bakalım daha neler yapacaklar
paylaşım için teşekürler.
rica ederim ahmet bey, aslında daha neler yapabileceklerini mehmet bey çok güzel anlatmış.
rönesansın ve hızlı değişken modanın merkezi İTALYADAN yeni pazarlama tekniğine en son örnek.arkadaşlar italyanlar bunu hep yapıyor ve yapacak .biraz şeklini ve rengini değiştir,biraz janjanlı bir isim bul,biraz namluyu soğukta dondur,yan yatır çamura batır ve al sana en iyisi en yenisidir deyip kaktır gitsin.bilmiyorum belki ben yanılıyorum ama, tüketim toplumu olan bizlere sürekli yeni olduğu iddia edilen bir takım şeyleri dayatıyorlar ama sonuç hep aynı.......................vuramadıkça silah değiştir.sanki tüfek vuruyor.
bana göre italyanların köpekler konusunda yaptığıda aynı şey.............şekil değişiyor ama sonuç değişmiyor.
Tüm sektörlerde olduğu gibi av sektöründede firmalar tüketici odaklı çalışmak zorunda biz her nekadar arada fark yok desekte, adamlar araştırıp istekler doğrultusunda bir takım yenilikler yaparak yerlerinde saymadıklarını hem rakiplerine hemde tüketiciye kanıtlamak zorunda, ayrıca gereğinden fazlasını doğada insan oğlundan başka hiç bircanlı tüketmiyorken, firmalar daha fazla tüketmemeiz için ellerinden geleni yapıyorlar bunu gerek güç gösterisi yaparak gerekse zekice yapılmış bir takım yenilikler ve reklamla yapıyorlar,
Şahsi kanatim tüfek almak bir avcı için ihtiyaçtan öte zamanla psikolojik bir durum olduğunu düşünüyorum. İnsan oğlunun hiç bitmeyen dürtüsü hep daha fazla, daha iyi, daha güzel, daha sağlam ,daha daha...diye uzayıp giden isteklerimize günümüz pazarlama uzmanlarının stratejilerini belirlemede ve bu yönde geliştimerlerine sebep oluyor.
Örnek olması adına söylüyorum ava ilk başladığımda sadece 1 çifte kırma av tüfeğim vardı, ve gayet de yetiyordu. ava başladığımdan bu yana kullanmak için düzinelerce tüfek alıp sattım hatta bazılarını sadece bir av yapmışken sattım. değişen o kadar tüfekten sonra daha fazla kuşmu vuruyordu! bu tüfekler hayır, daha iyi avcı mı yapıyordu! hayır, sadece tatmin sonuç olarak bir avcıya av yapmak için ihtiyaçı olan şey bir av tüfeğidir, birden sonrası detaylarla ve dürtülerimizle ilgili upland avları için ayrı olsun, waterfowl avları için,ayrı domuz için ayrı , büyük avlar için ayrı diye sıralamaya başlarız.
her iki durumdada avcı av yapacaktır.
sizinde dediğiniz gibi ".biraz şeklini ve rengini değiştir,biraz janjanlı bir isim bul,biraz namluyu soğukta dondur,yan yatır çamura batır ve al sana en iyisi en yenisidir deyip kaktır gitsin."