HAMMERHEAD,
Tuncay beyin bahsettiği ağır çekirdek bu olsa gerek. 308 W için bulabildiğim en ağır mermi bu.Geçen sene denemek için yurt dışından 2 kutu almıştım. 30 kadarını kullandım, çoğunu hedef kağıdına, ama bu yıl İzmir'de bir 30-40 kg. potnağa yaklaşık 250 mt. 7 ci atışta isabet ettirebildim.İlk 5 atışta yan vermiş olmasına rağmen isabet ettiremedim..domuz açıkta koşuyor ve atış rahat, sadece taşlar var büyükçe, ara sıra kayboluyordu. 6 cı atış hayvanın yakınında, bana yakın bir taşta patladı ve hayvan yön değiştirmesiyle 7 ci atışı diğerlerinden nispetten daha kötü pozisyonda olmasına rağmen sağdan işkembe giriş, arka sol kalçasından kemiğe zarar vermeden çıkmış.Tahribat büyük aslında,Basıncın etkisiyle giriş tarafından bağırsaklar dışarıda ama parçalanmamışlar, hayvan yaklaşık 400 -500 mt koştu ve çalılıklara pustu..ölmedi.Köpekle ancak bulduk...
Bu merminin balistik değerlerine bakınca enrjisi oldukça fazla olmasına rağmen ve benim vurduğum domuz oldukça uzak mesafede olmasına rağmen çekirdeğin yeterince mantarlaşmamış olduğunu düşünüyorum ve dolayısıyla 250 mt. 2000 jul enrji taşıyor olmasına rağmen, mermi hedefi terk ettiği için bu muazzam enerjinin sadece bir kısmını hayvanın üzerinde bırakmış oluyor ve biz enerji hesabı yaparken aslında merminin üzerindeki enerjiden söz etmekteyiz..impact point anındaki hayvana yansıyan enerjiden değil..
resmi tam boyutlu incelemek için aşağıdaki adrese tıklayınhttp://i56.tinypic.com/2hq9lyf.jpg