Gönderen Konu: hamilelik süreci  (Okunma sayısı 2004 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihan AKDOĞDU

• *
hamilelik süreci
« : 06 Nisan 2011, 20:40:34 »
benim köpeğim yaklaşık 27-28 gün önce kaçmıştı ve kaçtıktan 3 gün sonra bulmuştum.köpek kızandaydı ama 1 yaşında olduğu için çifleştirmeyi düşünmüyodum.köpek kaçtı sanırım çifleşmiş.nerden anladınız derseniz köpeğimin kaçtığı günden itibaren bugün 27 veya 28. gün memelerinde biraz şişlik var.acaba hamileyse doğum yapmasını önleye bilirmiyim ilaçla felan.şimdiden teşşekürler.birde yalancı hamilelik diye bişey varmış bunu anlamak için veterinere götürüyüm mü kendim anlayabilrmiyim.
Cihan AKDOĞDU
1988 ANKARA

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: hamilelik süreci
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2011, 00:52:28 »
cihan bey bu saatten sonra köpek ciftleştiyse dogurtturmama gibi bir şansın yok 12 gün sonra herşey belli olur
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 08 Nisan 2011, 22:41:28 »
Cihan Bey yaklaşık 1 aylık gebelikte yavrular elle muayene ile tespit edilebilir daha küçükse ultrasonla tespit edilir eğer bir hekime başvurursanız size köpeğinizin gebe olup olmadığı hakkında ve gebeliğin sonlandırılması hakkında gerekli bilgiyi verir
tavsiyem gebelik muayenesini en kısa sürede yaptırmanızdır çünkü ileri gebelikte (30-35 gün sonrası) gebeliğin sonlandırılması köpeğinizin genital sisteminde problemlere yol açabilir
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2011, 16:01:31 »
Doğru söze ne denir.
Doç.Dr. Yunus ÇETİN (Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı)
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Burdur.