Gönderen Konu: ON BİR AYLIK POİNTERİM TAVUKLARI ÖLDÜRÜYOR  (Okunma sayısı 4549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK

• *
ON BİR AYLIK POİNTERİM TAVUKLARI ÖLDÜRÜYOR
« : 03 Nisan 2011, 11:11:41 »
Muhterem dostlar 11 alık pionterim tavukları öldürüyor nasıl vazgeçire bilirim lütfen bu konuda bana yardımcı olun ,bu gidişle ya köpeğimi vuracam yada bi komşumu biraz asabiyim sezonda kapanalı iyice strese girmeye başladım köpeğimi çok seviyorum onu satmayıda düşünmüyorum ,yardımcı olacak avcı dostlara sonsuz teşekkürler,her şey gönlünüzce olsun.
Mehmet ÇELİK
1974-Isparta

Çevrimdışı Mustafa ÇİL 43

• Çobanoğlu 43
  • *
  • pointerin başkenti EMET
    • Av Keyfiniz Burası
Ynt: ON BİR AYLIK POİNTERİM TAVUKLARI ÖLDÜRÜYOR
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2011, 23:20:07 »
slm lar mehmet bey
   bizlerde de bazen aynen bu tür yavrular peyda olur,,belki kolu komşu pek sevmez ama
  kanatlı hayvanlara aşırı düşkün olan köpeklerin avınada doyum olmaz..:)
  çok sağlam kafesler içersinde ,,onu bıktırmak en güzelidir,,nasıl yapacaksınız isderseniz kısaca yazayım,,
  sağlam kafesler içersine 3,,5 tavukk,,yan kafesede köpeğinizi koyacak ve beraber bakacaksınız,,günlerce mutlaka delirecektir,,lakin sonunda pes edecektir,,onlarla beraber yaşamayı öğrenecektir..
 nacizane fikrim ve bir kaç kez yaşadığım ve tecrübe ettiğim bir olaydır..

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2011, 10:11:14 »
Mehmet abi öldürecek tabi,onun işi o.Çözüm için ise bence en iyisi şok tasması,kovalamaya başlar başlamaz bas düymeye,üç beş denemeden sonra kesinlikle vazgeçecektir.Bu arada tavuk öldürmesi bir yanada,köpek hırsızlığının bu kadar çok olduğu bir ülkede köpeği boşta bırakmasan daha iyi olur.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2011, 10:12:27 Gönderen: Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU »
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Mustafa ÇİL 43

• Çobanoğlu 43
  • *
  • pointerin başkenti EMET
    • Av Keyfiniz Burası
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2011, 16:19:28 »
hocam selamlar haddime değil ama
   kanatlı kovalarken veya öldürmeye boğmaya çalışırken şok tasmasını kullnırsa ve köpekten kanatlılardan korkmaya başilar ise ozaman ne yapacak
 ben bu tür olaylarda şok tasmasına karşıyım hocam nacizane fikrimdir
   bunu deneyen arkadaşlar oldu galiba daha önce ve köpeklerden istenilen av potansiyeli alınamadı
  kanatlılardan uzaklaştırmak yerine onlarla yaşamayı öğrenmesi daha iyi bir sonuç vermezmi ?
  maksadım tartışma yaratmak değildir ,,sadece fikirlerim ve düşüncelerimdir yanlış bir algılama olmasın lütfen

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2011, 16:35:11 »
Mehmet bey benim tavsiyem yeriniz müsaitse bir iki tavuk alıp bakarak köpeğinizi alıştırmanız
yada varsa yakınızda bir yerde yapabilirsiniz,,,,

kapalı bir bahçe olursa daha iyi olur
köpeğinizi zinciri ile yanınıza alıp, tavuklarıda bahçeye bırakın ilk başlarda tavuğa yapacağı hamlelerde sertçe hayır diyerek tasmasını çekiniz ve otur diyerek bekletin

tasmasızda bekleyene kadar sabırla 1-2 hafta ara ara devam edebililrisiniz,
devamında tasmasından bırakınca hayır dediğinizde tavuğa hala gidiyorsa kıçına ince bir cubukla hayır diyerek yerine götürüp bağlayın.

tavuğa ağzı sulanarak baksada zamanla en azından sizin yanınızda saldırmayı bırakacaktır,

tavuklar ölmezse :) aynı kaptan yemek yiyene kadar eğitime devam belki de 3-4 ayınızı alır ama kesin çözüm olabilir...

Yinede bu tip köpeklerin baş başa kalınca tavuğa ne yapacağı belli olmaz :) sabırla devam etmelisiniz...

dayak yok, sert hayır, yada elle silkleme, yada ince cubukla uyarı var ....

uygularsanız sonucuda bizimle paylaşın lütfen ...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK

• *
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2011, 19:52:06 »
muhterem dostlar görüşleriniz ve önerileriniz için sonsuz teşekkürler .bunları uygulayacağım,fakat benim evimde 70 tane tavuk var bağlıyken saldırmıyor çok küçükkenden beri tavuklarla iç içe yaşıyor ,son zamanlarda tavuklara saldırmaya başladı sürekli bağlı kalıyor gezsin diye bıraktığımda üç tane tavuğu sıkıp öldürdü ,bide son zamanlarda tavuk kemiklerinden çorba yapıp vermiştim ondanda olabilirmi.
Mehmet ÇELİK
1974-Isparta

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2011, 20:02:58 »
bırak yesin yaff:)

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2011, 09:23:30 »
hocam selamlar haddime değil ama
   kanatlı kovalarken veya öldürmeye boğmaya çalışırken şok tasmasını kullnırsa ve köpekten kanatlılardan korkmaya başilar ise ozaman ne yapacak
 ben bu tür olaylarda şok tasmasına karşıyım hocam nacizane fikrimdir
   bunu deneyen arkadaşlar oldu galiba daha önce ve köpeklerden istenilen av potansiyeli alınamadı
  kanatlılardan uzaklaştırmak yerine onlarla yaşamayı öğrenmesi daha iyi bir sonuç vermezmi ?
  maksadım tartışma yaratmak değildir ,,sadece fikirlerim ve düşüncelerimdir yanlış bir algılama olmasın lütfen
Mustafa abi ne demek tartışacağız tabiki,hepimizin birşeyler öğrenebilmesi için,ben köpeğin av ile tavuğu birbirinden ayıracağı kanaatindeyim ama açıkcası bu yöntemi hiç dernemedim,eyer arkadaşlarınız tarafından denendi ve ava karşı soğukluk gelişti ise benim fikrim yanlıştır,ozaman denememek lazım,haklısın.Fakat daha önce tavuk boğmuş bi köpeğe yanında tavuk besleyerek bu işi öğretmek çok zor,o kanın tadını almış birkere,canı yanmadan çok zor.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2011, 09:29:44 Gönderen: Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU »
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us