Gönderen Konu: ARKADAŞLAR AVDA HAGİ HALLERDE TÜFEGE EL KONUR, HANGİ HALLERDE PARA CEZASI KESİLİ  (Okunma sayısı 15035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KALENDER ALAKUŞ

• Ziyaretçi
ARKADAŞLAR BEN Bİ KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. AVA GİTTİĞİMİZDE ÇEVRE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİLERİ HANGİ HALLERDE TÜFEGE EL KOYARLAR, HANGİ HALLERDE TÜFEĞİ ALAMZLAR SADVECE İDARİ PARA CEZASI YAZILIR. BU KONUDA BİLGİLERİNİZİ VE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
1- OTOMATİK TÜFEKLERDE TAKUZ TAKMAMAK.

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
tufege el koyma kalktı tufegınıze el konulursa mahkemeye bas vurdugunuz taktırde mahkeme bu sucun cezası sukadar para cezasıudır tufege el koyamazsınız dıyor teslım edıyor ve av cezalarının hıc bırınde tufege el koyma dıye bır ceza yok para cezası tekrarı halınde avcılıkdan men cezası var hapıs cezası var ama el koyma yok

orman koruma memuru el koyar dıye kendı ıc tüzüklerı var ama bu mahkemeyı baglamıyor tufek ıadesı yapıyor bır kac abımız bu sekıdle aldı tufeklerını gerı
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

KALENDER ALAKUŞ

• Ziyaretçi
KADİR BEY BENİM AMCA OĞLUMUN TÜFEĞİNİ AVDA TAKOZ TAKMIYOR DİYE ALDILAR VE 500 TL. PARA CEZASI YAZDILAR TÜFEGEDE EL KOYDULAR, BEN BUNU MERAK ETTİĞİM İÇİN SORDUM. TEŞEKKÜR EDERİM.

Çevrimdışı Oğuz DRAMA

• *
tafeğinde takoz yoksa el koyamaz sadece para cezası ama  tüfeğini orman memuruna vermiycen aldığı zaman gitti.tüfeğinde takoz yoksa yakalandısan cezamı yaz dersin.ama başka evraklerında eksikse onu bilemem gectiğimiz sezon başımıza geldi.pulunda yoksa sadace bulun cezasını yazar ama tüfeğini alma yetkisi yoktur
Oğuz DRAMA
28.09.1991 İSTANBUL ARNAVUTKÖY

Çevrimdışı Osman ÇALIŞÖREN

• *
sadece takoz takılı degilse el koyarlar buda otomatıklerde gcerlı tekrar alma sansında yok.
Osman ÇALISÖREN
1984 KONYA....

Çevrimdışı Şener ÇİMEN

• *
ormancı ne yaptıgını biliyormuki:) sen konuş o yeter.
Şener ÇİMEN [1963 ÇORLU]

Çevrimdışı Uğur SAYAN

• *
  • KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR DEVRAN DÖNER
YA BİZ HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORUZ LÜTFEN AMA:) HİÇMİ BİYERLERDE TANIDIĞINIZ YOK AMİR MEMUR ORMANCI MİLLİ PARKÇI?????USTALAR PROĞRAMINI ÇEKENLERİNYANINA GİT ORDA BİŞEY OLMAZ:)
Ugur SAYAN
1980 BOLU/ MUDURNU

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Değerli Avcı Kardeşlerim, av tüfeklerine el konulması konusunda çeşitli söylentiler ve yorumlar duyuyor ve okuyoruz. Kafalarınızı çok karıştırmadan 4915 SAYILI KARA AVCILIĞI KANUNU 6. ve 20. maddelerini ve bunlardan  anladıklarımı sizlere aktarmak istiyorum. Yanlış anladıklarım varsa ve düzelten olursa çok memnun olacağımı da ayrıca  belirtmek isterim. Madde metinlerini uzun uzun yazmamak için  bazı yerlerini (......) ile geçiyorum.        6.MADDE 2. Fıkra şöyle yazmıştır: ........haznesi iki fişek alacak şekide sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Gelelim 20. maddeye.          20. MADDE 2.Fıkra da şöyle yazıyor:  Genel Kolluk ile av yasaklarını takibe görevliler........ bu kanunda belitilen yasaklara  aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye .......yasaklanan fiillerin konusunu oluşturan......  avlanmada kullanılması ......yasak olan eşya ve vasıtalara el koymaya ..... görevli ve yetkilidir.  Kısaca özetlersek 6. madde diyorki takozsuz tüfek havalı tüfek ve tabanca  avda kullanılamaz yani kullanılması yasaktır.  20. madde de diyorki bu yasak olan eşya senin elinde yakalanırsa el konulur.   MAK Kararları kitabının sonunda 4915 Sayılı Kanun  mevcuttur göz atmanızı önerir saygılarımı sunarım, herkese rastgele
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimiçi Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Bir abimizinkinede el koymuşlar,avc. atıcılık federasyonunu arayıp durumu izah etmişler..federasyon devreye girip mahkemeden tüfeği geri almış..kendi anlatmasına göre herne olursa olsun avda tüfeğe el koymanın bittiğini söyledi..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.4915&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=

bakın kanun burda

suc ve kabahatlar kısmını okuyun
Elkonulan ve bulundurulması suç oluşturan silâhlar soruşturma evrakı ile birlikte Cumhuriyet başsavcılığına intikal ettirilir

savcılıga ıntıkal ettırılır dıyor savcılıkda o tufekle  faili mechur bır suc işlenmısmı ona bakar işlenmemişse tufegı gerı teslım edıyor ve cezalar kısmına bakarsanız her av sucunun maddı ve  hapıs karsılgıı vardır  
tüfek alma kaldırılmıstır sadece tufek  takozsuz ise bulundurulması suc tufege gırer buda savcılıkdan gerı teslım alınır.
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2011, 23:03:23 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
kemal abım 6 cı bolu m23 cu maddeyıde oku
ne dıyor sahıbıne iade edilen malzeme dıyor gerı teslim edilir egerkı  zarar gorduyse orman böl zararını oder yanı ger ı iade ediliyor yeterkı mal sahıbı malının peşin e düşsün ama  vay tufe k gitti alamam deyıp savcılıga fıla ngıtmezsen tüfek orman bölgeye kalıyor ve satılıyor

yineliyorum
cezalar kısmında asla tufege e lkoyulur dıye bır madde yok av koruma  gelır o  an orda malzemeye el koya bılır isterse ama bunları tutanakla alır ve tufek ateşli silahlar mevzuatından dırek savcıya teslım edılir

avcı da gidip itiraz ederse ben su sucu işledım
bu sucun karsılıgında
6 kısım 2ci bölümdeki kesilen cezayı odedım malzemelerımın gerı teslımı dedıgı vakıt alır alanlarda oldu
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Değerli Kardeşim Kadir, benim kanun maddeleri ile anlatmaya çalıştığım avlakta ve av sırasında yapılacak  işlemlerdir.  Tabiki bu el koyma işleminden sonra itiraz hakkınız vardır ve bunlar ilgili mahkemeler nezdindedir. Burda mahkeme gene yaslara göre sizi  haklı bulduğunda tüfeğiniz iade edilir.  Yusuf Kardeşime yazımı  bir kez daha okumasını öneririm. Ayrıca bir şeyi daha belirtmek isterim, bu maddede yalnızca takozsuz tüfeklere el konulabileceği vurgulanıyor. Benim anladığım şudur, tüfeğimiz süper poze, tek kırma veya çifte ise ve ruhsatları varsa hiç bir durumda el konulamıyor ancak suça göre para cezaları kesiliyor.   
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
Evet abı takozsuza el konuluyor oda gerı teslım edılıyor av sahasında el konulur ama gerı alınır alınmaz gıbı yazdıkmı mıllet pesıne dusmez yeterkı ıtıraz etsınler alırlar
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
çifte veya poze ruhsatıda varsa alamaz otomatiklerde takoz yoksa hertürlü o tüfeğe el koyarlar
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
MAHKEME itirazlarıda hiç bir işe yaramaz,, eğer tüfek otomatik ve takozsuz avlanılıyorsa ,,suçun karşılığı cezai işlem yapıldığı gibi aynı zamanda silahada el konulur ve silahın mülkiyeti kamuya geçer ve gerekli işlemlerden sonra ihale yolu ile satılır... bu şekilde ihaleye katılarak silahınızı geri alma yoluna gidebilirsiniz.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ferhat ARTAN

• *
Benim tüfeğime de, takozsuz olduğu gerekçesiyle el konulmuştu, mahkeme kararı ile geri aldım. İsteyene karar örneğini gönderebilirim.
Ferhat ARTAN
1953-Ardeşen

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
tufege el koyma kalktı tufegınıze el konulursa mahkemeye bas vurdugunuz taktırde mahkeme bu sucun cezası sukadar para cezasıudır tufege el koyamazsınız dıyor teslım edıyor ve av cezalarının hıc bırınde tufege el koyma dıye bır ceza yok para cezası tekrarı halınde avcılıkdan men cezası var hapıs cezası var ama el koyma yok

orman koruma memuru el koyar dıye kendı ıc tüzüklerı var ama bu mahkemeyı baglamıyor tufek ıadesı yapıyor bır kac abımız bu sekıdle aldı tufeklerını gerı
Benim tüfeğime de, takozsuz olduğu gerekçesiyle el konulmuştu, mahkeme kararı ile geri aldım. İsteyene karar örneğini gönderebilirim.
Arkadaşlara katılıyorum.  Ankarada yeğenimin başına gelmişti mahkeme kararı ile tüfeğini geri aldı. Ama para cezasını yedi. Anlıyamadığım, kanun her yerde aynı geçerlilikte olması gerekirken yukardaki örneklere göre çok farklıuygulanmış.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ramazan ÇAYIROĞLU

• *

Ferhat bey tüfeğinizi geri aldığınıza dair mahkeme kararının örneğini bana gönderebilir misiniz?
Küçümseme kimseyi! Noktada küçüktür ama bitirir cümleyi ...