Gönderen Konu: Huğlu Magnum Otomatik  (Okunma sayısı 6068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
Huğlu Magnum Otomatik
« : 19 Nisan 2011, 12:20:25 »
Merhaba,

Bizde 10 küsür (12 senelik diye tahmin ediyorum) senelik Huğlu otomatik av tüfeği var, üzerinde ''Huğlu'', ''Magnum'' filan yazıyor. Namlusu bayağı kısa, ''slug'' deniyor galiba.. Tüfek neredeyse sıfır sayılır, hiç bir hayvana ateş edilmedi şimdiye kadar. Zaten toplasam 50-60 fişek ancak atılmıştır. Ayrıca yıllardır öylece duruyor, bakım filan hiç yapılmadı.

Acaba bu tüfeği kullanan var mı? Nasıl bir tüfektir? Domuz avına uygun mudur? Kuş veya küçük hayvanlarda kullanmayı düşünmüyorum, tek hedef domuz..

Ayrıca internette filan hiç fotoğrafına rastlamadım, kullanıcısı az galiba..

İnternetten aldığım ve photoshop ile namlusunu kısalttığım, neredeyse bizim tüfekle aynı olan tüfeğin fotoğrafını temsili olarak ekliyorum. Gerekirse bizim tüfeğin fotoğrafını çekip, paylaşırım.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Huğlu Magnum Otomatik
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2011, 20:38:12 »
Namlunun üzerinde gez falan yoksa slug namlu denemez. Dediğiniz kadar kısaysa iyi bir çulluk veya bıldırcın namlusu sayılır. Domuza da olur. Fakat gez ayarı olmadığına göre menzilinde atışlar yapıp ne mesafede ne kadar düşüyor, nereye vuruyor iyice bellemeniz lazım. Sonra atış yaparken uygun açıyla tutarsınız.

Huğlu'nun bu modeli hala üretiliyor. Fiyatına göre çok iyidir. Sadece ilk çıkan modellerden olduğu için nasıldır bilmiyorum. Şimdikiler gayet kaliteli. Kullanıcısı da çok.

Bakımını aksatmayın. Magnum fişeklerle fazla zorlamayın. Çünkü ülkemizdeki çoğu tüfekte magnum ayarı yok. Bunda da yok.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2011, 22:08:43 »
Cevap için teşekkürler..

Bugün fotoğrafını çektim tüfeğin, temsili fotoğrafta biraz fazla kısaltmış olabilirim.

Bizim tüfeğin devamı Huğlu 601 G serisi mi?
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2011, 22:56:22 »
Bu başka bir firmanın silahı. Üzerinde de yazıyor, Huğ-san. O da Huğlu'daydı ama kapandı.

Bu namlu slug değil. Sadece kısa namlu. Şunun el kundağını söküp kurma kolu çekili fotoğrafını ekleyebilir misiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2011, 11:03:28 »
Evet abi, Huğ-san yazıyor..

Abi, tüfekten pek anlamadığım için nasıl sökülüyor filan pek bilmiyorum. Yazın iyice öğrenip pratik yapmayı planlıyorum, sadece nasıl bir tüfek oludğunu öğrenmek istedim. Domuz avına uygun değilse yeni bir tüfek alacağım.
Furkan GÜNER
1993 Ankara