Gönderen Konu: nasıl mama kullanmalıyım  (Okunma sayısı 5307 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih ÖNGÜN

• *
  • ANTALYA--KORKUTELİ
nasıl mama kullanmalıyım
« : 03 Nisan 2011, 22:53:03 »
slm 50 günlük yavru kurzaar aldım ben köpeğimin mekemmel bi görünüşte olmasını istiyorum büyüyünce.   
şimdi nasıl mama kullanmalıyım yardımcı olurmusunuz
Fatih ÖNGÜN
1989 ANTALYA Cep:0532 564 61 85
- Ben " αşk " Dedikçe Sen " Suss " Dedin . Ben sevdkçe sen " Unut " Dedin . Laan o zaman - neden bana umut verdin !? ~ :D''

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
Ynt: nasıl mama kullanmalıyım
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2011, 10:59:27 »
Fatih Bey bir köpeğin iyi bir fizike sahip olabilmesi için iyi bir mamanın tek başına yeterli olmadığını, anne babadan gelen genetik özelliklerin, aşılarının aksatılmamasının, iç ve dış parazit ilaçlarının zamanında yapılmasının ve yaşama alanının fiziki koşullarınında gelişime etki ettiğini bilmelisiniz.

Bunların uygun olduğunu varsayarak ilk altı ay kesinlikle iyi marka yavru köpek maması ver. İmkanın varsa 6 aydan sonrada bu mamalara devam et.(Ekunuba, proplan,hills olabilir)

Mamaların ölçüsünde örneğin 300 gr diyebilir ama köpek iştahlıysa sen mamayı kısma 4 veya 5 öğünde 400, 500 gr bol bol ver. Sadece köpek aşırı kilolanırsa mamayı azalt. Tek mamaya bağlı da kalma. Arada kemik haşla suyuyla ver, yine ara ara makarna, yumurta, yoğurt ver, imkanın olursada işkembe de ver gelişmine çok faydası olur.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2011, 15:18:01 »
Fatih Bey köpeğiniz büyük ırk grubuna girdiği için kalça dispazisine yatkın.Bu nedenle glukoz amin,kondroitin sülfat içeren mama kullanmasını tavsiye ederim. 2 aylıktan itibaren Hills large breed puppy kullanabilirsiniz.Ya da proplan ,royal canin gibi superpremium yavru köpek mamaları kullanıp dışardan glukoz amin,kondroitin sülfat ilavesi yapabilirsiniz.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı H.Deniz KAYA

• *
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2011, 15:58:43 »
hocam dışarıdan yapabileceğimiz ilaveleri nasıl yapabiliriz.teşekkürler.
Hüseyin Deniz KAYA   Sinop 1963
Nükleere  Termiğe inat yaşasın hayat

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2011, 17:08:27 »
ORİJEN MARKALI MAMA YEDİR BENCE.EGZERSİZ YAPTIR.EN AZ 6-7 AYLIK OLUNCAYA KADAR BARINAĞIN TABANI TOPRAK OLSUN,TEMİZ SUYU EKSİK BIRAKMA,YATAĞI KAUCUK BİR PASPAS OLSUN,BİR YAŞINA KADAR BOLCA EĞİT HIRSLANDIR,BİR YAŞTAN SONRA YAVAŞ YAVAŞ AVA ÇIKART,SABIRLI OL ACELE ETME..... HEPSİ ARDI SIRA GELİR.
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2011, 21:54:17 »
hocam dışarıdan yapabileceğimiz ilaveleri nasıl yapabiliriz.teşekkürler.
[/quo
Deniz Bey arti-flex veya canvit chondro gibi glukoz amin,konroitin sülfat içeren veteriner ilaçları kullanabilirsiniz
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Fatih ÖNGÜN

• *
  • ANTALYA--KORKUTELİ
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2011, 00:55:01 »
hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız ve bilgilendirdiğiniz için
Fatih ÖNGÜN
1989 ANTALYA Cep:0532 564 61 85
- Ben " αşk " Dedikçe Sen " Suss " Dedin . Ben sevdkçe sen " Unut " Dedin . Laan o zaman - neden bana umut verdin !? ~ :D''

Çevrimdışı Soner EKER

• *
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2011, 01:29:10 »
Fatih Bey bir köpeğin iyi bir fizike sahip olabilmesi için iyi bir mamanın tek başına yeterli olmadığını, anne babadan gelen genetik özelliklerin, aşılarının aksatılmamasının, iç ve dış parazit ilaçlarının zamanında yapılmasının ve yaşama alanının fiziki koşullarınında gelişime etki ettiğini bilmelisiniz.

Bunların uygun olduğunu varsayarak ilk altı ay kesinlikle iyi marka yavru köpek maması ver. İmkanın varsa 6 aydan sonrada bu mamalara devam et.(Ekunuba, proplan,hills olabilir)

Mamaların ölçüsünde örneğin 300 gr diyebilir ama köpek iştahlıysa sen mamayı kısma 4 veya 5 öğünde 400, 500 gr bol bol ver. Sadece köpek aşırı kilolanırsa mamayı azalt. Tek mamaya bağlı da kalma. Arada kemik haşla suyuyla ver, yine ara ara makarna, yumurta, yoğurt ver, imkanın olursada işkembe de ver gelişmine çok faydası olur.

Uploaded with ImageShack.us

Suat MUTCU

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2011, 17:30:12 »
iyi de mama köpeği güzelleşdirmez. köpegin soyunda varsa zaten güzel cıkar :)

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2011, 18:31:21 »
iyi de mama köpeği güzelleşdirmez. köpegin soyunda varsa zaten güzel cıkar :)

Fizik, boy pos, gelişim ve dayanıklılıkta mama elbette önemlidir. Güzellik değil ama görünüşte fark atacaktır. Aynı kandan, aynı batım kardeşler arasında; kaliteli mama, tavuk ve işkembe ile beslenenle çorba, yemek ve ucuz mamalar ile büyütülen yavrular farklı olacaktır.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 11 Ağustos 2011, 00:14:11 »
ROYAL CANIN MAXSİ JUNYOR KULLANIN BİRAZ PALI MAMADIR AMA SÜPER KALITEDILR FARKI 1 HAFTADA GORECEKSINIZ.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN

• *
  • .
« Yanıtla #11 : 13 Ağustos 2011, 01:10:51 »
Fatih Bey köpeğiniz büyük ırk grubuna girdiği için kalça dispazisine yatkın.Bu nedenle glukoz amin,kondroitin sülfat içeren mama kullanmasını tavsiye ederim. 2 aylıktan itibaren Hills large breed puppy kullanabilirsiniz.Ya da proplan ,royal canin gibi superpremium yavru köpek mamaları kullanıp dışardan glukoz amin,kondroitin sülfat ilavesi yapabilirsiniz.

Kurzhaar, pointer gibi ırklar orta ırk grubunda diye biliyorum...

Köpeğinizi en azından ilk 6 ayında, imkanınız varsa 1 yaşına kadar kaliteli mamayla beslemenizde fayda var..Kaliteli mamanın farkını belirgin şekilde göreceksiniz...Araştırdığım kadarıyla Orijen ve Acana oldukça kaliteli..Ben kurzhaarıma Acana kullanıyorum, çok da memnunum..
Yasin ŞAHİN / 1986
5447401763
Niksar TOKAT