadaşlar tabi daha iyi aktaracaklardır. Yok eğer çiftlik bıldırcınına fermayı bırak hiç aramıyorsa o zaman bu köpek benim açımdan iyi bir av köpeği değildir, iyi av köpeği olur umuduyla verlen emek de boşa çabadır.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #17 : 27 Nisan 2011, 15:11:37 »
benim köpeğimde arazide yabani hayvanı atlamıyo basıyo fermayı vurunca aport mükemmel ama yetiştirme bıldırcın vede kekliğe bırak fermayı yüzüne bile dönüp bakmıyo :) av köpeği av hayvanının doğal kokusunu bilir ona göre şartlanır çiftlik hayvanını av hayvanı olarak algılıyamıyor bence eğer çiftlik hayvanını öğretmezsen ki bence öğretme av köpeği olsun yarışma köpeği değil bence saygılar
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #18 : 28 Nisan 2011, 17:32:19 »
zafer boşa ugraşma kardeşim daf yerliye ferma vermez yabaniye verir zamanı gelince görürsün fermayı tabi yakalarsan dafı:)
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 29 Nisan 2011, 08:10:23 »
yavaş yavaş yakalıyorum, arkasından gitmeyince geri geliyor bakıyor açılınca ben gelmiyorum biraz yavaşlıyor..  ama çok hırslı yakalamak zor olacak gibi )))))))))))))
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 02 Mayıs 2011, 00:16:39 »
arkadaşlar,köpekleriniz ister enik olsun isterse yetişkin,avlandığınız anların dışında elinizde  bir çiftlik bıldırcını yada güvercinle meraya çıkarsanız çok dikkatli olun .ateşden gömlek giydiniz demektir.bilinki onlar sandığınızdan daha akıllı,bunun bir oyun olduğunu ona anlatamazsanız sizin istediğiniz hiçbirşeyi ona yaptıramazsınız.daha yolun başındaysa kafası karışacaktır ,işinin ustasıysa zaten hiç umursamayacaktır.benim tavsiyem önüne ne koyarsanız koyun ,rüzgarlı bir havada  rüzgarı karşınıza alın ferma mesafesini uzatın ve kesinlikle yakalamasına izin vermeyin.oyun olduğunu anlarsa eğitime cevap verir.anlamsız gelirse neyapsanız fayda etmez,av sezonunun gelmesini beklersiniz.ÖNEMLİ OLANDA BU DEĞİLMİ ZATEN İYİ BİR AV KÖPEĞİ ;) .saygılar.
Lütfi Türe
1971 Burdur