Gönderen Konu: Armsan ın yeni modeli PHENOMA  (Okunma sayısı 35265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
Armsan ın yeni modeli PHENOMA
« : 07 Nisan 2011, 09:38:50 »
  :)cümleten slm.tesadüfen yaban tvde iwa görüntülerinde gördüm bu tüfeği.daha iç piyasaya sunulmamış ama dünyanın çeşitli ülkelerinden çok talep geliyormuş.ülkemizde ağustos gibi satışa sunulacakmış.tüfek bana sanki biraz benelli yi hatırlattı ama ondan daha estetik duruyor.özel bir gaz pistonuna sahip.korozyonu tutmuyormuş.beretta xplor-benelli vinci karışımında bir tarzı var.kesinlikle görmenizi öneririm.göz zevkine hitap eden çok güzel bir model ve tarz yapmış yine bu armsan.görmek isterseniz şu linkte fotoları var.buyrun:

http://www.armsan.com/Content/Medya/Doc/Armsan%20Phenoma%20-%20LeafletTr.pdf

böyle yeniliklerin yerli silah sanayimizde artması dileklerimle...saygılarımla,herkese bol avlar... ;)
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2011, 09:40:55 Gönderen: Mustafa KABADAYI »

Çevrimdışı Soner EKER

• *
Ynt: Armsan ın yeni modeli PHENOMA
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2011, 11:12:18 »
  Bende aynı görüntüleri izleyerek Armsan ın bu modelini çok beğendim,sentetik oluşundan dolayıda özellikle yağmur çamur havalarda gönül rahatlığıyla  kullanılacak bir modele benziyor.Fakat 1 hafta kadar önce Armsan ın irtibat telefonunu arayıp Phenoma modelinin ne zaman piyasaya çıkacağını sorduğumda halen üretime girmediğini bildirdiler,inşallah yeni sezona yetiştirirler.

Uploaded with ImageShack.us

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2011, 13:19:00 »
soner abi tüfeğin dipçik yapısına dikkat ettiysen normalden değişik.benelli tarzı bir geliştirme-körük gibi bişey yapmışlar.ama dediğin gibi sentetik modelleri hem estetik hemde kış şartları için daha dayanıklı olur bencede.armsanın satış sorumlusu murat bey ile yaptığım yazışmalara bakarak bu modelin oldukça fazla ilgi göreceğini sanıyorum.onun anlattığına göre beretta ve hatta benelliden den dahi ziyaretçiler gelmiş standa.tüfekleri baya bi incelemişler.bakalım ne olup bittiğini ileride görücez..tabi bunlar silah sanayimiz için güzel haberler... :)

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2011, 10:58:33 »
Görüntü olarak, dizayn olarak bana çok güzel geldi. Armsan silahlarla ilgili av performansı ve dayanıklılığı konusunda çok fazla eleştiride duymadım zaten. Yerli üreticilerin artık birbirinin kopyası modelleri üretmekten vazgeçip bir farklılık yaratma çabasına gitmeleri lazım. Armsanı bu modelle bir fark yarattığı için kutluyorum.
 Bu sezon huğlu otomotiğimi emekliye ayırıp yeni bir otomotik edinmeyi düşünüyordum. Tamda denk geldi. Bu modeli alternatifler arasından birinci sıraya yazdım. Umarım uçuk fiyat çekmezlerde bir tane edinirim.
Bu modeli takipteyim.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2011, 17:55:37 »
bence bekleyip görmek lazım...
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2011, 23:19:38 »
 Armsan dizayn konusunda türkiyede öncü olmaya devam ediyor. her nekadar armsan firmasıda avrupa tüfeklerden esinlensede bu tüfeğin tasarımı neredeyse özgün olmuş tebrikler sabırsızlıkla bekleyenler arasındayım . phenoma ile birlikte bazı özelliklerinide tescil altına aldıklarını görüyoruz.aynı benellinin ve diğer bir çok firmanın yapmış olduğu  comfort tech'i. crio, p.s.p , overbore, tribore vs gibi özelliklerini patentledigi gibi..daim olur inş.
  öne çıkan özellikleri
PHENOKOTE kaplama tüfeği temizleyide kolaylaştıran bir sistemdi umarım..
PRİMO ŞOK
LPA FİBER OPTİK ARPACIK
AĞIR YÜK PİSTONU,elkundağına gizlenmiş   
ÖZGÜN TASARIMI
SOFT TOUCH DİPCİK VE EL KUNDAĞI DİZAYNI.... not: (bu tabir soft touch) Fabarm tarafından tescilli     
  özetle piyasaya çıkmadan böyle güzel bilgiler sunarak alacak kişeleri bilgilendirdikleri için ARMSAN firmasını tebrik ediyorum. ister reklam desinler adına ister marketing her ne olursa olsun işlerini ciddiye aldıkları gün gibi aşikar. Saygılar rastgele
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Numan GÖKÇE

• *
« Yanıtla #6 : 30 Mayıs 2011, 16:19:55 »
gerçekten çok güzel görünüyo benelli gibi uzun şokları var birde grupman ve delicilik testleri yapıp videolarını yayınlasalar çok daha fazla ilgi göreceği kanısındayım
Numan GÖKÇE
1984 kastamonu

Çevrimdışı Yaşar DEMİRAY

• *
« Yanıtla #7 : 30 Mayıs 2011, 22:56:32 »
işte yerli tüfekteki ilk yenilik diğerlerinde görmediğim şok boylarının uzatılması ve grupmandaki en ciddi artış diyebilirim bizim yerlilerdeki sorunlardan birisi şokların 5cm yi geçmemesi bide şu namlular ve şoklar aşırı daralmadan kurtulsa.
Yaşar DEMİRAY 1980
AMASYA

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2011, 00:29:15 »
işte yerli tüfekteki ilk yenilik diğerlerinde görmediğim şok boylarının uzatılması ve grupmandaki en ciddi artış diyebilirim bizim yerlilerdeki sorunlardan birisi şokların 5cm yi geçmemesi bide şu namlular ve şoklar aşırı daralmadan kurtulsa.
   Yaşar bey evet şok boylarını uzatıyor olmaları eskiye göre %20-30 arasında  grubmanı düzeltebiliyor fakat özensiz yapılmış ise yine bizleri hüsran bekliyor olabilir..
   Umarım dediğiniz gibi grupmanı etkiletecek kalitede yapmışlardır. çünkü şahsi kanatim türkiyede şok tüplerine gereken özen gösterilmiyor.
   Şok boylarını uzatan bir çok firma vardı önceleri bunlar extented olarak yaptılar ve kısa bir zaman önce ata neo 12 mp bore namlu için hemen hemen benzer bir şok üretti.

Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Yaşar DEMİRAY

• *
« Yanıtla #9 : 31 Mayıs 2011, 14:41:26 »
armsanlarda grupman sorunu vardı.onu düzeltmek için yapmışlardır diye düşünüyorum fakat atada aynı şirket ürünü onda yok saçması gayet yoğun ondada grupmandaki boşluklar dikkatimi çektiya fişek değiştirerek düzelir gibi.birde bizim shotgunlardaki aşırı daralmalar tüfekleri mecbur bırakıyor düşük gramlara sorun şoklarda.hafif ve yumuşak daralma lazım bana göre.atışlardaki desenler ya az saçma yada bozuk bir grup saçmalar iç içe  boşluklar çok.selamlar....
Yaşar DEMİRAY 1980
AMASYA

Çevrimdışı Yaşar DEMİRAY

• *
« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2011, 14:55:32 »
ferhat bey;dediğiniz gibi inşallah iyi bişey olur.daralma aynı kalıp daralmanın boyunu uzatırlarsa iş yne olmuyor hem boy uzatılır hemde geçiş rahatlarsa (extended) işte ozaman olabilir.rus tüfeklerindede aynı saçma sorunu var fazla daralmadan yana.hep düşük gram istiyor tüfekler.mobil şoka sıcak bakılmamasının sebebi bu bence düzen tutturamıyorlar.
Yaşar DEMİRAY 1980
AMASYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 31 Mayıs 2011, 22:29:30 »
300 küsur liraya sattıkları namlularda da grupman sorunu varsa, ya aldıkları paranın hakkını veremiyorlar veya bu fiyata bile iyi namlu çıkaramıyorlar :) Daha pahalı satmalılar.

Bu yazdığım yarı şaka yarı gerçek. Benim düşünceme göre her namlu her fişekle en güzel dağılımı veremez. Ben beklemem. Ama sorun bazı namluların standart dışına çıkması ise o zaman sorun var.

Saçma dağılımı namludaki şok sağlar. Bu şok lafına da ısınamadım ya... Bilerek, özenli yapılmış şoklar iyi dağılım verir. Yurtdışında sırf şok imali ve satışından güzel paralar kazanıyorlar. Memnun olan da çok. İyi vuramayan tüfek bir anda ölümcül olabilir. Yine de Armsan'da sorun var mı, varsa ne bilmiyorum. İnsanlar o kadar parayı verince haliyle daha fazla beklentileri olacak.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Numan GÖKÇE

• *
« Yanıtla #12 : 18 Haziran 2011, 00:29:04 »
Numan GÖKÇE
1984 kastamonu

Çevrimdışı Numan GÖKÇE

• *
« Yanıtla #13 : 18 Haziran 2011, 00:30:34 »
alıpta kullanan arkadaş olursa tüfek hakkında bizi bilgilendirirse iyi olur
Numan GÖKÇE
1984 kastamonu

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #14 : 01 Ağustos 2011, 11:44:47 »
arkadaşım aldı.fişek seçimi için testler yaptık.gayet iyi ve tatminkar.grupman ile ilgili oldukça iyi bulduğumu söyleyebilirim.şokları daha uzun (verney carron da olduğu gibi) ve etkili.aşağı da yaptığımız grupman testlerini paylaşıyorum. selamlar...

Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #15 : 03 Ağustos 2011, 14:34:24 »
Arkadaşlar uzun süredir takip ettiğim phenomayı dün aldım. 50 kadar değişik gramajlı fişek attım. Seriliği, grupmanı, beni yeterince tatmin etti. Estetigine, görüntüsüne laf yok zaten.

Phenoma modelleri içerisinde bana carbo modeli (siyeh olan) daha hoş ve estetik geldiği için onu tercih ettim.

Tüfeğin görüntüsü, mekanızmasının sesi, omuzladığında dengesi sahibine güven verir tarzda.

Bunu almadan diğer emsali tüfekleride araştırdım, baktım ve bunda karar kıldım.

Yeni tüfek alacak arkadaşlara da, bu modeli görmeden tüfek almayın, bu modeli mutlaka görün ondan sonra hangisini alacaksanız alın derim.

Şuan beklentilerimi yeterince karşıldı umarım sezonda da beni yanıltmaz.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Ağustos 2011, 22:50:59 »
Hayırlı olsun. Önceki modellerinden daha gelişmiş özellikleri var. İnşallah aynı zevki almaya devam edersiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 03 Ağustos 2011, 22:54:16 »
Arkadaşlar uzun süredir takip ettiğim phenomayı dün aldım. 50 kadar değişik gramajlı fişek attım. Seriliği, grupmanı, beni yeterince tatmin etti. Estetigine, görüntüsüne laf yok zaten.

Phenoma modelleri içerisinde bana carbo modeli (siyeh olan) daha hoş ve estetik geldiği için onu tercih ettim.

Tüfeğin görüntüsü, mekanızmasının sesi, omuzladığında dengesi sahibine güven verir tarzda.

Bunu almadan diğer emsali tüfekleride araştırdım, baktım ve bunda karar kıldım.

Yeni tüfek alacak arkadaşlara da, bu modeli görmeden tüfek almayın, bu modeli mutlaka görün ondan sonra hangisini alacaksanız alın derim.

Şuan beklentilerimi yeterince karşıldı umarım sezonda da beni yanıltmaz.

hayırlı olsun fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #18 : 04 Ağustos 2011, 23:28:35 »
M.Birol Bey,

Benim aldığım phenomanın carbo modeli. Komple siyah mat boya olanı. Fiyatı bayiye göre değişiyor. Benim aldığım bayi benim av arkadaşım. Armsanında ana bayisi değil. Benim için getirtti 1050 TL para verdim. Benim tüfeği gören arkadaşlardan iki kişi daha bayiye aynısından sipariş vermiş. Bayi onlarla 1100 TL ye anlaştık dedi.  Yani bayinin üstüne koyacağı kara ve armsanını ana bayisi olup olmadığına göre  1000 TL ile 1100 TL bir fiyat aralığında bulabilirsiniz.

Penomanın en üst modelide 1300TL civarı bir fiyattan satılıyor. Ama dediğim gibi gözüme en hoş geleni aldığım modeliydi. 

Kadir ALP
1970-Adana

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 04 Ağustos 2011, 23:37:00 »
M.Birol Bey,

Benim aldığım phenomanın carbo modeli. Komple siyah mat boya olanı. Fiyatı bayiye göre değişiyor. Benim aldığım bayi benim av arkadaşım. Armsanında ana bayisi değil. Benim için getirtti 1050 TL para verdim. Benim tüfeği gören arkadaşlardan iki kişi daha bayiye aynısından sipariş vermiş. Bayi onlarla 1100 TL ye anlaştık dedi.  Yani bayinin üstüne koyacağı kara ve armsanını ana bayisi olup olmadığına göre  1000 TL ile 1100 TL bir fiyat aralığında bulabilirsiniz.

Penomanın en üst modelide 1300TL civarı bir fiyattan satılıyor. Ama dediğim gibi gözüme en hoş geleni aldığım modeliydi.  

bilgi için teşekkürler..namlu boyuyla net agırlıgını biliyormusunuz tarttınızsa bilgi verebilirmisiniz.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Nezih KUTUCU

• *
  • RASTGELE
« Yanıtla #20 : 04 Ağustos 2011, 23:39:49 »
bende almayı düşünüyorum ahşapdipçik ve elkundaklı modeli yokmu acaba? armsan standına uğramıştım fuarda henüz üretilmediğini söylemişlerdi.
Nezih KUTUCU
1980 GELİBOLU

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #21 : 04 Ağustos 2011, 23:41:31 »
Namlu boyu 71. Tartmadım ama 3.200 kg gibi olduğunu düşünüyorum. Tartınca net rakamı buraya daha sonra eklerim.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #22 : 04 Ağustos 2011, 23:47:21 »
bende almayı düşünüyorum ahşapdipçik ve elkundaklı modeli yokmu acaba? armsan standına uğramıştım fuarda henüz üretilmediğini söylemişlerdi.

Nezih bey,
Tüfeği almadan ahşabınıda görmek için varmıdır diye sordurdum, banada ahşabının olmadığını söylediler. galiba ahşap üretilmedi henüz.

Kadir ALP
1970-Adana

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 04 Ağustos 2011, 23:50:18 »
Nezih bey,
Tüfeği almadan ahşabınıda görmek için varmıdır diye sordurdum, banada ahşabının olmadığını söylediler. galiba ahşap üretilmedi henüz.
sitesinde ahşap cevizli modeli mevcut....beyaz kasa...yanlış görmediysem..

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #24 : 05 Ağustos 2011, 11:29:03 »
sitesinde ahşap cevizli modeli mevcut....beyaz kasa...yanlış görmediysem..

Abi o Foneks kaplama plastik Argentum modeli. Bir bayiide inceleme fırsatım oldu. Phenomaların herşey güzel de sentetik olması kafamı bulandırıyor. Ayrıca Phenoma a612 lerden biraz ağır gibi geldi bana....
Firmasına mail gönderdim, Phenomaların ahşap modellerinin 2012 de üretilmeye başlanacağını belirttiler...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK